Dog.bg Форуми : Американски булдог

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (101 Страници) +
  • « Първа
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Американски булдог

#1731 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
Публикувано: 25 January 2013 - 01:19 PM

Dilma здравей даи си феиса аз имам амбул а моя приятел има мъжко бордо ...схемата ни е същата като при вас
User's Signature

Качена снимка

#1732 Потребителят е офлайн   Dilma Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2013 - 04:54 PM

MyDuality здравей!

Ха-ха, супер! Аз се зарегистрирах заради това съвпадение и вече нещо всеки ден влизам на този форум :)

Зададох ти въпроса дали правилно съм разбрала, че заедно живеят в форума за Бордата, а тука се оказа, че има отговор :af_089:

Страхотни са ти сладураните! Добре ли се разбират? Не е ли имало ревност?
Е! Колко би било хубаво да ги запознаем! :) Жалко, че живея далече.

Teddy BG защо на снимките ти има булдоче с купирана опашка? Или такъв е стандарта в някои страни?

#1733 Потребителят е офлайн   Teddy BG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2013 - 08:32 PM

Привет.За "БАРУТ" наистина,напоследък успях да гопоохраня,но имам чувството че натежа на краката си(предните),те и без това носят белезите на неправилно отглеждане когато е растял."ДИЛМА"-не, никъде няма стандарт да се режат опашките,просто някои хора го правят от глупост,криво разбрана естетика,или подобни нелогични причини.Липсата на опашка пречи на баланса(при всички кучета).И мн. рядко се раждат с къси опашки,т.нар."гуджуци".Ето още една снимка на моя от лятото-личи колко атлетичен би могъл да стане ако е гледан по-правилно.И една с брат му Лъки като ги теглихме на кантара на Овча Купел.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#1734 Потребителят е офлайн   Dilma Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2013 - 12:16 PM

Teddy BG А защо казваш, че е могъл да бъде гледан по-правино? Какво е неправилното? Можеш ли да дадеш някой съвет, може би ние също нещо грешка правиме с нашият? Та докато е малък да го скоректираме...

#1735 Потребителят е офлайн   Teddy BG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2013 - 03:37 PM

Общо за храненето темата е мн. обширна,почти необятна.Напоследък бизнесът с сухи(готови,гранули,консерви)допълнително обърква хората.Ще напиша някой път моето виждане по въпроса,но ми е трудно с клавиатурата,пиша бавно.(аз съм от по-старите),но свиквам.Сега по същество-моят е прехранван като малък,за да стане по-голям,и от това е покривил предните крака в китките(меча лапа),лактите също смятам че са му навън в повече,но там има и генетика от баща му.Предполагам че след като са осъзнали грешката стопаните му след това са го огладили за да не си тежи на краката-в другата крайност.Това пък вече е недостатъчно са да се развие оптимално.Плюс недостатъчно движение...,и т.н.Когато расте едно молосовидно куче постоянно се наблюдава.Трябва да е слабо но не за сметка на веществата от които зависи растежа,а за сметка на въглехидратите.За храненето ако трябва да се каже с една дума то тя е - РАЗНООБРАЗИЕ.Втората дума е - месо,кучето е от хищниците.Трето, движение,но внимателно - прекомерното спира растежа(доказано е).Четвърто - слънце,ако е в апартамент,или на сянка,не е добре.И т.н.Ако имаш съмнения-изследване съотношението калций-фосфор,струва 15 лв.във всяка ветеринария,поне в София.У морих се малко.До другия път(пак ще продължа по темата).

#1736 Потребителят е офлайн   Teddy BG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2013 - 04:26 PM

Още функционални кучета...

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#1737 Потребителят е офлайн   Dilma Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2013 - 06:36 PM

Моят има обратната история. Той е бил доста гладен в детството, та сега яде като луд. Щеше да яде без спиране, ако ние не го ограничавахме.
Той е при нас от 2 месеца и 22 дена (днеска преброих откога е при нас), взехме го на 7 месеца (почти 8).
Намерила го е една моя позната, тя помага постоянно на кучета. Отначало аз исках просто да и дам пари, че да го ваксинира, иначе ветеринара където го е водила казал, че е здрав. Дойдохме да дам парите и да го снимам, защото на нея фотоапарата и беше счупен. Тя изкаше да качи снимките му на формуи, че да го вземат. Ама той имаше един страхотен недостатък: пишкаше на всеки 3 часа (не беше научен, че трябва да пишка навън) и ако испуснеш момента, ще триеш вкъщи... Та никой особенно не прявявал към него внимание, заради това... тя имаше вкъщи още 3 кучета намерени навън и спасени и малка дъщеричка на 4 години. Ние решихме да си го вземеме, макар че имаме вкъщи Бордо... Много ни хареса, супер добродушен, красивичък и много игрив. С нашата Дилма веднага се харесахи и са като вагончета от влак, все тичат един сдлед дург.
Моята позната ми каза, че му е намерила по клеймото "развъдчицата" и първите му стопани. Стопаните се отказали от него и го продали. Кучето сменило 4 местожителства, ние сме петите стопани. Развъдчицата се отказала да помага на кучето, стопаните също се отказали, дали телефона на тези, на които са го продали, те дали телефона на новите стопани, та така... моята позната намери всичките на които е принадлежало, в надежда, че са го загубили и го търсят... последните го дали на някаква луда (за която много лоши работи пише по форумите) да го продаде и да им върне парите, тя или го е изгубила, или го е изхвърлила, та моята позната го е намерила да скита между блоковете гладно и само... Затова сега яде като лудо... А иначе е едно добро момче, всички обича и е страхотно гальовен :)
Моята позната ми каза, че "развъдчицата" молела да и се обадя за да препише родословието на мое име (че аз съм стопанката), но аз не съм сигурна, че ми трябва родословието. Пък и първият стопанин ме бил търсил (през "развъдчицата"), на която още не съм се обаждала, че бил искал да види кучето, защото скучаел... Молил поне от далече да го погледне...

Аз не знам за какво му трябва това, защо го е продал, защо не му е помогнал, като е разбрал, че е на улицата, защо именно сега иска да го види...

Имал ли е някой някакви подобни ситуации? Как мислите, трябва ли да взимам родословието?

Сега го извеждаме на 4,5 часа. Много е смел. Не се страхува от нищо въобще. Водихме го на ветеринар, абсолютно здрав е, има само гъбички между пръстите на задните лапи, но вече го лекуваме. Имахме неприятност, беше изял кост и имаше проблеми с червата, но го излекуваха в вет.клиниката, оправи се без операция. :db_046:

#1738 Потребителят е офлайн   BARUT Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 January 2013 - 03:14 PM

Теди,извинявай че те питам,ама ми е странна тази чупка зад холката на Арко,на тези снимки дето се храни.Догото ми седеше така последните години,щото имаше шипове по целия гръбнак,и си беше разбрал че така някак си не го болят толкова.Разбира се не казвам че твоя им шипове.Иначе ги знам и Лъки и Рой,ама на живо съм виждал само Рой и майка им.Като хипопотам и носорог на каишки са :db_046: .И моя Барут казват има данни да стане такъв голям.Той сега тепърва почва маса да трупа и главата да расте.

#1739 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 29 January 2013 - 10:54 AM

Има ревност и то голяма .... бордото винаги се бута м/у мен и булдочката не издържа да не му се обръща внимание хахаха а булдочката не се радва особенно много , че тои я избутва и понякога се спреякват но никога нищо сериозно
User's Signature

Качена снимка

#1740 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 29 January 2013 - 10:57 AM

БАРУТ - попринцип булдоците са с по-ниска холка сравнение с задната част (дупето) , при някои е по-силно изразена при други по-малко ...
User's Signature

Качена снимка

#1741 Потребителят е офлайн   Teddy BG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2013 - 05:58 PM

Привет на всички.Не съм поглеждал във форума от няколко дни.Относно извивката на гръбначния стълб при ам.булдога,какво казва Джон Блекуел за гърбът на породата в една книга,цитирам: "Гърбът е сравнително къс и много силен.Точно над слабините има лека извивка,(нагоре) която придава пъгавина и сила на задната част.Равният гръб е допустим, но не е за предпочитане".Сега една извадка от "Книга за бойния булдог( пит була)",има я преведена на български,пак цитат: Булдогът,гледан отзад трябва да има мощна задница,(по-широка от тялото),с добре разгънати,яки и мускулести крака.Краката трябва да са добре разгънати и дълги,защото те са в основата на баланса на бедрената кост.Този вид крака придават леко издигнат и прегърбен(кобиличен) вид на задницата на кучето когато то е изправено и гледано отстрани...кучетата с ниско разположена става са масивни и мускулести поради големите феморални бицепси,но според многобройни наблюдения са с по- лошо подвижни задни крака поради нарушения баланс и липсата на "дълъг' крак. Край на цитатите.Когато наблюдаваш мечките,лъвовете,тигрите,та дори вълците,не забелязваш ли че всички те имат такова пропадане на холката(повече или по-малко).Това е естественото положение на гърба,обратното е предимно(но не само)плод на работата на човека,за изложбените животни-сегашните немски овчарки, боксер, добрерман.Дори американския стаф,като изложбен вариант на пита,от когото е произлязъл,е с прав,мн.често дори със снижаваща се назад линия на гърба(поне така изглежда). На моя пес това е ясно изразено,но не мога да разбера дали му е генетично,или поради недостатъчно раздвижване като млад.Защо не пускате снимки?Също така не ви ли се събира?Хайде,зимата свърши...

#1742 Потребителят е офлайн   Teddy BG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2013 - 06:22 PM

Миналата седмица се запознах със собственика на "ХЕЛЕН'С ТЕРИБЛ город Владимир",Алексей Кузмичев.Много интересни кучета,и хора.Говорейки по скайпа ми каза че възнамерява да пообиколи Германия, и би желал да погледне нашите кучета с удоволствие.Тук имаме не лоши,показвайте ги.БАРУТ,твоите хора които искат куче,грижовни ли са?

#1743 Потребителят е офлайн   BARUT Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 January 2013 - 11:37 AM

Ми до колкото знам момчето е съвестно,има мъжки джак ръсел и добре го гледа,живее в къща с двор.Влюбил се в породата като видял един Бруно ако го знаете.Мисля че ще се справи.

#1744 Потребителят е офлайн   Teddy BG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2013 - 06:45 PM

Утре(живи и здрави),ще ходя да гледам Бруно.Днес видях Кричър,те са братя.Стопанинът му,с който се запознах днес,каза че са от Септември,някакъв мъж ги развъждал,нещо като развъдник.Ще ми бъде интересно да науча нещо повече за него,какви кучета харесва,по какви линии ги въди,тества ли ги преди това,и т.н.Някой знае ли,ще се радвам да изложи инфо.Също така и за други които развъждат,или възнамеряват(като мен),дори само с една женска...

#1745 Потребителят е офлайн   Teddy BG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2013 - 06:53 PM

Барут,говори ми на "ти',нали се видяхме в парка,и аз съм младо момче като теб,само по-старо :smile: А за момчето с джак ръсела добре,ще се радвам да се запознаем,той влиза ли във форума?

#1746 Потребителят е офлайн   BARUT Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 January 2013 - 12:17 PM

Човека от Септември дето ги развъжда мисля че присъства по напред във форума AMBULL,иначе и аз съм го виждал Кричър на живо,без да искам да обиждам някого ми е малко дребен за мене,ма пък беше много изчистен с добра мускулатура.Да са живи и здрави всичките

#1747 Потребителят е офлайн   BARUT Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 February 2013 - 11:01 AM

:re_037:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#1748 Потребителят е офлайн   AMBUL Икона

Публикувано: 08 February 2013 - 01:01 PM

Здравейте, на скоро се здобихме с тази малка симпатяга можи ли да помоля за малко инфо за породата и имали някакви особености при отглеждането им
Благодаря предвярително :)
Прикачена снимка
Прикачена снимка

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#1749 Потребителят е офлайн   Dilma Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2013 - 04:35 PM

AMBUL Страхотно е! Много е мило! Прилича на моето :db_046: същото беличко и с децка муцунка :wub:

#1750 Потребителят е офлайн   Teddy BG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2013 - 12:26 PM

Привет на всички(които явно не са много).Нямах време напоследък,но видно е че не съм изпуснал много.AMBUL,хубаво куче,откъде идва?Разкажи повече за него,мъжко или женско е,кои са родителите му, (снимки),къде живеете,и пр.Специално за отглеждането няма нищо различно от другите едри породи,т.е. най-хубавото което можеш да си позволиш като хранене и движение.БАРУТ,дай си номера за да се чуем по повод приятелите които искат малко куче.Този руснак Алексей,с който се запознах в нета,миналата седмица беше в Германия за да търси подходящ мъжки за разплод.След като е разгледал каквото е могъл се е спрял на един - "Бакстер",прати ми снимки,които ще кача.Сподели че е впечатлен от характера и възможностите на кучето,а също от това как изглежда и каква невероятна мощ излъчва.Той е човек виждал доста,което би следвало да означава че кучето наистина е добро.Явно Германия пазят добра популация от работни булдози.Но и цените са европейски-за заплождане искат 1300 евро.Доста.Има сайт на кенела, само не знам как да го кача,има и невероятни клипчета на кучето.Ако някой обясни как се прави,ще го сторя. И малко снимки:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

• (101 Страници) +
  • « Първа
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90