Dog.bg Форуми : Хигиенни навици - обучение

Към съдържанието

• (66 Страници) +
  • « Първа
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хигиенни навици - обучение Оцени темата: ***** 9 Гласове

#481 Потребителят е офлайн   Tony77 Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 03 January 2010 - 11:23 AM

Имам 4-месечен бийгъл, голям дивак, няма толкова своенравно животно. Но проблема с хигиенните навици вече е сериозен :) от един месец излизаме и не сме свършили нищо на вън, нищо, само чака да се приберем в нас и свършва всичко с голямо облекчение на памперса, за който навика е железен. Нямах никакъв проблем да го науча да пикае нанего и сега няма отучване. Онзи ден в топлото време беше 5 часа на вън и пак без резултат. Ще се радвам на всеки съвет. Даже изнасях напикан памперс навън, но отново без резултат. Чакам да пишете ae_085.gif

#482 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 03 January 2010 - 11:40 AM

http://forum.dog.bg/-t7007.html

#483 Потребителят е офлайн   Persona Grata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 January 2010 - 12:53 PM

Затова казвам че няма смисъл да се учи кучето да пикае вътре на определено място. Това облекчава за месец-два проблема с чистенето вкъщи, но поажда огромни трудности после за да го научите навън. ea_103.gif

User's Signature

Усмивката на Булдог е способна да разтопи камък
Style Bullet Prince

Качена снимка

#484 Потребителят е офлайн   Tony77 Икона

Публикувано: 03 January 2010 - 01:25 PM

ами аз не отричам, че може би е грешно, така или иначе сега ми трябва изход от ситуацията...

#485 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 03 January 2010 - 02:43 PM

Може би ТУК ще намерите някой полезен съвет.
Ситуацията не е точно като вашата, но все пак :)

#486 Потребителят е офлайн   Мил@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 January 2010 - 01:30 AM

Цитат(Tony77 @ Jan 3 2010, 09:23 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Имам 4-месечен бийгъл, голям дивак, няма толкова своенравно животно. Но проблема с хигиенните навици вече е сериозен :) от един месец излизаме и не сме свършили нищо на вън, нищо, само чака да се приберем в нас и свършва всичко с голямо облекчение на памперса, за който навика е железен. Нямах никакъв проблем да го науча да пикае нанего и сега няма отучване. Онзи ден в топлото време беше 5 часа на вън и пак без резултат. Ще се радвам на всеки съвет. Даже изнасях напикан памперс навън, но отново без резултат. Чакам да пишете ae_085.gif

За мен това означава, че кучето не е разбрало какво искаш от него. Две неща мога да посъветвам - да се опитваш да го хванеш точно в момента, преди да се е изпишкало и изакало - ако го наблюдаваш, ще видиш кога почва да души и да се върти - значи вече много му се ходи. Грабваш го и - навън. Стоите навън, докато не свърши работата. Като успеете - гушки, радости и т.н.

Втора идея - памперса се пренася малко по малко по-близо до входната врата, докато накрая се окаже навън. Всеки път кучето ще изминава по-голямо разстояние, за да стигне до мястото за пишкане и най-накрая, ще трябва да излезе навън.

Обаче трябва упоритост и в двата случая. Кучето е малко, не вярвам навикът му да е много силно затвърден, сигурно ще стане лесно, но трябва да успееш да му обясниш какво искаш от него. Естествено, и то да иска да ти угоди - ако си шеф на глутницата ab_041.gif
User's Signature

"Консумацията на положителности е задължителна."
Качена снимка

#487 Потребителят е офлайн   Tecmessa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 08 January 2010 - 04:44 PM

Здравейте, чела съм цялата тема още като бяхме малко бебе, няколко пъти съм я преглеждала, но не намирам отговор на нашия проблем. Ако има, моля, насочете ме. Проблемът: Като сме вкъщи стиска, като няма никой въобще не прави опити - има по 2-3 локвички и 1-2 тортички като се прибера, не е като да е стискала и да не ме е дочакала. В събота и неделя (ако не се скиторим някъде цял ден) по някое време следобяд отива до вратата и излизаме само за малко, колкото да издържи до обичайния час за разходка, по празниците миналата седмица даже издържа и без междинна разходка. Вечер, след разходка, до сутринта също няма никакви проблеми. Храненето си е в режим два пъти дневно, а без обилно количество вода не смея да я оставям - доста папка само суха храна и си трябва вода. Аз хич не и се карам, приказвам и с недоволен тон, чистейки, но не съм много строга и тя само ми се радва. Единственото, на което я научих, е да седи мирно на място, докато чистя. Няма никакъв начин да я хвана в крачка, тя просто никога не го прави докато има човек вкъщи. Навън има много браво и наградки, то е ясно. Какво да правя?
П.П.: И с беличките е така, което ме кара да си мисля, че много добре разбира кои неща не трябва да се правят, но не разбира, че не трябва да се правят и когато ни няма.
User's Signature

Качена снимка

#488 Потребителят е офлайн   vani4ka Икона

Икона за мнението  Публикувано: 21 February 2010 - 10:27 PM

Цитат(mil_ @ Feb 13 2007, 12:26 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Може да е от това, може да е заради смяната на обстановката, може защото си "заплюва" хола за негово място щом няма достъп до там през другото време. Но каквото и да е - това кутренце е още съвсем бебе. Просто като го видиш, че се върти го носи където трябва.
Ако не дава знаци, а започва изведнъж да ръси - тогава е от емоция. Нашият при цитираното уриниране от вълнение пръскаше навсякъде, подскачайки по нас ни опикаваше, той изобщо не си даваше сметка, че пикае.

#489 Потребителят е офлайн   vani4ka Икона

Публикувано: 21 February 2010 - 10:27 PM

wb_052.gif

#490 Потребителят е офлайн   Ellly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2010 - 11:32 PM

Хехех и аз имам кокер но е мъжки и той така правеше- като поотрасне още малко ще се научи- моя до една годинка го правеше този номер
User's Signature

Качена снимка

#491 Потребителят е офлайн   missyy Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 02 March 2010 - 03:25 PM

Здравейте!Знам че се повтарям,защото изчетох цялата тема,но незнам какво да правя.Имам ши тцу на 5месеца и вече от 3-4 седмици излизаме по 4-5 пъти на ден през седмицата навън,а събота и неделя по цял ден.Изобщо не иска да си свършва работата навън,като пример миналата неделя седяхме от 11ч до 19ч навън и накрая реши че ще си тръгне сам от парка,но няма да пишка или ака докато не се прибере.Вечер го следя и като видя,че ще върши нещо го грабвам и излизаме и седя да чакам,но без резултат по 2-3ч и накрая пак в къщи.Незнам какво да правя,дори след като махнах памперса свършва всичко на паркета.Правилно ли постъпвам,да махам ли памперса? dh_188.gif

#492 Потребителят е офлайн   Мил@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 March 2010 - 11:07 AM

Цитат(missyy @ Mar 2 2010, 01:25 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте!Знам че се повтарям,защото изчетох цялата тема,но незнам какво да правя.Имам ши тцу на 5месеца и вече от 3-4 седмици излизаме по 4-5 пъти на ден през седмицата навън,а събота и неделя по цял ден.Изобщо не иска да си свършва работата навън,като пример миналата неделя седяхме от 11ч до 19ч навън и накрая реши че ще си тръгне сам от парка,но няма да пишка или ака докато не се прибере.Вечер го следя и като видя,че ще върши нещо го грабвам и излизаме и седя да чакам,но без резултат по 2-3ч и накрая пак в къщи.Незнам какво да правя,дори след като махнах памперса свършва всичко на паркета.Правилно ли постъпвам,да махам ли памперса? dh_188.gif

ами така става, като кучето е живяло вкъщи, всичко е вършило там и сега изведнъж трябва да му се "обясни", че вече не може и по неразбираеми за него причини тоалетната се мести навън... В неговото съзнание мястото, на което искаш да пишка, е вътре - както е било досега... Сега трябва да го научите, че вече така не може, а може иначе... Кучетата са животни на навика...

Не знам за кой памперс говориш, но ако става дума за постелките на пода, на които кучето пишка - пробва ли да ги местиш постепенно към вратата, след което - навън и така кучето постепенно да измести мястото за ако и пиш?
User's Signature

"Консумацията на положителности е задължителна."
Качена снимка

#493 Потребителят е офлайн   missyy Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 04 March 2010 - 11:37 AM

ами така става, като кучето е живяло вкъщи, всичко е вършило там и сега изведнъж трябва да му се "обясни", че вече не може и по неразбираеми за него причини тоалетната се мести навън... В неговото съзнание мястото, на което искаш да пишка, е вътре - както е било досега... Сега трябва да го научите, че вече така не може, а може иначе... Кучетата са животни на навика...

Не знам за кой памперс говориш, но ако става дума за постелките на пода, на които кучето пишка - пробва ли да ги местиш постепенно към вратата, след което - навън и така кучето постепенно да измести мястото за ако и пиш?
[/quote]

Пробвах да местя постелката,но без резултат.Кучето си върши работата на мястото,където първоначално беше поставен памперсът(постелката).

#494 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 March 2010 - 11:50 AM

Цитат(missyy @ Mar 4 2010, 09:37 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Пробвах да местя постелката,но без резултат.Кучето си върши работата на мястото,където първоначално беше поставен памперсът(постелката).

Пробвайте да сложите някакъв предмет на това място така че да ме може да пишка там,а памперса до него и пак така постепенно местете памреса навън.Няма да стане бързо,но с търпение скоро ще си имате пишкащо навън кученце.Успех!

#495 Потребителят е офлайн   missyy Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 04 March 2010 - 11:59 AM

Цитат(Лола @ Mar 4 2010, 11:50 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(missyy @ Mar 4 2010, 09:37 AM) <{POST_SNAPBACK}>

Пробвайте да сложите някакъв предмет на това място така че да ме може да пишка там,а памперса до него и пак така постепенно местете памреса навън.Няма да стане бързо,но с търпение скоро ще си имате пишкащо навън кученце.Успех!

Много благодаря ще пробвам!

#496 Потребителят е офлайн   when_earth_met_heaven Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 March 2010 - 11:19 PM

Здравейте, и аз имам големи проблеми с кучето си. Пика навсякъде в коридора, по другите стаи много рядко да се случи да се изпусне и то ако е затворен случайно. Това все пак е нещо! Но в коридора е адски досадно и изнервящо да пика и ака... Днес за първи път пробвах с вестник... Само че преди 1 час намерих мокрия вестник разкъсан на парчета.... dry.gif В тази тема за първи път чувам за кучешките постелки - тоалетни... Ефикасни ли са според вас ( на 4 месечно кутре), дали и тях няма да ги споходи съдбата на вестника?!
User's Signature

If an animal mauls a kid, chances are the animal will be destroyed. It's really too bad the same law doesn't apply to a kid that tortures an animal.

#497 Потребителят е офлайн   nazy Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 11 March 2010 - 03:15 PM

Здавейте, много полезна тема. Научих много неща с които си мислех че съм наясно отдавна. От 10 дни съм горд собственик на ротче на 40 дни. Преди това съм отгледал и две немски овчарки в дома си и съм нямал кой знае какви проблеми с придобиването на хигиенни навици. Но сега съм в шах. Моето идиотче знае къде трябва да ходи и когато иска да излезе на терасата скимти леко за да му се отвори. През ноща спи при мен в спалнята и ставам на около 3 часа за да го извеждам да си свърши работата, като за това ми се подава сигнал със скимтене разбира се. Проблемът възникна от два дни когато установих че сигнала в час от случаите е не да се облекчи а да си играем като симулира че пишка на терасата и като се прибере започва едно скачане и една радост. Нали се сещате колко ми се иглае с него в 3.00 часа през ноща. Та въпроса ми е дали вече не е време да започна да го уча да стиска. Дали е все още малък за това. Помощ - не ми е играе спейки!!!!

#498 Потребителят е офлайн   Amigo's Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 March 2010 - 03:38 PM

Цитат(when_earth_met_heaven @ Mar 4 2010, 11:19 PM) <{POST_SNAPBACK}>
В тази тема за първи път чувам за кучешките постелки - тоалетни... Ефикасни ли са според вас ( на 4 месечно кутре), дали и тях няма да ги споходи съдбата на вестника?!

много е вероятно да ги сподели съдбата на вестника...нашия пухчо в един момент реши, че са за игра и ги разфасоваше... но вече не ги ползваше за тоалетна
User's Signature

Човешките същества, които не оставят след себе си велики постижения, а само низ от малки добрини, не са пропилели живота си.

Качена снимка

#499 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 March 2010 - 03:47 PM

Цитат(nazy @ Mar 11 2010, 03:15 PM) <{POST_SNAPBACK}>
...Проблемът възникна от два дни когато установих че сигнала в час от случаите е не да се облекчи а да си играем като симулира че пишка на терасата и като се прибере започва едно скачане и една радост. Нали се сещате колко ми се иглае с него в 3.00 часа през ноща.Та въпроса ми е дали вече не е време да започна да го уча да стиска. Дали е все още малък за това. Помощ - не ми е играе спейки!!!!

Хаха, и при нас беше същото! ab_041.gif
Даже не си и правеше труда да клекне - поне от учтивост да даде вид, че ще прави нещо малката тарикатка!
db_046.gif
Ако сериозно - кученцето ти е още съвсем малко, радвай се, че се усеща да ти сигнализира. Много е рано да искаш от него да стиска.
По-добре ти се учи да играеш с него - спейки... md_064.gif

#500 Потребителят е офлайн   nazy Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 11 March 2010 - 03:51 PM

По-добре ти се учи да играеш с него - спейки...

Хаха Много ти благодаря, Извън шегата, кога премина това при вас?

• (66 Страници) +
  • « Първа
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни