Dog.bg Форуми : Хигиенни навици - обучение

Към съдържанието

• (66 Страници) +
  • « Първа
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хигиенни навици - обучение Оцени темата: ***** 9 Гласове

#1201 Потребителят е офлайн   MonySim Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 29 November 2013 - 04:31 PM

Показване на мнениетоmil_, в 29 November 2013 - 03:00 PM, написа:

Показване на мнениетоMonySim, в 29 November 2013 - 01:47 PM, написа:

Бързо се научи, че в стаята не се ака. Тъй като паничките му с вода и храна са в коридора там също не ака, а дори и не пишка. Проблемът е, че е решил, че се ака в една част от апартамента ни,

Прави ми впечатление нещо.
Разбира се, за вас е важно къде не се ака.
А за кученцето - къде се.
Не разбрах от поста ако това е балкона, то има ли достъп до него през цялото време?

Ако то има на разположение място, където това се прави, отрежете му достъпа до местата, където не трябва, например спалнята на родителите ви. Почистете с оцет.

да, ама не мога да му отрежа достъпа защото апартаментът ни е с голяма арка, а не врата. Тоест няма как да затворя помещението е голямо и отворено. Дали ако купя някакви капки, които да му миришат лошо ще подейства?

#1202 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
Публикувано: 29 November 2013 - 05:44 PM

Има капки да,но при мен не са помагали.Най вече се получи,когато натопих памперса в урината и след това на няколко пъти след сън носех бебето там,след няколко изхождания нямаше проблем,само си търси мястото.Разбира се отиде ли на въпросното място го хваля и нещата се нареждат,за седмица горе долу свикват.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#1203 Потребителят е офлайн   MonySim Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 29 November 2013 - 07:56 PM

Показване на мнениетоkoniarska, в 29 November 2013 - 05:44 PM, написа:

Има капки да,но при мен не са помагали.Най вече се получи,когато натопих памперса в урината и след това на няколко пъти след сън носех бебето там,след няколко изхождания нямаше проблем,само си търси мястото.Разбира се отиде ли на въпросното място го хваля и нещата се нареждат,за седмица горе долу свикват.

това с памперса още тая вечер ще го направя мерси за идеята :)

#1204 Потребителят е офлайн   MonySim Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 29 November 2013 - 10:49 PM

държа да се похваля, че се получи :D ЙЕСС!!!

#1205 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 29 November 2013 - 11:25 PM

:smile: радвам се,продължавайте така,ще свикне и винаги да има достъп до памперса, разбира се го сменяте през определено време,ако видите ,че кляка на друго място го носите на него.
П.П. Хвалите,когато вече си е свършило работата на памперса, а не по време,защото ще се получи обратния ефект.
User's Signature

#1206 Потребителят е офлайн   Пинпонг Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2013 - 08:06 AM

извинете грешен пост . Нека модерато да го изтрие

#1207 Потребителят е офлайн   Linda113 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 December 2013 - 02:09 PM

И аз мога да споделя как се развиват нещата при нас: Кученцето ни е на 4 месеца, от две седмици е при нас. Доста мъчно и трудно стават нещата, но стават... С памперси сме, вече сигурно 80% от случаите ги "нацелва", но преди или след ядене, от много емоции според мен, се изпуска често без да гледа къде. Иначе излезе ли навън, това му е първата работа- чак ми е странно, че е толкова съобразителен, без специално обучение. Смятам скоро да махам памперса, защото пък може допълнително да се забави процесът като си знае, че има къде да си върши работата и вкъщи. Общо взето имам надеждата, че до няколко седмици ще е достатъчно голям и разумен, за да не го следя вече постоянно и да съм в очакване... :md_064:

#1208 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 01 December 2013 - 02:35 PM

Ще направя едно уточнение относно памперса.В момента, в който кучето започне да се извежда навън,същия се маха от къщи,иначе животното се обърква.Нужно е поне в началото да се правят минимум 6 разходки,като междинните да са само за нужда,съответно с израстването на кученцето те се намаляват.При всяко животно е индивидуално.На времето болонката и кокера ми спряха да се изпускат в къщи на 6м. възраст,предишния ми пит на 11м.,сегашното ми животно точно на 7м спря и се научи да стиска.Важното е да има режим и постоянство и нещата се получават.Успех от мен с мъниците :)
User's Signature

#1209 Потребителят е офлайн   reya_girl Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 December 2013 - 02:04 PM

Имам един въпрос - ние се учим на памперси, които седят в банята и ако отида аз там или я заведа няма проблеми, но ако я оставя да избира си върши работите където и падне. Въпроса ми е ако и сложа и в стаята памперс ще се обърка ли или ше си ходи и на двете места?

#1210 Потребителят е офлайн   MiSs KiSs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 December 2013 - 07:41 AM

Ако започнете да слагате памперсите из цялата къща, ще се загуби смисъла. Пробрахте ли с привличащи капки?
Там, където ходи явно още мирише на пиканото. Измийте всичко с 1:1 оцет с вода.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Винаги ще останеш в сърцето ми, Ричи (1992-2009)

#1211 Потребителят е офлайн   violetkatana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 December 2013 - 08:57 AM

Аз слагам във всяка стая памперс и моята си ги използва всичките, изобщо не се обърква, че не е само на едно място. Дори когато отидохме на хотел сложих памперса и го показах и нито веднъж не направи беля на друго място освен на памперса, въпреки че бяхме на непознато място. Но докато се научи беше само един и не винаги го използваше. Някъде около две седмици имаше прпуски и после някакси си свикна.

#1212 Потребителят е офлайн   MiSs KiSs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2013 - 08:44 AM

Показване на мнениетоvioletkatana, в 20 December 2013 - 08:57 AM, написа:

Аз слагам във всяка стая памперс и моята си ги използва всичките, изобщо не се обърква, че не е само на едно място. Дори когато отидохме на хотел сложих памперса и го показах и нито веднъж не направи беля на друго място освен на памперса, въпреки че бяхме на непознато място. Но докато се научи беше само един и не винаги го използваше. Някъде около две седмици имаше прпуски и после някакси си свикна.

Във всяка стая памперс? Така учите кучето, че може да ходи по нужда във всяка стая... Едва ли вие като бебета сте имали куку във всяка стая. А и ние хората не слагаме клозети във всяко помещение.
Кучетата си имат павила - там където се спи и яде, не се ходи по нужда. Следователно си имат отделно място за спане, за ядене и съвсем различно за тоалетна. Спазвайте техните правила и не ги обърквайте допълнително.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#1213 Потребителят е офлайн   kranivo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 December 2013 - 12:59 AM

Здравейте, доста съм изчел из форума, но не знам как да процедирам с принцесата си. Алекс направи преди седмица 1 година, след многобройни опити за приучаването и в продължение на повече от половин година да се изхожда на вън никакъв ефект. Приучихме се да ходим на терасата, но не и на вън, след проблеми с комшии и ограничих достъпа до терасата с цел да сигнализира по какъвто и да е начин,че и се ходи по нужда,за да бъде изведена, но не тя си избра коридора, а след ограничението и в някоя стая резултата беше потресаващ. Спеше при майка ми в нейната спалня и реши да си облекчава нуждите на пода дори и върху леглото и историята продължава с ограничаването и в различни стаи, но тя реши,че ще се облекчава вътре,когато изпита нужда,а на вън само да препишква... Не знам как да реша този и още един проблем с унищожението на дивани и матраци. Остане ли сама дори и за броени минути, не зависимо дали ще съм в тоалетната или в банята или просто до магазина, тя хваща и разкъсва и мести и ..... Става страшно .... Излизаме с майка ми по работа за около час и я оставихме в хола,когато се прибрахме диванът беше в средата на стаята избутал масата,а пода беше покрит с разкъсан и разхвърлян дунапрен и парченца от книга,която беше скъсала. Сменихме стаята, погрома беше същият, с матраците на спалнята,на майка ми ефекта подобен,но са твърде тежки за да ги премести. Знаейки,че прави пакост в момента в който се появи някой тя се скрива под леглото. Решението,което намерихме но не приемам за нормално е да я затварям в коридора,защото там няма какво да унищожи

#1214 Потребителят е офлайн   MiSs KiSs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 December 2013 - 09:14 AM

Може би иска да ви каже, че има нужда от повече внимание и изтощение. Не веднъж сме казвали тук:
Иморено хъски - щастливо и послушно хъски!
Моят съвет е да увеличите разходките и като брой и като продължителност, но най-вече като натоварване (физично и психично). Играйте с нея на различни игри, мачкайте се, гонете топка, борете се с нея. Нека се почувства обградена от внимание.
Това за погромите вкъщи. За хигиенните навици... не съм сигурна къде може да е проблема. Знам, че на женските е по-трудно да се научат навън. Но помислете дали някъде нещо не сте сбъркали в обучението на хигиенни навици. Или дали е възможно да си демонстрира нещо, отмъщение например...
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#1215 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 22 December 2013 - 02:08 PM

Според мен проявява признаци на страх от самота:

http://forum.dog.bg/...BE%D0%BC%D0%B0/
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#1216 Потребителят е офлайн   моята Джеси Икона

Публикувано: 04 January 2014 - 01:57 PM

Здравейте нова съм тук.Искам да ми дадете съвет за моето куче,то е мини пинчер и е на 8 години.От едно известно време започна да пишка не в банята а извън банята досега никога не е правила така .Първо си помислих че е вече стара и всяка вечер оставям светнато осветлението ,но уви продължава в същия дух да пикае извън банята.Какво да правя... :wacko:

#1217 Потребителят е офлайн   MiSs KiSs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 January 2014 - 11:41 AM

Показване на мнениетомоята Джеси, в 04 January 2014 - 01:57 PM, написа:

Здравейте нова съм тук.Искам да ми дадете съвет за моето куче,то е мини пинчер и е на 8 години.От едно известно време започна да пишка не в банята а извън банята досега никога не е правила така .Първо си помислих че е вече стара и всяка вечер оставям светнато осветлението ,но уви продължава в същия дух да пикае извън банята.Какво да правя... :wacko:

Заведете я да я прегледа ветеринар. Отхвърлете възможността от проблем с бъбреците или цистит. Ако здравето е добре, ще говорим пак. :rc_036:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#1218 Потребителят е офлайн   iNfRaSoNiC Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2014 - 11:42 AM

Здравейте, с моя Джак Ръсел ( Лео) се учим вече няколко дни да пишкаме в банята.
Процедирам по следния начин, след сън го вдигам и го нося в банята, там като си свърши каквото му се прави го награждавам с любимо за него нещо ( храна ) и му се радвам.
Някой път го викам сам да отиде то банята, но това не винаги работи, защото е малко тромав като стане и бавно стига до банята.
Последните 2 пъти вчера реших да не го нося и да не го викам да видя какво ще стане... ами какво, изпишква се на 2-3 метра от леглото си.
Напълно съм наясно, че за 1 седмица няма да се научи, просто се чудя дали да не му местя памперса по близко и лека по лека да го нося към банята или да продължавам с техниката с носенето и наградката след свършена работа, как мислите?
User's Signature

Качена снимка

#1219 Потребителят е офлайн   MiSs KiSs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2014 - 05:18 PM

Показване на мнениетоiNfRaSoNiC, в 09 January 2014 - 11:42 AM, написа:

Здравейте, с моя Джак Ръсел ( Лео) се учим вече няколко дни да пишкаме в банята.
Процедирам по следния начин, след сън го вдигам и го нося в банята, там като си свърши каквото му се прави го награждавам с любимо за него нещо ( храна ) и му се радвам.
Някой път го викам сам да отиде то банята, но това не винаги работи, защото е малко тромав като стане и бавно стига до банята.
Последните 2 пъти вчера реших да не го нося и да не го викам да видя какво ще стане... ами какво, изпишква се на 2-3 метра от леглото си.
Напълно съм наясно, че за 1 седмица няма да се научи, просто се чудя дали да не му местя памперса по близко и лека по лека да го нося към банята или да продължавам с техниката с носенето и наградката след свършена работа, как мислите?

Не казахте на каква възраст е кучето ви? Предполагам, че щом още е трудно подвижно, няма два месеца. Което ще рече, да не очаквате нищо. Може да комбинирате двете стратегии (с памперса и с носенето). Но за рзултати се надявайте чак след 2-рия, 3-тия месец на кученцето. :ae_085:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#1220 Потребителят е офлайн   ivangog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:скулптора , кучета , колоездене ,

Публикувано: 10 January 2014 - 07:23 AM

Показване на мнениетоMiSs KiSs, в 09 January 2014 - 05:18 PM, написа:

Показване на мнениетоiNfRaSoNiC, в 09 January 2014 - 11:42 AM, написа:

Не казахте на каква възраст е кучето ви? Предполагам, че щом още е трудно подвижно, няма два месеца. Което ще рече, да не очаквате нищо. Може да комбинирате двете стратегии (с памперса и с носенето). Но за рзултати се надявайте чак след 2-рия, 3-тия месец на кученцето. :ae_085:

Ne e slojno , sled syn , sled qdene , sled igra vinagi vyrshat po neshto . Za indikaciq vi sluji protqganeto i iztryskvaneto . Ne go vodete v banqta , mnogo lesno zvychi no e po - dobre navyn , po lesno shte svikne kutreto i samo shte iska samo na vyn . Indikacviq e syshto i sueteneto okolo stenite i yglite na staqta . Uspeh !
p.s. izvinqvajte za shliokavicata , fonetikata mi uporito ne iska da raboti
User's Signature

Не трябва непременно да сте луд за да работите при нас , но все пак помага !

• (66 Страници) +
  • « Първа
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни