Боксер
Публикувано: 06 August 2011 - 10:56 AM
Любовта на човека се предава на животното и му дава сили да се справи с болестта. А и медицината вече е доста напреднала. Рамзес имаше спондилоза (също много коварна болест, за която ще говорим по-натам) и както виждате живя 13 години, единайсет от които ни е дарявал само с любов и радост. Грижите, които ни създаде в последните си дни са неизмерими с предаността, която сме получили от него.
Много благодаря, за информацията, която ни дадохте по отношение на белите боксери. А по отношение на по-голяма предразположеност към други заболявания имате ли наблюдения? Например мажете ли го с крем, когато ходи на слънце и други такива, свързани с белият му цвят?

Публикувано: 06 August 2011 - 11:22 AM
ramzesbox, в 06 August 2011 - 10:56 AM, написа:
Любовта на човека се предава на животното и му дава сили да се справи с болестта. А и медицината вече е доста напреднала. Рамзес имаше спондилоза (също много коварна болест, за която ще говорим по-натам) и както виждате живя 13 години, единайсет от които ни е дарявал само с любов и радост. Грижите, които ни създаде в последните си дни са неизмерими с предаността, която сме получили от него.
Много благодаря, за информацията, която ни дадохте по отношение на белите боксери. А по отношение на по-голяма предразположеност към други заболявания имате ли наблюдения? Например мажете ли го с крем, когато ходи на слънце и други такива, свързани с белият му цвят?
Ами не , не сме го мазали с крем ... стараем се когато е много горещо да почива в къщи на хладно. Стига ми толкова с тези болести :) ано никога не разбирам повече за други . Вие сега какво куче имате
Публикувано: 06 August 2011 - 12:58 PM
Няма мой коментар, защото не можах да разбера дали са написани от грижа за породата или е начин за борба с конкуренцията от страна на други развъждачи.
Няма вече човек във форума, който да не е наясно с Вашия принос за популяризирането на кучета приличащи на боксер и продавани за боксери, и можете да си спестите рекламата. Наясно сме, че имате и богат опит с отглеждането на кученца до двумесечна възраст:
debsi, в 25 March 2011 - 12:16 AM, написа:
Относно заплахата или обещанието, че няма да пишете .... Всички видяха съответствието между думите и делата Ви.
Сега бих искала да запозная останалите с един развъдник от една друга бивша социалистическа страна.
Боксерите в него са нееднократни победители в различни изложби, включително и в Atibox. Освен създаването на екстериорни шампиони, в този развъдник обръщат внимание и на здравословното състояние на животните. Това можете да видите във визитната картичка на всяко едно куче. Има данни за степента на дисплазия, спондилоза, сърдечни дефекти, патела. Боксерите на Optima Grata се използват за разплод не само в Чехия, но и в други страни, дори и в Германия, където ползването на мъжки разплодници от чужди държави е под много строг контрол.
И малко клипчета, за да видите въпросните кучета в движение:
http://www.youtube.c...h?v=lZw7i6N1sTI
http://www.youtube.c...h?v=J4OGTzCYCwU
http://www.youtube.c...h?v=sdIIaWHZ6EE
http://www.youtube.c...h?v=wzliSZ6C2ic
http://www.youtube.c...h?v=oc_X4ZsKkSw

Публикувано: 06 August 2011 - 01:13 PM
Luka_tony777, в 06 August 2011 - 11:22 AM, написа:
В момента се забавлявам с въпросния лабрадор. Иначе обработвам домашните да си вземем боксер.
Решението за евтаназия, което се наложи да вземем все още предизвиква вина. Който е минал през това може да ме разбере. Трудно е да гледаш неподвижното тяло на кучето си и очите му, продължаващи да излъчват любов въпреки болката. Точно тези очи, казващи "вярвам ти" в последния миг и чувството за вина, от това, че си престанал да се бориш за живота на любимеца си са причина да нямам друг боксер. Всички в къщи се страхуват това да не се повтори.

Публикувано: 06 August 2011 - 05:15 PM

Публикувано: 06 August 2011 - 08:04 PM
Публикувано: 06 August 2011 - 08:39 PM

:)
Публикувано: 07 August 2011 - 09:09 AM

boxer_s6 е прав, че от скандали няма смисъл. Собствениците на неродословни са направили своя избор и ще си ги гледат. Дано обаче престанат да ги развъждат, защото не помагат по никакъв начин на породата.
Публикувано: 07 August 2011 - 07:23 PM
debsi, в 05 August 2011 - 02:09 PM, написа:
Аз кротичко ще си оставя пак въпроса. Ще кажа,че пясъчната женска е 3,500, тигровата - 4,100, а двете мъжки боксерчета са по 3,600 и са на 2 месеца и 1 седмица. А това е снимка от преди няколко дена как се излежават през деня с кеф.
Публикувано: 07 August 2011 - 07:49 PM
valnata, в 07 August 2011 - 05:35 PM, написа:

Въпроса ми беше, за да се завърже тема, аз ак0 чаках от псевдо боксер фенчетата в този форум - щях да уморя кученцата/което доказва, че добрите съфорумници от темата за Боксера ги няма вече въобще, преди и аз отговарях и другите отговаряха много бързо/.... Истинските боксер фенове са малко... Тара беше на 19 дена като я взех и много добре знам как се хранят, по колко часа спят, колко да ядат,кога калций,кога ваксини и всичко... Даже много по-добре от много хора тук, но както и да е... Исках да се завърже някаква тема, не нападки,ама то селянията от целият форум ще се премести тук... Предимно очаквам отговор от Божидар, защото само от него май може да се научи нещо ново в този форум.. ;)
Публикувано: 07 August 2011 - 08:04 PM
valnata, в 07 August 2011 - 05:57 PM, написа:
Започвай ти да произвеждаш нещо тогава или тези, които си чешат езиците... Никой нищо не е произвел с 1 изключение,което не е за България ;) Започни да пишеш по темата " боксер " , а не да се опитваш да се заяждаш с мен... Всички тука са големи интернет бандити и защитници на дадени теми... Елате и говорете очи в очи... Само с г-н Великов съм говорил, много добре съм попил информацията от него, но направих 1 отклонение и никой няма да ми държи сметка ... Има на лице боксерчета, ако искате да научите нещо за тях,като истории,ежедневие,храна,навици и т.н, питайте, а не се правете ... Ако искате някой ваш приятел да си има боксерче от моите, защото няма възможност за родословен - кажете... Аз не пиша сега за боксерчета, за да ги продам по-бързо или раздам ;) Само 1 уточнение, ако нямаше такива като мен нямаше много хора да знаят за породата и в България щеше да е още по-малко разпространена, защото има примери как хора, к0ито имат неродословни кучета ще си вземат за следващо родословно или вече са го направили... Абе чешете си езиците, успех, имате трибуна, явно в реалният живот нямате и тук е живота на някого ... Отделих малко време, защото съм фен на породата, но няма да отделям повече толкова, дерзайте ;)
Публикувано: 07 August 2011 - 08:23 PM

Публикувано: 08 August 2011 - 12:08 AM

Публикувано: 08 August 2011 - 08:41 AM
boxer_s6, в 07 August 2011 - 10:08 PM, написа:

Аз качвам и на моята и на малките,ама явно считат, че не трябва и ми ги трият ...
Публикувано: 09 August 2011 - 08:24 AM
Голямо влияние за формирането на породата е оказала г-жа Фрийдерун Щокман (която между другото е родена в Рига). На 19 години, като студентка, тя изработва скулптура на боксера, която е показана 1910 г. на изложба в Мюнхен. Склуптурата привлякла всеобщото внимание (имало е на какво да се удивляват: изобразеният боксер, съвсем не приличал на боксерите по онова време, това бил боксерът на бъдещето, боксерите станали такива, едва след 7-8 десетилетия), тя е станала първообраз на съвременния боксер. Г-жа Щокман е посветила целият си живот на това, да направи Немският боксер именно такъв, какъвто си го е представяла в онези далечни времена. Тази информация имам от тук.
Тези, които искат да прочетат книгата на Фрийдерун Щокман "Моят Живот с Боксерите", могат да го направят на сайта на белоруския развъдник "Аквилон" (северен вятър) или да потърсят в нета на подходящия за тях език: Му Life With Boxers / Friedrun Stockmann, Ein Leben mit Boxern / Friedrun Stockmann. В тази книга пък, има доказателства за бойния дух на боксера, описан в легендата.
Сега бих искала да помоля boxerfan, или някой друг, който е запознат със съществуването на породата още от миналия век, да ни посъветва на каква височина трябва да са купичките за храна и вода на боксера, както и да ни обясни причините за това.

Публикувано: 09 August 2011 - 03:52 PM
debsi, в 07 August 2011 - 05:23 PM, написа:
debsi, в 05 August 2011 - 02:09 PM, написа:
Аз кротичко ще си оставя пак въпроса. Ще кажа,че пясъчната женска е 3,500, тигровата - 4,100, а двете мъжки боксерчета са по 3,600 и са на 2 месеца и 1 седмица. А това е снимка от преди няколко дена как се излежават през деня с кеф.
Малко скъпичко ги даваш!