Dog.bg Форуми : За или против кастрирането на котки?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (10 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

За или против кастрирането на котки?

#101 Потребителят е офлайн   Pixie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 08 January 2008 - 03:30 PM

Моята котка е на 6 месеца и бих искала да я кастрирам. Лекаря ми каза след 6 месечна възраст.

Знам за една котка обаче, която е била кастрирана и после заради  хормоните съвсем е полудяла, стана ужасно агресивна и напада кучета и хора и е като див звяр... Казаха ми, че това било от кастрацията защото хормоните им се обърквали. Това вярно ли е, знае ли някой за такъв случай? Защото като слушам такива неща доста ме дострашава.  :-
User's Signature

"Life is all memory, except for the one present moment that goes by you so quickly you hardly catch it going." Tennessee Williams

#102 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 08 January 2008 - 03:53 PM

Значи по принцип може практически да се кастрира и на 4-месечна възраст. Което според мен е гадно.. Котката или котарака трябва да завършат хормоналното си развитие. Това става около 7-8 месец за котките, и около 9-10 месец при котараците. По-ранното кастриране прави животното безполово и наистина вярвам, че липсата на определни хормони може да доведе до някакви болести и т.н. Така че, едва след като животинката съзрее, може да се кастрира точно преди първото разгонване. Може и след първото разгонване за всеки случай. Но при мъжките е добре преди, тъй като те придобиват неприятни навици, като например да маркират навсякъде. При женските котки, в частност твоята котка може да се кастрира около 8-мия месец. Може и след първото й разгонване. Но все пак е добре да се остави да се оформят половите белези, т.е. половия диморфизъм.
Не разбирам ветеринарните лекари (има такива), които съветват за ранно кастриране. Защото те най-добре знаят последствията от прекъснатото хормонално развитие. За всички други, които не го одобряват! Поздравления.

#103 Потребителят е офлайн   Pixie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2008 - 07:03 PM

Благодаря много за информацията. Значи 6 месец е рано, както ми каза ветеринаря, така ли? Тогава наистина по-добре да изчакам до 8-мия, въпреки, че доста ме е страх като се разгони какво ще стане, защото живеем на общежитие и навсякъде около нас има хора, сигурно ще ме убият  ;D по принцим към 8-мия месец ли се разгонват? Значи тя е родена на 25 юни и сега края на януари ще направи 7 месеца.
User's Signature

"Life is all memory, except for the one present moment that goes by you so quickly you hardly catch it going." Tennessee Williams

#104 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2008 - 08:28 PM

моята котка се разгони за първи път на 14 месеца.
съветът ми е да изчакате първото разгонване, да го изтърпите без никакви хормонални препарати и други подобни и да я кастрирате тогава евентуално.

#105 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 08 January 2008 - 11:48 PM

Абе всичко хубаво, ама нали лекарите препоръчват кастрация на женска преди първото разгонване за да се сведе риска от рак до минималните 3%?
Едната ми котка е кастрирана преди първото разгонване и й няма нищо объркано. Котка с мъркащ характер е.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#106 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2008 - 07:47 AM

а другата ти е кастрирана след първото... и на нея й няма нищо объркано ;D
просто не виждам смисъл да се кастрира на 6-7-8 месеца, когято това може да се случи на година, година и половина...

#107 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 09 January 2008 - 01:44 PM

Е, така се случи, иначе и тя преди първото разгонване щеше да е кастрирана. Като смисъла е този, който споменах. Намаляване на риска от рак до 3%.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#108 Потребителят е офлайн   djidji31 Икона

Публикувано: 15 January 2008 - 09:54 AM

здравейте.аз имам персийски котарак който е на 1.4 мес.Бях против да го кастрираме,въпреки че доста хора ни казаха че ще страдаме.И от няколко месеца е разгонен,не мяука въопще,но цялата къща вони ужасно...и маркира навсякъде,не можем да си оставим нито дреха, нито обувки.Купихме си и женско,но тя е още много малка...така че и това не решава проблема.А относно хапчетата ми бяха казали че действат само при женските.Кажете си мнението...някои ако знае някакъв лек... :kotence: :kotence: :kotence:

#109 Потребителят е офлайн   alekian_yona Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2008 - 10:55 AM

Разгледайте по-подробно темите "котешка миризма", "пубертетът при котките", "маркирането на котараците"  :blink:
User's Signature

Той е специален, защото е един от първите станал 'благородник' и гордо носи името си Бритиш - това гръмко име, избрано от първите му господари - англичаните, защото е създаден, за да бъде независим, солиден, неукротим, излъчва стабилност и сила и толкова много нежност.

#110 Потребителят е офлайн   Меги Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 15 January 2008 - 06:22 PM

Има един лек- кастрация.А хапчетата са ужасно вредни, ако не искате да си убиете котката не й давайте хапчета.А това с женската котка- какво ще правите като ражда по няколко пьти годишно?В една друга тема един вет беше писал, че една женска котка може да се разгони до 11 пьти годишно, така че хубаво си помислете.Най -добре прочетете темата от Ветеринарен кабинет ,, персийска котка,,.
User's Signature

[url=http://www.catfriendsbg.hit.bg]Качена снимка

#111 Потребителят е офлайн   alekian_yona Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2008 - 06:30 PM

така е, и в много други теми е писано по този въпрос.

И аз, като изстрадала страна, но с благополучен край, благодарение на няколко ветеринарни лекари - мои приятели, на които ще бъда ВЕЧНО благодарна (д-р Б. Р., д-р М. П. от София, д-р Ст. К. от Русе и д-р Н. Б. от София) /еднакво благодарна към всички тях !/ съм против и НЕ ПРЕПОРЪЧВАМ употреба на каквито и да е хапчета, инжекции и т.н.

Не говорим за финансовата страна на лечението, а за това, че благополучният изход НЕ ВИНАГИ Е СИГУРЕН.Не правете грешката да давате хапчета, да се съгласявате на инжекции, мислете за здравето на вашия любимец, вие носите отговорност за това!
User's Signature

Той е специален, защото е един от първите станал 'благородник' и гордо носи името си Бритиш - това гръмко име, избрано от първите му господари - англичаните, защото е създаден, за да бъде независим, солиден, неукротим, излъчва стабилност и сила и толкова много нежност.

#112 Потребителят е офлайн   {Anna} Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 January 2008 - 11:05 PM

Ох аз съм в доста трудна ситуация.Моето котенце е женско на годинка и няколко месеца вече и доста пъти се е разгонвала,давахме й хапчета а те били вредни и добре че го разбрах навреме,утре ще ходя при един ветеринарен лекар да видим кога ще може да й запиша час за кастрацията.Много мислих,но няма как това е начина.Не искам да умре от тези хапчета,но ако по време на операцията й стане нещо,ако лекаря не си свърши добре работата просто не знае на какво съм способна за моето бебче.Толкова съм се привързала към него,част от семейството е и всички много я обичаме,ще умра без нея.Можете ли да ми кажете има ли някакъв риск с кастрацията,как ще е след операцията,по буйно ли ще е,да не би да започне да ни отхвърля и да ни е сърдито.Моля ви кажете ми защото много се притеснявам.Въпреки всичко надявам се нещата да минат добре и бог да ми прости,че й отнемам възможността да има бебчета но това е иначе рискувам да я изгубя прекалено рано :'(.А друг е въпроса,че не съм в толкова голям град като София например и тук няма толкова богат избор на ветеринарни лекари и просто незнам на какъв ще попадна,голям риск поемам..

#113 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 22 January 2008 - 11:23 PM

Пишете името на града си, тук има доста колеги, все ще има кого да ви препоръчаме.
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#114 Потребителят е офлайн   {Anna} Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 January 2008 - 11:32 PM

Аз съм от Добрич,ако някой може да ми препоръча даден лекар ок много ще съм благодарна,но едва ли..

#115 Потребителят е офлайн   hera-reia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2008 - 04:49 PM

А вредно ли е ако само веднъж се одари инжекция против разгонване?защото искам да я кастрирам лятото.Може ли да се бие преди да се е разгонила и ще по деиста ли? Моля и ако влизат хора от Велико Търново да ми дадат съвет кой ветеринар да ползвам за кастрацията,че много се притеснявам от това.                                                                       

#116 Потребителят е офлайн   alekian_yona Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2008 - 05:03 PM

Един път, два пъти... разбира се, че е вредно. Как ще се отрази, можем само да гадаем. Аз лично не обичам да гадая!  :-
User's Signature

#117 Потребителят е офлайн   Меги Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 25 January 2008 - 05:09 PM

Май е по- добре да я оставиш да се разгони вместо да й биеш инжекция.А защо чак лятото искате да я кастрирате?
User's Signature

#118 Потребителят е офлайн   hera-reia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2008 - 06:07 PM

Ами не ми се иска да я кастрирам сега защото имам и мъжки котак и куче и нея трябва да я отделя след кастрацията за да не се гонят и да и зарасни операцията добре ако я отдела сега в друга стая там не се отоплява и затова ми се иска да е лятото. А да я оставя да се разгони също не ми се иска защото нали си имам и мъжкар та какво ще правя? Затова питам вредно ли? и дали ще деиста ако не се е разгонила още?

#119 Потребителят е офлайн   Меги Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 25 January 2008 - 06:16 PM

Ами аз мисля, че е вредно, дори само ведньж да се даде това си е хормонален препарат и вреди..Защо не си кастрирате мьжкия сега на него няма какво да му зараства?
User's Signature

#120 Потребителят е офлайн   hera-reia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2008 - 05:02 PM

Мъжкия е персиец и не искам да го кастрирам

• (10 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5