Dog.bg Форуми : Хигиенни навици - обучение

Към съдържанието

• (66 Страници) +
  • « Първа
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хигиенни навици - обучение Оцени темата: ***** 9 Гласове

#521 Потребителят е офлайн   cunk Икона

• Група: Потребители

Икона за мнението  Публикувано: 30 March 2010 - 08:45 PM

Здравейте! Реших да вляза във форума да попитам за съвет за хигиенните навици на кучето ми. Като за начало на 3 месеца е. Мини пинчерче. В началото я учих в банята, защото навън имаше сняг и когато е студено нищо не прави - просто сяда и започва да трепери на студа cd_045.gif сега уж времето се постопли и чакам идеи как да се справя с ината на кучето ми? Пределно ясно му е къде може и къде не може да се ходи по нужда. Просто на инат се стиска и когато се приберем (или излезе от банята) нарочно пишка или ака на неправилното място. angry.gif eg_033.gif И на всичкото отгоре съседката и изплете пуловерче и пак и е студено :( направо не знам вече. Накрая на майка и татко ще им дойде до гуша и ще махнат палето от вкъщи uc_029.gif

#522 Потребителят е офлайн   Мил@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 April 2010 - 11:40 AM

Цитат(cunk @ Mar 30 2010, 06:50 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте! Реших да вляза във форума да попитам за съвет за хигиенните навици на кучето ми. Като за начало на 3 месеца е. Мини пинчерче. В началото я учих в банята, защото навън имаше сняг и когато е студено нищо не прави - просто сяда и започва да трепери на студа cd_045.gif сега уж времето се постопли и чакам идеи как да се справя с ината на кучето ми? Пределно ясно му е къде може и къде не може да се ходи по нужда. Просто на инат се стиска и когато се приберем (или излезе от банята) нарочно пишка или ака на неправилното място. angry.gif eg_033.gif И на всичкото отгоре съседката и изплете пуловерче и пак и е студено :( направо не знам вече. Накрая на майка и татко ще им дойде до гуша и ще махнат палето от вкъщи uc_029.gif
Ти може да си мислиш, че му е пределно ясно на кучето къде да пишка, но дори на мен не ми стана ясно от този пост какво искаш от него - дали в банята (защото е студено и т.н.) или навън (защото вече сте му изплели пуловерче)?

Запомни, че кучето не пишка и на ака "нарочно" на неправилно място напук - ти само така си мислиш, защото си обясняваш неговите постъпки по човешки, а то е куче. Прави така, защото или не е разбрало къде искаш ти да го прави, или не умее да се стиска достатъчно - или не те възприема като лидер. С мислене като това "голям инат е и ми прави напук" просто не учиш кучето на нищо, то усеща твоето раздразнение, а това влошава нещата. Лидер на глутница никога не е ядосан или раздразнен - той просто изисква и останалите "следовници" изпълняват.

Мимоза, за теб също - трябва да "научиш" кучето, че ще си доволна, когато си свърши работата, както и че на терасата не си доволна да я върши. Трудна е малко работата, защото явно досега кучето е мислело, че на терасата е ОК, сега изведнъж се оказва, че ти не искаш - а кучето не може да чете мисли, трябва да му се "обясни" с тон, с награди и т.н. Не е невъзможно. Ако не искаш да ползва терасата за това - просто прекрати достъпа до нея по някакъв начин. При нас стана нещо подобно - кучето почна да използва една част от задния двор за тоалетна - най-отдалечената част - но грешката си беше изцяло наша, че толерирахме това поведение през студеното и много ветровито време, сега го отучваме. Не му разрешаваме достъп до задния двор, ако не си е свършил голямата работа преди това другаде. Той си "показва", когато има зор - идва, мушка се в ръцете и краката ти, скимти и тича към вратата. Като го изведем, понеже много се заплесва да играе, ако не спрем играта - не свършва нищо, ако не е много на зор, така че се налага да "успокоим топката". Понякога тръгва да пишка чак като види, че се прибираме вече. С акането - като е на зор, ака, не се прибираме, без да е свършил работата. Ако не я е свършил, а подозираме, че има да върши - не се пуска в задния двор. Пробвайте така с терасата и - успех!

Диляна, ако кучето е само по цял ден, не виждам начин да бъде обучено да ползва определена част за тоалетна. Ти можеш ли да ходиш до тоалетна само веднъж на денонощие? Освен това, за всяко обучение на хигиена е необходимо да се прекарва с кучето много време, за да можеш да го следиш, да разпознаваш знаците, че му се ходи, съответно да реагираш одобрително, когато го свърши където трябва и неодобрително, когато го засечеш да прави нещо на неразрешено място. Ако ви няма - няма как да стане...
User's Signature

"Консумацията на положителности е задължителна."
Качена снимка

#523 Потребителят е офлайн   kiksity Икона

Публикувано: 08 April 2010 - 05:48 PM

здравейте, искам да ви питам нещо. подаряват ми самоед който е на 1 година преди е живял в къща с голям двор а сега ще живее в апартамент. искам да поптам как да го науча да ходи по нужда кадето трябва? защото все пак той е голям и е свикнал по един начин. дали ще свикне лесно с новите условия ?

#524 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 08 April 2010 - 05:53 PM

Е няма как да си сигурна ще има жертви сигурно ab_041.gif С излизане по няколко пъти на ден 7-8 ако щещ.Макар и вече голям опитай след сън,игра и ядене отначало веднага след 15-30 мин.И повече упористост.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#525 Потребителят е офлайн   dedo.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 10 April 2010 - 07:53 AM

имам следният проблем. моят кокер вече стана на 5 месеца, гледам да го разхождам по 4 пъти на ден, но продължава да си върши работата в къщи + навън, особенно сутрин, въпреки че ставам в 7 да го разходжам. това нормално ли е за 5 месечно куче или моя е много тъп ли аз съм тъп ?

по принцип не можа да се научи да си върши работата на вестник.
Вчера даже се изпишка при купичките си за храна ??

Сега съм възприел нова тактика с надеждата да спре в къщи , като го завързвам с каишка до негово легло докато не мога да го гледам, това дали ще помогне ? (симулирам клетка) през ноща го оставям да си щъка монеже ми е притеснено да го оставям вързан.

всякакви съвети са добре дошли какво да го правя. благодаря предварително

#526 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 April 2010 - 08:32 AM

Съчувствия!
И аз имах същия проблем.
Реших го като известно време ставах още по-рано, събуждах моята пикла и я влачех, както е сънена - навън. Започнах от ставане в 5 часа, после 5 и 30, 6... и така постепенно.
Ако я усетех, че се е събудила сама сутринта, колкото и рано да е - скачах в дънките и бегом вън веднага!
Е, наложи се да си настройвам будилника да ми звъни, за да ставам по тъмно - ама се прежалих. ab_041.gif
Сигурно щеше да се научи и без това, ама на мен толкова ми беше писнало от тия локвички из къщи, че бях готова на всичко, за да ги няма вече!
За около седмица някъде се научи да стиска сутрин и да си чака ранната разходка.
Ще се научи и твоето - не се притеснявай.
Желая успех!
ae_085.gif

#527 Потребителят е офлайн   505150 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 16 April 2010 - 01:32 PM

Здравейте,
от вчера имам кученце(1/2 немска овчарка 1/2 улично) и е на 6 седмици.
МОля за помощ....(че мъжът ми све кани да го разкара,а е голям бонбон въпреки че не чистокръвна овчарка)
Върши работата навсякаде....опитвам се да го науча в бяанята....и постоянно се дебнним (още пове

#528 Потребителят е офлайн   Мил@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 April 2010 - 10:03 PM

Цитат(505150 @ Apr 16 2010, 11:37 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте,
МОля за помощ....(че мъжът ми све кани да го разкара,а е голям бонбон въпреки че не чистокръвна овчарка)
Върши работата навсякаде....опитвам се да го науча в бяанята....и постоянно се дебнним (още пове

Ами... кученцето е бебе. Ще пишка и ще ака навсякъде, докато порасне достатъчно, за да може да се стиска. Вие ще го учите, но то си е и въпрос на възможности да стиска. Както и бебе - не можеш да научиш бебе на 2 месеца да ходи до тоалетна по поръчка, трябва да порасне малко, за да може да стиска, а и да знае, че трябва да стиска.

Ако мъжът ти е искал куче, което да може да стиска, е трябвало да вземете поне 6-месечно куче, но там пък има други проблеми...

Прочети началото на темата - там всичко е описано многократно.
User's Signature

Качена снимка

#529 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 April 2010 - 10:07 PM

Цитат(505150 @ Apr 16 2010, 10:37 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте,

Нали не мислиш да разкараш кучето,само защото мъжът ти е нетърпелив?
Ако настоява,кажи му,че кученцата са като момченцата : изискват време да се научат да нацелват тоалетната,без да цапат наоколо..... ab_041.gif
User's Signature

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.

#530 Потребителят е офлайн   505150 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 26 April 2010 - 02:45 PM

Здравейте,
резултата от отговорите ви ,както и разговорите с приятелоии познати на съпруга ми гледалин кучета,синоказа влияние кучео е в нас.И има резултат.НАучи8хме се че по -голяма нужда се ходи навън или в краен случай в банята. Ама с пишането още се борим.Пиша навън,пиша в банята и навсякаде из апартамента.НО забелязвам ч еосновно е когато се заиграе с някого.А котките ми са страхотни играчки и той забравя явно каде трябва да отиде или се изтърва.Блаогдаря на всички.Наиситна съветите са ви мнго ценни.Благодаря

#531 Потребителят е офлайн   borislava353 Икона

Публикувано: 29 April 2010 - 11:00 AM

imam york6irski terier,stana na 8 meseca i vse o6te nemoje da se nau4i da pi6ka na vestnika v banqta!

#532 Потребителят е офлайн   Bari-york Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 April 2010 - 11:31 AM

Бари е едногодишен йоркшир. Поради студената зима го приучихме на пишкане и акане на терасата. Може да се каже дори без пропуски. До скоро. От как се затопли разходките ни са ежедневие. И явно поради възрастта му в момента, той препикава всичко, което му се препречи. Дори вече да няма какво да изпиша, вдига си крачето. Важно е да отбележа, че нямаме намерение да го приучваме към вършене на тези неща на вън, тъй като след това няма да пиша на терасата, а предвид породата и понякога дъждовното и студено време, държим терасата да си остане неговата официална тоалетна. Та на въпроса. Проблемът, който се получи е, че пренесе навиците си и в къщи - започна да препикава краката на масата в трапезарията и разни ъгли. Мисля си, че това е породено вероятно от асоциацията му с външния свят и се моля да е някакъв период, който с времето да отшуми. Ако някой е имал подобен проблем, ще съм благодарна да го сподели.

#533 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 April 2010 - 12:14 PM

Показване на мнениетоBari-york, в 29 April 2010 - 09:36 AM, написа:

Проблемът, който се получи е, че пренесе навиците си и в къщи - започна да препикава краката на масата в трапезарията и разни ъгли. Мисля си, че това е породено вероятно от асоциацията му с външния свят и се моля да е някакъв период, който с времето да отшуми. Ако някой е имал подобен проблем, ще съм благодарна да го сподели.

Ако у вас идват други кучета на гости примерно,може да си маркира територията по някакъв начин.

#534 Потребителят е офлайн   Bari-york Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 April 2010 - 10:22 AM

Не. Не идват други кучета. Имаме котка, но не мисля, че с нея е свързан проблема.

#535 Потребителят е офлайн   Мил@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 April 2010 - 12:11 PM

Показване на мнениетоborislava353, в 29 April 2010 - 09:05 AM, написа:

imam york6irski terier,stana na 8 meseca i vse o6te nemoje da se nau4i da pi6ka na vestnika v banqta!

Вероятно не сте успели да обясните на кучето, че искате да пишка на вестник в банята... То само няма как да разбере - вие трябва да му обясните какво искате от него.
User's Signature

Качена снимка

#536 Потребителят е офлайн   love_koker Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 April 2010 - 10:54 PM

Здравейте,
Нова съм в саита. Досега само четох но имам няколко въпроса.
Ще си взимам кокер шпаньол и мисля леглото му да е в хола. Но тоалетната му ще бъде в банята. Стайте са доста далеч. Ние ще го вземем на 45 дни и искам да попитам да там да го бутам или да го хвана вдигна и пренеса до там и кога да почна да го правя. ако може да ми дадете още някой съвети за да съм подготвена.
Благодаря предварително.
User's Signature

Качена снимка

#537 Потребителят е офлайн   dedo.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 05 May 2010 - 12:41 PM

Колеги помогнете, моя кокер вече стана на 6 месеца, по 4 пъти го рахождам на ден (сутрин, към обяд, вечер, и вечер преди лягане) и продължава да си пика в къщи. Не знам какво да правя вече ?? жената ще ме изгони със все кокера. Вечер го връзваме с каишка, в близост до леглото му за да не се вдижи свободно и да не прави бели и това до някъде оправя нещата, но тъкмо като си помислим, че всичко е ток и го пускаме свободно за през ноща винаги има пикнато на сутринта. А това, че кучетата били чисти животни и не пикали където ядат и спат са пълни глупости. Редовно си подпиква около купичките за храна и вода, няколко пути си пикна на неговия фотиойл (където си спи). Моля помогнете наистина не знам какво да го правя. Днес например е изведен в 07.00 и в 12 точно преди да ги изведа се изпика до купичките си за храна !? Не знам моя кокер ли е много глупав, аз ли съм тъп просто наистина не знам как да го отуча да върши работа в къщи.

Всякакви съвети са добре дошли. Какво да го правя за да го отуча.

#538 Потребителят е офлайн   Molibaby Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 May 2010 - 10:55 PM

6 месеца е много рано да не прави бели у дома , ние се научихме на годинка , пак пика в къщи , но на определено място. Не съм убедена , че ще се получи така че изобщо да не пикае у вас.
Опитайте с награди , и моята не е много умна , но това което някой кучета усвояват за седмица на нас ни отне близо 9 месеца , много награди , много наказания и така . Накрая като пиша където трябва идва сама да ми покаже , че е пикала където я уча , да и дам награда. Така успях аз , но и при нас стана много трудно!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#539 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 05 May 2010 - 11:36 PM

6-7 месеца е времето, в което кучето вече трябва да върши нещата си само навън.
Ако има проблем с това, то той е в хората и възпитанието, а не в "не умните" кучета.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#540 Потребителят е офлайн   dedo.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 06 May 2010 - 07:06 AM

Добре де аз не знам длаи кучето е виновно, може и в мен да е проблема, въпроса е че има проблем. Как да го реша ? Някой ще даде ли конкретен съвет какво да правя ?

• (66 Страници) +
  • « Първа
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни