Dog.bg Форуми : Боксер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (164 Страници) +
  • « Първа
  • 147
  • 148
  • 149
  • 150
  • 151
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Боксер

#2961 Потребителят е офлайн   ramzesbox Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:dogs, horses

Публикувано: 23 August 2013 - 02:59 PM

Показване на мнениетоMataka, в 23 August 2013 - 12:54 PM, написа:

Покрай чялата тази работа с боксера с синята маска май ще зарибя едно момче да си вземе боксерКачена снимка
Не е имал куче и искаше стаф но аз му викам е те са друдна порода за първо куче по-доминантни са агресивни говорихме говорихме и накрая се оказа май че визуално и като характер боксера му пасва.

Така че скоро може да искаме бомощ с развъдници в Б-я и такива неща че не сме много в час.

Чудесно! Ще чакаме включване тогава! Ще трябва внос обаче. Няколко поста преди твоя първи прочети...

Хайде докато сме във филма, да покажа едно много готино куче, дето ми попадна днес във Фейса, като че по поръчка: маската на Зоро.
Ако ти се яви и такова да знаеш - нямаме black and tan, tricolor и веждички...
User's Signature

В памет на Рамзес (1994 - 2007)

#2962 Потребителят е офлайн   ramzesbox Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 August 2013 - 03:33 PM

Показване на мнениетоdiadra, в 23 August 2013 - 01:04 PM, написа:

Да го кажем така, пробваме се да работим:) Прикачен файл 3..jpg

Не знам защо скромничи diadra, ама тя си работи с боксера, докато ние тежим върху диваните....

Аз се възхищавам на ентусиасти като нея, още повече, че спортуването с куче очевидно е доста приятно занимание за спортните натури. diadra, кажи нещо повече по въпроса....
User's Signature

#2963 Guest_Mataka_*

• Група: Гости

Публикувано: 23 August 2013 - 04:04 PM

Е може да ги няма но са интересни да се видят как са станали... малко ъндарграунд развъждане някой хора може да не го подкрепят да са силно против аз лично нямам нищо против даже подкрепям стига да не е тип ферма на кг а да се прави правилно.

#2964 Потребителят е офлайн   ramzesbox Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 August 2013 - 08:13 PM

Показване на мнениетоMataka, в 23 August 2013 - 04:04 PM, написа:

Е може да ги няма но са интересни да се видят как са станали... малко ъндарграунд развъждане някой хора може да не го подкрепят да са силно против аз лично нямам нищо против даже подкрепям стига да не е тип ферма на кг а да се прави правилно.

Правилно е доста относително понятие, но за мен това значи преди всичко честно. Първо, защото не всички са се родили научени, после, защото и на най-добрите развъдници им се случва да имат кофти кучила. Нямам нищо против мелезите, но когато се опитват да ми изкарат мелез за породисто куче ме хващат бесните... Уважавам хората, които си казват, че имат мелез, но да ми разправят митове.....

Ей, Mataka, евала, че раздвижи темата..
User's Signature

#2965 Guest_Mataka_*

Публикувано: 23 August 2013 - 11:28 PM

Честно е много важно защото има хора не разбират тепърва се учат отиват в развъдника и им набутват куче за шоу клас а то с една топка примерно или грешна захапка такива случай бол....
Едно момче прави бахти и гимнастиките да оправи каисиката на кучето си.
Знам и за един ветиринар специалист в оправянето на захапка папагал при бултериера...
И така всеки може да спомене мн работи по темата тя е необятна в Б-я малко се развъжда за пари докато в чужбина хората го правят като хоби повече и от там идва проблема с спестяването на някой истини :)

#2966 Потребителят е офлайн   ramzesbox Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 August 2013 - 06:26 AM

Показване на мнениетоMataka, в 23 August 2013 - 11:28 PM, написа:

Честно е много важно защото има хора не разбират тепърва се учат отиват в развъдника и им набутват куче за шоу клас а то с една топка примерно или грешна захапка такива случай бол....
Едно момче прави бахти и гимнастиките да оправи каисиката на кучето си.

Абсолютно! Знам такива случай! Има ги тук във форума.

Показване на мнениетоMataka, в 23 August 2013 - 11:28 PM, написа:

И така всеки може да спомене мн работи по темата тя е необятна в Б-я малко се развъжда за пари докато в чужбина хората го правят като хоби повече и от там идва проблема с спестяването на някой истини :)

Тоя проблем с парите го има, ама според мен предимно сред модерните породи и търсещите се породи. При непопулярните са останали само истинските любители, ама те пък няма да подаряват.... Няма как да развъждаш за пари, ако породата не се търси. А и "бизнесмените" си проличават бързо - бълват кучило след кучило и сменят породата веднага щом и мине модата. А пък аз имам драконовски изисквания към развъдниците. Едно от тях е кучетата да се гледат в семейна среда. Сред хората. Друго - да виждам, че сменят кръвта, а не се ограничават само до кучетата в самия развъдник и т. н. темата е необятна, както казваш...
User's Signature

#2967 Guest_Mataka_*

Публикувано: 24 August 2013 - 12:22 PM

В семейна среда да се гледат кучетата става но трябва да си ограничен до две максимум три кучета ако са повече трудна работа става. Съгласен съм с теб, че този вариянт е най-добър за самите кучета.

#2968 Потребителят е офлайн   ramzesbox Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 August 2013 - 07:42 PM

Така е. Това си е моя измишльотина, заради лични пристрастия и съображения. Иначе едни от най-големите имена работят с доста повече кучета. Най-малкото кучетата остаряват и ако искаш да продължаваш да работиш трябват нови, а няма да изхвърляме старите, я....

Ама и пак се явява проблема с търсенето и предлагането. Тук кат гледам за цяла година се търсят 2-3 боксера. А развъждай де, та и повече от 2.......
User's Signature

#2969 Guest_Mataka_*

Публикувано: 24 August 2013 - 10:52 PM

С такова търсене в Б-я трудна работа...
А си спомням времената когато в Сливен имаше много боксери сега се виждат много рядко...
Доберманите тука поне също са на изчезване а имаше толкова много
Така става и с други породи.

Не че Сливен е някакъв критерии, то и тук родословните кучета не са много като цяло ако говорим, но това вече отива в друга тема

#2970 Потребителят е офлайн   ramzesbox Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 August 2013 - 09:44 AM

И колита, сетери, далматини, пудели... Повечето породи се крепят на ентусиасти. Аз им правя евала. Това да знаеш, че няма да припечелиш, но въпреки това да отделиш пари и да си купиш качествено куче, ако не е любов към породата, не знам какво е....
Съвсем не крия, че им завиждам.
Сред оборотните породи също има истински отдадени, друг е въпросът, че трябва да си вътре в нещата, за да ги отличиш от печалбарите.

Тук е същото положение. Всички градове са критериий. Навсякъде живеят хора.

А какво става с "Маската"?
User's Signature

#2971 Guest_Mataka_*

Публикувано: 25 August 2013 - 11:30 AM

Аз пък съм си избрал порода дето не е била популчрна и няма да бъде имам планове за развъдник но ще видим... Като гледам какво е положението при един приятел с Тоса Ину които се опитва да ги пополизира тука трудна мисия е и това начинание. Да направиш не популярна порода популярна сигурно трябва да снимат филми с нея да излезе по реклами някой известен да има.... А Търнар и Хуч беше толкова отдавна 89г ако не се лъжа.
С маската не сме се засичали, но ще има снимка обещал съм.

#2972 Потребителят е офлайн   ramzesbox Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 August 2013 - 05:20 PM

Развъдник - хич и не си помислям за такъв. От всяко дърво свирка не става. Дори и да имаше пазар на кученцата не е за мен работа.

1, Много труд трябва, ако ще работиш както трябва. BOS + BOS-ка в повечето случаи не е равно на BOS-чета. Генетика си трябва за да получиш търсения резултат. Нали се работи за породата, а не е въпроса само да се плоди.
2, Да и треперя на кучката по време на бремеността и раждането....а мерси..
3, Пари - За добра женска, за изследвания, за разходките до чужбина, или в най-добрия случай до друг град, за подходящия мъжки, за самата скачка, изложбите, работните изпитания - всичко е пари.
4, Да живея с несигурността дали кученцата са си намерили добри стопани...
5, Като тръгна да продавам малките, да се окаже, че някой фермер, който е пропуснал първите 3 точки, продава кученца на половин цена, от тази на която са се вързали моите, а и да ме плюят, че съм печалбарка - мерси съм за таз награда....
User's Signature

#2973 Guest_Mataka_*

Публикувано: 25 August 2013 - 08:37 PM

Не е лесно то хич така си е.

#2974 Потребителят е офлайн   diadra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 August 2013 - 02:43 PM

Показване на мнениетоramzesbox, в 25 August 2013 - 05:20 PM, написа:

1, Много труд трябва, ако ще работиш както трябва. BOS + BOS-ка в повечето случаи не е равно на BOS-чета. Генетика си трябва за да получиш търсения резултат. Нали се работи за породата, а не е въпроса само да се плоди.

Да разбирам ли, че BOS , всъшност е BIS ( Best in Show) или BOB ( Best of Breed) ?! :db_046:

В крайна сметка, ходенето по по изложби и оценяването на кучето ...си има своите положителни страни.
Но зависи каква е целта на собственика. Има хора които ходят на масовите изложби , при съдиии с права за съдене на всички породи. Там целта е ясна вземане на няколко САС-а , за да стане кучето шампион. Е не си мислете че всички могат да станат ::) :) Но от друга старана, за да може дадено куче да влезе в развъдна програма, повечето клубове имат изисквания за няколко експертни оценки на кучето.
:flagbg:
Другото са са т.н Специалки , или специализирана изложба за определена порода куче (или група такива) Аз лично предпочитам да пообиколя и да ме съди специалист по породата. Така се сверяваме часовника, но и в повечето случаи получаваме по-адекватна оценка за самото куче, а не как се представя в ринга в дадения момент. :ba_025:
Последните 2 години, не съм видяла да се представя БГ боксер , на БГ изложби. Идват от вън, за да си гепнат БГ шампионски сертификат.

#2975 Потребителят е офлайн   ramzesbox Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 August 2013 - 04:37 PM

Имах предвид Best of Oposite Sex (най-добрата женска + най-добрия мъжки), ама може и да съм сбъркала. Тази част от обучението си все я минавам по-набързо. Дай корекция ако бъркам. Ама с всяко от изброените става примерът.

Да отида на изложба и съдията да има късмета да ми каже, че моето куче не е най-красивото, най-умното и всичко друго най-.......лелееееее веднага насъсквам тигъра. :md_064:
User's Signature

#2976 Потребителят е офлайн   Yordan Karagyozov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 August 2013 - 03:33 PM

Доколкото знам BOS може да не се даде на изложба. Това зависи от съдията, по принцип се дава, когато съдията е харесал и двете кучета на финала ( най доброто мъжко и най доброто женско ), за едното остава титлата BOB за другото BOS

#2977 Потребителят е офлайн   ramzesbox Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 August 2013 - 03:41 PM

Мерси за уточнението! Ще запомня. Този път не избягах от час.
User's Signature

#2978 Потребителят е офлайн   ramzesbox Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2013 - 03:08 PM

Спомням си, че pbs харесваше по-яките боксери. Попаднах на една яка рускиня. Дано съм уцелила вкуса му. На мен много ми хареса.

Borok'ko FALKONE (Dakota - Monika Kapitanskaya Doch)
User's Signature

#2979 Guest_Mataka_*

Публикувано: 28 August 2013 - 06:28 PM

Много як...
как се тренира да стане така и кво яде :)

#2980 Потребителят е офлайн   ramzesbox Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2013 - 07:42 PM

На всичко отгоре е женска. Има точно същия въпрос под снимката. Собственика отговаря, че яде Роял Канин за боксери и много ходи и плува.
User's Signature

• (164 Страници) +
  • « Първа
  • 147
  • 148
  • 149
  • 150
  • 151
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема