Dog.bg Форуми : Боксер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (164 Страници) +
  • « Първа
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Боксер

#2621 Потребителят е офлайн   pbs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 July 2011 - 03:02 PM

Показване на мнениетоboxerfan, в 25 July 2011 - 07:08 AM, написа:

Показване на мнениетоpbs, в 25 July 2011 - 02:20 AM, написа:

Боксерфен - въпреки успехите ви в чужбина като развъдчик в бг не смятам че сте постигнали такива,темата и форумът ви явно говорят за това,но ако греша може да ме поправите!

Ами много е просто, явно тук в БГ такива като вас преобладават...
Само не разбирам, защо като говорим за различни неща, продължавате да твърдите че ви интересува породата.
Породата и вашия домашен любимец нямат нищо общо, ако бяхте попитал: "как да си храня кучето, как да го възпитавам?" със сигурност щяха да ви отговорят. Вие не, искате да ви похвалим, че сте поредния, който е излъган и решава, че също ще лъже докрай, пък дано като повторите лъжата 100 пъти, тя да стане истина. Изборът си е ваш, като има кой да ви слуша и вярва лъжете го. Тук обаче, няма да го търпим, защото задачата на форума не е да дава трибуна на такива като вас, а да възпитава и обучава хората, които не биха искали да бъдат излъгани и в крайна сметка, такива като вас да не преобладават в БГ!

Да наистина е много просто,вие нямате желание да продавате боксерите си в бг,страхувате се че може да се злоупотреби с тях,а и защо да продавате тук при положение че от едно куче на вън може да вземете колкото за 4-5 тук,така че ви разбирам напълно,не казвам че сте печалбар за да не ме разберете пак на криво,и аз ако бях на ваше място също така щях да постъпя,но нямаше да се бия в гърдите вижте какво съм постигнал,при положение че в бг боксерите са на изчезване,и в същото време да отритвате(тук нямам в предвид само вас) всяко едно което е без доказан произход!!!
И понеже сто пъти написахте че съм излъган,ще ви го напиша пак - знам какво съм купил с каква цел и т.н. така че моите извинения но да имате за пореден път много здраве от мен :rc_036:
След всичко написано от мен не очаквам от вас да ми хвалите кучето защото ми е ясно че това няма да стане,и е нормално, как съдия от световно ще похвали куче без родословие,при това на някой който го компрометира!
Едва ли след като почетеш малко от темата и отношението към кучета без родословие ще си направиш труда да питаш как да храниш и как да възпитаваш кучето си ,или нещо подобно!!!
Отговорите на въпросите ми се наложи да си ги намирам сам с четене :tb_195:
Няма как да не преобладават такива като нас докато вие продавате в чужбина!
И не слагайте и мен в числото,поне докато не пусна обява продавам,защото много пъти написах че ако реша да заплодя кучето причините ще са подмятания на такива като вас!!!

Показване на мнениетоIzrodGaden, в 25 July 2011 - 10:03 AM, написа:

pbs :))))))) И сега какво, твоят мелез ли е по красив от моя Боксер ? Събуди се дете, време е да ходиш на градина :))))))))

Освен да пратиш жена си да дойде да ме прибере от градината *** :re_037:
Заради такива смешни кучки като твоята няма да има боксери в бг и ще се предпочитат други породи,щом не можеш да гледаш едно куче не се мъчи няколко при това различни породи.
А до колко дали е по хубава само слепият няма да разбере :rc_036:

Мод: Получаваш предупреждение!!!

#2622 Потребителят е офлайн   IzrodGaden Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 July 2011 - 03:32 PM

Разбрахме сега, ти ще направиш добро за породата, като развъждаш мелеза си, заради такива като нас и да ни натриеш носовете. Как ще стане последното, като на никой не му пука за теб? Ще изкараш кучета, ще ги обявиш за боксери и те ще станат ???? Като знаеш какво си си взел, защо претендираш че е Боксер ?? За моите кучета, че тя моята кокерка прилича повече на Боксер от твоето :)))) и тя няма родословие :)))))) Да не са от едно кучило ?????
Понеже стана ясно, че мисленето ти е трудната страна, все пак, дали за изчезването на Боксерите в България, не са виновни такива самозвани експерти като теб? Такива които невиждат нищо лошо да си размножават кучето и да го опреличават на нещо, което няма общо с истината ? Така човек си купува Боксер, а то Кокер. И мен ме излъгаха, ама от тогава внимавам :)))))))))))))))))))

#2623 Потребителят е офлайн   IzrodGaden Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 July 2011 - 03:35 PM

Показване на мнениетоpbs, в 25 July 2011 - 12:20 AM, написа:

Показване на мнениетоIzrodGaden, в 23 July 2011 - 06:29 AM, написа:

Хахахахха Палячото Оли :))))) Да те разочаровам, моето куче е ходило на доста изложби и се е състезавало и с други кучета :))))) Твоето обаче, каква порода беше????

Палячо си ти бе смешник,брейй че и с други кучета се е състезавали,но вземи си храни малко повече кучетата че нещо много дръгливи ми се виждат :ab_041:

тук ти е кучето но година и два месеца и едва ли има 53 см при холката
Прикачен файл 1.jpg
тук на година и осем и положението е същото, прекалено дребно е според мен,не ми е нужно да го видя за да преценя :rc_036:
Прикачен файл 2.jpg
видях ти и корсото и то е дрънчилка :ab_041:
Виж сега как изглежда моето което няма и девет месеца, и пак питай какво беше :beer:
Прикачен файл tigra 24.07.2011.jpgПрикачен файл tigra 25.jpg
Така че изродче жалко че листчето ти не става да си обършеш и ду--то :ab_041:
А между другото прочетете двата поста преди моя коментар тук http://forum.dog.bg/...81&#entry967381
и се поучете всички които си мислите че много знаете и че много сте направили за породата,защото явно има още много да учите за да постигнете и минимален успех при развъждането на БОКСЕР,защото пак повтарям в бг няма развъдчици на тази порода!
Боксерфен - въпреки успехите ви в чужбина като развъдчик в бг не смятам че сте постигнали такива,темата и форумът ви явно говорят за това,но ако греша може да ме поправите!

Ей ама това твоето куче ли е ? Много е готино, каква порода е ? Неможе да няма родословие, сигурно е загубено някъде. Ако отидеш на изложба, сигурно съдията ще ти даде едно, много искам кученце от него, ще ми продадеш ли едно по-евтино или ще ги експортваш в чужбина за повече пари ?

#2624 Потребителят е офлайн   pbs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 July 2011 - 12:20 AM

Показване на мнениетоIzrodGaden, в 25 July 2011 - 03:32 PM, написа:

Разбрахме сега, ти ще направиш добро за породата, като развъждаш мелеза си, заради такива като нас и да ни натриеш носовете. Как ще стане последното, като на никой не му пука за теб? Ще изкараш кучета, ще ги обявиш за боксери и те ще станат ???? Като знаеш какво си си взел, защо претендираш че е Боксер ?? За моите кучета, че тя моята кокерка прилича повече на Боксер от твоето :)))) и тя няма родословие :)))))) Да не са от едно кучило ?????
Понеже стана ясно, че мисленето ти е трудната страна, все пак, дали за изчезването на Боксерите в България, не са виновни такива самозвани експерти като теб? Такива които невиждат нищо лошо да си размножават кучето и да го опреличават на нещо, което няма общо с истината ? Така човек си купува Боксер, а то Кокер. И мен ме излъгаха, ама от тогава внимавам :)))))))))))))))))))

За пореден път показваш колко ти е интелектуалният багаж!До сега не съм прочел нищо смислено написано от вас,в тази тема не са ви много постовете но сте си същият и при корсото,заяждане интриги и писане га глупости колкото искаш но не и на на нещо смислено,опитвате се да иронизирате във всичките си постове винаги но не ви се отдава и това!Така че мили мой отдавна съм преценил колко ви е IQ,да не говорим и за навикът ви да се оплаквате на модераторите,въпреки че първо вие сте обидили или засегнали с нещо!
И как прецени че кокера ти е кокер а не пинчер като няма родословие ,а моето момче?
Съжалявам че сте лъган с кучетата доста пъти,първият път от българин после и от сърбите,сори още веднъж,знам че ти е болно че си взе пале с родословие но то пак не отговаря на очакванията ви,но може би следващият път! :rc_036:
Така че не мислете че щом вие сте излъган и другите са,ако си беше направил труда да почетеш малко повечко щеше да разбереш че аз кучето не съм го купувал нито от бит пазар нито от ферма,а от хора които вече имаха проблем с гледането в апартамента ,и то беше на малко повече от три месеца със всички ваксини,обезпаразитено вътрешно и външно,така че момко вземи почети повечко вместо да повтаряш едно и също това което са ти написали някой хора които също явно доста са лъгани,или по точно така им изнася.
Знам че няма да спите спокойно тази вечер,за което отново съжалявам,знам също че сутринната щом се събудите веднага ще влезете да видите дали и какво съм ви отговорил,затова и пиша сега за да има какво да прочетете и да сте спокойно бесен през целият ден изродче (това не е обида модератор,просто умалително на никът) :ab_041:
Спокойно носове натривам по друг начин,с кученцата само ще си докарам няколко левчета(ако я заплодя някога де)

п.с.Данчо ритнаха те от управата на клубът Кане Корсо,ако не се лъжа и заради вас и модератора на раздела смениха,там ви разбраха колко струвате и никой вече не ви взема на сериозно,та сега и тук ли ще се излагате :ab_041: :ab_041: :ab_041:

#2625 Потребителят е офлайн   ramzesbox Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:dogs, horses

Публикувано: 26 July 2011 - 05:54 AM

Показване на мнениетоpbs, в 26 July 2011 - 12:20 AM, написа:

Така че мили мой отдавна съм преценил колко ви е IQ,да не говорим и за навикът ви да се оплаквате на модераторите,въпреки че първо вие сте обидили или засегнали с нещо!

Моля Ви да не приписвате моите заслуги другиму.
На модераторите докладвам аз и за това има явна и скрита форма.
Ако не искате пак да "се оплача на моля другарката" водете споровете си с нужните аргументи, а не с обиди и демонстрирайте Вашият QI. Обиди използват хората, които нямат повече аргументи в защита на тезата си, но не искат да се признаят за победени.
User's Signature

В памет на Рамзес (1994 - 2007)

#2626 Потребителят е офлайн   IzrodGaden Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 July 2011 - 07:59 AM

Мрън Мрън Мрън! Е как разбрах че е Кокер, продадоха ми го за Кокер ама нали ти казвам повече прилича на Боксер отколкото на пинчер. Нещо се опитваш на вие да ми говориш после на ти. Не те познавам и грам не ме влече да те! Я кажи тези хора от които взе кучето, не ти ли го продадоха за Кане Корсо, ама понеже много обратна му стана захапката и ти реши в този форум да пишеш? Ей са що пишеш работи дето неразбираш? Мен не са ме ритали от управата, аз ритнах управата и я оставих да се оправя сама :)))))))
Кво се правиш не те знам. Аз съвсем сериозно ти пиша че искам кученце от твоята прекрасна кучка ти ми се дърпаш, що така ? Даже колкото повече я гледам сега, повече ми прилича на боксер с над 53см при холката, и виж каква е дебеличка, добре я храниш значи, спокойно ако беше с родословие, щеше да има сърдечни проблеми заради това.
Екстра, хайде покажи ми резултатите от дисплазия и млъквам и ти признавам кучето за чистокръвен ( заради големината ) Руски Боксер! Щи издам и родословие ( все още имам връзки в КК клуба, ще направим нещо срещу 150лв ( тамън да купя 150кг храна та да имат какво да ядат мойте хрътки )) :))))))

п.п. Прав си, цяла нощ неможах да спя и се чудех, каква порода е кучето на pbs. Много време ти отделих, отивам да спя :))))

#2627 Потребителят е офлайн   pbs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 July 2011 - 09:36 PM

Показване на мнениетоramzesbox, в 26 July 2011 - 05:54 AM, написа:

Показване на мнениетоpbs, в 26 July 2011 - 12:20 AM, написа:

Така че мили мой отдавна съм преценил колко ви е IQ,да не говорим и за навикът ви да се оплаквате на модераторите,въпреки че първо вие сте обидили или засегнали с нещо!

Моля Ви да не приписвате моите заслуги другиму.
На модераторите докладвам аз и за това има явна и скрита форма.
Ако не искате пак да "се оплача на моля другарката" водете споровете си с нужните аргументи, а не с обиди и демонстрирайте Вашият QI. Обиди използват хората, които нямат повече аргументи в защита на тезата си, но не искат да се признаят за победени.

Спокойно,не сте само вие,то момчето направо на лични плаче :ab_041:
Е поне сте намерили призванието си във форума! :ab_041:

Показване на мнениетоIzrodGaden, в 26 July 2011 - 07:59 AM, написа:

Мрън Мрън Мрън! Е как разбрах че е Кокер, продадоха ми го за Кокер ама нали ти казвам повече прилича на Боксер отколкото на пинчер. Нещо се опитваш на вие да ми говориш после на ти. Не те познавам и грам не ме влече да те! Я кажи тези хора от които взе кучето, не ти ли го продадоха за Кане Корсо, ама понеже много обратна му стана захапката и ти реши в този форум да пишеш? Ей са що пишеш работи дето неразбираш? Мен не са ме ритали от управата, аз ритнах управата и я оставих да се оправя сама :)))))))
Кво се правиш не те знам. Аз съвсем сериозно ти пиша че искам кученце от твоята прекрасна кучка ти ми се дърпаш, що така ? Даже колкото повече я гледам сега, повече ми прилича на боксер с над 53см при холката, и виж каква е дебеличка, добре я храниш значи, спокойно ако беше с родословие, щеше да има сърдечни проблеми заради това.
Екстра, хайде покажи ми резултатите от дисплазия и млъквам и ти признавам кучето за чистокръвен ( заради големината ) Руски Боксер! Щи издам и родословие ( все още имам връзки в КК клуба, ще направим нещо срещу 150лв ( тамън да купя 150кг храна та да имат какво да ядат мойте хрътки )) :))))))

п.п. Прав си, цяла нощ неможах да спя и се чудех, каква порода е кучето на pbs. Много време ти отделих, отивам да спя :))))

Нормално е да виждаш в кучето ми прилика с кане корсо,понеже повече прилича на корсо от твоето такова,само където е по дребна момата,а и то е кане колкото кокера ти боксер :ab_041:
Да бе ти ги ритна,само където развъдчици те нарекоха смешник,при това хора които са показали какво са постигнали включително и във форума,показаха ти и изследванията за дисплазия за които беше много сигурен,та сега и мен си погнал,не мисли че не мога и аз да ти покажа такива но има едно но,за което трябва отново да ви разяснявам ,и продължавам да се чудя как може някой като вас който не знае и елементарни неща е бил в управата на клуб :ud_009: :ud_009: :ud_009:
Тазобедрената дисплазия представлява увреждане на тазобедрената става, при което бедрената кост не приляга добре в гнездото на ставата. Болестта по принцип се развива през първите две години от живота на кучето, като - в зависимост от степента на тежест - води до силни болки, прогресивно окуцяване, възпаление или артрит на засегнатата става.
Минималната възраст за издаване на официален сертификат е 12 месеца за повечето породи , но за някои може да бъде и 15 месеца.За каква дисплазия ме питаш бе момко кучето ми няма и девет месеца :ab_041: :ab_041: :ab_041:
За кучетата, които в зряла възраст ще достигнат повече от 25 кг. , контролна рентгенова снимка на 6 месечна възраст е силно препоръчителна.

Това се прави с цел ранното диагностициране на заболяването и навременното му лечение, осигуряващо по-добър и по-дълъг живот за кучето.
Тазобедрените стави се оценяват като се преглеждат и измерват различните им анатомични структури и ъгли. Степените на ТБД са пет:

- "А" - Нормална става
- "В" - Гранична форма
- "С" - Лека форма
- "D" - Средна форма
- "Е" - Тежка форма на ТБД

Лакътните стави се преглеждат по подобен начин и се разделят на 4 групи : 0 , 1 , 2 , 3 , като "0" е нормална, а "3" е тежка форма на ЛД.
Да ти копна и още малко инфо понеже имаш нужда :beer:

А при положение че твоята боксерка няма 53 см. как тогава се вписва във стандарта :ud_009:
О в това съм на сто процента сигурен че срещу някой лев всичко е възможно,особено от човек като вас с връзки,едва ле ще ви е за първи път да давате родословия за да изкарате някой лев :ud_009:
Развитието на породата Боксер в бившия Съветски съюз би могла и да е друга, ако я нямаше "желязната завеса". Кинолозите са били лишени от възможността да следят за развитието на породите, да ползват специализирана литература и да обменят опит с чуждестранните си колеги........ да не копвам целият текст понеже сте го чел защото попаднахте на него случайно ,но не забравяйте че сега сме 2011 и руските развъдчици не можем да ги стигнем в момента дори и да тичаме срещу тях,а не виждам какво имаме да мерим с тях при положение че в бг няма такива,говоря за боксер :dh_188:

#2628 Потребителят е офлайн   diadra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 July 2011 - 11:54 PM

Най-после все пак и боксер се спомена...напредваме.
:be_107:
Все пак е похвално, че е попрочетено нещо. Тук няма ирония, важно да се борави с факти, не с нападки и обиди.

Момчета, спрете да си мерите ....височината на кучетата. С това нищо не се постига, просто отблъсквате хората от темата.

#2629 Потребителят е офлайн   IzrodGaden Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 July 2011 - 10:33 PM

pbs, достатъчно време ти отделих. Вече не си ми забавен. Копирал си някакъв текст и заради ниското ти кпд неможеш да вникнеш в противоречията вътре. Като ти чета постовете първо на вие после на ти, мама ли ти помага да пишеш във форума или страдаш от раздвоение на личноста ?
Понеже злоупотребяваш с неща които не са ти ясни, бях избран на общото събрание на Кане Корсо Клуб България за член на УС - зам. управител. Не съм влизал в длъжност, имаше един Михайлов който макар да има родословни кучета небеше член на КККБ. Оправдаваше се с ръководството и по точно с мен и си размножаваше кучетата както си иска. Отказах се, за да може той да стане член, да започне да развъжда кучетата си по правилата на КККБ и да се развие породата в България. Както и се предполагаше, въпрсония г-н нестана член. Отново ти казвам, недей да говориш за неща за които си нямаш престава. Гледай си кучето и се надявай да е от породата която харесваш! Храни го с империал и слушай мъдростите на вносителя. Може да се вредиш с едно по евтино КК от него :)))))

#2630 Потребителят е офлайн   ramzesbox Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2011 - 05:22 AM

Ееееееее пбс, чак мен успяхте да разсмеете с Вашата демонстрация:

Показване на мнениетоpbs, в 18 June 2011 - 03:19 PM, написа:

не са ли те учили че когато двама си мерят пишките не трябва да си слагаш дупето там,или може би това е и целта ви,за което е жалко сбъркали сте сайта!!!

В тази връзка, в моите интереси пише кучета, коне, а във Вашите ....

Цитат

Освен да пратиш жена си да дойде да ме прибере от градината *** :re_037:

Наистина е похвално, че вече четете "специализирана" литература. Към Вашата информация бих добавила и едно клипче за онагледяване. Прочетете и историята на Елиат, както и коментарите под клипа.

Показване на мнениетоpbs, в 26 July 2011 - 09:36 PM, написа:

Болестта по принцип се развива през първите две години от живота на кучето

след което престава ....

За кучетата, които в зряла възраст ще достигнат повече от 25 кг. , контролна рентгенова снимка на 6 месечна възраст е силно препоръчителна.

Ама тя Вашата няма ли още 25 кг.? Лелееее как лъжат снимките.....

Това се прави с цел ранното диагностициране на заболяването и навременното му лечение, осигуряващо по-добър и по-дълъг живот за кучето.

Но понеже за Вас това не е от първостепенно значение, на 9 месеца, още не сте му направил контролна рентгенова снимка. Нали си е за Вас, а не за по изложби....

Направо ни натрихте носа...

А, като стана въпрос за дисплазията, та се сетих:

Цитат

ramzesbox - снимката на кучката която качих с изнесена задница а ла фила бразилиеро и ви поисках мнение се казва Hana El Tomex,мисля това ви е достатъчно за да се сетите на кого е ;)))

При цялото ми уважение към Вашето четене, пропуснала съм да Ви кажа, че фила бразилейро не е балетна стъпка, а порода куче, че "а ла" не е синоним на "Ole" при фламенкото, и че имах предвид втората снимка на кучето Ви в поста от 09,03,2011, а не първата. А ако собственика на Hana El Tomex, разбере, че сравнявате кучето му с "Икарус".....

руските развъдчици не можем да ги стигнем в момента дори и да тичаме срещу тях

И най-накрая една умна приказка! Ако те са преди нас, а ние тичаме срещу тях, те къде са? Я си го представете само! Двама се гонят и втория тича срещу първия! Определено има нещо общо с изкривяването на пространството....
А ако пък имахте предвид, че тичаме в различни посоки......
Моля по-ясно да се изразявате.... Дори и Айнщайн не е бил наясно с безкрайността на Вселената...

а не виждам какво имаме да мерим с тях

за Вас знаем:

Цитат

определено нямам какво да меря

при положение че в бг няма такива,говоря за боксер :dh_188:

Ааааааа, това, че развъждат риби си остана само ваше твърдение.....

Хайде стига с тези :beer: , че "моля другарките" не ни смогват на памперсите.....

П.П. Изиграйте ни сценката „На сърдит Петко - празна му торбичката!“ и да спим, че цяла нощ не можахме да мигнем от преповиване.
User's Signature

#2631 Потребителят е офлайн   ramzesbox Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2011 - 05:49 AM

Понеже Вие попаднахте на текста "нарочно", а пък автора на поста го е качил "случайно" пак сте чели за да "натриете носа" на някого, а не за да научите нещо. Руски боксер никога не е имало. Имало е "съветски стандарт за боксер". Непризнат от никого... Освен Русия, имаше и други Съветски републики. Тук в България се разхождат предимно остатъци от "съветските боксери", "подобрени" от местни "развъдчици".
Еееееееей, как не съм се сетила, че Рамзес можеше да мине и за булмастиф....Щях да казвам, че е загубил част от ушите и опашката си в битка с един бракониер...

Понеже имате за руските развъдчици по-добро мнение от това за българските, засега няма да Ви го "развалям", а ще предоставя на вниманието на форума мнението на една "украинка":

Елена Викторовна Ивлева , кандидат на биологическите науки, международен эксперт FCI, Севастопол и развъдчик на добермани, развъдник Ак-Яр
източник

Куче „за себе си“
(със съкращения)

Шест и половина сутринта. Мъглива пролетна утрин в градския парк.
Цъвтящ люляк, висока трева – кратко царство на буйна растителност преди изгарящият растенията летен пек. Срещат се двама собственици на добермани, разхождащи своите кучета. Единият – с черен мъжкар – дремел стоейки в средата на поляната. Другият изскочил от храстите с черна женска.
Мъжкарят дотичал до непознатата и радостно замахал с опашка. Неговият възторг може да бъде разбран.
Женската, действително била много красива: Висока, широкотела, стройна, с дълги крака и дълга шия, със силни и резки движения. Тя погледнала стопанина си, питайки какво ще правят: „ Ще играем или ще продължим нататък?“ „Играй Даша“, - разрешил мъжът.
С няколко мощни скока женската набрала скорост и се понесла по края на поляната, стремителна и недостижима. Мъжкият с писклив лай се опитвал все пак да я догони. По-нисък от женската, и главата му имала съвършено друга форма. Тя рязко се стеснявала от черепа към муцуната. Кръглите светли очи плашели с леко безумен израз. Докато кучетата тичали, собствениците се разговорили. „Вашият е малко дребен“ - внимателно казал собственика на женската. „А, ми ние си го взехме за себе си“ - отговорил собственика на мъжкия. „А аз за кого съм взел Даша? - изумил се мъжът – за Вас ли?“ „Е, не разбира се – замислил се събеседника – но Вие сигурно я водите на изложби...“ „Да, водя я, поддържам я в добра форма.“
Не е тайна, че периодическото предпочитане на една или друга порода се диктува от модата. Едно време всички искали бултериери, после ротвайлер...А какво е модерно сега? Няма да повярвате: сега на мода е „кучето за себе си“ Наблюдава се поразително явление: ако по-рано купувачите се стремяха да вземат каквато и а е порода куче, но колкото се може по-добро, то днес, всичко е наобратно. Хайде да разгледаме с подробности този феномен.

Първо, това действително е мода. В Калининград и Владивосток, в Мурманск и Севастопол купувачите искат да имат „куче за себе си“ и дружно, всички като един, произнасят именно тези думи.
Второ, по смисъл това е определение противоположно на качеството. Т.е., кучетата се делят на качествени и „за себе си“. Високото качество е престанало да бъде изискване. Успоредно с това, ние винаги сме безкрайно възмутени, когато ни продадат каквато и да е некачествена стока. Ние сме купили „за себе си“ чадър, който се е счупил на третият ден! Ние сме си купили „за себе си“ консерва, отворили сме я, а там мухъл! Ние сме си купили „за себе си“ къси панталони, а те се разпорили след трийсет минути. И няма предел нашето негодувание!
Виждали ли сте как на пазара се купуват краставици? Домакинята всяка краставица ще я повърти, огледа от всички страни, ще оцени формата, размерите и качеството на издатините. Тя ще сложи настрана тази, която предизвика дори най-малко съмнение, и ще се пазари за цената, за да я свали с десет копейки. Разбира се, че сте виждали това. Нещо повече – вие самите така купувате краставици. Нали ги купувате „за себе си“.
И само кучетата не се купуват така. При покупката на куче всичко е наобратно: „за себе си“ купуват най-лошите, жалки, продукти на случайни връзки, връзки „за здравето на женската“, „за удоволствието на мъжкия“, за каквото и да било, само не за качество. И плащат за такива кученца без да се пазарят, понякога много скъпо.
Взимайки куче „за себе си“, човек като че ли казва: „Аз няма да се замислям над качеството на бъдещото куче. Аз не искам да влагам труд и мислена енергия в търсене на някаква четирикрака жар-птица. Аз не искам да се напрягам и да поддържам правилният рацион, още повече, че за това отново трябва някъде да се ходи, нещо да се научава и въобще да се суетиш. Затова ще храним кучето както си знаем: ще му даваме понякога от нашата храна, а иначе – каквото дойде. Ние нали „за себе си“ го отглеждаме, каква е разликата какво яде и в каква форма е. Дресировка? За какво ни е? Нашият Рекс и така е напълно безгрижен. Изложби? Какво ни дават те? Какво де?“
Човекът, купил куче „за себе си“, отрано е настроен на това, да не дава за него нито пари, нито време, нито труд. Той започва да предприема нещо, едва когато неизбежните проблеми с животното вече са минали критичната граница.
Искам да обърна внимание на стереотипа на поведението на собственика на куче „за себе си“. В сложна ситуация той не търси специалист кинолог. Той от самото начало е насочен против специалистите. Целият патос на думите „куче за себе си“ се състои в противопоставяне позицията на специалиста и позицията на мирянина-кучкар. И пропастта между тях става все по-дълбока. Налице е разслоение на кучешкото общество: има общество на породисти кучета, отглеждането, възпитанието и развъждането на които предполагат вложение на професионален труд, знания, опит, всичко това, което в съвкупност може да бъде наречено киноложка култура. И има съобщество на кучкари, отглеждащи кучета „за себе си“, безразсъдно, с минимални вложения, в страни от всякакви там проблеми и страсти. Тяхната позиция може да се характеризира като повече или по-малко войнстващо невежество. Но проблема не може да се избегне съвсем. И ето, за обслужването на нискоквалифицираното търсене съществува и нискоквалифицирано предлагане:
I) лоши ветеринарни услуги. Кинолога по силата на своя богат опит добре се оправя с ветеринарията, сам лекува болшинството от баналните паразитни, инфекциозни, стомашно-чревни заболявания. Специалиста може да различи фирмената храна от ментето, знае по какво ганата се отличава от ентерита, каква ваксина трябва да се бие на кученцето и т.н. Ветеринарите не могат да понасят такива „умници“. Собственика на куче „за себе си“ за ветеринаря е Клондайк. На него можеш да му връчиш всякакви гранули, а провала на своите препоръки да се припише на стопанина;
II) услугите на лош дресьор. Собственика на куче „за себе си“ не разбира нищо и от дресировка. В даден момент той престава да може да се справя с подрастващото куче и започва да търси някой, който ще то избави от проблемите. Вторият стандартен повод да се обърне към частен дресьор е изискването да се озлоби кучето, за да стане „телохранител“. Собственика не знае, каква е крайната цел на обучението и как трябва да изглежда в действетелност поведението на обученото куче. Типичният въпрос на инструктора: „За Вас кое е по-важно – кучето или хартийката?“ - предполага и единственият възможен отговор: „Кучето, разбира се“. Под хартийка се подразбира дипломата за проведеното обучение.
III) Лошите клубове също съществуват за обслужване на кучета „за себе си“ За съжаление, рано или късно практически всяко куче се запложда, за да се попълнят редовете и да се произведе ново поколение на кучета „за себе си“ Търсенето ражда предлагане. Силна е вековната традиция: Куче с документи – това е породисто куче. Така, че „за себе си – то за себе си“, родословие им се иска, и да се продадат кученцата може по-скъпо... А щом има търсене на родословни, то има и клубове, търгуващи с документи „за себе си“. Тях ги издават на всякакви кученца - „странични, извънбрачни, неправомощни“

следва продължение....
User's Signature

#2632 Потребителят е офлайн   ramzesbox Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2011 - 05:55 AM

продължение

Диференциацията на кучешкия свят се задълбочава все повече и повече. На единия полюс е великолепно поголовие кучета от най-различни породи, на другия – продукти на пълно и абсолютно израждане, които са специално създадени за невежи, рекламират се и се противопоставят на породисти кучета.
Така ли е еднозначно делението на „кучета за себе си“ - <не за себе си>? Ако <не за себе си>, то за кого? На последния въпрос никой не може да даде разумен отговор. По всяка вероятност, все пак не е и за чичо-съдия.
Фактически кучето <не за себе си> - това е висококачествено животно, което влиза в някаква съвкупност с названието <порода>. Порода – това не е просто абстрактно понятие. Това е моето куче, и Вашето, и неговото. За да не деградира и за да не умре породата, нейните представители трябва да бъдат въвлечени в някакъв зоотехнически живот. Този зоотехнически минимум осигурява запазване и приемственост на всички породни признаци, както външни, така и поведенчески. В противен случай живота на породата ще спре и тя като продукт на човечешкият дух ще престане да съществува.
Уморявам се да повтарям, че развъждането на породисти животни е същото творчество, като писането на романи, музика или скулптура. То върви по определени закони и се явява форма на изражение на общочовешката култура. Високопородните животни са свидетелство да висотата на духовните завоевания на нацията. В Англия, например, туристите ги развеждат да им показват Уестминстър , Британският музей и конюшните с английски ездитни коне, с които се гордеят наравно и с които се явяват национално достояние. Организираната кинология се е зародила в сърцето на културна Европа, развивала се е и се е разпространявала заедно с развитието на зоотехническата наука, генетика, селекция и ветеринария. За последният век от любителите на кучета е натрупан огромен опит по всички въпроси, свързани с кинологията. Достоверно и известно е как да получим красиво и умно куче, как да запазим здравето му и как да произведем качествено потомство. Не трябва да оставаме диваци насред цивилизования свят!
И така, вече разбрахме, че „кучето за себе си“ не е нужно да го разхождаме по 15 км на ден. Него няма да го водим по изложби и не затова да не се плашат съдиите, а просто не е нужно, защото това е друго ниво на живот.
Кучето за себе си не се дресира в истинския смисъл на думата. На него не са му нужни фирмени добавки, витамини и съставки за блясък на косъма. Т.е. витамини са нужни , разбира се на всички, но кучето за себе си (и в това е целия трагизъм на живота му) не е нужно на никого, освен на своя стопанин. То не е нужно на специалистите. Предвид ниското си качество за тях то е безинтересно. И се получава порочен кръг. Кучето за себе си го взимат за това, за да не се обръщат към специалисти, но и на специалистите това куче не им е нужно, тъй като то отрича всички ценности и устремления на хората, интересуващи се от една или друга порода и трудещи се за нейното благо.
Кучето за себе си – да, за теб, мързелив собственико, ще даде това, което може. Ето в какво е целият скрит смисъл на тези сакраментални слова. Кучето за себе си – това е постановка за лентяя и егоиста да вземе за себе си всичко, което то може да даде, а него да ощети и с пари и с труд, и с професионализъм. Кучето не си избира стопанина. За него той е източник на храна, движение, лечение, живот и смърт.
Своята обърканост, своята умишлена неспособност да отличат зърното от плявата, хубавото от лошото, перспективното кученце от племенния брак, начинаещите кучкари скриват зад напърно езоповската формулировка: Аз съм си взел куче за себе си. И това означава следното: „Аз не мога да се ориентирам въм вашите объркани отношения, в масата клубове, дружно крещящи за своята изключителност, мен ме плашат големите плащание неизвестно за какво и изискващите фанатични усилия за достигане на непонятни цели. Аз искам спокойно да живея със своето куче, да се радвам на общуването с него и не искам никакви главоболия и проблеми.“
Съвременната мода на кучета за себе си, пълното отсъствие на киноложка подготовка в новоизпечените собственици, неумението да си изберат правилната порода, неумението правилно да отгледат кучето, да го възпитат и дресират, задълбочено от спонтанния ръст на интереса към кучетата изобщо и желанието да ги имат, довежда до сериозни социални проблеми.
Сега ненужните кучета се изхвърлят на улицата. „Бившите породисти“ кучета или поединично бродят по боклуците, късайки сърцата на обичащите животните хора, или се събират на глутници и започват да се размножават. В пресата редовно се описват случаи на нападения на подивели кучета над хора и животни.
Още по-страшни проблеми възникват в случаите, когато „за себе си“ неграмотни, неопитни, лениви, объркани от безотговорна литература и натрапчиви реклами, хора взимат кучета от сериозни породи в семейството си, при децата си като домашни любимци. Трагедиите в тези случаи са неизбежни, те просто да програмирани в нашата система. Обществото периодически леденее от ужаса, когато жертва на такива „любимци за себе си“ стават деца.
Отглеждането на бойни и служебни кучета е свързано с големи сложности. Но дилетантът, на когото му се струва, че питът е най-добрия телохранител, което му е внушено от тези, които забогатяват от търговия с тези кучета, от боеве или написани рекламни кножки, узнава за това от собственият си трагически опит.
И така, кучето за себе си – като правило е непородисто куче. Кучето за себе си- това е нещастно куче. Кучето за себе си- това е опасно куче. Кучето за себе си- това е метод и начин на лъгане на новото поколение любители на кучета. И накрая кучето за себе си- това е бомба със закъснител, заложена във фундамента въобще на цялата кинология. Културната кинология – това е съвкупност от мероприятия, осъществяващи съхранение и усъвършенстване на съществуващите породи. Всяка порода – съвкупност индивиди, намиращи се в частни ръце, но обединени от един стандарт и единнен законодателен комплекс, обеспечаващ съхранение и преумножаване на специфически и важни за човека признаци. Всяко куче за себе си това е удар по културната кинология.
А ако Вие, независимо от всичко, упорствате в отрицанието на ценностите на културната кинология, не искате да хабите сили и време за търсене, отглеждане и кариера на породисто куче, все пак не купувайте на пазара кученца „за себе си“, а приютете изгонено бездомно куче. Изкъпете го, обезпаразитете го, ваксинирайте го, сгрейте го и го нахранете. Позналите ужаса на уличният живот кучета се отличават с необикновена преданост, ум, съвършено човешко чувство на благодарност. И Господ ще зачете този акт на добрина, състрадание и активен хуманизъм, когато дойде Вашият час да застанете пред него.

край
№1
№2
User's Signature

#2633 Потребителят е офлайн   diadra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 July 2011 - 10:04 AM

ramzesbox, Изключително поучителна история ! Дългичка е , да , ама трябва да се прочете. историята на едно боксерче

Ще си позволя няколко цитата от статията на Елена Викторовна Ивлева. Част от форумците, предпочитат да пишат, не да четат!
Да, статията е Уникална, но за съжаление "вярна с действителността".

Цитат

И само кучетата не се купуват така. При покупката на куче всичко е наобратно: „за себе си“ купуват най-лошите, жалки, продукти на случайни връзки, връзки „за здравето на женската“, „за удоволствието на мъжкия“, за каквото и да било, само не за качество. И плащат за такива кученца без да се пазарят, понякога много скъпо.
Взимайки куче „за себе си“, човек като че ли казва: „Аз няма да се замислям над качеството на бъдещото куче.

В нашия БГ случай "куче за себе си" е куче тип 'домашен любимец'

Цитат

Културната кинология – това е съвкупност от мероприятия, осъществяващи съхранение и усъвършенстване на съществуващите породи. Всяка порода – съвкупност индивиди, намиращи се в частни ръце, но обединени от един стандарт и единнен законодателен комплекс, обеспечаващ съхранение и преумножаване на специфически и важни за човека признаци. Всяко "куче за себе си" това е удар по културната кинология.
А ако Вие, независимо от всичко, упорствате в отрицанието на ценностите на културната кинология, не искате да хабите сили и време за търсене, отглеждане и кариера на породисто куче, все пак не купувайте на пазара кученца „за себе си“, а приютете изгонено бездомно куче.
Изкъпете го, обезпаразитете го, ваксинирайте го, сгрейте го и го нахранете. Позналите ужаса на уличният живот кучета се отличават с необикновена преданост, ум, съвършено човешко чувство на благодарност. И Господ ще зачете този акт на добрина, състрадание и активен хуманизъм, когато дойде Вашият час да застанете пред него.

#2634 Потребителят е офлайн   pbs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2011 - 02:47 PM

Аплодисменти за ромзибокса,жалко че точно сега нямам време да прочета всичко,но мисля че ти дожаля за изрозчето където се излага че реши да се притечеш на помощ и да отвличеш вниманието ми към него :ba_025: браво за написаното и времето което отделяш за това, но точно в пет сутринта :ab_041: :ab_041: :ab_041: ,толкова ли съм ви впечатлил че и сън да не ви лови,и докато отворите очи бързате за влезете във форума :rc_036: :ab_041: :ab_041: А за ентусиазма отново ви свалям шапка :rc_036:

#2635 Потребителят е офлайн   pbs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 July 2011 - 12:33 AM

Рамзичка някъде да видяхте да съм написал руски боксер?Иначе сте схванали защо съм копнал част от текста написан или копиран в клубния, пак от едно рамзи :ab_041: ,но мила както винаги пребързвате със заключенията си,а и изрода едва ли е очаквал да съм наясно :rc_036:

Цитат

Ееееееее пбс, чак мен успяхте да разсмеете с Вашата демонстрация

Оооо на демонстрация съм убеден че бихте се радвали :ab_041:

Цитат

В тази връзка, в моите интереси пише кучета, коне, а във Вашите ....

:ud_009: в тази връзка аз нищо не съм видял мила,като изключим че можете да философствате,аз поне съм показал нещо,ако ще и куцо или сакато да е :ab_041: вашите породистите къде са,на приказки е лесно!

Цитат

Ама тя Вашата няма ли още 25 кг.? Лелееее как лъжат снимките.....

О има ги килцата въпреки че отслабна в жегите малко,но контролните са си за мен не са официални,така че няма да имат тежест пред изрода :beer: а за официални е ранко май :ab_041: ,а на мама и тати са ТБД е - "А" ,а лакътните са "0" ,затова споко и не бери грижи за моето,а и око имаше до сега с тези килограми и натоварвания които му правя със сигурност щеше да накуцва вече :dog:

Цитат

А, като стана въпрос за дисплазията, та се сетих:

май реотанчето ви много бавно загрява,не знам може би и годините оказват влияние,но затова и ме заблудихте със снимката за задницата,копирате неща от преди месеци,така просто си четете моите стари постове от преди месеци и звъните без да ви натискат :ab_041: ,че от къде да знам че няма и танцова стъпка ала ....,иначе ми е пределно ясно за бразилския мастиф, известен още и като фила бразилейро,но нямам уменя като изрода да гадая,какво точно искате да кажете.

Цитат

Ааааааа, това, че развъждат риби си остана само ваше твърдение.....

Поредните ви измишльотини,но май и риби няма тук :ab_041: ,а шаранчетата май сте вие и изрода,че и кълвете без стръв :tb_195: :ab_041: :ab_041:

Цитат

Понеже имате за руските развъдчици по-добро мнение от това за българските

Мила нима вие още не осъзнавате че няма БЪЛГАРСКИ ръзвъдчици на боксери ,едно малко изключение прави боксерфен,но той не е ферма и малкото кучета които вади не са за нашият пазар.
Така че за 20 години след желязната завеса братушките са наистина много напред,и не ме разсмивай пак с тъпите си сравнения за написаното от мен (дори и да тичаме срещу тях ),пределно ти е ясна иронията в поста ми и какво искам да кажа,само не ми е ясно защо се засягаш точно ти :tb_195:
Без да ми отнеме много време ето ти какво са постигнали хората и това със сигурност е една малка част
http://www.fireenerg...ndex.php?id=602
http://ruselodser.co...roda=1&lang=itl
http://www.idalgobox.ru/eng/pups_e.htm
Покажи ми сега мила българските?Аз не успях да намеря такива,знам че е тъжно и жалко но това е истината и трябва да можем да я погледнем в очите!!!

Показване на мнениетоОт 27 July 2011 - 10:33 PM:

pbs, достатъчно време ти отделих. Вече не си ми забавен. Копирал си някакъв текст и заради ниското ти кпд неможеш да вникнеш в противоречията вътре. Като ти чета постовете първо на вие после на ти, мама ли ти помага да пишеш във форума или страдаш от раздвоение на личноста ?
Понеже злоупотребяваш с неща които не са ти ясни, бях избран на общото събрание на Кане Корсо Клуб България за член на УС - зам. управител. Не съм влизал в длъжност, имаше един Михайлов който макар да има родословни кучета небеше член на КККБ. Оправдаваше се с ръководството и по точно с мен и си размножаваше кучетата както си иска. Отказах се, за да може той да стане член, да започне да развъжда кучетата си по правилата на КККБ и да се развие породата в България. Както и се предполагаше, въпрсония г-н нестана член. Отново ти казвам, недей да говориш за неща за които си нямаш престава. Гледай си кучето и се надявай да е от породата която харесваш! Храни го с империал и слушай мъдростите на вносителя. Може да се вредиш с едно по евтино КК от него :)))))

Аз ви предложих да не се излагате но вие не та не :ab_041: повтаряш се вече и наистина не си заслужава да си губя времето заради вас!Само не ми стана ясно защо ми се оправдаваш и обясняваш като ученичка :rc_036:
Ок аплодисменти и за вас за мъдрият избор да се откажете,само за да има мир!И от къде ги извадихте тия гадателски способности :ud_009: :ud_009: ,остава да познаете и точните килограми: :ab_041:

#2636 Потребителят е офлайн   ramzesbox Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 July 2011 - 01:12 AM

Да! Пак се изказах неподготвена.....
Така си е. Трудна възраст....Разни вълнения....пък реших и да ги споделям....
User's Signature

#2637 Потребителят е офлайн   ramzesbox Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 July 2011 - 06:06 AM

Сега искам да запозная форума с още един природен феномен, описан от холандския зоопсихолог и носител на Нобелова награда по физиология и медицина Николаас Тинберген.

Тази информация, съм получила от една от въпросните руски книжки за боксери, на които съм се позовала в поста си в клубния форум. Тя се казва "Боксер" и неин автор е Валерий Леонидович Новиков. Той е собственик на руския развъдник за боксери и руски той-териери "из Армии Любви", председател на руския боксер клуб, а също така и съдия FCI.
Малките на много високоразвити животни, в това число и човека, имат ред особености, обезпечаващи тяхното възприятие именно като малки. Това са пухкавост, голяма кръгла глава при относително малко тяло, големи очи, скъсен нос и високо чело. Тези ключови белези сработват както като вътрешновидови, така и като междувидови. Именно благодарение на това са възможни случай на осиновяване на малки от един вид от възрастни от друг вид. Всички знаем легендите за Маугли, Ромул и Рем и Капитолийската вълчица, но има и истински случаи: куче осиновява маймуна, лъвица осиновява антилопа, куче осиновява лъвче. Много е възможно именно така човека да е опитомил кучето, убивайки вълчицата, но не можейки да вдигне ръка на малките....
Може би се питате, какво общо има това с боксера? Ами общото е това, че точно този природен феномен е една от причините да могат да ни излъжат. Като малки, всички кученца са с по-къси муцунки. Ето няколко примера за да сравните:
Родезийски Риджбек, Дого Аржентино, Кане корсо и дори Руска хрътка Борзой.
Боксера обаче, е сред породите при които и възрастните животни имат характерните за малките животни черти. В човека възприемането на тези признаци предизвиква емоции на доброжелателност, желание да се приближиш, прегърнеш, притиснеш към себе си и обкръжиш с родителски грижи. Това е и една от причините за високата популярност на боксера зад граница. Тук обаче, купувайки си малкото сладко "боксерче", впоследствие получаваме един доста дълъг нос и полуизправени уши.
Ето как изглеждат малките и големите боксери на един немски развъдник.
Целта на този пост е да се научим да отсяваме породистите от непородистите. Всяко малко животно предизвиква умиление и желание да го гушнеш, всяко животно заслужава нашите любов и грижи, но е голямо разочарованието, когато се окажеш излъган.
Ето една статия, където можете да прочетете "откъде идва майчинският инстинкт", а също така и да видите скицата на Тинберген, която той е използвал при доказване на твърдението си.
User's Signature

#2638 Потребителят е офлайн   Luka_tony777 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 30 July 2011 - 03:35 PM

Здравейте на всички , от 7 месеца отглеждам бял боксер и много бих искал да чуя мнения и коментари защото адски много се запалих по тази порода . Имам снимки но за съжаление не мога да ги кача в момента . Кучето е чисто бяло с тук там много ситни кафяви точици и то не върху козината а върху кожата . В момента е 25кг , от известно време го храня само с гранули качествени защото искам да стане хубав мъжкар. давам му и калции испански (каву) 10дена / 10 почива по две на ден . Бих желал някои да ме посъветва за отглеждането му защото много го обичам .
като оставя настрани белите които ми прави в къщи ( няколко чифта обувки , кабели, възглавници ) единствения проблем е че му пада доста козината , а не ми се иска да е така . Има ли нещо за косопат при кучетата ( но да не бъде вредно ) .
ОчАКВАЙТЕ СНИМКИ !!!!!!

#2639 Потребителят е офлайн   Luka_tony777 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 30 July 2011 - 07:03 PM

Eto go i moqt Bari - tuk e na 5 meseca

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#2640 Потребителят е офлайн   ramzesbox Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 August 2011 - 09:03 AM

За да извадя темата от очевидно патовата ситуация, както и за да внеса малко добро настроение, ще напиша няколко вица, които прочетох в сайта на руския развъдник "Айвенго" (на български Айвънхоу), чийто собственик Александър Балашов също е съдия. В него има много интересни публикации, които желаещите могат да прочетат.
Но сега:

Развъдчица недоволства на изложба на кучета: Как този съдия можа да даде на тази женска такава оценка, та тя няма нито гърди, нито задница. Колега се обръща към нея: Това е клас Подрастващи! На тази възраст и Вие нямахте нищо!

Обява във вестник: Продава се боксер. Ваксиниран. Яде всичко, обича деца.

По улицата вървят три боксера и теглят собственика си. Човекът се спъва и пада. Единият боксер казва на другите: А ще ми говори, че добрите развъдчици не се търкалят по пътя!

Разговор между развъдчици: Чу ли за новите правила? Как ще ходим в чужбина за заплождане? Другият отговаря: Аз, като собственик на мъжки, съм за защита на родното производство!

Собственик на боксер пита експерт по породата: какви недостатъци виждате в кучето ми? Експертът погледнал кучето и казал: родителите....

Обява: Wanted male black boxer - явява се в пълен състав отбора на Замбия по бокс.

При развъдчик идват купувачи заедно със "специалист" да купуват кученце. Специалистът гледа, гледа, обръща кученцето оттук-оттам и пита развъдчика: а какво му има на главата? Главата му е от другата страна, отговаря развъдчика, уви много специалисти отначало се бъркат.

Собственик на боксерче след първата изложба, звъни на развъдчика: съдията каза, че на моето кученце всичко му е наред, само главата му е малко суха, какво да правя? - Съветвам те да не му мокриш главата.

На изложба на боксери. Съдията поставя на един участник в изложбата оценка: добър. Собственика на боксера не бил съгласен с оценката и попитал: защо поставихте на моето куче оценка добър? Съдията спокойно му отговорил: защото имате добро куче!

Умира стар развъдчик. Около него са се събрали ученици и колеги. Кажете учителю, Вашите боксери никога не са печелили, но всички Ви уважаваха, обичаха и даваха за пример. Как и ние да постигнем такова признание? Умиращият развъдчик с изстиващи устни прошепнал: не развъждайте шампиони, деца мои, и всички ще Ви обичат и уважават.....

Разговор: Чу ли, има нова титла "за заслуги в борбата с боксерите!" Знаеш ли на кого я дадоха?

Ето и линка с вицовете.
User's Signature

• (164 Страници) +
  • « Първа
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема