Възпитание, обучение, етология
Публикувано: 07 August 2005 - 12:10 PM
На първият ви въпрос -да, нормално е да хапе, така си играе, така регулира силата на захапката си в играта с другите кученца.
Вторият ви въпрос - да, това за него е част от играта. МНОГО рядко да хапят с цел да причинят болка преднамерено, докато са малки.
Третият ви въпрос не схванах - тоест докато си играе с вас, само тогава не хапе другите, иначе и тях ги хапе?
На четвъртият ви въпрос - категорично НЕ. Не бива да му позволявате да хапе ВАС и другите хора. Превключвайте го върху друг предмет: топка, пръчка, кърпа или усукано въже за игра - тези се продават за зоомагазините. Малките кученца с удоволствие играят с тези неща, когато и стопанинът му се е включил в играта.
Успех)
Вторият ви въпрос - да, това за него е част от играта. МНОГО рядко да хапят с цел да причинят болка преднамерено, докато са малки.
Третият ви въпрос не схванах - тоест докато си играе с вас, само тогава не хапе другите, иначе и тях ги хапе?
На четвъртият ви въпрос - категорично НЕ. Не бива да му позволявате да хапе ВАС и другите хора. Превключвайте го върху друг предмет: топка, пръчка, кърпа или усукано въже за игра - тези се продават за зоомагазините. Малките кученца с удоволствие играят с тези неща, когато и стопанинът му се е включил в играта.
Успех)

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 07 August 2005 - 07:37 PM
Имам предвид че само мен хапе което ме навежда на мисалта че си играе..
А като взема гумения кокал (които му купих от зоо магазин ) и започна да го размахвам тои моментално започва да хапе него..
Любимота му игра е да захапе някакъв предмет които аз се опитвам да му взема и тои впива зъби в него и не пуска ,дърпа и понякога ръмжи но да е инат маи не нормално като се има в предвид поротата му :)
А като взема гумения кокал (които му купих от зоо магазин ) и започна да го размахвам тои моментално започва да хапе него..
Любимота му игра е да захапе някакъв предмет които аз се опитвам да му взема и тои впива зъби в него и не пуска ,дърпа и понякога ръмжи но да е инат маи не нормално като се има в предвид поротата му :)
Публикувано: 07 August 2005 - 07:44 PM
Повечето пъти като седна при него на дивана тои започва да хапе тениската ми и да я тегли ^_^ и други такива дивотии ама целите ми раце са одраскани от него..
А днес го ожили оса по муцунката може ли нещо да му стане?То маи го заболя само като го ужили сега малко са е подула муцунката му ама маи нищо му няма .
А днес го ожили оса по муцунката може ли нещо да му стане?То маи го заболя само като го ужили сега малко са е подула муцунката му ама маи нищо му няма .
Публикувано: 09 August 2005 - 12:13 PM
Много интересни и полезни съвети намерих тук. Сигурна съм, че не съм допрочела всичко и още по- малко съм запомнила, затова моля да ме извините, ако темата е коментирана и задавам въпроси, на които вече сте отговаряли. Ако е така, само ми посочете текста и аз ще се ограмотя веднага:)
Та въпроса ми е: като се коментират така сериозно методите за възпитание, с цел да не се повреди нещо кучето от прекалена строгост (или обратно), имате ли идея за практически тест, който лесно и надеждно да определи характера на кучето ми и след това някакви общи съвети за послушание в зависимост от резултатите.
Благодаря предварително и поздрави. d)
Та въпроса ми е: като се коментират така сериозно методите за възпитание, с цел да не се повреди нещо кучето от прекалена строгост (или обратно), имате ли идея за практически тест, който лесно и надеждно да определи характера на кучето ми и след това някакви общи съвети за послушание в зависимост от резултатите.
Благодаря предварително и поздрави. d)
Публикувано: 09 August 2005 - 10:30 PM
Mil обърни ми малко внимание pls
Немога да разбера някои неща които кучето ми правви : ?
Когати седна при него на дивана започва да скача по мен и ако го галя по главата да ми хапе раката ,като му покажа гумения кокал започва да хапе него което ме навежда на мисалта че си играе.
А когато ме захапе казвам "НЕ' и ако не изпълни го хващам за врата за корекциа ама след като го пусна ми скача на раката хваща я с предните си лапи и прави движение наподобяващо полов акт : )) Като разгонените кучете
Незнам въобще какво означава това : ? Не еднократно ми го е правил .
Немога да разбера някои неща които кучето ми правви : ?
Когати седна при него на дивана започва да скача по мен и ако го галя по главата да ми хапе раката ,като му покажа гумения кокал започва да хапе него което ме навежда на мисалта че си играе.
А когато ме захапе казвам "НЕ' и ако не изпълни го хващам за врата за корекциа ама след като го пусна ми скача на раката хваща я с предните си лапи и прави движение наподобяващо полов акт : )) Като разгонените кучете
Незнам въобще какво означава това : ? Не еднократно ми го е правил .
Публикувано: 10 August 2005 - 10:23 AM
dechi, Vabank е обяснила много добре някои поведенченски особености на кучето в
Тази тема
Имитацията на сексуално поведение е опит за доминиране.
Прегледай и тази тема:
Често задавани въпроси
Очевидно нямаш опит в общуване с куче, не е поблем, затова сме тук и сме изпонаписали много за четене. Моля те, преди да зададеш въпрос прегледай какво е написано досега.
Тази тема
Имитацията на сексуално поведение е опит за доминиране.
Прегледай и тази тема:
Често задавани въпроси
Очевидно нямаш опит в общуване с куче, не е поблем, затова сме тук и сме изпонаписали много за четене. Моля те, преди да зададеш въпрос прегледай какво е написано досега.
Публикувано: 10 August 2005 - 04:07 PM
Маиками от врене на време го храни ама по рядко и имам чувството че тя му е взела страха и я слуша повече.. Като му се скара тои се качва на дивана и ляга веднага и седи така а на мене ми възразява с лаи от време на време ; )) Нещо са мъчи да не са подчинява ма ще го оправа аз ...
Публикувано: 10 August 2005 - 04:25 PM
Така... По принцип малките кученца с лидерски характери и с желание да доминират няма как другояче да се опитват да се налагат освен по време на игра, да те настъпва умишлено, да се качва по легла и ти да го оставяш, да се храни преди теб, или заедно с теб, да му подаваш храна от масата... И... Това е формулата за куче, на което след време няма да можеш да кажеш и "гък!", а когато пожелаеш да си легнеш и то е на леглото преди теб - в най-лекия случай ще се оттървеш с ръмжене от негова страна! Не забравяй! Кучето само решава кого да избере за водач на глутницата и в доста случаи това е човекът водач на "глутницата" - семейство... Ако ти му позволяваш да прави с теб, каквото си пожелае, теб ще те нареди в подредбата си след себе си и ще имате сериозни проблеми след това... Може би сега е времето да покажеш на всички живи същества в къщи че вече си мъж! И не забравяй! Хората са си хора! Кучетата - кучета! Човекът и кучето са две различни неща! Кучето е създадено за да служи на човека! А не човека на кучето! Повечето проблеми във взаимоотношенията се решават с интонация на гласа... Трябва да му дадеш да разбере какво му говриш - кога му се караш и кога му се радваш... Кога си доволен и кога разочарован! Успех!