Dog.bg Форуми : Хигиенни навици - обучение

Към съдържанието

• (66 Страници) +
  • « Първа
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хигиенни навици - обучение Оцени темата: ***** 9 Гласове

#501 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 March 2010 - 04:05 PM

Окончателно се отървах от проблемите с тоалетната на Линда, когато стана някъде на 4 - 4,5месеца и започна да си върши всичко навън, оттогава нямам пролеми.
Това стана с цената на недоспиване, ранно ставане и прочие неудобства за около два месеца, но й осигурявах достъп до място за тоалетна винаги, когато покаже, че иска, дори да подозирах "лъжливото овчарче". Идеята е да не се допуска да си върши работите на друго място, защото веднъж реши ли, че може навсякъде - да се отучи е доста по-трудно, поне според мен.
За всяко кученце е индивидуално, а твоето е умничко и бързо е разбрало всичко - просто трябва още малко да порастне.
Поздрави и успех!
ae_085.gif

#502 Потребителят е офлайн   nazy Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 11 March 2010 - 04:18 PM

Благодаря ти! Имах предвид кога престана да играе "лъжливото овчарче" А иначе знам че е още малък и сега се пробва кое минава и кое не! За момента се е случвало много рядко да пропуснем малка нужда докато спим , но знам че вината е в мен понеже не съм го чул! Пък и нали е още бебе.....
Просто овчарките ми не са правили такива работи. Там някак си стана всичко изведнъж и без никакви инциденти
след като разбарха какво се иска от тях. Ако не обърнех внимание на леките им звуци, бях леко захапван и след това отиваха веднага до вратата за да покажат че нещо трябва да направя. На единият му викахме че става булка понеже си слагаше пердето на главата и от там скимтеше - а то бяло и нали се сещаш.....
благодаря ти отново , поздрави и от мен.

#503 Потребителят е офлайн   Мил@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 March 2010 - 10:51 PM

Цитат(nazy @ Mar 11 2010, 02:18 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Благодаря ти! Имах предвид кога престана да играе "лъжливото овчарче" А иначе знам че е още малък и сега се пробва кое минава и кое не! За момента се е случвало много рядко да пропуснем малка нужда докато спим , но знам че вината е в мен понеже не съм го чул! Пък и нали е още бебе.....
Просто овчарките ми не са правили такива работи. Там някак си стана всичко изведнъж и без никакви инциденти
след като разбарха какво се иска от тях. Ако не обърнех внимание на леките им звуци, бях леко захапван и след това отиваха веднага до вратата за да покажат че нещо трябва да направя. На единият му викахме че става булка понеже си слагаше пердето на главата и от там скимтеше - а то бяло и нали се сещаш.....
благодаря ти отново , поздрави и от мен.

Много ме усмихна с това "лъжливо овчарче". Няма да премине от само себе си, според мен. При нас нямаше проблеми с пишкането навън в самото начало, обаче сега като излезем, често той предпочита да си играе, да тича от човека до храстите на около 150 метра, после пак обратно и така 5-7-9 пъти, и понеже изпълнявме разни номера като дойде, забравя да пишка. Т.е. пишка по малко, колкото да не е много на зор и после се играе. За да го накарам да пишка, казвам командата за пишкане и докато не пишне, не се продължава играта. Обаче понякога, понеже знае за какво става дума, отива до някъде, вдига краче за секунда и се връща ококорен, за да му хвърля топката пак. Не знам дали в момента няма какво да пишне или играе на "лъжливото овчарче", но е много смешно. zz_223.gif

Колкото до пердето, при нас има завиване с перде, когато му се спи, пък е светло в стаята - все едно се завива презглава vc_038.gif
User's Signature

"Консумацията на положителности е задължителна."
Качена снимка

#504 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 March 2010 - 11:30 PM

Хихи, тя моята хитрушана и до ден днешен ми разиграва номера на "лъжливото овчарче":
"Джаф-джаф, искам долу - имам "пиш", не издържам вече-е-е!"
- а всъщност замисълът й е да изгони от двора нахалната съседска котка, която е подушила през отворения прозорец. И понеже знае, че няма да я изведа по такъв повод - лъже, гадинката! ab_041.gif
В интерес на истината - прави го рядко, само когато не е добре разходена (случва се понякога) и нервно обикаля из къщи, не я свърта на едно място.

А иначе - убедих се, че след като порастнат достатъчно, кучетата наистина могат да "стискат" дълго и да си чакат, докато бъдат изведени. Докато са малки - това им е невъзможно, явно по чисто физиологически причини и е излишно да се изисква подобно нещо от тях.
Друг въпрос е трябва ли да бъдат принуждавани да "стискат" дълго, ако това не е неизбежно. Според мен - не.
Една съседка разпалено ме убеждаваше, че е едва ли не глезя моята, като я извеждам по няколко пъти на ден - дъщеря й имала куче, мъжки кокер, научила го да стиска и го извеждала само по веднъж на ден. ud_009.gif
Предложих й да опита самата тя да "стиска" 24 часа и после да прецени как се е чувствала. Ако емоциите са й харесали - да посъветва дъщеря си да продължава по същия начин да отглежда кучето си. dry.gif

#505 Потребителят е офлайн   Мил@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 March 2010 - 02:03 AM

Цитат(rimela @ Mar 12 2010, 08:35 PM) <{POST_SNAPBACK}>
А иначе - убедих се, че след като порастнат достатъчно, кучетата наистина могат да "стискат" дълго и да си чакат, докато бъдат изведени. Докато са малки - това им е невъзможно, явно по чисто физиологически причини и е излишно да се изисква подобно нещо от тях.
Друг въпрос е трябва ли да бъдат принуждавани да "стискат" дълго, ако това не е неизбежно. Според мен - не.
Една съседка разпалено ме убеждаваше, че е едва ли не глезя моята, като я извеждам по няколко пъти на ден - дъщеря й имала куче, мъжки кокер, научила го да стиска и го извеждала само по веднъж на ден. ud_009.gif
Предложих й да опита самата тя да "стиска" 24 часа и после да прецени как се е чувствала. Ако емоциите са й харесали - да посъветва дъщеря си да продължава по същия начин да отглежда кучето си. dry.gif

ae_085.gif Едва ли й е харесало каквото си казала, но и аз мисля като теб. ae_085.gif
User's Signature

"Консумацията на положителности е задължителна."
Качена снимка

#506 Потребителят е офлайн   nazy Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 18 March 2010 - 10:54 AM

Винаги е по- добре човек да сподели и да обмени опит - така се научават много нови неща, за което ви благодаря.
Не бил моя калпазанин най- хитрото куче на света! А между другото "лъжливото овчарче" вече го няма. Стана бързо, с няколко резки команди "марш на място" когато ме вдига без причина и макар че малко си проскимтява за да покаже че не доволен, въпреки това си ляга на мястото и се прави че спи. А за да сперм с ослушването през ноща за драскане по вратата, сложих едно рибарско звънче на вратата и вече знае че когато иска да излиза на терасата трябва да удари с лапа звънчето / с няколко щедри награди разбира се/ Така от няколко дни нямам пропуск. Открих и един друг негов каприз. Не търпи затворени врати в дома. Няма значение дали иска да отиде в друга стая - просто не иска да е затворена вратата. Сега през ноща всички врати в къщи стоят отворени и въпреки това си стои само в спалнята и спи на местото си. Затворя ли обаче някоя от стаите и започва едно скимтене пред вратата и не приема команди докато не провери вътре. Това не се отнася само за входната врата - за мое голямо щастие. Поздрави!

#507 Потребителят е офлайн   Diliana Икона

Публикувано: 19 March 2010 - 11:43 PM

здравейте, моето куче живее в двора. налага се да я оставям сама по цял ден, разхождам я вечер. ще съм благодарна на съвет как мога да я науча да се изхожда на определено място. надявам се да е възможно :-)

#508 Потребителят е офлайн   galenceto_eros Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 March 2010 - 10:36 AM

здравейте скоро ще си имам Източно сибирска лайка и имам няколко въпроса

1.На колко дена е най-добре да се вземе
2.Какви имунизации се прави и как се процедира с тях
3.Колко време не трябва да го искарвам
4.Страх ве е ,че ще опикае цялата къща ab_041.gif прочетох кака да го науча на необходимите навици ,но все пак
5.Името Ерос подходящо ли е за име на куче
6.На колко седмици може би месеци мога д започна да го обучавам
7.Къде е най-подходящо за тоалетна и сътоветно място за храна в апартамент

Благодаря предварително

#509 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 22 March 2010 - 10:50 AM

Това е МНОГО СЕРИОЗНА ПОРОДА, помислете добре преди да направите първите стъпки и да вземете кученцето у вас. Не е подходяща за апартамент, породата се използва активно за лов, не е подходяща за домашен любимец.

И да, ще опикае цялата къща.

#510 Потребителят е офлайн   galenceto_eros Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 March 2010 - 11:10 AM

Цитат(dog.bg @ Mar 22 2010, 09:55 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Това е МНОГО СЕРИОЗНА ПОРОДА, помислете добре преди да направите първите стъпки и да вземете кученцето у вас. Не е подходяща за апартамент, породата се използва активно за лов, не е подходяща за домашен любимец.

И да, ще опикае цялата къща.

ами да но пък се успокояваме ,че майка е супер спокойна и послушна и човека ,от който ще я вземем ни каза ,че ще ни го даде научено до колко може за бебче пък и те също я гледат в апартамент

а някой може ли да ми отг на въпросите

#511 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 22 March 2010 - 11:27 AM

http://www.slavenavonbranddorf.com/

Обадете се тук и говорете с жената, тя има лайки и може да ви даде повече информация както за породата, така и за спецификата при отглеждането им.

Проверете внимателно какво вземате, а майката е "такава" няма значение, има значение и какъв е бащата, и майката на майката и всичко, което се нарича родословие на кученцето. Помолете родителите си да говорят с Светла Кръстанова, преди да вземете кученцето - възможно е майката или бащата да са кучета, отпаднали от породно развъждане. Не се доверявайте на кварталните "развъждачи".

А всичко останало, за което питате го има в форума - четете, ако нещо не ви е ясно - питайте.

#512 Потребителят е офлайн   galenceto_eros Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 March 2010 - 11:40 AM

Цитат(dog.bg @ Mar 22 2010, 10:32 AM) <{POST_SNAPBACK}>
http://www.slavenavonbranddorf.com/

Обадете се тук и говорете с жената, тя има лайки и може да ви даде повече информация както за породата, така и за спецификата при отглеждането им.

Проверете внимателно какво вземате, а майката е "такава" няма значение, има значение и какъв е бащата, и майката на майката и всичко, което се нарича родословие на кученцето. Помолете родителите си да говорят с Светла Кръстанова, преди да вземете кученцето - възможно е майката или бащата да са кучета, отпаднали от породно развъждане. Не се доверявайте на кварталните "развъждачи".

А всичко останало, за което питате го има в форума - четете, ако нещо не ви е ясно - питайте.

благодаря мн

#513 Потребителят е офлайн   galenceto_eros Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 March 2010 - 12:18 PM

ахх сега чета за толетна във вестници и всеки пише "слагам му вестника" как така четах тука ,че се слага два пласта вестнки като се изпишка там махам единия за да остане миризмата на втория и то пък да отиде там

може ли някой да ми обясни

#514 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 22 March 2010 - 12:26 PM

какво точно да ти се обясни или аз не разбрах или не си формулирал ясен и точен въпрос.Приъчаването към вършене на тоалетнте нужди на вестник е много просто.Слагайки вестници оствяш да речем един който да му мирише и да ходи пак там поне ние така се научихме и вестниците се слагат на точно определено място само за тоалетна.Например в банята водиш кученцето няколко пъти до там почти веднага след сън,храна или игра за д се облекчи.И колкото и лесно да звучи то свиква, е не веднага разбира се,но нашия се научи от 40 ден някъде да го прави на вестник е почти винаги.Сега сме на 3 месеца и като си играе с нас в стаята като усети че му се ходи по нужда оставя играчки и хуква през глава до тоалетната си върши си работата и доволен търчи при нас да си играе,поощрявай кученцето всеки път щом се изпишка на правилното място,дезинфекцирай ако е свършило работата на нежелано място-силен дезодорант,разтвор от оцет и топла вода може и малко веро.И НЕ НАВИРАЙ НОСА НА КУЧЕНЦЕТО В НАПИКАНОТО МЯСТО!!! Ами това ако има още нещо питай ae_085.gif
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#515 Потребителят е офлайн   galenceto_eros Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 March 2010 - 12:56 PM

Цитат(galenceto_eros @ Mar 22 2010, 11:23 AM) <{POST_SNAPBACK}>
ахх сега чета за толетна във вестници и всеки пише "слагам му вестника" как така четах тука ,че се слага два пласта вестнки като се изпишка там махам единия за да остане миризмата на втория и то пък да отиде там

може ли някой да ми обясни

много благодаря точно това питах

а след кой месец се изкарва навънка

#516 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 22 March 2010 - 01:02 PM

след около 15-20 дена след третата ваксина поне на нас ветеринарите така ни обясниха за да може да добие пълен имунитет. Не използвай белина за дезинфектант,знам че привлича котките със сигурност да пишкат ако има белина,не знам за кучетата дали важи същото разбрах че се разгражда до урея или нещо такова и ги привлича да пишкат там.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#517 Потребителят е офлайн   galenceto_eros Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 March 2010 - 01:09 PM

Цитат(ShiBumi_GirL @ Mar 22 2010, 12:07 PM) <{POST_SNAPBACK}>
след около 15-20 дена след третата ваксина поне на нас ветеринарите така ни обясниха за да може да добие пълен имунитет. Не използвай белина за дезинфектант,знам че привлича котките със сигурност да пишкат ако има белина,не знам за кучетата дали важи същото разбрах че се разгражда до урея или нещо такова и ги привлича да пишкат там.

да и аз го четох това благодаря ти мн като ни го дадат ще пуска снимки и ще видим кой къде пишка ab_041.gif ea_103.gif

#518 Потребителят е офлайн   Tony87 Икона

Публикувано: 25 March 2010 - 02:17 PM

Здравейте, преди време писах тук защото моя бигъл не искаше да върши работата навън. Хубаво - вече сме на 7 месеца и едва преди 10 дни се пречупи. Междувременно вършеше работите на памперс безотказно и никъде другаде. Снощи обаче се случи нещо много странно и ще се радвам да чуя ваши предположения. След разходката снощи се напика три пъти супер обилно, на най-неподходящи места - където спи, в моето легло и на килима, без никакъв знак че ще го направи и без дори да клекне, огромни локви Честно казано се притесних от тези действия, защото не съм сигурна на физиологичен проблем ли може да се дължат или е просто нещо поведенческо. Ще се радвам на вашите мнения.

#519 Потребителят е офлайн   rage1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 March 2010 - 02:25 PM

Помисли да не сте му давали много вода или нещо такова,моят една вечер(беше горе-долу на същата възраст) се напика 3 или 4 пъти и бях доста изумена на момента,но после се сетих,че пи много вода и яде супа и явно на тази възраст немогат да се стискат достатъчно дълго.
User's Signature

Качена снимка

#520 Потребителят е офлайн   mimoza784 Икона

• Покажи галерията

Публикувано: 26 March 2010 - 02:30 PM

Здравейте. От около 3 месеца имам женско хъски. Тя е на почти 6 месеца, а още не може да разбере къде да си върши нуждите. Единствено се научи да не ги прави в апартамента. За целта използва терасата. Разхождаме я 2-3 пъти на ден и ако направи нещо по време на разходката е по-скоро случайност. И в повечето случаи като се приберем излиза на терасата и сi свършва работата там. Притеснявам се, защото навсякъде чета, че кучетата не с еизхождат в близост до храната си. Но случая с моята Лара не е такъв. Тарпеливи сме, не прекаляваме със строгостта, но тя просто не вдява. Ака и пишка буквално когато и кефне . . . Моля, ако някой е имал такъв проблем, да сподели как се е справил, защото аз вече почвам сериозно да се притеснявам. . . .

• (66 Страници) +
  • « Първа
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни