ramzesbox, в 25 August 2013 - 05:20 PM, написа:
1, Много труд трябва, ако ще работиш както трябва. BOS + BOS-ка в повечето случаи не е равно на BOS-чета. Генетика си трябва за да получиш търсения резултат. Нали се работи за породата, а не е въпроса само да се плоди.
Да разбирам ли, че BOS , всъшност е BIS ( Best in Show) или BOB ( Best of Breed) ?!
В крайна сметка, ходенето по по изложби и оценяването на кучето ...си има своите положителни страни.
Но зависи каква е целта на собственика. Има хора които ходят на масовите изложби , при съдиии с права за съдене на всички породи. Там целта е ясна вземане на няколко САС-а , за да стане кучето шампион. Е не си мислете че всички могат да станат ::) :) Но от друга старана, за да може дадено куче да влезе в развъдна програма, повечето клубове имат изисквания за няколко експертни оценки на кучето.

Другото са са т.н Специалки , или специализирана изложба за определена порода куче (или група такива) Аз лично предпочитам да пообиколя и да ме съди специалист по породата. Така се сверяваме часовника, но и в повечето случаи получаваме по-адекватна оценка за самото куче, а не как се представя в ринга в дадения момент.

Последните 2 години, не съм видяла да се представя БГ боксер , на БГ изложби. Идват от вън, за да си гепнат БГ шампионски сертификат.