Възпитание, обучение, етология
Публикувано: 14 May 2005 - 04:35 PM
Публикувано: 14 May 2005 - 04:36 PM
Една майка отишла при един мъдрец и го попитала "кога да започна да възпитавам детето си". Той я попитал: "На каква възраст е твоето дете" и тя му казала: "На 7 дни". "О, скъпа моя", отговорил мъдрецът, "Ти вече си закъсняла със 7 дни".
Та да се върнем на въпроса - кога започва обучението на НОК. Отговорът е един: Колкото по-рано, толков%
Публикувано: 14 May 2005 - 04:50 PM
Публикувано: 14 May 2005 - 10:54 PM
Цитат
Здравейте (Ники и Нипер),
Това, което с удоволствие правя за Вас е да ви насоча към страница от собдствения си сайт: http://www.cynology....blication01.htm
Ако информацията Ви е била от полза, ще бъда радостен, Ако не съм удовлетворил Вашите очаквания, моля да бъда извинен, но толкова зная - толкова пиша.
С поздрави и пожелрания за успехи с най-прекрасната порода кучета на света,
Николай Атанасов
Публикувано: 15 May 2005 - 09:27 AM
Публикувано: 15 May 2005 - 10:24 AM
Цитат
Цитат
Николай Атанасов
Всеки си има различно мнение коя е "най-прекраснатан порода на света" така че моля да не налагаш своите представи за това като общоприети.
"Най-прекрасната порода на света" е емоционално излияние, което не ангажира никого и не задължава никого да го приема като догма. Явно и това е далеч от Вас, тъй като продължавате нивото си на комуникация, неприсъща за за човек, претендиращ поне за елементарно възпитание. На "ти" можете да се обръщате към родителите си, близките и познатите си, но не и към мене - още повече, че във формата Ви на обръщение звучи недобронамереност. С ТЕБЕ то тук.
Публикувано: 15 May 2005 - 10:58 AM
Цитат
Лично аз винаги съм слагал бебешки ваксини, но има доста условности. Изказвам лично мнение:
1.
Имам проблем, съобщението не минава. Дайте ми електронен адрес, за да ви отговоря.
Публикувано: 15 May 2005 - 08:15 PM
Цитат
Здравейте Ники,
Ето че успях да открия питането ви из форумите. Вие сте този, който се интересува за и против бебешките ваксини.
Ще си позволя да Ви дам следните съвети:
Да, трябва да ваксинирате НО:
1. Кученцето да е най-малко на около 45 дн. възраст. Впрочем, мисля че вече има ваксини и за кученца на по-млада възраст, но това не мога да Ви кажа със сигурност.
2. Преди ваксиниране кученцето задължително трябва да е изкарало пълен курс на обезпаразитяване против кръгли и плоски червеи (глисти и тении).
3. Ваксинирането да не е по-рано от една седмица от последното обезпаразитяване.
4. Преди и по време на ваксинацията кученцето трябва да е клинически здраво.
5. Уверете се в надеждността на ваксината (да не се окаже менте, умирали са ми кученца от такива ваксини). За съжаление тук не мога да Ви дам съвет. Всичко опира до съвестта и честността на този, който Ви продава ваксината.
6. Предполагам знаете, че бебешката ваксина всъщност е поредица от ваксини, които се слагат по определена схема, съпътстваща ваксината.
7. Ползвайте услугите на компетентен и кадърен Ветеринарен лекар.
Друго в момента не се сещам.
Пращам ви това по пощата. При желание от Ваша страна за комуникиране с мене, ползвайте форума German Shepherd Dog, а ако не ви отговоря, значи отново имам някакъв проблем и можете спокойно да ми пишете на електронната поща. Възможно е да не Ви отговоря своевременно, за което моля да бъда извинен, но аз разполагам с малко свободно време и не мога да си позволя да стоя дълго из форумите. В такъв случай на мълчание от моя страна, моля не се обиждайте, а ако много се забавя не се притеснявайте да ми напомните. Аз не се обиждам от напомняния, защото много забравям.
Поздрави,
Николай Атанасов
Публикувано: 15 May 2005 - 08:39 PM
Цитат
Цитат
Здравейте Ники,
Ето че успях да открия питането ви из форумите. Вие сте този, който се интересува за и против бебешките ваксини.
Ще си позволя да Ви дам следните съвети:
Да, трябва да ваксинирате НО:
1. Кученцето да е най-малко на около 45 дн. възраст. Впрочем, мисля че вече има ваксини и за кученца на по-млада възраст, но това не мога да Ви кажа със сигурност.
2. Преди ваксиниране кученцето задължително трябва да е изкарало пълен курс на обезпаразитяване против кръгли и плоски червеи (глисти и тении).
3. Ваксинирането да не е по-рано от една седмица от последното обезпаразитяване.
4. Преди и по време на ваксинацията кученцето трябва да е клинически здраво.
5. Уверете се в надеждността на ваксината (да не се окаже менте, умирали са ми кученца от такива ваксини). За съжаление тук не мога да Ви дам съвет. Всичко опира до съвестта и честността на този, който Ви продава ваксината.
6. Предполагам знаете, че бебешката ваксина всъщност е поредица от ваксини, които се слагат по определена схема, съпътстваща ваксината.
7. Ползвайте услугите на компетентен и кадърен Ветеринарен лекар.
Друго в момента не се сещам.
Пращам ви това по пощата. При желание от Ваша страна за комуникиране с мене, ползвайте форума German Shepherd Dog, а ако не ви отгов%E
за моя изненада, мина във форума, а пропадна по електронната поща.
Публикувано: 16 May 2005 - 04:30 PM
Та така... Миналата неделя си взехме кученцето на 47 дни и право вкъщи. Слава Богу беше и все още е много спокоен - приема всичко много кротко и свикна много бързо. Естествено веднага започнахме с възпитанието, отработване на навици и т.н. Забравих да кажа (въпреки, че може би сте разбрали), че съм начинаещ кучкар и Бард ми е първото куче. Ще чакам всякакви съвети и предложения и ще съм ви много благодарен. На този етап имам няколко практически въпроса. Бард има навика да захапва всеки за крачола на панталона и да се влачи, като дърпа и върти глава. Предполагам, че това е форма на игра, но все пак мисля, че трябва да играем тогова, когато аз искам, а не той. Лошото е, че той го прави почти постоянно и не знам доколко строг да бъда и да го отучвам. Другото е с пишкането - по 20 пъти на ден. Вярно е, половината от тях са където трябва - на балкона. Защо го прави толкова често? Не е възможно на 52-53 дневна възраст да маркира територия, нали? Имам и въпроси за храненето, но тях ще ги задам в темата
Публикувано: 16 May 2005 - 07:06 PM
от вашето описание на бебо бард мога само да ви поздравя - имате си един бъдещ лидер със солиден характер ,който има нужда от играчки с които да заместитае крачола r) , моята габи също ми висеше доста време по крачолите ,ръцете, метлата , парцала за миене и какво ли още не докато не преоткри въжето , топката , ръкава за хапане ,гирата ...
относно пишкането навсякъде - бебе е ... хвалете го като се изпишка където трябва и си премълчавайте като се изпусне ... е може да го смъмрите , но хвалбите вършат повече работа при доминантни зверчета
играйте от сега със него - покажете му че играчката е това което се хапе и носи за да играе ,и най вече че играчката се движи когато вие решите той трябва да заслужи играчката и това тя да се раздвижи ...
лакомствата също са важни - макар и не винаги едно лакомство в подходящ момент прави чудеса
та така ... радвам се за вас ...
Публикувано: 17 May 2005 - 03:14 PM
Само че вече не препоръчвам free.bol.bg, ужасни са. По-добре www.imagecave.com или някаккъв друг международен сървър.
Успех!
Публикувано: 16 June 2005 - 06:03 PM
2-проблем имаме 1-2 цветете на терасата и няма къде да ги оставя . Постояно ги гризе . Правя ми забележки но като ми види гърба веднага почва да ги ръфа :)
bl) bl)

"За да си добър член на стадото, трябва преди всичко да си овца."