Dog.bg Форуми : Възпитание, обучение, етология

Към съдържанието

• (37 Страници) +
  • « Първа
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Възпитание, обучение, етология Оцени темата: ***** 3 Гласове

#661 Потребителят е офлайн   dog_lover87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:Физика, послушание и обучение на куче,борба срещу насилието над животните и всичко свързано с котки,кучета и птици.

Публикувано: 09 November 2010 - 01:51 PM

Показване на мнениетоRichi_, в 07 November 2010 - 10:40 AM, написа:

Здравейте и от мен.Значе ние имаме един много голям проблем.Моето куче(кокер,мъжки,на почти 2 години)е голям инат.Единия проблем,е че той идва при свирка.Но намери ли нещо по-интересно забравя.А когато се опитам да го хвана,ако е набарал нещо,бяга и нарочно го яде.Кажете ми какво да правя!Няма оправия!

Здравей,учете го на команди,поначало кокерите си падат малко своенравни.Пробвай с нещо много вкусно да го викаш докато е набарал някоя гадост,гарантирано ще я зареже и ще дойде.Опитай.И докато прави така избягвайте да го пускате на обществени места,тъй като може там да има някакви боклуци и после да ходите по ветеринари да му промиват стомаха.Ако не стане това с лакомството просто оставете предварително нещо вкусно и поставете в него хапчета за повръщане(използват се като противоотрова) и "правете всичко възможно" да не го изяде,карайте се и т.н.Той след това ще повърне и би трябвало да си знае от какво е.Знам,че не е много човешко,но кучето е възрастно и своенравно.Успех!

#662 Потребителят е офлайн   Женка Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Interests:Oбичам разходките, да ходя на места където не съм ходила до сега, а понякога просто да си стоя вкъщи и да слушам музика или да гледам някой филм...
Публикувано: 17 December 2010 - 10:55 AM

Здравейте виждам че тази тема е засегната от доста отдавна аз отскоро се регистрирах и се надявам якои да ми отговори ...имам кученце на 4 месеца и 10 дни във връзка с командите вече можем да сядаме да си даваме лапата и да скачаме като кажа "горе".. но ми е проблем с командата "лягай" така и не мога точно да му я обясня така че то да ме разбере....а иначе с изхождането ходим в банята искам да го свикна да се изхожда навън но малко ми етрудно казват че от 15-30 минуто след хранене кученцата се изхождат да но при нас не е точно така сътрин след сън добре но на обяд когато го нахраня не ходи може да отиде след 2-3 часа , различно.....В ммомента го оставям по няколко часа самичко за да свикне в началото мн виеше оставях го в коридора сега почнах да го пускам и в стаята където спим ако иска да си легне ( между другото спи при мен на леглото знам че трябва да си има място но иначе цяла вечер не мога да спя а така ляга и въобще не марда цяла вечер) та така спря да вие но започва вандалската история започва да хапе и къса възглавниците да яде от пълнежа а това не е добре защото може да му стане нещо и не знам о.. има си доста играчки но просто тях не ги пипва не знам защо. Знам че станаха много въпросите но какво бих те ме посъветвали... Породата е американски булдог....Благодаря предварително!

#663 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2010 - 09:54 AM

Показване на мнениетоЖенка, в 17 December 2010 - 10:00 AM, написа:

Здравейте виждам че тази тема е засегната от доста отдавна аз отскоро се регистрирах и се надявам якои да ми отговори ...имам кученце на 4 месеца и 10 дни във връзка с командите вече можем да сядаме да си даваме лапата и да скачаме като кажа "горе".. но ми е проблем с командата "лягай" така и не мога точно да му я обясня така че то да ме разбере....а иначе с изхождането ходим в банята искам да го свикна да се изхожда навън но малко ми етрудно казват че от 15-30 минуто след хранене кученцата се изхождат да но при нас не е точно така сътрин след сън добре но на обяд когато го нахраня не ходи може да отиде след 2-3 часа , различно.....В ммомента го оставям по няколко часа самичко за да свикне в началото мн виеше оставях го в коридора сега почнах да го пускам и в стаята където спим ако иска да си легне ( между другото спи при мен на леглото знам че трябва да си има място но иначе цяла вечер не мога да спя а така ляга и въобще не марда цяла вечер) та така спря да вие но започва вандалската история започва да хапе и къса възглавниците да яде от пълнежа а това не е добре защото може да му стане нещо и не знам о.. има си доста играчки но просто тях не ги пипва не знам защо. Знам че станаха много въпросите но какво бих те ме посъветвали... Породата е американски булдог....Благодаря предварително!

Здравей. Хубаво е, че се интересуваш от кучето си по този начин и искаш да го обучиш. Като начало ти препоръчвам основните теми от форума свързани с възпитанието, обучението и доминантното поведение. В началото на всяка една от тях има доста добри съвети за това, което те интересува. Прочети ги внимателно и ще намериш отговорите. Имай предвид, че американския булдог е сериозно куче и непременно трябва да бъде обучено правилно, иначе става опасно. Като начало не му позволявай да спи в леглото. Успех!

#664 Потребителят е офлайн   didka_dog Икона

Публикувано: 29 December 2010 - 08:05 PM

Здравейте
Искам да задам един въпрос. На скоро ми подариха Ягд териер на почти 2 години. Мога ли все още да го науча на някои команди?

#665 Потребителят е офлайн   blood Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 01 May 2012 - 03:02 PM

Показване на мнениетоEli i Droopy, в 07 November 2004 - 03:43 PM, написа:

Цитат

"ама защо така правиш бе, нали ти казах да дойдеш, само ме ядосваш значи"...

щото му е изтекъл срока на годност за такива неща...:-)))

А колко е срока за обучение?

#666 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 May 2012 - 03:04 PM

Показване на мнениетоblood, в 01 May 2012 - 03:02 PM, написа:

Показване на мнениетоEli i Droopy, в 07 November 2004 - 03:43 PM, написа:

Цитат

"ама защо така правиш бе, нали ти казах да дойдеш, само ме ядосваш значи"...

щото му е изтекъл срока на годност за такива неща...:-)))

А колко е срока за обучение?

Срокът е два пълни семестъра.:rc_036:
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#667 Потребителят е офлайн   VGAlexandrov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 May 2012 - 11:56 AM

Здравейте, кучето ми се държи странно като го кача в леглото, много рядко го взимам при мен но щом го взема започва да си ближе пишлето, нещо което прави много рядко? Не ме притеснява просто ми е чудно? Кучето е бултериер на почти 8месеца :))

#668 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 May 2012 - 01:07 PM

Показване на мнениетоVGAlexandrov, в 08 May 2012 - 11:56 AM, написа:

рядко го взимам при мен но щом го взема започва да си ближе пишлето, нещо което прави много рядко? Не ме притеснява просто ми е чудно?

Ми сигурно му е вкусно, щом си го ближе. Ти ближеш ли нещо ако не ти е вкусно? :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#669 Потребителят е офлайн   krastonoseca Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 May 2012 - 01:12 PM

Мод: Стига спам! Ако нямаш какво смислено да добавиш към темите, въздържай се от коментари!

#670 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
Публикувано: 08 May 2012 - 03:54 PM

Към администрацията: Моля Ви лишете ни от присъствието на това тъпо и неграмотно същество.Благодаря, предварително:)

Мод: На потребителят е сложен бан.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#671 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 08 May 2012 - 04:53 PM

Здравейте, кучето ми се държи странно като го кача в леглото, много рядко го взимам при мен но щом го взема започва да си ближе пишлето, нещо което прави много рядко? Не ме притеснява просто ми е чудно? Кучето е бултериер на почти 8месеца :))

Не търсете връзка между това, че кученцето Ви е при Вас и си ближе пениса.
Мисля, че това е нормално като поведенческа реакция, но е възможно и да има някаква аномалия, така че е добре да следите реакциите на кученцето си, честотата на близане, свързвате ли това близане с нещо друго от страна на неговото поведение, на заобикалящата го среда и някакви специфични особености на средатата, когато то се ближе. Не на последно място може да проверите дали няма и някакъв типично медицински проблем, който да кара кученцета да се ближе (замърсяване, фимоза, др.).

User's Signature

"Давай наставления само на този, който търси знания,
осъзнавайки своето невежество."

Качена снимка

#672 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 08 May 2012 - 04:56 PM

Показване на мнениетоdidka_dog, в 29 December 2010 - 08:05 PM, написа:

Здравейте
Искам да задам един въпрос. На скоро ми подариха Ягд териер на почти 2 години. Мога ли все още да го науча на някои команди?

Винаги можете да научите кучето се на много неща. Въпросът е до колко ще съумеете да го направите и какво целите да постигнете.
Освен това териерите по принцип са малко по "твърдоглави" кучета и се иска повече умение (не насилие!).
User's Signature

Качена снимка

#673 Потребителят е офлайн   VGAlexandrov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 May 2012 - 05:06 PM

Показване на мнениетоNicholay Atanassov, в 08 May 2012 - 04:53 PM, написа:

Мисля, че това е нормално като поведенческа реакция, но е възможно и да има някаква аномалия, така че е добре да следите реакциите на кученцето си, честотата на близане, свързвате ли това близане с нещо друго от страна на неговото поведение, на заобикалящата го среда и някакви специфични особености на средатата, когато то се ближе. Не на последно място може да проверите дали няма и някакъв типично медицински проблем, който да кара кученцета да се ближе (замърсяване, фимоза, др.).

Само в леглото го прави, всеки път щом го кача,иначе изключително рядко го виждам да се ближе, за това ми е чудно :)) коко, профан не виждам с какво отговора ти е полезен на въпроса ми? ...

#674 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 08 May 2012 - 05:12 PM

Показване на мнениетоVGAlexandrov, в 08 May 2012 - 05:06 PM, написа:

Само в леглото го прави, всеки път щом го кача,иначе изключително рядко го виждам да се ближе, за това ми е чудно :)) коко, профан не виждам с какво отговора ти е полезен на въпроса ми? ...

Не мога да Ви кажа нищо по-конкретно. Следете го, наблюдавайте го.
Често, с настъпване на пубертета, близането на половите органи или стремеж да се поеме миризма от гениталиите на човек, се формира като поведенческа реакция при кучетата. Не го наказвайте затова, че се ближе. Опитайте да разберете дали наистина няма някаква физическа причина (заболяване, аномалия) или това е поведенческа реакция. Ако от медицинска гледна точка всичко е нормално, единственото, което може да направите е, когато кученцето се ближе, да опитате да го разсеете с нещо, което би му било приятно и забавно.

User's Signature

Качена снимка

#675 Потребителят е офлайн   VGAlexandrov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 May 2012 - 05:17 PM

Показване на мнениетоNicholay Atanassov, в 08 May 2012 - 05:12 PM, написа:

Аз не му се карам, просто ми беше любопитно дали това че се качва на моето легло има нещо общо с облизването
Не мога да Ви кажа нищо по-конкретно. Следете го, наблюдавайте го.
Често, с настъпване на пубертета, близането на половите органи или стремеж да се поеме миризма от гениталиите на човек, се формира като поведенческа реакция при кучетата. Не го наказвайте затова, че се ближе. Опитайте да разберете дали наистина няма някаква физическа причина (заболяване, аномалия) или това е поведенческа реакция. Ако от медицинска гледна точка всичко е нормално, единственото, което може да направите е, когато кученцето се ближе, да опитате да го разсеете с нещо, което би му било приятно и забавно.

#676 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 May 2012 - 08:46 AM

:)) коко, профан не виждам с какво отговора ти е полезен на въпроса ми? ...

Александров,

единственият профан тук е синът на баща ти и ако не си даваш сметка за инфантилността и комичното в зададения от теб въпрос, то нещата си остават само в твоята градина.

И да ... би могло да има стотици причини за поведението на това куче и НИКОЙ ТУК не би могъл да ти каже нещо по-конкретно, че да търсиш истинска "полезност" за себе си. Колкото хора във форума - толкова и предположения.

Сдържай си нервичките и си опичай акъла. Иначе да, Атанасов вярно ти го е казал - няма връзка между това, че си лиже оная работа и факта, че е при теб в леглото ... щото в противен случай нещата щяха да са още по-забавни:tb_195:
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#677 Потребителят е офлайн   VGAlexandrov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 May 2012 - 09:35 AM

Показване на мнениетоKOKO_ko, в 09 May 2012 - 08:46 AM, написа:

:)) коко, профан не виждам с какво отговора ти е полезен на въпроса ми? ...

Александров,

единственият профан тук е синът на баща ти и ако не си даваш сметка за инфантилността и комичното в зададения от теб въпрос, то нещата си остават само в твоята градина.

И да ... би могло да има стотици причини за поведението на това куче и НИКОЙ ТУК не би могъл да ти каже нещо по-конкретно, че да търсиш истинска "полезност" за себе си. Колкото хора във форума - толкова и предположения.

Сдържай си нервичките и си опичай акъла. Иначе да, Атанасов вярно ти го е казал - няма връзка между това, че си лиже оная работа и факта, че е при теб в леглото ... щото в противен случай нещата щяха да са още по-забавни:tb_195:

Ама много сте невъзпитани някой хора в тоя форум...не е нужно да си размахваш оназ работа, това че никой не може да ми отговори на въпроса аз не го знам? Нали за тва ги задаваме тия въпроси, пий си кафенцето и не се дръвчи, не е нужно да се правите на мъже всички в интернет.... Мерси за отговорите, явно просто си му е кеф да се чисти в леглото ми, хайде стига сме флудили темата. Всичко добро :)))

#678 Потребителят е офлайн   Markony Икона

• Member
  • PipPip
  • Interests:Мухарски риболов

Публикувано: 20 May 2012 - 10:01 PM

Защо си мислите ,че само при вас го прави?Не вярвам да сте с кучето си нон стоп.Хигиената си е нещо нормално с тая разлика че ние имаме ръце,пък кучето само език.Моя хубостник е йога и чак задника си стига.Естествено ситуацията отстрани е комична или странна само за нашето съзнание,за животните си е необходимост.Нищо му няма на псето.А на леглото пък никаква работа няма.......,но това е друг въпрос.
Поздрави !

#679 Потребителят е офлайн   adelina_777 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 19 July 2012 - 11:48 AM

Здравейте!Искам да ви помоля за някакъв съвет,защото вече не знам какво да направя!Взех си мопс на 50дни,сега вече е на 3месеца,но е много непослушен!Ака и пикае кадето пожелае,дърпа тоалетната хартия от поставката когато забравя да я навия,яде ми панталоните и така ги дърпа,че ги къса.Играеме в продължение на 1час и когато реша да отида в другата стая да си полегна той започва да скимти и да се хварля на вратата.Яде дивана и ъглите на стените,въпреки че има много играчки и топки и колкали и гумени...яде си леглото!Говоря му много,почти непрекъснато ми е в ръцете,но той няма умора и разбиране от негова страна!Ако може някой да ми помогна със съвет ще съм ви много благодарна!

#680 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 July 2012 - 12:48 PM

Не знам точно дали това е правилното място за въпроса ми, но все пак тук ще го задам, с надеждата, че ще получа компетентен отговор!
Представете си женско хъски на година и половина, нищо не й липсва, но бяга, яде лайна, хляб и други неща оставени на улицата, въргоаля се в мърша и тн . . . има моменти, в които слуша страшно много, но след известно време просто изключва, пускаш я и 3 часа я гониш! Преди бях измислила да й даваме хляб преди разходка и така беше спряла да яде от земята, но все пак . . . не мога просто да разбера какъв е проблема? Защо се държи така? Дайте предложение и съвет! При нея не става да повтаряш до бесъзнание команди на повод- пробвала съм, трябва ми друг метод, но още не ми е хрумнало нещо ефективно! Ако някой от вас може да се сети, да даде предложение ще съм много благодарна! Въпросът е как да я мотивирам да не бяга! С тичане не винаги става, защото първо си свършва нейната "работа" и после тича, но не остава до мен, а тича някъде напред! С потракване на предмети- също не става! Не става с добро, но не става и с бой, търся златна среда . . .
User's Signature

Качена снимка

• (37 Страници) +
  • « Първа
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема