Възпитание, обучение, етология
Публикувано: 15 August 2005 - 10:22 AM
От 4 месеца е добре да започне обучение в общо послушание с тренировки.
След 1 год. - специализирано обучение.
Публикувано: 21 August 2005 - 01:57 PM
Публикувано: 21 August 2005 - 03:14 PM
НЕ МОЖЕШ ДА РАЗЧИТАШ ЧЕ КУЧЕТО ЩЕ СЕ ПАЗИ САМО - ТО НЕ ЗНАЕ ПРАВИЛАТА ЗА ДВИЖЕНИЕ - БЕЗ ПОВОД САМО НА ПОЛЯНКАТА ИЛИ В ПАРКА КЪДЕТО НЕ Е ОПАСНО
Публикувано: 21 August 2005 - 03:54 PM
Зная че все още е много малък, за да очаквам от него зряло поведение и свръхпослушание, но пък и се радвам, че мигове, като тези днес, в които зърнах замръзналата му физиономия пред предната броня на колата, която едва успя да спре навреме, и да спомена че всичко ми се пеобърна е твърде меко и неточно казано...винаги ще ме мотивират да работим двамата повече заедно за взаимното ни удоволствие и хармония, когато сме заедно навън в хаоса на напрегнатия ни делник. w) Защото от рискове и опасности гъмжи навсякъде, важното е да съумеем да се опазим един друг...
Публикувано: 21 August 2005 - 04:07 PM
Публикувано: 28 August 2005 - 10:07 AM
Обаче имам еднин проблееееееееееем: кучо много обича да яде една топка косми, която един "съсед" на поляната редовно оставя след като разреше хуууууууууубавичко своя сандбернар. Това за неговата етикеция(на човека де) го оставям настрана, обаче кучето ми като намери въпросните косми, че като ги захапе хубавичко и като започне да си играе с тази мръсотия.....не е истина. Нито ела, нито седни,нито НЕ помагат. В чудо съм се видяла. На тоя му казах да не ги оставя там, той не чува, а кучето че е още малко знам(4м, 20 дни), но това взе да ми създава проблеми- ако реша точно в този момент да си тръгвам, или да го завържа.....забрави. Бяга като ненормален и хич не му пука че аз се ядосвам първо на човека че си пуска боклуците и после на него, че не идва като му говоря и не се отказва от боклука.
Ами това ми е мъката, ако някой пише как да се оправя, ще бъда благодарна.Айде чао и поздрави от Пловдив.
P.S. Между другото това понякога се случва и с някоя любима пръчица, но за нея по- лесно разбира , че като се развикам "НЕ" трябва да я пусне (е, не винаги става, само понякога).
Публикувано: 29 August 2005 - 02:22 PM
Това което ми хрумва е да го извеждаш там на дълго въже или просто на повод. Правите първо "уборка" на терена от боклуците на оня, ако кучето ги захапе, коригираш веднага. След като изчистиш ще си спокойна.
Публикувано: 15 September 2005 - 10:49 AM
Първо искам да се извиня на mil_, че нямам време да прочета всичките почти 10 000 поста, които са събирани повече от година (!?!). Опитах, но стигнах до 19 страница ...
От седмица имам немска овчарка, която е на 2 месеца. Женско е, казва се Ниро.
На много от въпросите ми си отговорих благодарение на този форум. Едно нещо само не успях да срещна до сега (още веднъж казвам, че съм чела само до 19 страница).
Въпросът:
Ниро драще по стената, която е с вар. Това започна да го прави от снощи. До сега каквото прочетох тук стигам до извода, че има нужда от нещо, че и липсва нещо, но наистина нямам идея какво може да е това. Драще по стената, съответно пада вар .. завира си муцуната в него (като наркоманка на бял прах b) ), не мисля, че го ближе или яде, но определено искам да ми остане стената, ако не за друго то поне колкото да не духа на Ниро през зимата. b)
Благодаря предварително
Публикувано: 16 September 2005 - 04:42 PM
к-9.ru Курс щенка
Myth, дозировката на Calci Delice е 1 таблетка / 10 кг тегло дневно. Двумесечна немска овчарка предполагам, че тежи 5-6 кг, така че 1/4 таблетка е малко. Наистина, посъветвай се с вашия ветеринар.
Публикувано: 16 September 2005 - 05:45 PM
Публикувано: 16 September 2005 - 06:04 PM
Цитат
Да, давам му калций. "Calci Delice" (така пише на скатулката). 1/4 от таблетката на ден (давам му я всяка вечер). Вече 5ти ден. Преди малко забелязах, че ближе изтърганата вар.
аз много не разбирам ама и моито така праве6е,но ре6ихме проблвема купих му едно от онези ска4ащите топ4евта и спря да ровка стената b) гоне6е я 10-15 минути и се изморява6е и няма6е сила да се бори и със стената b)

Bianko....Bruno....Blue.....My love!
Публикувано: 30 September 2005 - 10:58 AM
Цитат
Най - вероятно иска внимание и любов, пък и му предстои да сменя млечните зъбки - венците го сърбят... Всички кучета като малки са едни големи хапльовци! Обръщай го на игра, замести анцунга с парцал, или играчка... Поздрави!
Публикувано: 12 October 2005 - 03:36 PM
Имам проблем ... Айк (така се казва вече) изпитва огромен страх от какво ли не ... от мъже, деца, рязки движения, силни шумове, особено гърмежи, заря...
При мислълта, че идва Нова година се ужасявам, защото когато се гипсира от ужас забравя да пишка дори...разтреперва се и се снишава... Ако е мъничък щях да го гушна, но е 37 кг.затова само го галя и му говоря непрекъснато, но....не помага...
Зная, че има защо да е изплашен...само че минаха вече почти 2 г., през които направих какво ли не да забрави ужаса от кучкарника.
би ли ми дал някой съвет какво да правя? Как да му помогна?
Публикувано: 12 October 2005 - 03:48 PM
В навечерието на Нова Година е ужас за нас! Разбирам ви безупречно! И то не е само в навечерието, а е месец преди това и месец след това.. С Макс вече имаме някакви постижения. Лично аз вместо с лъжица докато се храни, използвах пиратки на разстояние 20-30 м., след подадена команда "място" - сега поне не хуква да се прибира към къщи всеки път като се гръмне някъде! Продължаваме да се борим с това! Желаем Ви успех! Много успех!