Dog.bg Форуми : Боксер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (164 Страници) +
  • « Първа
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Боксер

#2661 Потребителят е офлайн   ramzesbox Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:dogs, horses

Публикувано: 06 August 2011 - 10:56 AM

Оооооо, убедена съм Luka_tony777. Всичко ще е наред!
Любовта на човека се предава на животното и му дава сили да се справи с болестта. А и медицината вече е доста напреднала. Рамзес имаше спондилоза (също много коварна болест, за която ще говорим по-натам) и както виждате живя 13 години, единайсет от които ни е дарявал само с любов и радост. Грижите, които ни създаде в последните си дни са неизмерими с предаността, която сме получили от него.
Много благодаря, за информацията, която ни дадохте по отношение на белите боксери. А по отношение на по-голяма предразположеност към други заболявания имате ли наблюдения? Например мажете ли го с крем, когато ходи на слънце и други такива, свързани с белият му цвят?
User's Signature

В памет на Рамзес (1994 - 2007)

#2662 Потребителят е офлайн   Luka_tony777 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 August 2011 - 11:22 AM

Показване на мнениетоramzesbox, в 06 August 2011 - 10:56 AM, написа:

Оооооо, убедена съм Luka_tony777. Всичко ще е наред!
Любовта на човека се предава на животното и му дава сили да се справи с болестта. А и медицината вече е доста напреднала. Рамзес имаше спондилоза (също много коварна болест, за която ще говорим по-натам) и както виждате живя 13 години, единайсет от които ни е дарявал само с любов и радост. Грижите, които ни създаде в последните си дни са неизмерими с предаността, която сме получили от него.
Много благодаря, за информацията, която ни дадохте по отношение на белите боксери. А по отношение на по-голяма предразположеност към други заболявания имате ли наблюдения? Например мажете ли го с крем, когато ходи на слънце и други такива, свързани с белият му цвят?

Ами не , не сме го мазали с крем ... стараем се когато е много горещо да почива в къщи на хладно. Стига ми толкова с тези болести :) ано никога не разбирам повече за други . Вие сега какво куче имате

#2663 Потребителят е офлайн   debsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 August 2011 - 12:26 PM

Защо снимките ми продължават да бъдат изтривани и всеки се прави на ударен, че не съм писал... Точно този, който се прави на ударен ме докладва без причина ...
User's Signature

Качена снимка

#2664 Потребителят е офлайн   ramzesbox Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 August 2011 - 12:58 PM

debsi какви нападки? Цитирах собствените Ви думи!
Няма мой коментар, защото не можах да разбера дали са написани от грижа за породата или е начин за борба с конкуренцията от страна на други развъждачи.

Няма вече човек във форума, който да не е наясно с Вашия принос за популяризирането на кучета приличащи на боксер и продавани за боксери, и можете да си спестите рекламата. Наясно сме, че имате и богат опит с отглеждането на кученца до двумесечна възраст:

Показване на мнениетоdebsi, в 25 March 2011 - 12:16 AM, написа:

Запознах се с тъпите обновени правила... по този начин пренебрегвате собствениците на кучета без родословие и не помагате дори малко на малките родените от такива кучета ...

Относно заплахата или обещанието, че няма да пишете .... Всички видяха съответствието между думите и делата Ви.

Сега бих искала да запозная останалите с един развъдник от една друга бивша социалистическа страна.
Боксерите в него са нееднократни победители в различни изложби, включително и в Atibox. Освен създаването на екстериорни шампиони, в този развъдник обръщат внимание и на здравословното състояние на животните. Това можете да видите във визитната картичка на всяко едно куче. Има данни за степента на дисплазия, спондилоза, сърдечни дефекти, патела. Боксерите на Optima Grata се използват за разплод не само в Чехия, но и в други страни, дори и в Германия, където ползването на мъжки разплодници от чужди държави е под много строг контрол.
И малко клипчета, за да видите въпросните кучета в движение:

http://www.youtube.c...h?v=lZw7i6N1sTI
http://www.youtube.c...h?v=J4OGTzCYCwU
http://www.youtube.c...h?v=sdIIaWHZ6EE
http://www.youtube.c...h?v=wzliSZ6C2ic
http://www.youtube.c...h?v=oc_X4ZsKkSw
User's Signature

#2665 Потребителят е офлайн   ramzesbox Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 August 2011 - 01:13 PM

Показване на мнениетоLuka_tony777, в 06 August 2011 - 11:22 AM, написа:

Вие сега какво куче имате

В момента се забавлявам с въпросния лабрадор. Иначе обработвам домашните да си вземем боксер.
Решението за евтаназия, което се наложи да вземем все още предизвиква вина. Който е минал през това може да ме разбере. Трудно е да гледаш неподвижното тяло на кучето си и очите му, продължаващи да излъчват любов въпреки болката. Точно тези очи, казващи "вярвам ти" в последния миг и чувството за вина, от това, че си престанал да се бориш за живота на любимеца си са причина да нямам друг боксер. Всички в къщи се страхуват това да не се повтори.
User's Signature

#2666 Потребителят е офлайн   lillis Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 06 August 2011 - 05:15 PM

В приюта в Сеславци трета седмица стои непотърсен от стопаните си пясъчен боксер,намерен в кв."Красна поляна"-София на улицата.Той е мъжки,има и чип.До този момент никой не се е обадил.Търсят се стопаните,защото кучето стои тъжно в клетката.Виждам,че тук пишат хора,обичащи тази порода.Ако някой има информация за изгубено такова куче,може да позвъни на тел.0887737677. Ако кучето е изхвърлено,ще се търсят нови стопани,които да го обичат и гледат добре.Прикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимка

#2667 Потребителят е офлайн   Teodora_Valovska Икона

Публикувано: 06 August 2011 - 08:04 PM

За да го кажа ясно, Вие (само някои хора тук) споделящи мислите си в този форум или сте мало*мни, или ненормални, нито едно от двете не е за хвалба. Съжалявам, че съм си губила времето във форума "Боксер", след като почнахте и романи да пишете, и да се обиждате един друг на доста "високо" ниво. Да признавам си кучето ми не е Боксер нали това искате да чуете, то е дори друга порода и аз си отивам във форума на породата на кученцето ми. За мен породата, още повече чиста или не - няма смисъл, след като единствения смисъл, който отдавам на моето куче е да ме обича и чака у дома с любов, която малко хора могат да покажат ;)Успех и ви съветвам да сте по-умерени в коментарите си,за да не почнат да ви прибират по психиатричните заведения (визирам само няколко души от този форум) ;)

#2668 Потребителят е офлайн   boxer_s6 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 August 2011 - 08:39 PM

Не се карайте де хора,няма смисъл не може ли всички да се разбираме и да не спорим на кого кучето е Боксер,кое е смесено и т.н глупости.Просто пишем тук защото обичаме тази порода,кой със смесено кой със родословно...Всеки има право на мнение,но без караници.Ето няколко снимки от мен :)

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

:)

#2669 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 August 2011 - 09:09 AM

Вчера ходих до Албена и имаше към 7-до десет боксера. Много хубави, но за жалост този път забравих апарата. :ab_041: За съжаление не видях да има нашенци.. Кучетата бяха страхотни!!! :ba_025: И аз преди 15 години имах 'боксер", който за съжаление почина. Тогава не бях и чувал за развъдник и го купих от обява. Страхотно куче беше, но за съжаление нямаше нищо общо с истинския Боксер.. така че спора е излишен. За външния вид какво да говориме. Аз не съм специалист и съдия, но с просто око се забеляват разликите в главата, стопа.. Даже от снимка. :ab_041: Освен това забележете темите в които кучета страдат от дисплазия- по гаражите не ги изследват за това заболяване. Тъй че парите и всичко си струва, щом искаш дадена порода. Все пак взимаш приятел за 15 години и като разбиеш 2000 лева(примерно) не е чак толкова много. :wb_052: Един прост лаптоп е 1000 лева :ab_041:

boxer_s6 е прав, че от скандали няма смисъл. Собствениците на неродословни са направили своя избор и ще си ги гледат. Дано обаче престанат да ги развъждат, защото не помагат по никакъв начин на породата.

#2670 Потребителят е офлайн   debsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 August 2011 - 07:23 PM

Показване на мнениетоdebsi, в 05 August 2011 - 02:09 PM, написа:

Не виждам причина отново да изтривате снимките ми ... бихте ли ми дали съвет за храненето на кученцата и за отглеждането им, докато всичките си заминат ? Ядат по 3 пъти на ден, калций им давахме/сега почиват/, обезпаразитени са и ваксинирани. В перфектно физическо и психическо здраве... Казвам "храненето и отглеждането на кученцата,докато всички си заминат" , защото Тара я хранихме по най-добрия начин, давали сме всичко най-добро, но едно е да гледаш едно куче, друго е няколко и може да има нещо малко по-особено. Например, че когато едно кученце се втурне да яде - всичките отиват :)

Аз кротичко ще си оставя пак въпроса. Ще кажа,че пясъчната женска е 3,500, тигровата - 4,100, а двете мъжки боксерчета са по 3,600 и са на 2 месеца и 1 седмица. А това е снимка от преди няколко дена как се излежават през деня с кеф.
User's Signature

Качена снимка

#2671 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 August 2011 - 07:35 PM

Ти първо ги развъждаш, после се учиш как се хранят и по колко часа спят. :ab_041: Просто ако имаше "нещо малко по-особено" трябваше да го научиш преди да се появят малките кучета. Те затова се ядосват хората.. :zz_020:

#2672 Потребителят е офлайн   debsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 August 2011 - 07:49 PM

Показване на мнениетоvalnata, в 07 August 2011 - 05:35 PM, написа:

Ти първо ги развъждаш, после се учиш как се хранят и по колко часа спят. :ab_041: Просто ако имаше "нещо малко по-особено" трябваше да го научиш преди да се появят малките кучета. Те затова се ядосват хората.. :zz_020:

Въпроса ми беше, за да се завърже тема, аз ак0 чаках от псевдо боксер фенчетата в този форум - щях да уморя кученцата/което доказва, че добрите съфорумници от темата за Боксера ги няма вече въобще, преди и аз отговарях и другите отговаряха много бързо/.... Истинските боксер фенове са малко... Тара беше на 19 дена като я взех и много добре знам как се хранят, по колко часа спят, колко да ядат,кога калций,кога ваксини и всичко... Даже много по-добре от много хора тук, но както и да е... Исках да се завърже някаква тема, не нападки,ама то селянията от целият форум ще се премести тук... Предимно очаквам отговор от Божидар, защото само от него май може да се научи нещо ново в този форум.. ;)
User's Signature

Качена снимка

#2673 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 August 2011 - 07:57 PM

Ясно! Той да ти отговори и да помогне на следващия незнаещ, но решил да плоди кучета. Ако си фен на породата поне спри да развъждаш мелези.. Това, че феновете са малко не значи, че трябва да произвеждаме брак..

#2674 Потребителят е офлайн   debsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 August 2011 - 08:04 PM

Показване на мнениетоvalnata, в 07 August 2011 - 05:57 PM, написа:

Ясно! Ако си фен на породата поне спри да развъждаш мелези.. Това, че феновете са малко не значи, че трябва да произвеждаме брак..

Започвай ти да произвеждаш нещо тогава или тези, които си чешат езиците... Никой нищо не е произвел с 1 изключение,което не е за България ;) Започни да пишеш по темата " боксер " , а не да се опитваш да се заяждаш с мен... Всички тука са големи интернет бандити и защитници на дадени теми... Елате и говорете очи в очи... Само с г-н Великов съм говорил, много добре съм попил информацията от него, но направих 1 отклонение и никой няма да ми държи сметка ... Има на лице боксерчета, ако искате да научите нещо за тях,като истории,ежедневие,храна,навици и т.н, питайте, а не се правете ... Ако искате някой ваш приятел да си има боксерче от моите, защото няма възможност за родословен - кажете... Аз не пиша сега за боксерчета, за да ги продам по-бързо или раздам ;) Само 1 уточнение, ако нямаше такива като мен нямаше много хора да знаят за породата и в България щеше да е още по-малко разпространена, защото има примери как хора, к0ито имат неродословни кучета ще си вземат за следващо родословно или вече са го направили... Абе чешете си езиците, успех, имате трибуна, явно в реалният живот нямате и тук е живота на някого ... Отделих малко време, защото съм фен на породата, но няма да отделям повече толкова, дерзайте ;)
User's Signature

Качена снимка

#2675 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 August 2011 - 08:23 PM

Хах нямали сме в реалния живот.. Къде отиде ти(какви бандити?!) и за какво да си говоря с тебе "очи в очи" :ab_041: ? Какво мога да науча? Недей се оправдава сега, че милееш за породата и затова си произвел малките "боксери". Аз няма да произведа,защото нямам истински боксер. Един ден ако имам и реша ще има кучило. Може и да няма, защото сега съм се ориентирал към по-дреба порода. Това обаче няма да заличи породата, а и няма да я спася ако на шест месеца произвеждам мелези(брак).Че аз имах подобен мелез преди години, но не го развъдих, защото взех, че намерих снимки на истински Боксери. Така че историята я знам преди теб. Никога няма да препоръчам на мой приятел подобно куче, защото ще го набутам.. Пускаш снимки на някакви кучета и е нормално да се коментират. Като не искаш си направи блог и сам си ги коментирай-това тук е Форум. Само да вметна, че кучетата не са Боксери. Ела, сега на Албена има изложба и може да видиш истински кучета.

#2676 Потребителят е офлайн   boxer_s6 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 August 2011 - 12:08 AM

Спрете се де!Просто като кучетата ви нямат родословие няма смисъл да ги развъждате..Освен да създадете още 6-7 неродословни кученца няма да направите друго,и от тези 6 всяко да роди по 6 ... Представете си.И аз искам в България да има много боксери,но няма ...Причините какви са незнам,но хубавите породи изчезват(във България) като например боксери,добермани,колита и т.н Сега модата е на пинчерите и хъскитата.Тук при нас има много боксери и всичките са родословни само нашето мъжкарче е "мелезче" .Може да е мелез,може да е всякакво обаче по прекрасно куче от него не съм имал.Толкова да те разбира,обича,играе си с теб,забавлявате се ... Просто не виждам смисъл във постовете на някои хора.Вземете качете някоя снимка де,не се срамувайте толкова! :db_046:

#2677 Потребителят е офлайн   debsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 August 2011 - 08:41 AM

Показване на мнениетоboxer_s6, в 07 August 2011 - 10:08 PM, написа:

Спрете се де!Просто като кучетата ви нямат родословие няма смисъл да ги развъждате..Освен да създадете още 6-7 неродословни кученца няма да направите друго,и от тези 6 всяко да роди по 6 ... Представете си.И аз искам в България да има много боксери,но няма ...Причините какви са незнам,но хубавите породи изчезват(във България) като например боксери,добермани,колита и т.н Сега модата е на пинчерите и хъскитата.Тук при нас има много боксери и всичките са родословни само нашето мъжкарче е "мелезче" .Може да е мелез,може да е всякакво обаче по прекрасно куче от него не съм имал.Толкова да те разбира,обича,играе си с теб,забавлявате се ... Просто не виждам смисъл във постовете на някои хора.Вземете качете някоя снимка де,не се срамувайте толкова! :db_046:

Аз качвам и на моята и на малките,ама явно считат, че не трябва и ми ги трият ...
User's Signature

Качена снимка

#2678 Потребителят е офлайн   ramzesbox Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 August 2011 - 08:24 AM

За да наруша мълчанието, ще премина към обещаната истинска история на боксера. Няма да се впускам в подробности, които можете да прочетете тук и навсякъде из нета. Искам само да Ви обърна внимание на връзката мужду легендата за боксера и истината.
Голямо влияние за формирането на породата е оказала г-жа Фрийдерун Щокман (която между другото е родена в Рига). На 19 години, като студентка, тя изработва скулптура на боксера, която е показана 1910 г. на изложба в Мюнхен. Склуптурата привлякла всеобщото внимание (имало е на какво да се удивляват: изобразеният боксер, съвсем не приличал на боксерите по онова време, това бил боксерът на бъдещето, боксерите станали такива, едва след 7-8 десетилетия), тя е станала първообраз на съвременния боксер. Г-жа Щокман е посветила целият си живот на това, да направи Немският боксер именно такъв, какъвто си го е представяла в онези далечни времена. Тази информация имам от тук.
Тези, които искат да прочетат книгата на Фрийдерун Щокман "Моят Живот с Боксерите", могат да го направят на сайта на белоруския развъдник "Аквилон" (северен вятър) или да потърсят в нета на подходящия за тях език: Му Life With Boxers / Friedrun Stockmann, Ein Leben mit Boxern / Friedrun Stockmann. В тази книга пък, има доказателства за бойния дух на боксера, описан в легендата.

Сега бих искала да помоля boxerfan, или някой друг, който е запознат със съществуването на породата още от миналия век, да ни посъветва на каква височина трябва да са купичките за храна и вода на боксера, както и да ни обясни причините за това.
User's Signature

#2679 Потребителят е офлайн   diadra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 August 2011 - 09:16 AM

Някой знае ли резултатите от BLACK SEE WINNER-Albena 2011 за 2ра група?

Участвали са и няколко боксера, предполагам не от БГ. Ако има и снимки ще е перфектно. :be_107:

#2680 Потребителят е офлайн   IzrodGaden Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 August 2011 - 03:52 PM

Показване на мнениетоdebsi, в 07 August 2011 - 05:23 PM, написа:

Показване на мнениетоdebsi, в 05 August 2011 - 02:09 PM, написа:

Не виждам причина отново да изтривате снимките ми ... бихте ли ми дали съвет за храненето на кученцата и за отглеждането им, докато всичките си заминат ? Ядат по 3 пъти на ден, калций им давахме/сега почиват/, обезпаразитени са и ваксинирани. В перфектно физическо и психическо здраве... Казвам "храненето и отглеждането на кученцата,докато всички си заминат" , защото Тара я хранихме по най-добрия начин, давали сме всичко най-добро, но едно е да гледаш едно куче, друго е няколко и може да има нещо малко по-особено. Например, че когато едно кученце се втурне да яде - всичките отиват :)

Аз кротичко ще си оставя пак въпроса. Ще кажа,че пясъчната женска е 3,500, тигровата - 4,100, а двете мъжки боксерчета са по 3,600 и са на 2 месеца и 1 седмица. А това е снимка от преди няколко дена как се излежават през деня с кеф.

Малко скъпичко ги даваш!

• (164 Страници) +
  • « Първа
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема