Публикувано: 22 December 2013 - 12:59 AM
Здравейте, доста съм изчел из форума, но не знам как да процедирам с принцесата си. Алекс направи преди седмица 1 година, след многобройни опити за приучаването и в продължение на повече от половин година да се изхожда на вън никакъв ефект. Приучихме се да ходим на терасата, но не и на вън, след проблеми с комшии и ограничих достъпа до терасата с цел да сигнализира по какъвто и да е начин,че и се ходи по нужда,за да бъде изведена, но не тя си избра коридора, а след ограничението и в някоя стая резултата беше потресаващ. Спеше при майка ми в нейната спалня и реши да си облекчава нуждите на пода дори и върху леглото и историята продължава с ограничаването и в различни стаи, но тя реши,че ще се облекчава вътре,когато изпита нужда,а на вън само да препишква... Не знам как да реша този и още един проблем с унищожението на дивани и матраци. Остане ли сама дори и за броени минути, не зависимо дали ще съм в тоалетната или в банята или просто до магазина, тя хваща и разкъсва и мести и ..... Става страшно .... Излизаме с майка ми по работа за около час и я оставихме в хола,когато се прибрахме диванът беше в средата на стаята избутал масата,а пода беше покрит с разкъсан и разхвърлян дунапрен и парченца от книга,която беше скъсала. Сменихме стаята, погрома беше същият, с матраците на спалнята,на майка ми ефекта подобен,но са твърде тежки за да ги премести. Знаейки,че прави пакост в момента в който се появи някой тя се скрива под леглото. Решението,което намерихме но не приемам за нормално е да я затварям в коридора,защото там няма какво да унищожи