Dog.bg Форуми : Възпитание, обучение, етология

Към съдържанието

• (37 Страници) +
  • « Първа
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Възпитание, обучение, етология Оцени темата: ***** 3 Гласове

#461 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 15 August 2005 - 10:22 AM

Отношенията човек/куче и техните правила трябва да се изграждат от първия ден, в който кученцето е при вас. До 4-месечна възраст всички команди се учат под формата на игра.
От 4 месеца е добре да започне обучение в общо послушание с тренировки.
След 1 год. - специализирано обучение.

#462 Потребителят е офлайн   gu6tera Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 21 August 2005 - 01:57 PM

Бих искала да потърся мнението и съветите ви относно техники за научаване на малкия ми кучо да се пази от коли или поне да не се спира с безразличие пред тях. d) Все пак друго е да разчитам на неговия инстинкт, вместо на реакцията на шофьора, колкото и добронамерен да е той. Предварително благодаря! b)

#463 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 August 2005 - 02:49 PM

Трябва да те разочаровам. Няма такива техники.
Има команди: "Не", "Тук", "Седни", които трябва да се изпълняват тутакси, от разстояние и безотказно.

#464 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• ветеринарен лекар -етолог
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
    немско овчарко куче :) , боксер , мин пин
Публикувано: 21 August 2005 - 03:14 PM

и водене на повод около пътя и при преминаване през него
НЕ МОЖЕШ ДА РАЗЧИТАШ ЧЕ КУЧЕТО ЩЕ СЕ ПАЗИ САМО - ТО НЕ ЗНАЕ ПРАВИЛАТА ЗА ДВИЖЕНИЕ - БЕЗ ПОВОД САМО НА ПОЛЯНКАТА ИЛИ В ПАРКА КЪДЕТО НЕ Е ОПАСНО

#465 Потребителят е офлайн   gu6tera Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 August 2005 - 03:54 PM

Това за повода си го знам, макар че не го одобрявам много го правя. Но все пак наблюдавайки как кучовците, които живеят на улицата се пазят от колите, как пресичат правилно и колко са прецизни пазейки собствения си гръб, ми се иска и моя малчуган да разчита повече на себе си при създали се напрегнати ситуации, от колкото да е сигурен, че аз винаги ще съм около него и ще го спасявам. n)
Зная че все още е много малък, за да очаквам от него зряло поведение и свръхпослушание, но пък и се радвам, че мигове, като тези днес, в които зърнах замръзналата му физиономия пред предната броня на колата, която едва успя да спре навреме, и да спомена че всичко ми се пеобърна е твърде меко и неточно казано...винаги ще ме мотивират да работим двамата повече заедно за взаимното ни удоволствие и хармония, когато сме заедно навън в хаоса на напрегнатия ни делник. w) Защото от рискове и опасности гъмжи навсякъде, важното е да съумеем да се опазим един друг...

#466 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 August 2005 - 04:07 PM

Принципно в една книга пишеше, че ако искаме кучето ни само(ударението е на "о") да реагира на автомобили и да се предпазва от тях... За тази цел трябва да намерим наши познати които да ни помогнат - поне двама... Беше описано как шофьора се качва в колата, до него стои наш познат... Кучето е от дясната страна на колата. Колата тръгва в движение. Човекът от дясно предварително си е взел пръчка и след като кучето тръгне към колата или успоредно с нея, започва да го налага - така, че да свързва колата с отрицателни емоции и да не се приближава до нея по-късно... Това съм чела, но не съм доверчива до такава степен за да го оставя просто така около колата... Не знам! Бих те посъветвала на място с коли и движение просто на повод! Нищо не можеш да предотвратиш, ако зад волана има "шофьор"...

#467 Потребителят е офлайн   stoyka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2005 - 10:07 AM

Здравейте отново, имам проблем и въпрос.Обучението ни върви добре, командите които научихме първоначално с изпълняват все по- точно и безусловно- става дума за тия първите неща от общото послушание- седни, ела, легни, място...май всичко е това за сега.Наскоро прибавихме "ред" и "апорт", но са много суровички още d) .Сигурна съм че сте се справим.
Обаче имам еднин проблееееееееееем: кучо много обича да яде една топка косми, която един "съсед" на поляната редовно оставя след като разреше хуууууууууубавичко своя сандбернар. Това за неговата етикеция(на човека де) го оставям настрана, обаче кучето ми като намери въпросните косми, че като ги захапе хубавичко и като започне да си играе с тази мръсотия.....не е истина. Нито ела, нито седни,нито НЕ помагат. В чудо съм се видяла. На тоя му казах да не ги оставя там, той не чува, а кучето че е още малко знам(4м, 20 дни), но това взе да ми създава проблеми- ако реша точно в този момент да си тръгвам, или да го завържа.....забрави. Бяга като ненормален и хич не му пука че аз се ядосвам първо на човека че си пуска боклуците и после на него, че не идва като му говоря и не се отказва от боклука.
Ами това ми е мъката, ако някой пише как да се оправя, ще бъда благодарна.Айде чао и поздрави от Пловдив.

P.S. Между другото това понякога се случва и с някоя любима пръчица, но за нея по- лесно разбира , че като се развикам "НЕ" трябва да я пусне (е, не винаги става, само понякога).

#468 Потребителят е офлайн   Mini Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 August 2005 - 02:22 PM

Уви това е адски неприятно, не само щото мислиш, че е мръсно. Моето куче се "запуши" от похапване на космите си и конци от края на чаршафа - последваха инжекции бусколизин и хапчета докато повърне "тапата".
Това което ми хрумва е да го извеждаш там на дълго въже или просто на повод. Правите първо "уборка" на терена от боклуците на оня, ако кучето ги захапе, коригираш веднага. След като изчистиш ще си спокойна.

#469 Потребителят е офлайн   myth Икона

Публикувано: 15 September 2005 - 10:49 AM

Здравейте,
Първо искам да се извиня на mil_, че нямам време да прочета всичките почти 10 000 поста, които са събирани повече от година (!?!). Опитах, но стигнах до 19 страница ...
От седмица имам немска овчарка, която е на 2 месеца. Женско е, казва се Ниро.
На много от въпросите ми си отговорих благодарение на този форум. Едно нещо само не успях да срещна до сега (още веднъж казвам, че съм чела само до 19 страница).
Въпросът:
Ниро драще по стената, която е с вар. Това започна да го прави от снощи. До сега каквото прочетох тук стигам до извода, че има нужда от нещо, че и липсва нещо, но наистина нямам идея какво може да е това. Драще по стената, съответно пада вар .. завира си муцуната в него (като наркоманка на бял прах b) ), не мисля, че го ближе или яде, но определено искам да ми остане стената, ако не за друго то поне колкото да не духа на Ниро през зимата. b)

Благодаря предварително

#470 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 September 2005 - 12:28 PM

Давате ли му калций?

#471 Потребителят е офлайн   myth Икона

Публикувано: 15 September 2005 - 01:47 PM

Morti,
Да, давам му калций. "Calci Delice" (така пише на скатулката). 1/4 от таблетката на ден (давам му я всяка вечер). Вече 5ти ден. Преди малко забелязах, че ближе изтърганата вар.

#472 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 September 2005 - 07:45 PM

Ми, незнам:((Тогава задай въпроса си във ветеринарен кабинет може би s)

#473 Guest_petrushi_*

• Група: Гости

Публикувано: 16 September 2005 - 04:24 PM

Имам куче на 2 м., порода Старфоршир.Имаме го едва от седмица.Интересува ме откъде мога да прочета нещо за възпитанието, дресировката и изпълняването на команди на малките кутрета.Предварително съм благодарна

#474 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 September 2005 - 04:42 PM

Ако знаете руски ви препоръчвам:
к-9.ru Курс щенка

Myth, дозировката на Calci Delice е 1 таблетка / 10 кг тегло дневно. Двумесечна немска овчарка предполагам, че тежи 5-6 кг, така че 1/4 таблетка е малко. Наистина, посъветвай се с вашия ветеринар.

#475 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• ветеринарен лекар -етолог
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
    немско овчарко куче :) , боксер , мин пин
Публикувано: 16 September 2005 - 05:45 PM

съответно и коригирай храненето nok

#476 Потребителят е офлайн   liter bebe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 September 2005 - 06:04 PM

Цитат

Morti,
Да, давам му калций. "Calci Delice" (така пише на скатулката). 1/4 от таблетката на ден (давам му я всяка вечер). Вече 5ти ден. Преди малко забелязах, че ближе изтърганата вар.

аз много не разбирам ама и моито така праве6е,но ре6ихме проблвема купих му едно от онези ска4ащите топ4евта и спря да ровка стената b) гоне6е я 10-15 минути и се изморява6е и няма6е сила да се бори и със стената b)
User's Signature

Bianko....Bruno....Blue.....My love!

#477 Потребителят е офлайн   BANDITA19 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 29 September 2005 - 08:46 PM

d) здр имам ку4е на 45 дена като ида до него тои Bеднага по4Bа да ми xaпе анцука за6то така не мога да си обясна d)

#478 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 September 2005 - 10:58 AM

Цитат

d) здр имам ку4е на 45 дена като ида до него тои Bеднага по4Bа да ми xaпе анцука за6то така не мога да си обясна d)

Най - вероятно иска внимание и любов, пък и му предстои да сменя млечните зъбки - венците го сърбят... Всички кучета като малки са едни големи хапльовци! Обръщай го на игра, замести анцунга с парцал, или играчка... Поздрави!

#479 Потребителят е офлайн   dessity Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 12 October 2005 - 03:36 PM

Здравейте, имам мъжка овчарка на вече 2.5 г., беше изхвърлена от някого на улицата, започнах да го храня, но един ден той изчезна - кучкарите го прибрали в гадния кучкарник в Лозенец. Когато разбрах отидох и го изкарах от там т.к. щеше да бъде умъртвен иначе, след което го "осинових". Ветеринаря му прегледа зъбките и ми каза че е на 10 м. ... и така се сдобих с 3то куче - вече имах 2 в кащи ... Разказах всичко това за да споделя следните неща.
Имам проблем ... Айк (така се казва вече) изпитва огромен страх от какво ли не ... от мъже, деца, рязки движения, силни шумове, особено гърмежи, заря...
При мислълта, че идва Нова година се ужасявам, защото когато се гипсира от ужас забравя да пишка дори...разтреперва се и се снишава... Ако е мъничък щях да го гушна, но е 37 кг.затова само го галя и му говоря непрекъснато, но....не помага...
Зная, че има защо да е изплашен...само че минаха вече почти 2 г., през които направих какво ли не да забрави ужаса от кучкарника.
би ли ми дал някой съвет какво да правя? Как да му помогна?

#480 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 October 2005 - 03:48 PM

Привет dessity! Аз имам същият проблем, надявам се да ви бъда полезна със знанията които натрупах и с коментара на грешките, които допуснах! Започвам направо - ще бъда максимално откровена! Първо: Ужасна грешка е при изстрел, или гръмотевица, или каквото и да е, което плаши кучето ви да го милвате и да го успокоявате. Така на практика се оказва, че и вас ви е страх и се успокоявате взаимно. Така поощрявате неговият страх и въпросните му реакции. От хората във форума съм научила, че вместо да го милвам, гушкам и да му говоря успокоително и тихичко - аз трабва да се държа "мъжки" - сякаш нищо не се е случило, за да дам личен пример! Т.е. да покажа на четириногият си приятел, че мен не ме е страх! Да го накарам да се почувства сигурен до мен с безразличието си към тези звуци. Второ: Не знам на каква възраст е Айк и какъв му е апетита. Ако обича да си хапва и е лаком - опитайте докато яде да увеличавате децибелите на звука - примерно започнете с лъжица да удряте по масата и така докато стигнете до удара с лъжица по тенджера (и то с всичка сила, за да се приближава максимално до звуците отвън). Също така можете да опитате да му подавате команди като "Място", или нещо друго докато гърмят...
В навечерието на Нова Година е ужас за нас! Разбирам ви безупречно! И то не е само в навечерието, а е месец преди това и месец след това.. С Макс вече имаме някакви постижения. Лично аз вместо с лъжица докато се храни, използвах пиратки на разстояние 20-30 м., след подадена команда "място" - сега поне не хуква да се прибира към къщи всеки път като се гръмне някъде! Продължаваме да се борим с това! Желаем Ви успех! Много успех!

• (37 Страници) +
  • « Първа
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни