Dog.bg Форуми : Възпитание, обучение, етология

Към съдържанието

• (37 Страници) +
  • « Първа
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Възпитание, обучение, етология Оцени темата: ***** 3 Гласове

#361 Потребителят е офлайн   NikiampNipper Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 14 May 2005 - 04:35 PM

Здравейте ... Нов съм във форума,но от това което прочетох ми стана ястно че тук ще намеря помощ ако ми е нужна.И да ви се похваля - ще си вземам НОК ... вече е на 10 дена и нямам търпение да мине още един месец и да си го взема! w) много харесвам тази порода кучета.Ще се казва Nipper .Нека на който му се занимава да ми каже това онова за възпитанието му докато е малко r) .Благодаря предварително !!!

#362 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2005 - 04:36 PM

Ще си позволя да цитирам една притча, която не помня много добре, но се свежда до следното:

Една майка отишла при един мъдрец и го попитала "кога да започна да възпитавам детето си". Той я попитал: "На каква възраст е твоето дете" и тя му казала: "На 7 дни". "О, скъпа моя", отговорил мъдрецът, "Ти вече си закъсняла със 7 дни".

Та да се върнем на въпроса - кога започва обучението на НОК. Отговорът е един: Колкото по-рано, толков%
User's Signature

"Давай наставления само на този, който търси знания,
осъзнавайки своето невежество."

Качена снимка

#363 Потребителят е офлайн   NikiampNipper Икона

Публикувано: 14 May 2005 - 04:50 PM

Здравейте ... Казвам се Николай.Видях че тук ще прекарвам много време понеже ще си вземам НОК!Това ми е любимата порода кучета.Ще се казва Nipper и ще е мъжко.Сега е на 10 дена и нямам търпение да мине още 1 месец да си го взема.Много ще се радвам ако ми помогнете със съвети за първите месеци в отглеждането му.Благодаря ви предварително r) !

#364 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 14 May 2005 - 09:52 PM

d)

#365 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2005 - 10:54 PM

Цитат

Здравейте ... Казвам се Николай.Видях че тук ще прекарвам много време понеже ще си вземам НОК!Това ми е любимата порода кучета.Ще се казва Nipper и ще е мъжко.Сега е на 10 дена и нямам търпение да мине още 1 месец да си го взема.Много ще се радвам ако ми помогнете със съвети за първите месеци в отглеждането му.Благодаря ви предварително r) !

Здравейте (Ники и Нипер),

Това, което с удоволствие правя за Вас е да ви насоча към страница от собдствения си сайт: http://www.cynology....blication01.htm

Ако информацията Ви е била от полза, ще бъда радостен, Ако не съм удовлетворил Вашите очаквания, моля да бъда извинен, но толкова зная - толкова пиша.

С поздрави и пожелрания за успехи с най-прекрасната порода кучета на света,

Николай Атанасов
User's Signature

Качена снимка

#366 Потребителят е офлайн   gogdelb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2005 - 11:48 PM

Цитат

най-прекрасната порода кучета на света

Николай Атанасов

Всеки си има различно мнение коя е "най-прекраснатан порода на света" така че моля да не налагаш своите представи за това като общоприети.

#367 Потребителят е офлайн   NikiampNipper Икона

Публикувано: 15 May 2005 - 09:27 AM

Благодаря ви и аз много.Много полезна и нужна информация ми даде страницата.Благодаря пак Nicholay Atanassov.Другото което искам да попитам тази бебешка ваксина трябва ли да се бие.Защото единия от ветеринарите при който ходих да питам каза че не я биел , а другия каза че я биел.Кажете при кои да отида?

#368 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2005 - 10:24 AM

Цитат

Цитат

най-прекрасната порода кучета на света

Николай Атанасов

Всеки си има различно мнение коя е "най-прекраснатан порода на света" така че моля да не налагаш своите представи за това като общоприети.

"Най-прекрасната порода на света" е емоционално излияние, което не ангажира никого и не задължава никого да го приема като догма. Явно и това е далеч от Вас, тъй като продължавате нивото си на комуникация, неприсъща за за човек, претендиращ поне за елементарно възпитание. На "ти" можете да се обръщате към родителите си, близките и познатите си, но не и към мене - още повече, че във формата Ви на обръщение звучи недобронамереност. С ТЕБЕ то тук.
User's Signature

Качена снимка

#369 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2005 - 10:58 AM

Цитат

Уважаеми Ники и Ниппер,

Лично аз винаги съм слагал бебешки ваксини, но има доста условности. Изказвам лично мнение:

1.

Имам проблем, съобщението не минава. Дайте ми електронен адрес, за да ви отговоря.
User's Signature

Качена снимка

#370 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2005 - 08:15 PM

Цитат

Благодаря ви и аз много.Много полезна и нужна информация ми даде страницата.Благодаря пак Nicholay Atanassov.Другото което искам да попитам тази бебешка ваксина трябва ли да се бие.Защото единия от ветеринарите при който ходих да питам каза че не я биел , а другия каза че я биел.Кажете при кои да отида?

Здравейте Ники,

Ето че успях да открия питането ви из форумите. Вие сте този, който се интересува за и против бебешките ваксини.

Ще си позволя да Ви дам следните съвети:

Да, трябва да ваксинирате НО:

1. Кученцето да е най-малко на около 45 дн. възраст. Впрочем, мисля че вече има ваксини и за кученца на по-млада възраст, но това не мога да Ви кажа със сигурност.

2. Преди ваксиниране кученцето задължително трябва да е изкарало пълен курс на обезпаразитяване против кръгли и плоски червеи (глисти и тении).

3. Ваксинирането да не е по-рано от една седмица от последното обезпаразитяване.

4. Преди и по време на ваксинацията кученцето трябва да е клинически здраво.

5. Уверете се в надеждността на ваксината (да не се окаже менте, умирали са ми кученца от такива ваксини). За съжаление тук не мога да Ви дам съвет. Всичко опира до съвестта и честността на този, който Ви продава ваксината.

6. Предполагам знаете, че бебешката ваксина всъщност е поредица от ваксини, които се слагат по определена схема, съпътстваща ваксината.

7. Ползвайте услугите на компетентен и кадърен Ветеринарен лекар.

Друго в момента не се сещам.

Пращам ви това по пощата. При желание от Ваша страна за комуникиране с мене, ползвайте форума German Shepherd Dog, а ако не ви отговоря, значи отново имам някакъв проблем и можете спокойно да ми пишете на електронната поща. Възможно е да не Ви отговоря своевременно, за което моля да бъда извинен, но аз разполагам с малко свободно време и не мога да си позволя да стоя дълго из форумите. В такъв случай на мълчание от моя страна, моля не се обиждайте, а ако много се забавя не се притеснявайте да ми напомните. Аз не се обиждам от напомняния, защото много забравям.

Поздрави,

Николай Атанасов
User's Signature

Качена снимка

#371 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2005 - 08:39 PM

Цитат

Цитат

Здравейте Ники,

Ето че успях да открия питането ви из форумите. Вие сте този, който се интересува за и против бебешките ваксини.

Ще си позволя да Ви дам следните съвети:

Да, трябва да ваксинирате НО:

1. Кученцето да е най-малко на около 45 дн. възраст. Впрочем, мисля че вече има ваксини и за кученца на по-млада възраст, но това не мога да Ви кажа със сигурност.

2. Преди ваксиниране кученцето задължително трябва да е изкарало пълен курс на обезпаразитяване против кръгли и плоски червеи (глисти и тении).

3. Ваксинирането да не е по-рано от една седмица от последното обезпаразитяване.

4. Преди и по време на ваксинацията кученцето трябва да е клинически здраво.

5. Уверете се в надеждността на ваксината (да не се окаже менте, умирали са ми кученца от такива ваксини). За съжаление тук не мога да Ви дам съвет. Всичко опира до съвестта и честността на този, който Ви продава ваксината.

6. Предполагам знаете, че бебешката ваксина всъщност е поредица от ваксини, които се слагат по определена схема, съпътстваща ваксината.

7. Ползвайте услугите на компетентен и кадърен Ветеринарен лекар.

Друго в момента не се сещам.

Пращам ви това по пощата. При желание от Ваша страна за комуникиране с мене, ползвайте форума German Shepherd Dog, а ако не ви отгов%E

за моя изненада, мина във форума, а пропадна по електронната поща.
User's Signature

Качена снимка

#372 Потребителят е офлайн   ValyDog Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 May 2005 - 04:30 PM

Здравейте, нов съм във форума, но го чета от около 6 месеца. От 10 дни имам немска овчарка, и съм колкото щастлив, толкова и шашнат. За тази половин година, в която исках и реших да си взема куче, изчетох всички книги, които успях да докопам. Опитах се да бъда максимално подготвен психически и теоритично. Включително и форума - страшно съм благодарен на редовните участници - Mill, Marten BG, DogBg, Furia, Trenertq i drugite. От техните разговори и спорове научих страшно много неща, които не знаех. Гледал съм и много снимки на сбирки на форума и много ми се иска да дойдем, само на малкия да му сложиме последната ваксина. Аз така или иначе кръстосвах редовно поляната между Музея, Хилтън и гарнизонното стрелбище, за да гледам различни сбирки.
Та така... Миналата неделя си взехме кученцето на 47 дни и право вкъщи. Слава Богу беше и все още е много спокоен - приема всичко много кротко и свикна много бързо. Естествено веднага започнахме с възпитанието, отработване на навици и т.н. Забравих да кажа (въпреки, че може би сте разбрали), че съм начинаещ кучкар и Бард ми е първото куче. Ще чакам всякакви съвети и предложения и ще съм ви много благодарен. На този етап имам няколко практически въпроса. Бард има навика да захапва всеки за крачола на панталона и да се влачи, като дърпа и върти глава. Предполагам, че това е форма на игра, но все пак мисля, че трябва да играем тогова, когато аз искам, а не той. Лошото е, че той го прави почти постоянно и не знам доколко строг да бъда и да го отучвам. Другото е с пишкането - по 20 пъти на ден. Вярно е, половината от тях са където трябва - на балкона. Защо го прави толкова често? Не е възможно на 52-53 дневна възраст да маркира територия, нали? Имам и въпроси за храненето, но тях ще ги задам в темата

#373 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• ветеринарен лекар -етолог
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
    немско овчарко куче :) , боксер , мин пин
Публикувано: 16 May 2005 - 07:06 PM

здравейте valydog и Бард радвам се ,че немските овчарки във форума се увеличават ...
от вашето описание на бебо бард мога само да ви поздравя - имате си един бъдещ лидер със солиден характер ,който има нужда от играчки с които да заместитае крачола r) , моята габи също ми висеше доста време по крачолите ,ръцете, метлата , парцала за миене и какво ли още не докато не преоткри въжето , топката , ръкава за хапане ,гирата ...

относно пишкането навсякъде - бебе е ... хвалете го като се изпишка където трябва и си премълчавайте като се изпусне ... е може да го смъмрите , но хвалбите вършат повече работа при доминантни зверчета

играйте от сега със него - покажете му че играчката е това което се хапе и носи за да играе ,и най вече че играчката се движи когато вие решите той трябва да заслужи играчката и това тя да се раздвижи ...

лакомствата също са важни - макар и не винаги едно лакомство в подходящ момент прави чудеса

та така ... радвам се за вас ...

#374 Потребителят е офлайн   ValyDog Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 May 2005 - 01:49 PM

Благодаря за успокоението и за съветите. Между другото Mill беше писала някъде из форума за начина, по който можеш да качиш снимка. Къде беше това, в коя тема?

#375 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 17 May 2005 - 03:14 PM

Как да прикачим снимка
Само че вече не препоръчвам free.bol.bg, ужасни са. По-добре www.imagecave.com или някаккъв друг международен сървър.
Успех!

#376 Потребителят е офлайн   ValyDog Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 May 2005 - 03:29 PM

Благодаря

#377 Потребителят е офлайн   ValyDog Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 May 2005 - 06:47 PM

А ето ни и нас - A hard day's night

Качена снимка

#378 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 May 2005 - 08:41 PM

Много слядко бебееее w)

#379 Потребителят е офлайн   sundy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 28 May 2005 - 07:55 AM

От трети до седми август тази година ще се проведат СЕМИНАР И ИЗПИТ по правилника на IPO-I. За повече инфо натиснете ТУК
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#380 Потребителят е офлайн   Mavda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 June 2005 - 06:03 PM

Моля да ми да ми помогнете защото си взех на скоро КУЧЕ ( малко женско лабрадорче на 44 дена ) и не мога да го науча да пикае на вестник . То живее на терасата и сам му застлал почти цялата тераса с вестници. Но има 1-2 ъгълчета където няма вестници и винаги там пикае . никога не пикае на вестник . Даже когато няма място без вестник на другия ден го виждам махнат(избутан) и пикано на същото място
2-проблем имаме 1-2 цветете на терасата и няма къде да ги оставя . Постояно ги гризе . Правя ми забележки но като ми види гърба веднага почва да ги ръфа :)
bl) bl)
User's Signature

"За да си добър член на стадото, трябва преди всичко да си овца."

• (37 Страници) +
  • « Първа
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема