Dog.bg Форуми : Боксер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (164 Страници) +
  • « Първа
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Боксер

#2541 Потребителят е офлайн   ramzesbox Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:dogs, horses

Публикувано: 18 June 2011 - 04:23 PM

Показване на мнениетоboxerfan, в 29 March 2011 - 10:48 PM, написа:

Вашата позиция, доколкото разбирам е да убедите тук четящите и пишещи, че понеже вие си мислите, а и в парка са ви казвали, че кученцето е страхотно, значи аз не съм прав. Бях Ви писал, че не уважавате авторитети, вие просто казахте не е вярно, а демонстрирате точно обратното. Аз явно за Вас няма как да съм авторитет, след като си позволявате да се обръщате толкова неформално към мен. Слава богу повече са тези, които ме смятат за такъв след като са ме номинирали да съм съдия на световния шампионат на породата, тази година във Венеция.

Показване на мнениетоboxerfan, в 30 March 2011 - 08:39 AM, написа:

Идеята на хората като мен, колкото и да сме малко, е да ви покажем истинските, актуалните представители на породата и ми е много тъжно че през всичките тези години, преобладаващия брой хора подхожда като вас, в смисъл: "кой си ти че да ми кажеш?" или "кво ми се фръцкаш". Вие на разбирате какво правя, омаловажавате го и затова казвате че твърдя, че съм авторитет и искам да ме уважават само заради това. Най-лесно е да отречеш нещо, което не познаваш нали?

boxerfan, Дали бихте съдействали IDO EL TOMEX да отговори на господина?

Като победител в ATIBOX 2011, смятам, че постижението му е неоспоримо, а авторитетното му мнение ще се има необходимата за господина тежест.
User's Signature

В памет на Рамзес (1994 - 2007)

#2542 Потребителят е офлайн   pbs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 June 2011 - 06:54 PM

Продължаваш да остроумничиш и да ме дразниш,и ми се струва че няма да се разминеш без да ти тегля една хубава б...я
Дай оценка тогава на това куче щом толкова ги разбираш нещата :db_046:
Прикачена снимка

#2543 Потребителят е офлайн   boxerfan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 June 2011 - 07:37 PM

Показване на мнениетоpbs, в 18 June 2011 - 03:19 PM, написа:

За съжаление май няма как да поддържаме обноски и добър тон с вас!!!
Само не ми стана ясно като каква се изявявате тук,като адвокат на някой или търсите поле за изява ,или още по лошо,търсите внимание и интриги защото на това ми намирисва.
Аз показвам кучето си такова каквото е, а ти се опитваш да вадиш думите ми от контекста,не са ли те учили че когато двама си мерят пишките не трябва да си слагаш дупето там,или може би това е и целта ви,за което е жалко сбъркали сте сайта!!!
Много пъти го написах ще го напиша пак,няма драма кучето си го приемам и обичам такова каквото е,това че ми стиска да качвам негови снимки е показателно,драмата е за такива като теб които търсят под вола теле.

... минавате граници, заради които най вероятно ще се наложи намесата на модератор, нали не си мислите, че си мерите нещо с мен?

Показване на мнениетоpbs, в 18 June 2011 - 03:19 PM, написа:

Боксерфен докато не написа че е съдия на световното,аз знаех че е само админ на клубният форум,нищо повече,затова и казах че имах в предвид че уважавам авторитети но съм имал в предвид кучета а не хора,ако лично него съм го засегнал мога да се извиня,също казах че признавам за успех това което е постигнал и прави за породата!

А боксерфен понеже явно и това ви е убягнало е представен в началото на темата. pbs, не си го слагайте на сърце, явно имате таланта да изнервяте хората с нихилизма и цинизма си.... а оценките ги дават съдиите и то, не по снимки нали? :re_037:

#2544 Потребителят е офлайн   diadra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 June 2011 - 11:04 PM

СПРЕТЕ да отделяте време на съфорумците :ab_041: да не забравяме основна тема тук са боксерите!

Никой не го интересува че някой не харесвал това ама искал онова...ма то " гроздето кисело" !! СТОП!!
ramzesbox и boxerfan , мисля че усилията не си струват. То говориш обясняваш ..а насреща ти наглост.

pbs , за домашни любимци има тема "без дом" има и приюти! За породни животни има регламентирани развъдници!

Това е, измислили са го преди нас :) и в белия свят работи.

#2545 Потребителят е офлайн   pbs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 June 2011 - 11:59 PM

Да ви кажа има година да не съм минавал граница,но и това може да стане скоро,спокойно с вас определено нямам какво да меря.До колкото до намесата на модератор няма да е лошо да, и предпочитам да се изтрият всички мои снимки и постове от темата!
Не ми е убегнала първата страница,но трябва ли на обикновеният потребител името ви да говори нещо,или пък това че дадена личност е председател на клуб,и аз трябва да предположа че е авторитет който не трябва да засегна с некомпетентността си .....
Мога отново да ви кажа браво за това което правите и тава което сте постигнали,и това което се опитвате да направите.
Но като започвам да прелиствам темата май родословните кучета ми се губят е има някоя друга обява напоследък но те все сръбски, а да не пропусна и вашите които са пък запазени предполагам и не за българи,та в този ред на мисли замисляли сте се някога в тази тема от 128 страници за пет години колко родословни кучета са писали,колко от тях са членували в клуба,също съм и много любопитен колко члена има клубът към днешна дата,аз от страниците поне които съм успял да прелистя се сещам за за един,е предполагам са повече от темата но едва ли са повече от пръстите на едната ръка.Не търся интрига или заяждане,просто след всичко което се опитвате да направите за породата би трябвало да сте успели да запалите още доста хора в бг за тези години,но поне аз тук такива не виждам което е жалко,аз съм за правилното развъждане,но честно казано едва ли бих членувал в клуба дори да имам и много обещаващо куче.
Бъдете сигурен че тези кукумявки които са около вас биха отказали много ентусиасти,казвате че съм циничен,да такъв ставам когато ме настъпват.
И не на последно място съм любопитен за последните пет години колко кучета произведе вашият развъдник и колко остават в бг и колко членуват в клуба,ще кажете сега че много искам да знам, да не само за мен ще е интересна тази информация.
Нарочно не слагам въпросителни да не изглежда като въпроси,отговорите са само по ваше желание.
Боксерите в бг са малко но има и доста родословни които не желаят да членуват в клуба,аз поне познавам един такъв и ги разбирам защо!!!
ramzesbox - снимката на кучката която качих с изнесена задница а ла фила бразилиеро и ви поисках мнение се казва Hana El Tomex,мисля това ви е достатъчно за да се сетите на кого е ;)))

С този пост смятам и да приключа участието си в темата боксер както са направили и по голямата част от пишещите тук просто това е загуба на време и хабене на нерви!!!

#2546 Потребителят е офлайн   boxer_s6 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 June 2011 - 11:29 PM

Спрете да се карате бе хора

#2547 Потребителят е офлайн   ramzesbox Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 June 2011 - 12:10 PM

Провокирана от

Показване на мнениетоboxer_s6, в 22 June 2011 - 11:29 PM, написа:

Спрете да се карате бе хора

и като инициатор на скандала, се чувствам длъжна още веднъж да се извиня, че станахте свидетели на нетолерантността ми.

boхerfan, извинете ме, че използвах името Ви, за да докажа собствената си теза, и че Ви въвлякох в личното си уреждане на сметки.

Направих това, което смятам за необходимо съгласно своя морал, може би по не най-добрия начин.
Всички Вие имате право да осъждате или одобрявате постъпката ми.
User's Signature

#2548 Потребителят е офлайн   Емка Икона

Публикувано: 23 June 2011 - 12:23 PM

Прикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимка

Здравей и от мен.
Това е Дориан :))) -прекрасното ми момиче.
User's Signature

"boxers are not dogs. They are wiggling, burning, toy carrying, snoring, slobber bubble making machines."

#2549 Потребителят е офлайн   diadra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 June 2011 - 05:23 PM

Добре дошла Емка :af_089:и Дориан !

На каква възраст е момата :) и в кой град се разхождате :)

#2550 Потребителят е офлайн   boxer_s6 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 June 2011 - 11:24 PM

:smile:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#2551 Потребителят е офлайн   Емка Икона

Публикувано: 24 June 2011 - 09:15 AM

Момата е на 2 годинки и 6 месеца , от град София. Разхождаме се общо взето навсякъде,в свободното си време гледам да е постоянно с мен. Водя я по паркове ( по местата където има по-малко хора , понеже доста се страхуват и плашат от вида и ... а пък тя има мания да си играе с балони и е голямо преживяване покрай деца, види ли балон не мисли за друго тича, скача взима го, детето плаче , майката крещи.. и така... )Качена снимка.

За съжаление обаче не засичам чест Бокери, а страшно много ми се иска...играта и всичко останало им върви доста.

Вие от къде сте ? Артур е страхотен :)

User's Signature

"boxers are not dogs. They are wiggling, burning, toy carrying, snoring, slobber bubble making machines."

#2552 Потребителят е офлайн   ramzesbox Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 June 2011 - 02:36 PM

Здравейте Емка,

Страхотна мисъл за любимите боксери!
Даааааа, за съжаление са много малко ...
User's Signature

#2553 Потребителят е офлайн   IzrodGaden Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 June 2011 - 10:14 PM

ramzesbox, нямаше нужда да се извиняваш!

Тези боксери много страшни, с тази обратна захапка, като захапят и им се схваща ченето и непускат!

#2554 Потребителят е офлайн   ramzesbox Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2011 - 11:31 AM

Хората са си прави! Отстрани нещата изглеждат различно. Не си е шега работа....

Някои се замислят преди да се разминат със собственик на боксер:

http://www.youtube.c...feature=related

Други завиждат на социалния му статус:

http://www.youtube.c...h?v=-Jmj6i7R9-I

Иди разправяй на някого, че всъщност правят това:

http://www.youtube.c...h?v=EASJqu44cn8

а копнеят за това:

http://www.youtube.c...27D490457A1AFA3

Който не е имал боксер никога няма да повярва, че
"По-хубаво от един боксер са два боксера..."
User's Signature

#2555 Потребителят е офлайн   diadra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 June 2011 - 05:54 PM

ramzesbox, много хубави примери. За съжаление все по малко боксери виждам из нашите паркове...Така де, не че аз допринасям с нещо - все още не мога да открия моя бокси...

Между другото един съфорумец си има малко кученце, имаше желание за родословен, но уви, не му се чакаше и търсеше...та нека той да си покаже малката мома. Да му е здрава и щура!:db_046:Обеща че за следващото бокси ще е по-търпелив и би заложил на родословно:)

#2556 Потребителят е офлайн   boxer_s6 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2011 - 12:40 AM

Ето снимка от преди месец някъде

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#2557 Потребителят е офлайн   boxer_s6 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2011 - 12:49 AM

Ето го в деня когато го взехме
Прикачена снимка

И сега
Прикачена снимка

#2558 Потребителят е офлайн   ramzesbox Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2011 - 09:40 AM

Благодаря diadra!
Специално първия пример има и подтекст, който много ми се иска да разнищим някой път по-натам в темата, разбира се, ако има интерес. Съвсем нарочно качих любителско клипче, а не от working boxer например.

ЕЕЕЕЕ, много е срамежлив този съфорумец...Нека я покаже тази дребосъчка! Това, което ни обединява е любовта към породата боксер. Целта не е да се критикуват минали действия, а да се формират бъдещи. В историята на форума има достатъчно доказателства, че всички сме започнали оттам. Е, по-добре е да се учим от чуждите грешки, вместо от собствените, но пък собствените са доста по-убедителни.
След като избрах породата по литературни данни, мен също, точно моят неродословен боксер ме превърна в доживотен фен и защитник (според възможностите ми) на породата. Заради любовта, която ни даде, заради маймунските му физиономии и циркаджийските му номера, заради недоверчивостта му към непознати и успоредно с това устойчива психика и накрая заради решението за евтаназия, което трябваше да вземем.

Да му е живо и здраво кученцето. Да му донесе много много любов и радост. А пък той дано да има възможност да му вземе родословно другарче по-скоро. Може пък неговото кутренце да сложи едно ново начало на форума...

Ще се опитам да направя крачка в тази насока:

Тъй като видях, че има неразбиране на разликата между порода и домашен любимец, ще се опитам да обясня, като използвам за база една статия, която прочетох в сайта на немския боксер клуб. Не претендирам за професионализъм, но поне опитвам...
Различните породи са създадени за да отговарят на специфичните нужди на човека. Има овце за вълна, овце за мляко. Има коне ездитни, има и коне тежковози. Резултата от кръстосването на ездитен кон с тежковоз, определено пак ще е кон, но той нито ще бяга толкова бързо, колкото ездитния, нито ще има силата на тежковоза.
Видовете в природата оцеляват благодарение на естествения отбор. При животните, отглеждани от човека, тази роля изпълняват развъдчиците. Те избират най-силните, най-красивите, най-плодовитите - тези, които ще предадат гените си на поколението.
За да се постигнат екстремните изисквания към дадена порода е необходима селекция. Животните, които имат търсените качества, се ползват за разплод. Животните, които се раждат с дефекти, пречещи им да водят нормален живот биват унищожавани от развъдчиците. Животните, които са жизнеспособни и в по-ниска степен притежават търсените от породата качества се ползват по общо предназначение.
Тъй като породите са изкуствено създадени от човека и някои от тях с абсолютно нетипични за дивата природа черти, тази селекция трябва да е постоянна. Тя не може да спре на един етап, в който сме решили, че сме постигнали търсеното. Причина за това е, че природата веднага оказва оказва своето влияние и породите изчезват. Боксера е една от тези породи. Нито късата муцуна, нито клепналите уши, нито квадратният формат са нормални за природата. Те са и първите в които се появяват отклонения. Развъдчика трябва да следи всяко отклонение от търсените и характерни за породата качества и да се грижи само най-ценните и здрави екземпляри да дават потомство за да може да се запази и развива дадена порода.
Породите кучета са определени със стандарти, включващи външен вид и характер. Кучетата, които не се вписват в стандарта на породата трябва да се извадят от разплод, защото могат да предадат на поколението си нежелателни за породата, като цяло, гени.
Породните клубове, в качеството си на пазители на породите, дори са стигнали по-далеч, като предявяват изисквания и за здравословно състояние и работни качества. Било е установено, че някои характерни външни белези на породите водят до промяна в здравословното състояние. Например - дисплазията при едрите кучета, проблемите с гръбнака при дакелите, кожните проблеми при шар-пеите и т. н. Селекция се води и в тази насока. При работните породи пък, не се толерират екземпляри, които не могат да покрият зададени нормативи, дори да са с перфектен външен вид. Особено високи са изискванията към мъжките разплодници, при това във всички области на животновъдството. Всеизвестно е, че техните гени се предават много по-бързо и в по-голям мащаб от тези на женските животни. В страните, членки на FCI, каквато е и България, няма различни типове боксери. Съществуват кръвни линии и израждане на породата.

Домашният любимец е един отделно избран индивид, който гледаме в дома си и за който сме поели отговорност. Той може да има, а може и да няма белезите на дадена порода. Когато се казва, че едно куче не е типичен представител на породата, това не означава, че то е грозно, или че не заслужава любов и грижи. Тук във форума Dog.bg има много собственици на породата "цвят бездомен", които имат своите пристрастия към една или друга порода, но са приели участта да се обръщат след тях с думите "Я тоя, какъв помияр води" без да се обиждат. И именно те, са и най-яростните защитници на регламентираното чистопородно развъждане. И може би има защо. Няма обява за продажба на квартално развъдени "породни" кученца или обява за търсене на партньори, която да не е минала "под обстрела" на група "Без дом". От нас, като собственици на домашни любимци се иска да си обичаме и да се грижим за животните за които сме поели отговорност взимайки ги, но да оставим развъждането на тези, които знаят правилата за това и ги спазват. Предполагам, че никой от нас няма да позволи лаик да върши работата в собствената му професионална сфера.
Няма пречка всеки собственик на домашен любимец да споделя опит и да иска помощ за решаване на проблеми в породен форум. Ако проблема е общ за породата, ще му бъде отговорено. Ако проблема има вече решение някъде другаде из форума - ще бъде пренасочен. Излишно е да се повтаря няколко пъти едно и също на различни места.

Надявам се, че опитът ми за разяснение какво означава да обичаш породата и какво означава да обичаш домашния си любимец да е успешен. Ако някъде съм сбъркала, приемам корекции. Ще се радвам да науча нещо повече, от това, което знам. Въпроси с по-голяма дълбочина от достигнатата от мен, може би ще е по-удачно да се зададат на специалист.
User's Signature

#2559 Потребителят е офлайн   zaazaz Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 29 June 2011 - 11:31 AM

Това е Тара и е на 2 месеца и половина :)

П.П. Аз съм срамежливият съфорумец :D

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

Това мнение е редактирано от zaazaz: 29 June 2011 - 11:40 AM

#2560 Потребителят е офлайн   ramzesbox Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2011 - 11:41 AM

:ab_041: голяма танцьорка е тази Тара. И този закачлив поглед...
Някой ще си има проблеми с ухажорите....

Да Ви е жива и здрава!
User's Signature

• (164 Страници) +
  • « Първа
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема