Хигиенни навици - обучение
Публикувано: 03 January 2010 - 11:23 AM

Публикувано: 03 January 2010 - 12:53 PM

Публикувано: 05 January 2010 - 01:30 AM

За мен това означава, че кучето не е разбрало какво искаш от него. Две неща мога да посъветвам - да се опитваш да го хванеш точно в момента, преди да се е изпишкало и изакало - ако го наблюдаваш, ще видиш кога почва да души и да се върти - значи вече много му се ходи. Грабваш го и - навън. Стоите навън, докато не свърши работата. Като успеете - гушки, радости и т.н.
Втора идея - памперса се пренася малко по малко по-близо до входната врата, докато накрая се окаже навън. Всеки път кучето ще изминава по-голямо разстояние, за да стигне до мястото за пишкане и най-накрая, ще трябва да излезе навън.
Обаче трябва упоритост и в двата случая. Кучето е малко, не вярвам навикът му да е много силно затвърден, сигурно ще стане лесно, но трябва да успееш да му обясниш какво искаш от него. Естествено, и то да иска да ти угоди - ако си шеф на глутницата

Публикувано: 08 January 2010 - 04:44 PM
П.П.: И с беличките е така, което ме кара да си мисля, че много добре разбира кои неща не трябва да се правят, но не разбира, че не трябва да се правят и когато ни няма.
Публикувано: 21 February 2010 - 10:27 PM
Ако не дава знаци, а започва изведнъж да ръси - тогава е от емоция. Нашият при цитираното уриниране от вълнение пръскаше навсякъде, подскачайки по нас ни опикаваше, той изобщо не си даваше сметка, че пикае.
Публикувано: 02 March 2010 - 03:25 PM

Публикувано: 04 March 2010 - 11:07 AM

ами така става, като кучето е живяло вкъщи, всичко е вършило там и сега изведнъж трябва да му се "обясни", че вече не може и по неразбираеми за него причини тоалетната се мести навън... В неговото съзнание мястото, на което искаш да пишка, е вътре - както е било досега... Сега трябва да го научите, че вече така не може, а може иначе... Кучетата са животни на навика...
Не знам за кой памперс говориш, но ако става дума за постелките на пода, на които кучето пишка - пробва ли да ги местиш постепенно към вратата, след което - навън и така кучето постепенно да измести мястото за ако и пиш?
Публикувано: 04 March 2010 - 11:37 AM
Не знам за кой памперс говориш, но ако става дума за постелките на пода, на които кучето пишка - пробва ли да ги местиш постепенно към вратата, след което - навън и така кучето постепенно да измести мястото за ако и пиш?
[/quote]
Пробвах да местя постелката,но без резултат.Кучето си върши работата на мястото,където първоначално беше поставен памперсът(постелката).
Публикувано: 04 March 2010 - 11:50 AM
Пробвайте да сложите някакъв предмет на това място така че да ме може да пишка там,а памперса до него и пак така постепенно местете памреса навън.Няма да стане бързо,но с търпение скоро ще си имате пишкащо навън кученце.Успех!
Публикувано: 04 March 2010 - 11:59 AM
Пробвайте да сложите някакъв предмет на това място така че да ме може да пишка там,а памперса до него и пак така постепенно местете памреса навън.Няма да стане бързо,но с търпение скоро ще си имате пишкащо навън кученце.Успех!
Много благодаря ще пробвам!
Публикувано: 04 March 2010 - 11:19 PM

If an animal mauls a kid, chances are the animal will be destroyed. It's really too bad the same law doesn't apply to a kid that tortures an animal.
Публикувано: 11 March 2010 - 03:15 PM
Публикувано: 11 March 2010 - 03:38 PM
много е вероятно да ги сподели съдбата на вестника...нашия пухчо в един момент реши, че са за игра и ги разфасоваше... но вече не ги ползваше за тоалетна
Публикувано: 11 March 2010 - 03:47 PM
Хаха, и при нас беше същото!

Даже не си и правеше труда да клекне - поне от учтивост да даде вид, че ще прави нещо малката тарикатка!

Ако сериозно - кученцето ти е още съвсем малко, радвай се, че се усеща да ти сигнализира. Много е рано да искаш от него да стиска.
По-добре ти се учи да играеш с него - спейки...