Dog.bg Форуми : Боксер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (164 Страници) +
  • « Първа
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Боксер

#2581 Потребителят е офлайн   martara Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 July 2011 - 01:41 PM

Показване на мнениетоdiadra, в 05 July 2011 - 09:20 PM, написа:

Показване на мнениетоboxerfan, в 05 July 2011 - 03:25 PM, написа:

Показване на мнениетоmartara, в 04 July 2011 - 11:36 AM, написа:

Ами за мен не е важно дали е чистокръвна, защото тя е едно прекрасно куче, просто исках да знам какво във външния и вид не е нормално, понеже мислехме да я пуснем на един мъжкар и да си имаме поколение, но ако не е както трябва няма да я пускаме и ще я кастрираме, за това питам. Благодаря все пак.

Не, моля Ви не я заплождайте!

Има прекалено много бездомни кучета!
Освен това има много бездомни кучета ПРИЛИЧАЩИ на порода ...
боксер
хъски
пит
дого
....примери ежедневно, но това все пак са живи същества обречени на мъки!

Това са кученца от кръстосване...!"дай да имаме кученца от наш'та" или "айде моя да стане татко"!

Има достатъчно теми където ветеринари са обяснили, как НЕ-раждането Не е проблем за женската и с КОЛКО се удължава живота при кастрация ( особено при женските)

Ами не мисля, че тя е чак толкова НЕ приличаща на породата си, но както и да е. Виждала съм родителите на Тара и те не са коли и дог, например, а са боксери, поне според мен. Нямам нужда от повече такива забележки, простичко попитах и исках отговор, но стана дума чак за изхвърлени кучета и т.н., така че смятам да не задълбаваме по темата. Благодаря на всички за коментарите.
С най-добри чувства от мен и до скоро!

P.S. Това са родителите на Тара!Прикачена снимкаПрикачена снимка

#2582 Потребителят е офлайн   diadra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 July 2011 - 07:36 PM

martara, права си, и от моя страна няма нищо лично. Това не е критика нито към теб , нито към кучето ти ...

Единствено давам пример, какво се случва когато всеки безогледно решава да си развъди кучето., а именно много изхвърлени на улицата кучета.

#2583 Потребителят е офлайн   ramzesbox Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:dogs, horses

Публикувано: 08 July 2011 - 11:25 AM

...
User's Signature

В памет на Рамзес (1994 - 2007)

#2584 Потребителят е офлайн   ramzesbox Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 July 2011 - 04:15 PM

Външната прилика с дадена порода, не винаги означава принадлежност към нея.
Нещата в кинологията не са толкова лесни, колкото изглеждат.
Ще дам пример с някои породи: московска стражевая и санбернар, бостън териер и френски булдог, боксер и американски булдог, дратхаар и чешки фоусек
Ето някои породи, които се различават по "някакъв си" цвят: английски сетер, шотландски сетер и ирландски сетер; унгарска визла и ваймарски брак
В същото време има породи, чиито представители се различават и по размер на животното, и по вид и цвят на косъма: дакел
На тази снимка двете кучета също са една порода - китайско голо куче.
При мелезите, нещата са още по-сложни. Тук, в долната част на страницата има още едно куче.
Изискването породната принадлежност да се доказва със съответните документи е породено от необходимост, а не е самоцел. Документи за породна принадлежност се изискват във всички области на съвременното животновъдство, където има породи.
Нека отново се върнем към природата и оцеляването на видовете. Тя се е погрижила различни видове, които биха могли да имат поколение да живеят в различни области на обитание. При намеса от страна на човека, в някои случаи отново има механизми да се бори. Пример за това са познатите ни кръстоски между видовете Panthera leo и Panthera tigris или например видовете Equus ferus и Equus asinus. И при лигрите и тигоните, и при мулетата и катърите, някои от женските и всички мъжки са безплодни. Т. е. природата не позволява по-нататъшно кръстосване. Ако приемем, че природата е наш учител за опазването на породите, то освен да избираме най-красивите, най-силните и най-здравите за продължаване на рода, трябва да се погрижим мелезите да не подлежат на по-нататъшно възпроизвеждане, освен при доказване на по-полезни за човека качества и евентуалното създаване на нова порода.
Субективното мнение е право на всеки човек, но то не е определящо в науката и обществото. Разните "му там изложби и панаири" се организират за да се избегне субективната оценка и "развъдната слепота". За хората е присъщо да пречупват подсъзнателно зрението си през личните емоции. Много малко са хората, които могат да се преборят с това. Именно този психологически аспект е наложил появата на състезания, изложби, олимпиади и всякакъв друг вид съревнования. Ще си позволя отново да "размятам" линка на Atibox , където има представители на почти всички актуални "типове" и националности боксери.
Отново ще помоля за евентуални корекции. Целта е да достигнем до истината, дори спорейки, но не и да се обиждаме заради разлика във възгледите. В крайна сметка, промяната или не, на гледната точка е въпрос на личен избор или натрупани знания и нищо не става насила.

За почитателите на black & tan и tricolor окраските при боксерите:
Един производител на ротвайлери, а тук един производетел на боксери.
Един продавач на кучета и още един.
User's Signature

#2585 Потребителят е офлайн   boxer_s6 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 July 2011 - 11:45 PM

Аресчо :be_107:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#2586 Потребителят е офлайн   ramzesbox Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2011 - 12:29 PM

Да докладвам какви ги свърших и да видите какви ще ги надробя!

Няма нужда от списък, таблица и каквото и да било друго!
Списъкът е всекидневно публично достояние в интернет. Това беше и логичното развитие на нещата, при условие, че в from Boxbred и from Blacksea, няма кученца в момента.
Преглеждайки една по една обявите горе долу до 20 страница, чувствата, които ме споходиха, бяха жал към животните и озлобление към хората.
Дано тези, купили си кученцата на тигровата женска от тази обява, да имат достатъчно финансови възможности и милосърдие.
Нямаше как да подмина постиженията в генетиката, както и Колумбовския дух на пусналите обявата (третата снимка на първия ред).
За съжаление го няма нашия "счетоводител", за да калкулира печалбата на един съфорумец, чиято женска само за тази година ражда за втори път. Юли месец сме!
Няма да оттегчавам с линкове, доказващи как зад множество никове, скайпове, e-mail-и и телефони, всъщност се крие една "групичка".
Няма смисъл!
Присъединявам се към едно мнение на развъдчик на една от най-модерните и разпространени породи: "Но просто сме безсилни. ...Всеки да си "гризе дървото, дето го е захапал и да му е вкусно""

Показване на мнениетоboxerfan, в 30 May 2008 - 11:04 AM, написа:

А защо породата е в критично състояние??? Заради пишман развъдчиците, които имат куче с документи, т.е. със паспорт :o.

boxerfan, те Вашите думи толкова години наред нямат тежест над евтините маркетингови стратегии на продавачите на кученца и себеугодните измишльотини на някои собственици.
Моите "разкрития" в позицията ми на никой ли ще имат?

Поемам цялата отговорност за това, че мога да се окажа кукумявката, отброила последните часове на темата Боксер!

Целта ми е не да обиждам някого, а да провокирам четящите да си отговорят на въпросите: Породата боксер ли обичат или са тук само защото по стечение на обстоятелствата имат куче приличащо на боксер? Какво би се случило с декларираната любов към боксера, ако някой им подари родословна хрътка или йорки? Предполагам, че ще има и обидени, и озлобени, и че ще ми се наложи да изтърпя някои ухапвания, но вярвам, че ще има и истински любители на породата. Не съм и никога няма да бъда привърженик на теорията, че Maybach е по-лоша кола от A-Class, защото концерна „Даймлер“ е произвел повече A-Class. Смятам, че реномето на една порода се определя не от броя участници в породен форум, а от разискваните в него теми.
Едно време в училище учихме за жълтите и зелените грахчета, за вероятността от тях да се получат лилави грахчета и възможността нахута да е грах, защото плодовете им си приличат. Нито крия, нито се срамувам, че знанията ми по биология се ограничават до одобрената от Министерството на образованието програма. Не твърдя, че съм ваксинирана срещу манията за разсъждения над малко познати ми теми. Твърдя обаче, че никога не бих си позволила да споря или да противореча на човек, който най-малкото е виждал повече боксери, отколкото аз подобия. Бих поискала по-подробно обяснение, но да изказвам противоположно мнение .... Твърдя също така, че са несъвместими любовта към дадена порода и проявата на неуважение към хората, които правят нещо реално за да я има в България.
Срамувам се от това, че сме за смях на всички породни форуми.

Показване на мнениетоTORMENTOR, в 22 May 2009 - 02:00 PM, написа:

Еми айде, че то аз като те послушах и си направих труда да изчета цялата тема за боксера
останах разочарован от ситуацията около породата и развъждането и в нашата родна страна!

Толкова ли няма кой да се бръкне в джобчето и да си внесе качествено боксерче на сносна цена
от съседните нам страни? В бившите "юго" републики има "топ" качество на достъпни и нормални цени!

Показване на мнениетоTORMENTOR, в 22 May 2009 - 07:11 PM, написа:

Показване на мнениетоpe4eniq135, в May 22 2009, 04:39 PM, написа:

Как да си бръкне в джобчето ,като в България сердната заплата е

400 лв. ?!

Еми незнам как, ама просто ми е чудно как лютелите на булдоци, бултериери и ам стафове например,
напоследък разбраха че качеството си има цена и все повече и повече фенове си внасят класни кучета...

и от тогава не сме мръднали и на сантиметър.
Ние не знаем какво е порода, но сме любители на породата. Ние не знаем как изглежда боксера, но имаме "боксери". Ние не питаме нищо - "Я го знам, скакауец!" Ние не четем - Чукча-писатель. 130 страници се въртим в кръг. Къде са ни разговорите за породата? Къде ни е грижата за кучетата? Къде ни е обучението? Къде ни е здравето на кучетата? Единични постове! Ние се занимаваме със самочувствието на собствениците.
Тук има хора, които се бият в гърдите, че си обичат домашните любимци (не е синоним на разплодно животно) и те са членове на семейството им, после пък казват, че искат да си имат кученца и си ги продават. Не е ли това точно толкова цинично, колкото да се правят деца, за да се живее от детските надбавки?
Тук се твърди, че се обича ПОРОДАТА боксер, но парите се броят на някои от показаните по-горе търгаши и се купува мелез. Така ли купуваме телевизор? Влизаме в първия срещнат магазин, грабваме най-евтиния и готово. Бедни ли сме? Отглеждането на породист домашен любимец и домашен любимец мелез струва едни и същи пари. Разликата е в първоначалната цена. Ама нямало родословни боксерчета... Е как ще има, като сме скъпи на триците, а евтини на брашното Мелез не можеше ли да си вземем от приют? Та и
породоподобно може. Без пари! Ще има мошеници и търгаши, докато има кой да им вярва и поддържа търговийката им. Нека спрем! Вероятността да си купим боксер от другаде, освен от развъдчик е равна на тази, върбата да роди круши.
И все пак за да не се цепя от колектива, ще си позволя и аз да противореча на boxerfan.
boxerfan, има и положителна страна в това, че породата не е популярна в България. Така ще са по-малко кучетата ползвани като средство за печалба. Така ще са по-малко тези, които хем си взели породоподобно куче, хем някой да им го оценява и то с оценката на шампиона на породата, хем без пари! Така ще са по-малко излъганите, които вместо да се сърдят на себе си и на този, които ги е измамил, насочват агресията си към този, който им казва истината.

Искрено се надявам, че истинските почитатели на породата ще останат и няма да има просветления:

Показване на мнениетоpbs, в 20 June 2011 - 11:59 PM, написа:

предпочитам да се изтрият всички мои снимки и постове от темата!

след признанието:

Показване на мнениетоpbs, в 20 June 2011 - 11:59 PM, написа:

Но като започвам да прелиствам темата

Нека сме малко, но да сме истински почитатели на боксера!
User's Signature

#2587 Потребителят е офлайн   pbs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 July 2011 - 05:57 PM

ramzesbox от всичките ви разсъждения и писане само не схванах вие като каква го играете,като развъдчик,като гледаща клубен боксер или пък боксероподобен,а може би изобщо нямате боксер,
а още по жалко ще е ако търсите поле за изява :ud_009: :ea_103: мисля че ви е станало пределно ясно че развъдчици и клубни боксери липсват и в темата и в бг :beer: а вие сте започнала даже и сравнения да правите.
Ако един който развъжда на година две женски по веднъж със средно по пет кученца,това са 10 клубни на година,за пет години са 50,но поне аз не виждам такива и във форума даже,
така че нямате право да съдите без законови основания,променете закона да нямат право да се развъждат неродословни и тогава вдигайте пара,защото сега само си губите времето.
Казваш нека да сме малко ,но да сме истински,но от това което виждам ми се струва че умеете само да философствате,а ако греша покажете на какво сте любителка?
И запомнете едно от мен всички които развъждат търсят печалба,дори и клубни,ако някой каже че не е така бъдете сигурна че ви лъже!!!

#2588 Потребителят е офлайн   doc_holiday Икона

Публикувано: 15 July 2011 - 06:39 PM

Как да съм сигурен че няма да ме излъжат като си купувам боксер?

#2589 Потребителят е офлайн   ramzesbox Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2011 - 12:45 AM

Прав сте pbs! Не е за мен тази работа да се изявявам. Ще трябва да си обичам боксерите извън форума.
User's Signature

#2590 Потребителят е офлайн   boxerfan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 July 2011 - 07:33 PM

Показване на мнениетоpbs, в 15 July 2011 - 05:57 PM, написа:

а още по жалко ще е ако търсите поле за изява :ud_009: :ea_103: мисля че ви е станало пределно ясно че развъдчици и клубни боксери липсват и в темата и в бг :beer: а вие сте започнала даже и сравнения да правите.

Темата е започната 2005 година, и в нея са писали и членове на клуба и развъдчици от клуба... не сте чел внимателно.

....
така че нямате право да съдите без законови основания,променете закона да нямат право да се развъждат неродословни и тогава вдигайте пара,защото сега само си губите времето.

Никъде няма закон забраняващ развъждане на неродословни кучета, всичко е въпрос на вътрешна убеденост. Вие не искате да приемете идеите ни, нали се бяхте отказал от темата?

И запомнете едно от мен всички които развъждат търсят печалба,дори и клубни,ако някой каже че не е така бъдете сигурна че ви лъже!!!

А това последното го е казвал един "български герой": Ти мене слушай, маскари са до един....

#2591 Потребителят е офлайн   boxerfan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 July 2011 - 07:34 PM

Показване на мнениетоdoc_holiday, в 15 July 2011 - 06:39 PM, написа:

Как да съм сигурен че няма да ме излъжат като си купувам боксер?

Най-малкото е да попитате в клуба, дали развъдникът е регистриран например.

#2592 Потребителят е офлайн   pbs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 July 2011 - 05:44 PM

Показване на мнениетоboxerfan, в 16 July 2011 - 07:33 PM, написа:

Темата е започната 2005 година, и в нея са писали и членове на клуба и развъдчици от клуба... не сте чел внимателно.

....

Никъде няма закон забраняващ развъждане на неродословни кучета, всичко е въпрос на вътрешна убеденост. Вие не искате да приемете идеите ни, нали се бяхте отказал от темата?

А това последното го е казвал един "български герой": Ти мене слушай, маскари са до един....

Не съм казал че не са писали,а че се броят на пръсти,или греша?
Е не мисля че си заслужава да се четат всичките 130 страници,като цяло и едно и също и картинката се повтаря!!! :ab_041: :ab_041: :ab_041:
А темата си я следа ,при това редовно,но както каза рамзи бокса ще си замре пак,просто е неизбежно :rc_036:
По точно е казал - И едните и другите са маскари!...Ти мене слушай, па се не бой! Маскари са до един! ,така че бай ганьовщината си я има и се вписва на сто процента в много браншове :wb_052: :wb_052: :wb_052:
А вие така и не казахте колко кучета произвежда вашият развъдник годишно и колко остават в бг.?

#2593 Потребителят е офлайн   Bumper Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 July 2011 - 07:04 PM

Здравейте, не съм влизал отдавна, но това, което чета ме натъжава. Нека не забравяме, че всеки нормален човек обича своето куче, такова каквото е. С недостатъците и предимствата си. Лично аз съм привърженик на идеята за чистокръвни кучета в дома и смесени на двора!

#2594 Потребителят е офлайн   ramzesbox Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 July 2011 - 07:55 PM

pbs, достатъчно съм смазана от всичко, които видях, за да имам сили да Ви отговоря.
Живейте си със самочувствието на победител в битката с обичащите боксера. Вие не знаете значението на думата обичам.
User's Signature

#2595 Потребителят е офлайн   pbs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 July 2011 - 12:45 AM

Показване на мнениетоramzesbox, в 18 July 2011 - 07:55 PM, написа:

pbs, достатъчно съм смазана от всичко, които видях, за да имам сили да Ви отговоря.
Живейте си със самочувствието на победител в битката с обичащите боксера. Вие не знаете значението на думата обичам.

Не знам какво сте видели и какви са ви проблемите,и не ме и интересува,имам си достатъчно мои,
не знам за каква битка и какви победители ми говорите,явно си живеете във ваш измислен свят!!!
И понеже сега виждам и подписът ви във профилът ви,ще ви кажа че и кучетата както хората са за малко на този свят,
разликата между нам е че хората имаме навик сами да си усложняваме живота!!!

#2596 Потребителят е офлайн   boxerfan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 July 2011 - 08:30 AM

Показване на мнениетоpbs, в 18 July 2011 - 05:44 PM, написа:

А темата си я следа ,при това редовно,но както каза рамзи бокса ще си замре пак,просто е неизбежно :rc_036:
По точно е казал - И едните и другите са маскари!...Ти мене слушай, па се не бой! Маскари са до един! ,така че бай ганьовщината си я има и се вписва на сто процента в много браншове :wb_052: :wb_052: :wb_052:
А вие така и не казахте колко кучета произвежда вашият развъдник годишно и колко остават в бг.?

Мен ако ме сравнят с този "герой" бих се засрамил.... но това се отнася за мен явно! А това, че повтаряте въпрос на който не ви отговарям би трябвало нещо да ви говори, имайко обаче предвид горното "...вие не сте от тях как' Сийке"
Моя развъдник не е ферма, и за мен качеството и здравето на кучетата е най-важно. Също толкова важно за мен е да намеря на кученцата подходящи стопани.... хора, които ще подходят толкова отговорно към тях, колкото и аз самия. Не се издържам от кучета, имам си професия, тя не е свързана с домашни любимци и печеля достатъчно от нея. Така че предлагам ви наистина да спрете да внасяте раздор, явно темите които бихме искали да обсъждаме тук, не са вашите във вашите приоритети. Сигурен съм, че можете да намерите достатъчно място за ганьовски изявления в други форуми!

#2597 Потребителят е офлайн   ramzesbox Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 July 2011 - 10:39 AM

Част от това, което видях, съм го споделила няколко поста по-нагоре. Проблемите, които виждам, засягащи темата за породата Боксер също съм споделила.
Ръководила съм се към целите, които си поставя форума:
Форумът на Dog.bg е посветен на животните и обединява хора с еднакво позитивно чувство към тях.
Той има за цел:
- да възпитава положително отношение и любов към животните;
- да подпомага тяхното образовано и отговорно отглеждане;
- да популяризира породите, да разяснява тяхната специфика и да насърчава тяхното опазване, чистопородно развъждане и селекция съгласно принципите на международните киноложки и фелиноложки организации;
- да популяризира хуманните практики за ограничаване броя на безстопанствените кучета и котки;
- да подпомага връщането по домовете на изгубени/намерени домашни любимци и оказване на помощ на животни в беда.

Битката за която говоря е стремежа Ви да обиждате всеки, който не е на Вашето мнение.
Ако има такива, които не са привърженици на чистопородното развъждане и селекция - това не е техният форум. Този форум е за да насърчава опазването на породите.

Ако това, което става тук е реалността, то да - живея с илюзиите за нещо друго.
Как е - виждаме от галерията, идеята е да започнем да правим нещата, както трябва. Който иска да разбере как е правилно - да остане. Който си знае неговата - насила можеш да вземеш, насила не можеш да дадеш.

Това, че сме си усложнили живота, не означава, че кучетата трябва да ни го облекчат, работейки вместо нас и понасяйки последствията от нашите грешки. Нали си взимаме домашен любимец, а не домашна прислужница?

Относно ефимерността на живота - благодаря. Има и друго - как си го изживял този живот.
" - Аз - продължи той - притежавам едно цвете, което поливам всеки ден. Притежавам три вулкана, които чистя всяка седмица. Чистя също и угасналия. Човек никога не знае. За моите вулкани и за моето цвете е полезно, че ги притежавам. Но ти не си полезен за звездите..."
"Този човек - каза си малкият принц, продължавайки пътешествието - би бил презиран от всички други: от краля, от суетния, от пияницата, от бизнесмена. Ала той единствен не ми изглежда смешен. Може би защото се занимава с друго, а не със себе си."
Той въздъхна със съжаление и продължи:
"Единствено него бих избрал за приятел. ..."

Предлагам да спрем до тук и да дадем на форума възможност да говори за боксерите.
Ако искате да продължим с Вас да говорим и полемизираме, можем да го направим другаде. Никой не е длъжен да ни чете разправиите.
User's Signature

#2598 Потребителят е офлайн   IzrodGaden Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 July 2011 - 10:01 AM

pbs, страхотна сметка си направил 2х в годината по 5 кученца, за 5 години 50клубни. Личи си че си пълен лаик относно правилата. Но пък нали по тази сметка ще я караш и ти, с разликата, че кучетата които продаваш ( 50 за 5 години ), няма да са боксери.

#2599 Потребителят е офлайн   pbs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 July 2011 - 09:30 PM

Показване на мнениетоIzrodGaden, в 20 July 2011 - 10:01 AM, написа:

pbs, страхотна сметка си направил 2х в годината по 5 кученца, за 5 години 50клубни. Личи си че си пълен лаик относно правилата. Но пък нали по тази сметка ще я караш и ти, с разликата, че кучетата които продаваш ( 50 за 5 години ), няма да са боксери.

Абе *** аз никога не съм казал че разбирам от кучета :eg_033: направих просто една проста съпоставка колко долу горе би развъдил развъдник с две кучки,а ти много добре знаеш че с две женски едва ли може да се наречеш развъдчик,нарочно написах 5 а не 7-8 ,близко е до пипето но..... :db_046: :db_046: :db_046:
Аз не развъждам ,нямам и такова желание,просто си гледам и харесвам кучето такова каквото си е,,което даже не исках и да е женско,но на пук на такива като вас ще го заплодя, даже и ще ви кача и снимки,но споко няма да е скоро :rc_036:
Виждам че оправи клубните канета,даже те шитнаха от управата и на клуба ,сега остава и боксерите да наредиш и всичко ще е по мед и масло :tb_195: :ab_041:

Мод: Редакция, моля внимавайте с обръщенията към други потребители!

#2600 Потребителят е офлайн   boxerfan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 July 2011 - 02:53 PM

СПРЕТЕ да отделяте време на pbs да не забравяме основна тема тук са боксерите!

• (164 Страници) +
  • « Първа
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни