Да докладвам какви ги свърших и да видите какви ще ги надробя!
Няма нужда от списък, таблица и каквото и да било друго!
Списъкът е всекидневно публично достояние в интернет. Това беше и логичното развитие на нещата, при условие, че в from Boxbred и from Blacksea, няма кученца в момента.
Преглеждайки една по една обявите горе долу до 20 страница, чувствата, които ме споходиха, бяха жал към животните и озлобление към хората.
Дано тези, купили си кученцата на тигровата женска от
тази обява, да имат достатъчно финансови възможности и милосърдие.
Нямаше как да подмина
постиженията в генетиката, както и
Колумбовския дух на пусналите обявата (третата снимка на първия ред).
За съжаление го няма нашия "счетоводител", за да калкулира печалбата на един съфорумец, чиято женска само за тази година ражда за втори път. Юли месец сме!
Няма да оттегчавам с линкове, доказващи как зад множество никове, скайпове, e-mail-и и телефони, всъщност се крие една "групичка".
Няма смисъл!
Присъединявам се към едно мнение на развъдчик на една от най-модерните и разпространени породи: "Но просто сме безсилни. ...Всеки да си "гризе дървото, дето го е захапал и да му е вкусно""
boxerfan, в 30 May 2008 - 11:04 AM, написа:
А защо породата е в критично състояние??? Заради пишман развъдчиците, които имат куче с документи, т.е. със паспорт :o.
boxerfan, те Вашите думи толкова години наред нямат тежест над евтините маркетингови стратегии на продавачите на кученца и себеугодните измишльотини на някои собственици.
Моите "разкрития" в позицията ми на никой ли ще имат?
Поемам цялата отговорност за това, че мога да се окажа кукумявката, отброила последните часове на темата Боксер!
Целта ми е не да обиждам някого, а да провокирам четящите да си отговорят на въпросите: Породата боксер ли обичат или са тук само защото по стечение на обстоятелствата имат куче приличащо на боксер? Какво би се случило с декларираната любов към боксера, ако някой им подари родословна хрътка или йорки? Предполагам, че ще има и обидени, и озлобени, и че ще ми се наложи да изтърпя някои ухапвания, но вярвам, че ще има и истински любители на породата. Не съм и никога няма да бъда привърженик на теорията, че Maybach е по-лоша кола от A-Class, защото концерна „Даймлер“ е произвел повече A-Class. Смятам, че реномето на една порода се определя не от броя участници в породен форум, а от разискваните в него теми.
Едно време в училище учихме за
жълтите и зелените грахчета, за вероятността от тях да се получат лилави грахчета и възможността
нахута да е грах, защото плодовете им си приличат. Нито крия, нито се срамувам, че знанията ми по биология се ограничават до одобрената от Министерството на образованието програма. Не твърдя, че съм ваксинирана срещу манията за разсъждения над малко познати ми теми. Твърдя обаче, че никога не бих си позволила да споря или да противореча на човек, който най-малкото е виждал повече боксери, отколкото аз подобия. Бих поискала по-подробно обяснение, но да изказвам противоположно мнение .... Твърдя също така, че са несъвместими любовта към дадена порода и проявата на неуважение към хората, които правят нещо реално за да я има в България.
Срамувам се от това, че сме за смях на всички породни форуми.
TORMENTOR, в 22 May 2009 - 02:00 PM, написа:
Еми айде, че то аз като те послушах и си направих труда да изчета цялата тема за боксера
останах разочарован от ситуацията около породата и развъждането и в нашата родна страна!
Толкова ли няма кой да се бръкне в джобчето и да си внесе качествено боксерче на сносна цена
от съседните нам страни? В бившите "юго" републики има "топ" качество на достъпни и нормални цени!
TORMENTOR, в 22 May 2009 - 07:11 PM, написа:
pe4eniq135, в May 22 2009, 04:39 PM, написа:
Как да си бръкне в джобчето ,като в България сердната заплата е
400 лв. ?!
Еми незнам как, ама просто ми е чудно как лютелите на булдоци, бултериери и ам стафове например,
напоследък разбраха че качеството си има цена и все повече и повече фенове си внасят класни кучета...
и от тогава не сме мръднали и на сантиметър.
Ние не знаем какво е порода, но сме любители на породата. Ние не знаем как изглежда боксера, но имаме "боксери". Ние не питаме нищо - "Я го знам, скакауец!" Ние не четем - Чукча-писатель. 130 страници се въртим в кръг. Къде са ни разговорите за породата? Къде ни е грижата за кучетата? Къде ни е обучението? Къде ни е здравето на кучетата? Единични постове! Ние се занимаваме със самочувствието на собствениците.
Тук има хора, които се бият в гърдите, че
си обичат домашните любимци (не е синоним на разплодно животно) и те са членове на семейството им, после пък казват, че искат да
си имат кученца и
си ги продават. Не е ли това точно толкова цинично, колкото да се правят деца, за да се живее от детските надбавки?
Тук се твърди, че се обича ПОРОДАТА боксер, но парите се броят на някои от показаните по-горе търгаши и се купува мелез. Така ли купуваме телевизор? Влизаме в първия срещнат магазин, грабваме най-евтиния и готово. Бедни ли сме? Отглеждането на породист
домашен любимец и домашен любимец мелез струва едни и същи пари. Разликата е в първоначалната цена. Ама нямало родословни боксерчета... Е как ще има, като сме
скъпи на триците, а евтини на брашното Мелез не можеше ли да си вземем от приют? Та и
породоподобно може. Без пари! Ще има мошеници и търгаши, докато има кой да им вярва и поддържа търговийката им. Нека спрем! Вероятността да си купим боксер от другаде, освен от развъдчик е равна на тази, върбата да роди круши.
И все пак за да не се цепя от колектива, ще си позволя и аз да противореча на boxerfan.
boxerfan, има и положителна страна в това, че породата не е популярна в България. Така ще са по-малко кучетата ползвани като средство за печалба. Така ще са по-малко тези, които хем си взели породоподобно куче, хем някой да им го оценява и то с оценката на шампиона на породата, хем без пари! Така ще са по-малко излъганите, които вместо да се сърдят на себе си и на този, които ги е измамил, насочват агресията си към този, който им казва истината.
Искрено се надявам, че истинските почитатели на породата ще останат и няма да има просветления:
pbs, в 20 June 2011 - 11:59 PM, написа:
предпочитам да се изтрият всички мои снимки и постове от темата!
след признанието:
pbs, в 20 June 2011 - 11:59 PM, написа:
Но като започвам да прелиствам темата
Нека сме малко, но да сме истински почитатели на боксера!