Dog.bg Форуми : Коя е най-добрата кучешка храна?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (174 Страници) +
  • « Първа
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Коя е най-добрата кучешка храна? Оцени темата: ***** 3 Гласове

#401 Guest_LucaB_*

• Група: Гости

Публикувано: 10 September 2008 - 10:13 AM

Доста страници се изписаха с различни мнения и в защита или отричане на различни марки храни! Аз искам да Ви попитам някой от Вас дали е хранил с Guabi и какви впечатления има! Ще се радвам, ако някой има опит с тази храна, да го сподели с нас  ;)!

#402 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 10 September 2008 - 11:19 AM

Vesela_5, всъщност знам какво е една седмица кучето ми да отказва дори да опита гранула.  ;) 6 дена стачкува, но накрая я излапа.
Аз лично предпочитам да го храня с възможно най-слабо овкусени гранули. Оцветителите и овкусителите не ми вдъхват никак доверие.  :- Затова им слагам естествени "аромати"- пиле с бульон. И ела виж как лапа.  ;D
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#403 Потребителят е офлайн   AnubisA Икона

• Black Shushona`s
  • PipPipPip
Публикувано: 10 September 2008 - 11:39 AM

шадоу, ми като го сложиш това пиле с бульона гранулите ги чакаш да покиснат, или даваш веднага.. и бульона е от сварено пиле, не от тези готовите кубчета, нали..? щото пък иначе се губи почистващото действие на гранулките?
User's Signature

... and through it all,
she offers me protection,
a lot of love and affection- whether I`m right or wrong..

#404 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2008 - 11:46 AM

А, не, не ги чакам да киснат. Заливам и давам. Бульона е от истинско пиле, тия на кубчетата са изкуственяци със сол.  :-
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#405 Потребителят е офлайн   AnubisA Икона

• Black Shushona`s
  • PipPipPip
Публикувано: 10 September 2008 - 12:36 PM

да, и аз това си помислих, че от тях не може да даваш. аз на мойта гранулите все още и ги кисна, скоро мисля да почнам да затвърждаваме
User's Signature

... and through it all,

#406 Потребителят е офлайн   gerry_22 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2008 - 03:52 PM

все пак някой има ли впечатления от profilum?

#407 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2008 - 04:04 PM

Може би ще задам глупав или маловажен въпрос, но днес докато си купувах кучешка храна ми стана чудно. Каква е разликата между храните, които са разделени на такива, за дребни породи, едри породи и т.н. и останалите, с които може да се хранят кучета от всякакви размери?

п.п. Какво трябва да означава това "дрожди", което го чета в състава на една кучешка храна?

Едит 2: кой точно вид Хепи Дог да купя за кучето си?
Това или това?
User's Signature

Качена снимка

#408 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:08886080270
Публикувано: 10 September 2008 - 04:54 PM

дрожжи- бирена мая ,съдержи много витамин В група, но при някои кучета дава алергия. също като и царевица за да знаеш. При моят има алергична проява към царевица, а бирена мая яде
User's Signature

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!
Качена снимка
училище

#409 Guest_LucaB_*

• Група: Гости

Публикувано: 11 September 2008 - 06:33 AM

Цитат

все пак някой има ли впечатления от profilum?

;D...явно нямат впечатления или по-скоро не са се впечатлили сериозно  :P, абе най-точното е, че все някой е ползвал тази храна  ;) ала не ще да пише  :-; нали и аз зададох въпрос за  Guabi, но никой не отговаря- ползвал ли я е, доволен ли е и т.н.
...та, аз отново да си попитам, някой хранил ли е с  Guabi  ;)?

#410 Потребителят е офлайн   AnubisA Икона

• Black Shushona`s
  • PipPipPip
Публикувано: 24 September 2008 - 11:29 AM

Доста почетох споровете тук за това коя е най- добрата храна, и накрая реших, че ще взема ХИЛС на Фабинка. Викам си- харесва не харесва, ше я яде все някак. Та купих 15 кг. Едно, че кучето я яде с небивал апетит (до сега бяхме на проплан за атлетични кучета), второ че има видима промяна и в козината, и в ония кафявите подаръци. Май това е нашата храна :) от нея съм по доволна отколкото от ПроПлан, Кенел`с фаврит и особено прехвалената Юкануба.
User's Signature

... and through it all,

#411 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 September 2008 - 12:21 PM

Цитат

Доста почетох споровете тук за това коя е най- добрата храна, и накрая реших, че ще взема ХИЛС на Фабинка. Викам си- харесва не харесва, ше я яде все някак. Та купих 15 кг. Едно, че кучето я яде с небивал апетит (до сега бяхме на проплан за атлетични кучета), второ че има видима промяна и в козината, и в ония кафявите подаръци. Май това е нашата храна :) от нея съм по доволна отколкото от ПроПлан, Кенел`с фаврит и особено прехвалената Юкануба.
Блазя ви  :rolleyes: ние точно преди три дни купихме 600гр Хилс и не искаше да я помирише дори моята която по принцип си е уникална лакомия.
Смесих с ПроПлан и чак днес си я дояде  :o от три дни не беше яла,но и аз съм инат и не и дадох друго  :-
User's Signature

Качена снимка

#412 Потребителят е офлайн   AnubisA Икона

• Black Shushona`s
  • PipPipPip
Публикувано: 24 September 2008 - 01:35 PM

Хм, не знам, ХИЛС и на мен ми мирише вкусно. Дали не е изгубила аромата си, защото сте я взели насипно? Примерно проплана ми мирише съвсем слабо сега, ядем го от около месец, а хем е в чувала, който е в контейнер.. Радвам се, че я ядем тази храна, наистина добре се отразява!
User's Signature

... and through it all,

#413 Потребителят е офлайн   goldroks Икона

• ● -๑- ●
  • PipPipPip

Публикувано: 24 September 2008 - 01:47 PM

Има ли някой опит със храната Profilum?  Качена снимка В магазина казаха, че е клас супер премиум.
User's Signature

#414 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 September 2008 - 03:18 PM

Цитат

Хм, не знам, ХИЛС и на мен ми мирише вкусно. Дали не е изгубила аромата си, защото сте я взели насипно? Примерно проплана ми мирише съвсем слабо сега, ядем го от около месец, а хем е в чувала, който е в контейнер.. Радвам се, че я ядем тази храна, наистина добре се отразява!
Ами не знам не е това проблема,че е насипно защото жената от зоомагазина ми е приятелка и винаги ми дава най-доброто да не говорим,че постоянно я черпи с най-различни храни да видим какво ще яде  ;D и така миналия път и даде Хилс и нашта в магазина яде та ушите и пукаха и за това и взех 600гр.На Хилс чувалите по принцип са със цип и винаги седят затворени пред мен дори отвори новия чувал онзи ден.Про Плана пък които тя обожава и по специално сиомга с ориз в магазина седи в оригиналния си контейнер :blink: А и не знам вие на проплан какво сте яли,но точно тази със сиомгата за супер чувствителни кучета мирише супер силно направо я лапа като топъл хляб  :rolleyes:
User's Signature

Качена снимка

#415 Потребителят е офлайн   AnubisA Икона

• Black Shushona`s
  • PipPipPip
Публикувано: 24 September 2008 - 04:08 PM

нашия проплан е с агне и ориз за атлетични кучета, на мен ми миришеше доста гадно, но кучката си го яде. Моя също стои в контейнер барабар с чувалчето, но пак се е пообезмирисил.  Ще видим ципа на хилд колко време ше запази храницата свежа, надявам се фаби да си я яде безпроблемно и занатам, че добре и действа. А може би наистина всичко си е до куче- както вкус, така и действие :)
User's Signature

... and through it all,

#416 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 September 2008 - 04:24 PM

Дръжте си я в чувалчето с ципчето и си хрупайте щом и понася добре на малката бонбонка.Хилс определено е добра храна,но по мнение и това на продавачката в магазина е и много безвкусна за това рядко кучовците я хапват с апетит както стана и при нас ... 3дни глад.
Аз принципно от доста време я храня с ПроПлан сьомга с ориз и нашата чаука е свикнала явно и за това си я хапва,въпроса е обаче,че принципно аз я храня два пъти на ден и единия път и давам готвена храна (дробчета,сърца,пилешко месо) а другия сухата.Сега имаме сериозен проблем с козината,много се скубе ... сменя я и съвсем е оплешивяла горката имам чувството даже,че и за зимата ще си останем голички  ;D Изкарахме един курс с петнил,а сега съм купила Омега 3 и и давам допълнително към храната.Та мисълта ми беше,че искам да я засиля и да започна да и давам само суха храна,искаше ми се да опитам нещо друго освен обичайния проплан.Тази седмица е пробна и още ме е шубе да взема чувал ..  :rolleyes: сега опитвам с различни храни да видя кое ще и допадне.
Някой би ли ми препоръчал някоя добра храна която спомага за по-бърза смяна на косъм,израстване и заздравяване? Имаме голяма нужда наистина.
Хилс го отписваме първо,че не и харесва и второ,че не видях да има някаква специална серия за козина и кожа.
Може би нещо на Роял Кенин,Бош или друго ?! :rolleyes:
User's Signature

Качена снимка

#417 Потребителят е офлайн   AnubisA Икона

• Black Shushona`s
  • PipPipPip
Публикувано: 24 September 2008 - 04:36 PM

Каквато и храна да ти препоръчат, ако и нея не харесва чауката, пробвай да смесваш 50/50 проплана и новата, ше яде със сигурност.. ние до сега так бяхме.
User's Signature

... and through it all,

#418 Потребителят е офлайн   karlis Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 September 2008 - 04:50 PM

Ето храна за козинка. http://www.eukanuba....tive%20Skin.jsp
:blink:
User's Signature

http://www.facebook....143081692411801
facebook : Полина Тахова
tel: 0878 828 809

Качена снимка

#419 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 September 2008 - 04:54 PM

Цитат

Каквато и храна да ти препоръчат, ако и нея не харесва чауката, пробвай да смесваш 50/50 проплана и новата, ше яде със сигурност.. ние до сега так бяхме.
Ами ние така направихме с Хилса  :blink: Първия ден и я сложих и падна голямото мусене и мръщене,но я оставих-не я помириса.Втория ден я смесих с проплан и хапна малко,но и остана от дневната дажба и й я дадох на третия ден тогава с триста зора я изяде  :- Изглежда ми и отслабнала имаме да качваме килограми.

Ето какво намерих на БОШ,някой да сподели впечатление ако е хранил с нея?Дали ще е подходяща за нас предвид описаните по-горе проблеми?!

БОШ- Германия SENSITIVE LAMB & RICE 15 кг
BOSCH

Качена снимка

Описание на продукта

за алергични и чувствителни кучета
Пълноценна балансирана храна за кучета склонни към алергии. Източника на протеин се явява агнешкото месо и в съчетание с ориза прави сензитив полезна специална храна за чувствителни в храненето кучета. Тази храна е много подходяща и за кучета с бяла окраска.

Среден анализ
протеин 23 %
мазнини 14 %
фибри 2,5 %
вода 10 %
пепел 6,5 %
калоричност 15,8 мДж/кг
калции 1,25 %
фосфор 0,9 %
натрий 0,35 %
калий 0,35 %
магнезий 0,11 %

витамин A 12000 I.E.
витамин D3 1200 I.E.
витамин E 70 мг
витамин B1 11 мг
витамин B2 11 мг
витамин B6 6 мг
витамин B12 30 мкг
биотин 350 мкг
пантотенова к-на 25 мг
никотинова к-на 45 мг
фолиева к-на 2 мг
витамин К 1 мг
витамин С 70 мг
холин хлорид 1500 мг

железо 200 мг
цинк 115 мг
мед 12 мг
кобалт 2 мг
манган 15 мг
йод 3 мг
селен 0,3 мг
User's Signature

Качена снимка

#420 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 September 2008 - 05:00 PM

Вижте тази също,аз май за първи път я чувам  :o

Фармина-Cibau Италия Риба с ориз 15 кг
Farmina-CIBAU

Качена снимка

Описание на продукта

Пълноценна, балансирана храна за кучета в зряла възраст. Помага за решаването на проблеми с алергии и неспецифични възпаления

CIBAU FISH & RICE е пълноценна балансирана храна за възрастни кучета с възпалителни проблеми на храносмилателния тракт. Благодарение на биологичните качества на рибните протеини и омега-3 масни киселини (получени от рибено масло), CIBAU FISH & RICE е точната поддържаща и диетична храна при храносмилателни проблеми и алергии, като сърбеж, дерматити, пърхот, опадане на козината, отит, ентерит и конюнктивит. Освен това цвеклото, като източник на влакнини, стимулира чревната перисталтика; дрождев екстракт за
оптимален баланс в червата плюс Витамини В и D.
CIBAU FISH & RICE съдържа всички минерали ивитамини за една балансирана диета.
СЪСТАВ
Дехидратирана риба (мин. 28%), ориз (мин. 25%), царевица, царевичен глутен, изсушено цвекло, растително масло, рибено масло, калциев хидроген фосфат, натриев хлорид, холин хлорид, калциев карбонат, изсушен дрождев екстракт, LD-метионин, цинков оксид, цинков сулфат, меден оксид, железен сулфат, железен карбонат, манганов сулфат, калциев йодат, кобалтов карбонат, натриев селенит, Витамини.
АНАЛИЗНИ ДАННИ
9.00 % 24.00 % 12.00 % 2.00 % 6.50 % 1.20 % 0.90 %
Влага
Протеини
Мазнини
Влакнини
Пепелно съдържание
Калций
Фосфор
ДОБАВКИ НА КГ
Витамин А: 10000 IU; Витамин D3: 1000 IU; Витамин Е ацетат (алфа-токоферол 91%): 100 mg; Мед (меден оксид): 20 mg.

п.п ей са падна якото сравнение на храни поне при мен  ;D
User's Signature

Качена снимка

• (174 Страници) +
  • « Първа
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема