Здравей Mavda,
честито ти кученце!
Ето ти линк към неща, които сигурно ще ти бъдат полезни
За новаците във форума
Да не се обидиш на заглавието - приеми го като "За начинаещите" r).
Въоръжи се с търпение - та твоето кученце е съвсем мъничко. Не става съвсем отраз. Аз с моето постигнах задоволителни резултати чак към третия-четвъртия месец, ако не беше и по-късно.
Ако се затрудниш в темата, ето ти съвсем накратко:
Кученцето пишка и ака след сън и храна, следиш го (най-точно е "дебнеш го, като че ли ще снесе златно яйце") и като видиш че се върти на едно място, започва да души или се суети, грабваш го и го носиш там където ти искаш да ходи по нужда.
Не се ядосвай ако от време на време не успееш и то те изпревари. Много скоро пак ще му се "ходи до тоалетна" b). На тази възраст има малко игри, много сън, храна и много "тоалетна" b).
И още нещо МНОГО важно - не му се карай, все още е много малко. Просто я следи и носи там където трябва.
Аз на моята в началото й се карах строго, навирах муцунката в "белята" и шумях с вестник - освен че кученцето се свираше в миша дупка, ефект никакъв, после пак локвичка там където не трябва. След това влязох във форума и прочетох горния съвет, изпълних го (цялото ми време беше посветено на "дебнене" - що загоряли и изкипяли манджи имаше) и напредъкът беше смайваш.
Спирам засега и пожелавам успех.
Направо ти завиждам, че си имаш това топче вкъщи w).
Добре дошъл при нас!