Dog.bg Форуми : Възпитание, обучение, етология

Към съдържанието

• (37 Страници) +
  • « Първа
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Възпитание, обучение, етология Оцени темата: ***** 3 Гласове

#341 Потребителят е офлайн   Mini Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 May 2005 - 04:37 PM

Цитат

Цитат

Здравейте! С интерес изчетох всичко, което дискутирате тук за вашите любимци.Впечатлена съм от познанията ви. Аз съм студентка и разработвам тема по етология, по-специално за сексуалното поведение при кучетата. Ще съм ви много благодарна, ако ми помогнете със съвети и разкази или ми дадете насока за това къде да открия материали по темата в Интернет. Благодаря предварително!

Мога да Ви предоставя кратка информация при следните условия:

1. Да не сте студентка към някои от свободните факултети, имащи в предмета на своята дейност "кинология" - мисля, че това са лесотехническия и новия български университет.

2. Запитването Ви и по-точно - отговорът да не бъдат във Форума, у чрез лична електранна поща, поради което ви моля да пишете директно до ordnung@bulgaria.com.

При съгласие от Ваша страна на горните условия, не правете повече коментари във форума, а се обърнете към вече посочената електронна поща. Тя ще е валидна следващите 5 дни.

Лелееееее, страхотна конспирация n) n) n).
Що толкоз тайно?!
То вярно, че знанието е сила, пардон, извинявам се, ПАРИ.
И вярно, че никой не иска да си прочете разработките под чуждо име, ама тук идеята не е да си намираме клиенти, а да завързваме познанства и да си помагаме безкористно.
Поне аз така си мисля.
Ако греша поправете ме, ще ви се извиня!

#342 Потребителят е офлайн   sundy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 02 May 2005 - 05:31 PM

Защо ли имам смътни подозрения кой пише така анонимно... a) Ако е този човек, изобщо не му прави чест n)
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#343 Guest_Secsualno Povedenie_*

• Група: Гости

Публикувано: 02 May 2005 - 07:42 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Здравейте! С интерес изчетох всичко, което дискутирате тук за вашите любимци.Впечатлена съм от познанията ви. Аз съм студентка и разработвам тема по етология, по-специално за сексуалното поведение при кучетата. Ще съм ви много благодарна, ако ми помогнете със съвети и разкази или ми дадете насока за това къде да открия материали по темата в Интернет. Благодаря предварително!

Мога да Ви предоставя кратка информация при следните условия:

1. Да не сте студентка към някои от свободните факултети, имащи в предмета на своята дейност "кинология" - мисля, че това са лесотехническия и новия български университет.

2. Запитването Ви и по-точно - отговорът да не бъдат във Форума, у чрез лична електранна поща, поради което ви моля да пишете директно до ordnung@bulgaria.com.

При съгласие от Ваша страна на горните условия, не правете повече коментари във форума, а се обърнете към вече посочената електронна поща. Тя ще е валидна следващите 5 дни.

Лелееееее, страхотна конспирация n) n) n).
Що толкоз тайно?!
То вярно, че знанието е сила, пардон, извинявам се, ПАРИ.
И вярно, че никой не иска да си прочете разработките под чуждо име, ама тук идеята не е да си намираме клиенти, а да завързваме познанства и да си помагаме безкористно.
Поне аз така си мисля.
Ако греша поправете ме, ще ви се извиня!

А бе Мини, за какви пари говориш - по себе си ли съдиш. Просто имам възможност да предоставя информация, която ми е дал мой приятел и който зная, че не би бил съгласен нещата му да са по форуми където 70% от написаното е охкане, ахкане и изпразнени от съдържание възклицания. Апък, ако въпросната студентка се свърже с мене и получи, това, което мога да й дам, питайте я колко пари са й поискани.

#344 Guest_Seksualno Povedenie_*

Публикувано: 02 May 2005 - 07:49 PM

Цитат

Защо ли имам смътни подозрения кой пише така анонимно... a) Ако е този човек, изобщо не му прави чест n)

Ех Сънди, Сънди (пуста анонимност - не мога да разбера ти "мъж ли си жена ли си, хермафродит или що"- казал го е Ботев за твое сведение и сигурно "не му прави чест") в този форум 99% процента пишат анонимно, Сънди (или майка ти така те е кръстила). И въобще "екстрасенцията" ти въобще не се вмества в случая.

#345 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 02 May 2005 - 07:59 PM

Хора, не се карайте.

Seksualno Povedenie

разбирам вашият приятел, той има право да помага на хората по начина, по който само той ще реши.

Относно анонимността не сте прав/а - Sundi например е регистрирана и е ясно с кого говорите, тя няма да влезе с друг ник за да ви репликира а ще говори от свое лице, което прави диалога ви малко неравностоен, но това е друга тема.

Mini
sundi
моля, въздържайте се от нападки - момичето задава конкретен въпрос и ще получи конкретен отговор. Ако форума има нужда от статии по тема - кажете - ще се постарая да направя нещо, но не можем да се караме на някого само защото не иска да пише тук, нали?

С уважение към всички

Furia_S
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#346 Guest_Seksualno Povedenie_*

Публикувано: 02 May 2005 - 08:12 PM

Цитат

Хора, не се карайте.

Seksualno Povedenie

разбирам вашият приятел, той има право да помага на хората по начина, по който само той ще реши.

Относно анонимността не сте прав/а - Sundi например е регистрирана и е ясно с кого говорите, тя няма да влезе с друг ник за да ви репликира а ще говори от свое лице, което прави диалога ви малко неравностоен, но това е друга тема.

Mini
sundi
моля, въздържайте се от нападки - момичето задава конкретен въпрос и ще получи конкретен отговор. Ако форума има нужда от статии по тема - кажете - ще се постарая да направя нещо, но не можем да се караме на някого само защото не иска да пише тук, нали?

С уважение към всички

Furia_S

Фурия, ти май си единствения (единствената), който (която) се държи адекватно.
Мерси !

#347 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 02 May 2005 - 08:17 PM

Seksualno Povedenie
Ама че сте и вие))) за какво "мерси"? Старая се да чета между редовете истинските намерения, като се абстрахирам от тона - хората лесно се засягат от думите, изписани по екрана.

ще се радвам да сте по-често тук, без да сте остър/остра, а да споделите ЗНАНИЯ.

С уважение)
User's Signature

#348 Guest_Seksualno Povedenie_*

Публикувано: 02 May 2005 - 08:22 PM

Цитат

Seksualno Povedenie
Ама че сте и вие))) за какво "мерси"? Старая се да чета между редовете истинските намерения, като се абстрахирам от тона - хората лесно се засягат от думите, изписани по екрана.

ще се радвам да сте по-често тук, без да сте остър/остра, а да споделите ЗНАНИЯ.

С уважение)

Още един път "Мерси!", ама няма да се получи. Нищо не разбирам по темата, просто си предложих услугите да дам на госпожицата информация, която имам от свой приятел. А от него зная, че не е фен на форумните словоизлияния.

#349 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 02 May 2005 - 08:30 PM

Seksualno Povedenie
разбирам)
Е, надявам се заплелата се в началото ситуация с въпроса за сексуалното поведение и отговора на този вопрос да приключи с мир ;)
User's Signature

#350 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 03 May 2005 - 05:59 AM

Също се интересувам от сериозни научни разработки по кинология. Ще се радвам да говорим по темата ! Можете ли да я изпратите на dogbg@abv.bg или dog.bg@mail.bg ? Предварително благодаря !

#351 Потребителят е офлайн   Mini Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 May 2005 - 08:36 AM

Окей, мир!
Казах, че ще се извиня, ако трябва
и разбирам по последвалите постинги, че е НАЛОЖИТЕЛНО!
Извинявай! Наистина!
Фурия, е абсолютно права за тона! Взимам си бележка и забележка r).

#352 Потребителят е офлайн   sundy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 03 May 2005 - 08:54 AM

Охо, сега виждам че е имало полемики относно анонимността и последствията от нея. В края на краищата всички тук имаме доброто желание да общуваме и да обменяме опит относно кучетата - възпитание, отглеждане, развъждане... Така че даже и анонимният опит е добре дошъл r)
User's Signature

#353 Потребителят е офлайн   zhel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2005 - 07:45 PM

Колко акта на заплождане е осъществил този Ваш приятел,че може да даде формула за сексуалното поведение на кучетата?

#354 Потребителят е офлайн   sundy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 03 May 2005 - 08:17 PM

Право в целта...
[IMG]http://www.armeriaco...t_anim.gif/IMG]
User's Signature

#355 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2005 - 08:39 PM

Криво в целта(((
Форума се превърна в порой от нападки и предположения кой какъв евентуално бил или не бил, ама дали е той, или пък е точно той или тя как може да разсъждава и да дава акъли, че и на поща, вместо да е тук, на форума, та да се посмеем всичките и да го разкритикуваме дружно.........

Нима това го искаме за нашия форум? s)
Аз ако попадна на такова място естествено че няма да вляза отново((((
Нима искате да останем шепа познати които след време ще си знаят и кътните зъби и да се отегчат един от друг? Защо всяко едно влизане на непознат трябва да се приеме на нож? Ако е познат с друг ник - то ще се чуе, ама ако не - не ни прави чест. Моля ви, освен за личните антипатии, помислете малко и за форума.
User's Signature

#356 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 05 May 2005 - 10:39 AM

3 дни бях без връзка и ето какво станало.
Имам следното възражение към Сексуално поведение и Фурия:
Не приемам, че е в рамките на добрия тон да кажеш: "Използвам форума, за да обявя, че разполагам със знания, но форумът е под моето ниво, затова не желая да общувам чрез него и няма да споделям знанията си тук."
Затова, уважаеми/а Сексуално поведение, използвайте функцията "лични съобщения", ако желаете да се регистрирате. Или може да оставите мейла си без излишни разсъждения на тема "форумите са боклук". Иначе постингите ви изглеждат демонстративни, което е и причина за раздразнението на регистрираните му редовни посетители.
Фурия, не виждам как и защо да се приемат с отворени обятия хора, които от първия си постинг поставят условието да не се общува чрез форума и проявяват явно пренебрежение. Най-малкото е некоректно. Щом имат това условие, да го изясняват в личната си поща, а не на всеослушание с цел натриване на носове.

Към останалите повтарям молбата да сдържаме подобно раздразнение и също да спазваме добрия тон.
Всеки, който желае да общува на страниците на форума, е добре дошъл. Който не желае, да търси други начини. Защото от цялата работа оставаме без грам полезна информация, но с лош вкус в устата.

За всички новодошли: Повечето регистрирани редовни посетители на форума не сме анонимни. Познаваме се, срещаме се, всеки е добре дошъл на сбирките на dog.bg, оставили сме информация за себе си и нашите кучета, публикували сме купища снимки и при добро желание и интерес всеки може да разбере кой кой е.

#357 Потребителят е офлайн   Eni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 May 2005 - 01:00 PM

Подкрепям Мил, абсолютно права е. Този форум е най-добронамерения и не е нужно да се променя. Съжалявам, че не мога да идвам на сбирките ви /редовно чета за тях!/, но живея в провинцията. Но съм си обещала, че при първото идване в София, когато имам време, ще се появя на тая полянка зад Хилтън.От постоянното четене във форума, имам чувството, че вече познавам повечето от участниците в него. Жалко, че в моя град не съм срещнала хора, които да си организират подобни срещи. Живея в Плевен. А е възможно и да има такива, но да не съм ги открила досега, въпреки, че все питам. Иначе моето лабрадорче много обича да си играе с други кучета. Малко трудно е да си намираме връстници. А от големите не всички искат да играят, някои доста ръмжат. d) w)
User's Signature

прочети правилата за подписите

#358 Guest_Guest_dani_*

Публикувано: 06 May 2005 - 03:27 PM

Zdraveite az sam sestrata na Vania.Otnosno iskanata informazia po temata za seksualnoto povedenie na ku4eta iskam da blagodaroia na Seksualno Povedenie za okazanata pomo6t na sestra mi za koiato ne sme zapla6tali ni6to.Radvam se 4e vse o6te ima dobri hora.O6te vednaj blagodaria!

#359 Потребителят е офлайн   Mini Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 May 2005 - 09:28 AM

Цитат

Zdraveite az sam sestrata na Vania.Otnosno iskanata informazia po temata za seksualnoto povedenie na ku4eta iskam da blagodaroia na Seksualno Povedenie za okazanata  pomo6t na sestra mi za koiato ne sme zapla6tali ni6to.Radvam se 4e vse o6te ima dobri hora.O6te vednaj blagodaria!

b)

#360 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2005 - 04:26 PM

Цитат

Marten BG, много благодаря за съвета! b) Никога не е излишно човек да черпи инфо от извора. Бих искала да попитам още кога според вас е подходящо да започна с общото обучение на НОК? Ние в събота сложихме последната ваксина и след две седмици вече можем да излизаме на разходка. Знам че Жар е още бебе (на 3 мсеца е), но в къщи се опитвам да го понауча на някои все още малки нещица, като например да сяда преди да му дам яденето...да не лае прахосмукачката l) l) l) , за да свиква още от сега, да придибива навици, които ще са полезни и на двама ни в бъдеще! И все пак кога да започна сериозно с общото обучение, когато да исисквам повече и да знам че кучето ми няма осонование да не изпълни това, което искам от него?

Колкото до хапането започвам още на минутата да поставям определени "граници", макар и да знам че той просто играе. Убедена съм че ще е за доборото на само на мен и на него, а и на останалите около нас!

Благодаря много!!! d)

Ще си позволя да цитирам една притча, която не помня много добре, но се свежда до следното:

Една майка отишла при един мъдрец и го попитала "кога да започна да възпитавам детето си". Той я попитал: "На каква възраст е твоето дете" и тя му казала: "На 7 дни". "О, скъпа моя", отговорил мъдрецът, "Ти вече си закъсняла със 7 дни".

Та да се върнем на въпроса - кога започва обучението на НОК. Отговорът е един: Колкото по-рано, толкова по-добре. Тук искам да направя едно уточнение: обучение е всяко едно действие или изречена дума по посока на кучето, които целят промяна на моментното му поведение. Това ще рече, че още с попадането във Вашия дом и започване назоваването му по име - това вече е обучение. Още при първото произнасяне на "Не!" по отношение на нежелано от Вас действие - това също е обучение и т.н. докато се стигне нормално около 4-ия месец от възрастта, когато започва и прилагането на конкретни методики - плавно, с много леки и краткотрайни натоварвания и най-важното - с много търпение от Ваша страна. не забравяйте, че на тази възраст НОК е още "бебе" - неговите задръжни процеси са много слабо изразени, реакциите в мозъка все още протичат хаотично, защото много мозъчни центрове все още се преструктурират и развиват.

Темата е много обширна, защото като започнем от общо-възпитателната дресировка, та достигнем до специалните методики на обучение пътят е дълъг и труден. Един съвет - когато в дома Ви попадне НОК и вие започнете да работите с него винаги започвайте с обучение на задръжните команди. Едва, когато го научите да се контролира и изпълнява наложените забрани, преминете към поощрителните команди - издирване на предмет, апортиране, работа по следа, преследване и задържане на "противник" и т.н.

За конкретна информация се обърнете към специалистите от разните школи, рекламиращи се като обучаващи кучета. Те биха Ви дали повече практични съвети.

Поздрави!
User's Signature

"Давай наставления само на този, който търси знания,
осъзнавайки своето невежество."

Качена снимка

• (37 Страници) +
  • « Първа
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20