Dog.bg Форуми : Възпитание, обучение, етология

Към съдържанието

• (37 Страници) +
  • « Първа
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Възпитание, обучение, етология Оцени темата: ***** 3 Гласове

#481 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 12 October 2005 - 04:03 PM

dessity, към това, което написа мad max, прегледай и тези теми:
Страхливо куче
Страх от гърмежи

А тук е описано вече болестното състояние страх от пиратки:
Синдромът новогодишни пиратки от bgvet.com

Това, което аз мога да ти кажа: подобно поведение обикновено е комбинация от вроден и придобит страх. Във вашия случай, най-вероятно вече условен рефлекс. Трудно е да се преодолее, но може да се смекчи и сведе до поносими граници. Наистина, най-важното е твоето спокойно поведение. Не бих казала като Mad Max "мъжко", просто спокойно, липса на реакция към гърмежа и към безпокойството на кучето при това. Нищо не е станало. Следващата стъпка е постепенното привикване към силен дразнител. Виж линковете, има много препратки, надявам се да се ориентираш.

#482 Потребителят е офлайн   dessity Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 October 2005 - 04:09 PM

много много мерси Mad_Max още тази вечер ще започна да изпълнявам съветите ти...Айк е вече почти на 2.5 г......дано не съм изпуснала вече момента да му помогна...
ужасно съжалявам, че не съм разбрала по-рано за този сайт ... а определено бях и продължавам да съм в "непозната земя" ...
а какво мислиш за страха от мъжете и децата и лая му към тях ... лае и бяга постоянно обяснявам че това е защото е бит и тормозен, но получавам само псувни и крясъци....
купих намордник, само че се двоумя да го използвам... видят ли го с него савсем ще решат че хапе...и ще стане по-лошо...затова се разхождаме много далече от хората ... единствено тогава е спокоен...

#483 Потребителят е офлайн   dessity Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 12 October 2005 - 04:14 PM

благодаря ти mil_ ...започвам да чета
страхотни сте, че откликнахте на проблемите ми ... наистина!!!

#484 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 October 2005 - 04:14 PM

Неправилна социализация... Там вече вината не е ваша! (в смисъл, че до колкото разбрах е бил голям вече като сте го взели) Според специалисти социализацията към едри, дребни хора, възрастни, млади и разноцветни, болни и здрави и т.н. става между 3-тия и 8-мия месец!!! Разбира се няма регистриран случай на пълна социализация... Но е напълно възможно да смята мъжете за заплаха, а децата или да пробуждат страх, или инстинкта му за хищник. Айк вече е на възраст...
"Мъжки" имах предвид израза, а не пола... oleeee

#485 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 October 2005 - 04:51 PM

Цитат

"Мъжки" имах предвид израза, а не пола...  oleeee

Разбрах те, но този израз го свързвам с демонстративно справяне с трудна ситуация. А ние говорим за безразличие и насаждане у кучето на впечатлението, че ситуацията не е трудна и не заслужава нашето внимание r) .

#486 Потребителят е офлайн   Topsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 October 2005 - 05:03 PM

Za лаенето към хора бих предложила да пробваш, кучето е на повод когато тръгне да лае даваш забранителна команда и тръгваш към човека да кажеш добро утро или там каквото ти дойде.
Интересно ми е дали кучето ще спре да лае, ако можеш по-дълго време да поговориш даже да се здрависате.
Ако го водиш далеч от хора няма да му помогнеш да го преодолее.

#487 Потребителят е офлайн   dessity Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 14 October 2005 - 10:27 AM

Topsi май наистина това, че водя Айк само на пусти места не му помага ... но се ужасявам от конфликти. Той знае, че не трябва да лае ... защото когато го направи веднага се снишава и се скрива зад мен. Когато видя от далече тичащи деца - дразнител No1 за него и му задам забранителба команда той не излайва а започва само да сумти ... но трябва постоянно да повтарям "не, не, не" ....спра ли веднага следва "бау"...
Спирала съм се с приятели по квартала нарочно за да видя как ще реагира, той ги наблюдава за всяко движение и е много неспокоен, ако много се приближа пак "бау" ... та.. така... вече почти съм се примирила че сме асоциялни с непознати ...

#488 Потребителят е офлайн   Saffari Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2005 - 03:46 PM

Здравейте на всички!!!!!!!! super best

Аз се казвам Лили и имам малък Бостан териер на име Енди Ларкин (аватора ми)
Реших да пиша тук защото пред нас застана един много сериозен проблем. Научих Енди да ходи на балкона и когато ме нямаше винаги му оставях вратата на балкона отворена за да може той да си излиза спокойно. Но сега тепературите паднаха и стаята в която ме чака Енди става безумно студена като е отворен балкона! Пробвах с весници но той ги прави на малки късчета в момента в който изяза от стаята!

И така, моля ви, споделете вашия опит по-повод зимното WC на вашите кучета!!! Ще ви бъда много благодарна за всякакви идеи w) !!!

#489 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 October 2005 - 04:28 PM

Колко е голям?
Какво става ако вратата на балкона не е отворена?
Колко често го извеждаш?

#490 Потребителят е офлайн   Saffari Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2005 - 02:17 PM

Цитат

Колко е голям?
Какво става ако вратата на балкона не е отворена?
Колко често го извеждаш?

На 3 месеца и половина! когато вратата е затворена пишка пред нея или някаде в стаята! Извеждам го по 2 пъти на ден!

#491 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 October 2005 - 03:49 PM

Имаш 3 варианта:
1. Да го извеждаш 3х на ден.
2. Да го оставиш така, към 5-6 месеца сам ще спре.
3. Да го научиш в банята.

#492 Потребителят е офлайн   Saffari Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 October 2005 - 12:31 PM

Как да го науча в банята!? Иска ми се да го науча да ходи в тези "котешките" тоалетни,но незнам как точно!

#493 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 October 2005 - 12:32 PM

Ами както си го научила на балкона. Ще е трудно, то вече има изграден навик.
Тази тема вече е обсъждана тук
Няма смисъл от котешка тоалетна. Кучето не е котка.

#494 Потребителят е офлайн   merlin_megic Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 October 2005 - 01:34 PM

Viarno che cucheto ne e cotca ,no pri drebnite porodi mogat uspechno
da se polzvat coteshci WC.Priuchavaneto e malco po trudno,no e po
clasichescia nachin-sled san,sled hrana,cogato pochne da dushi poda.
Moite ia izpolzvat cogato vidiat zor ili zacasneia s razhodcata.

#495 Потребителят е офлайн   dessity Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 07 November 2005 - 02:26 PM

Здравейте отново, съветите Ви за справяне със страха от гърмежите започват да дават резултат. Много, много 10х!!! Бавничко, но имаме напредък, Айк не побягва паниески а идва до мен и сяда :)
За нещастие обаче в петък ни нахапа бултериер...
Възможно ли е след като му зарастнат шевовете и излезе от стреса, да промени
поведението си? Да се озлоби...или да стане още по-страхлив?
Какво зависи от мен за да не се стигне до крайност в поведението му?
Сблъсквал ли се е някой със този проблем?

#496 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 08 January 2006 - 03:31 PM

Имам нужда от помощ, моля ако можете да ми я дадете.
Става въпрос за далматинеца, който взех от изолатора. На фона на всички приказки, които се изприказаваха за него - че хапел и бил зъл, на фона на неизвестните гадости, които са му се случили - докаран е там упоен, след което е връзван с въже за задните крака (не знам защо) и сега има рани, които заздравяват. На фона на всичко това кучето се оказа прекрасен домашен любимец, възпитан, послушен, тих, кротък, в същото време - енергичен и жив. Изпълнява основни команди - ела, седни. Научих го да сяда на място и да не мърда, докато не излезна от стаята, за да не се боря на вратата всеки път с него. Може да се каже, че е инатчия, но разбира много добре какво се иска от него. Поради ината си и стреса, който е изживял, за сега обучението с награда (саламчета) при него работи перфектно. За сега ограничавам корекциите с нашийник-"душач" до минимум, иска ми се да мине време. Използвам го само при ходене "до мен" и при "не" на улицата. При разходки по улицата - кучета от дворовете се хвърлят с лай по оградите към него - той реагира по-скоро с интерес, отколкото с агресия. Отива, подушва от разстояние, дори не настръхва, само походката му става леко по-наперена, след което отминава.
С котките в къщи се държи закачливо, като малко кутре, което иска да играе с тях. При изсъскване и замахване с лапа от котката - той се отдалечава.
Със сина ми се държи дружелюбно и мило. По същия начин се държи с непознати - посреща с размахана опашка и обстойно подушване.
Пиша всичко това, за да добиете представа за характера му.
И сега - проблема. В самото начало започна да ми се качва на мен - грабва ме с двете предни лапи и с блеснал поглед започва да се клати. Успях да му покажа и науча, че това е много нежелателно и забранено. Вече не ми го прави. Следващия с когото се срещна беше мъжа ми - първата му работа беше да му се качи. Моето шъткане, което за други неща работи - не подейства и трябваше със сила да го грабна, сваля, "ухапя" с пръсти за гушата, да го сложа на място на легне и да го гледам строго в очите с "не!!!". Вече и на мъжа ми не прави опити, ако само си го помисли (дебна го непрекъснато)- моето "Ш-шшшът!" - действа пресичащо. Следващата му "жертва" беше синът ми - процедурта беше същата като при мъжа ми. Вече не го прави и със сина ми. После дойде аgalina у нас - същата работа - катереше се по нея нон стоп и понеже не бях достатъчно строга - така и не спря до края. Забелязвам, че с всеки човек, с който се разминаваме по улицата е готов и има желание да направи същото.
В началото мислех, че това е неговия начин да ни покаже кой е шефа - нали знаете как мъжките кучета се качват едно върху друго, този "метод" за показване на сила и надмощие използват и женските. Мислех, че след като му покажа, че аз съм шефа - ще спре, но се оказва че не е това. Определено не е опит за доминиращо поведение. Нещо друго е, което се оказва, че аз не разбирам. За да мога да го спра - трябва да знам защо го прави,какви са причините и "мислите" в главата му. Прилича на сексуален маниак, нека не звучи лаишки, но изобщо не разбирам причината за това му поведение. Докато го прави няма нито признаци на аресия - нищо, по-скоро някаква обсебеност и мания.
Моля ви, ако имате идеи - кажете.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#497 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 08 January 2006 - 03:47 PM

Хъм. Ако изключим доминатен елемент, както ти твърдиш, възможно ли е да е имало в изолатора разгонена женска, която той да е подушил? И ако той преди е бил пускан на женски, то в момента е обяснимо да се държи така - хиперактивните любовчии често откачат само от миризмата на разгонена женска и после няколко дни подред се държат я като сексуални манияци, я отказват храната, я вият...
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#498 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2006 - 03:54 PM

Цитат

Хъм. Ако изключим доминатен елемент, както ти твърдиш, възможно ли е да е имало в изолатора разгонена женска, която той да е подушил? И ако той преди е бил пускан на женски, то в момента е обяснимо да се държи така - хиперактивните любовчии често откачат само от миризмата на разгонена женска и после няколко дни подред се държат я като сексуални манияци, я отказват храната, я вият...

Такива мисли ми се въртят и на мен, не мога да знам дали е имал среща с разгонена кучка - ако е така би било супрер - само времето ще покаже.
п.п. Иначе е спокоен, седи за сега сам в стя и не се чува ни гък, ни мък, а храна му е непосилно да откаже поради какавато и да е причина, защото не стига, че е безумно слаб, ами и беше на диета - гладна и лекарства 2 дена, за да спрем разстройството с което дойде от изолатора.
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#499 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 08 January 2006 - 04:22 PM

По принцип има успокоителни, специално за "озадачени" в този план кучета. Даже съществуват на билкова основа хапове, безвредни но понижаващи прекалено високото либидо. Питай твоят ветеринарен лекар дали не знае за такова нещо и може да го има под ръка. Това е единствено което ми хрумва за сега. Друг сигурен начин при борба срещу либидото са дълги активни разходки и по-малко храна, но това не важи при вас в случая май, песа доколкото разбирам още не се е възтановил за да се подлага на натоварване и диети.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#500 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2006 - 04:26 PM

Благодаря! r)
User's Signature

• (37 Страници) +
  • « Първа
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема