Хигиенни навици - обучение
Публикувано: 14 June 2013 - 10:08 AM
За още по-сигурно може да измиете препикаваните досега места с вода и оцет 1:1 - миете обилно, оставяте мокро - да изсъхне само, неутрализира миризмата на азотните съединения, а миризмата на оцет ще се махне до ден-два. Или същото с лимонов сок.
Публикувано: 14 June 2013 - 03:57 PM
Публикувано: 14 June 2013 - 06:29 PM
Не споменахте възрастта на кутрето.
Като се заиграе в тоалетната, отвлечете го от нея с някаква играчка и поиграйте другаде. Сигурният начин нещо да е по-интересно за едно кутре от друго нещо, е да е замесен Човек. Замесвайте се. Играйте извън тоалетната.
Публикувано: 15 June 2013 - 09:07 PM
Публикувано: 15 June 2013 - 11:51 PM
Invisible_Rainbow, в 15 June 2013 - 09:07 PM, написа:
Вие задавате отговор- нахранете го и на 00...

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/
Публикувано: 16 June 2013 - 09:52 PM
Публикувано: 16 June 2013 - 10:51 PM
tedy7o, в 16 June 2013 - 09:52 PM, написа:
Теди,
да е живо и здраво бебето! То тези неща май никога няма да ми омръзнат ( за повтарянето става дума)...Предполага се,че на тази възраст го храните неколкократно,нали така?
Ако имате наблюдения върху развитието на малките кученца,ще забележите,че веднага след всяко бозаене,майката започва да облизва дупетата и гениталиите им.Това ги стимулира да се освобождават от ...... . След като нахраните кученцето (освен ако то не живее в кошарка) изнесете го там,където ще се облекчава.
Да,знам,че не ще.....,но и вие не сте го правила веднага след хранене.Това е един начин.Друго: трудно ще го хванете в крачка, ( извън всяко хранене),защото все още не сте запозната със сигналите предшестващи акото или пишкането - освен,че (то) ще го направи веднага след сън (това е друг интересен момент),бебока по време на игра ( търсене на нови неща,издебване ,гонене на каквото му се иска) изведнъж ще се спре,ще се завърти и ще се облекчи или ща направи ...гоното (извинете ме за думичката).Важното е да не го стресирате - не му се карайте,не го удряйте с нищо,почистете и въведете ред в извеждането. След всяко хранене - навън,след всяко спане - пак навън.Идва момента,когато то само ще иска да излезе.Не забравяйте,че то е с вас ,защото вие сте го поискала,т.е. то не може да живее за да ви дразни.
С течение на времето постепенно то ще започне да изчаква момента на извеждане.

Публикувано: 17 June 2013 - 07:22 AM
Публикувано: 07 July 2013 - 10:47 AM
Моля за съвет в ситуацията, която описвам. Вече мина месец, откакто кученцето е с нас.
Като цяло той схваща, че вкъщи не се пикае. Може да стиска - случва се на 2-3 пъти дори да няма човек вкъщи за по 8-9 часа, няма проблеми - когато се върнем, извеждаме го и пикае навън. Няма проблем и нощно време - вкъщи не пикае през нощта. Сутринта го извеждам рано-рано и всичко е ОК.
В общи линии режимът му е следния (условно):
06:20 - разходка, тоалетна, храна
09:30 - разходка, тоалетна
12:30 - разходка тоалетна
14:30 - разходка тоалетна, храна
17:30 - разходка тоалетна
от 18:30-19:00 до 21:30-22+ - дълга разходка, хабим енергията
храна
И вече според зависи, кога се приберем, преди лягане пак го изкарвам.
И не, не ми е само кученцето на главата, работим по него на смени, за да закърпваме графика :)))
Обаче спорадично той пикае вкъщи. Това е единия проблем. Няма някаква зависимост, освен, че това се случва САМО, когато сме вкъщи и не спим. Не се случва, когато ни няма да заварим белята или сутрин.
Тъкмо минат два-три дни без да го е правил и хопала - разваля серията.
Държа да отбележа, че го прави без някакво видимо (поне за нас) предупреждение и понякога го прави 15-20 минути след разходка, независимо дали е ял или пил вода. Блицкрийг.
Когато не е излизал дълго го виждам, че е нервен и няма търпение, но не дава такива признаци преди да пусне картешницата вкъщи.
Пикае близо до мястото си за хранене, на всичко отгоре. Има и други места, където може да се скрие, отдалечени, но той го прави на един метър от купичката си. Слава Богу - теракот. После препарати, оцет и т.н. пълна програма.
На няколко пъти го хващах в крачка и му се карахме. Разбира, че не е това мястото и все пак, от време на време избухва :)
Проблемът със стълбището още го имаме, макар да има подобрение. Излизайки от вкъщи понякога той започва да капе - в почвечето случай не кляка да пикае, а капе.
Изнасяхе го на ръце, бързо слизаме, лека-полека забавяме крачката... И тъкмо се успокоим и преди някоя разходка - БАМ, пуска дирята и батко му бърше. Карах му се, а навън - наградки, бисквитки и т.н. Има си едно местенце и си го препикава всеки път него, както си му е реда.
Онзи ден ми хрумна, че ако обърнем тези стълби на игра, може да има някакво подобрение, пък най-малко, няма да навреди.
Сега слизаме и се качваме многократно по стълбите :) Хем да се научи да не се дърпа надолу и нагоре, хем да си почувства мястото малко по-вкъщи... Не знам дали ще има ефект, но пък се забавляваме.
Конкретни въпроси: Нормално ли е това? От възрастта ли е? Какво да променим?
Клетка ще помогне ли или ще минем и без нея?
Ще съм благодарен на отговор!
Поздрави!
Публикувано: 17 July 2013 - 09:02 AM
Публикувано: 17 July 2013 - 09:19 AM

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 17 July 2013 - 09:27 AM
koniarska, в 17 July 2013 - 09:19 AM, написа:

Публикувано: 17 July 2013 - 10:23 AM
Публикувано: 17 July 2013 - 12:15 PM
Знаете ли защо кученцето скимти и драска , знаете ли всъщност защо сте го взели? И до какво води изолацията ?....
Отговорете си първо на тези въпроси ( пред себе си ), после пишете .

Публикувано: 17 July 2013 - 12:21 PM
Когато аз взех моето, то също беше малко. Още преди това обаче бяхме решили, че няма да спи при нас. Имаше си подготвено легло, сложих му бутилка с топла вода, меки завивки в които да се заравя и след като помрънка малко пред вратата и видя, че няма да му отговорим, отиде и си се зарови в леглото. От тогава до днес не е протестирала, че спи отделно от нас и веднъж не е драснала по вратата. Обича си нейното място и в повечето време спи там.