Dog.bg Форуми : Хигиенни навици - обучение

Към съдържанието

• (66 Страници) +
  • « Първа
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хигиенни навици - обучение Оцени темата: ***** 9 Гласове

#761 Потребителят е офлайн   merry_ny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 17 April 2011 - 08:43 PM

Ruva, благодаря ти за отговора. Незнам, последно ми го направи този номер вчера и голямо наказание падна - към 1 час си постоя на вестниците, но и на мен нерви не ми останаха - то не може да й изсъхне възглавничката. И ме озадачева факта, че го прави като сме си вкъщи и в същата стая - не я знам сърди ли се, внимание ли иска или просто не може да се осъзнае още?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#762 Потребителят е офлайн   Angi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 April 2011 - 01:15 PM

:smile: :smile:
[img]http://a1272.
Здравейте! И аз имам този проблем с пишкането.Моето кученце е хъски и е на 2 месеца и половина.Това с парцала е ежедневие ,но сега ще пробвам с вестника и ще кажа дали се получава.Опитвам се да я извеждам на вън ,но се стиска и като се върнем в къщи прави белята там.
User's Signature

Аз съм най-хубавото кученце.

#763 Потребителят е офлайн   elll Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 18 April 2011 - 05:25 PM

merry_nu, вестниците непрекъснато ли са на разположение на кученцето?
Когато се приберете кученцето може да се изпишква от радост, често правят така. Между другото пишеш, че я поощрявате, когато се изпишка на вестниците. Може би тя не осъзнава, че похвалата е за това, че се е изпишкала точно на вестниците. Може да мисли, че самото изпишкване ви радва и затова да го върши вечер и пред вас. Помисли и в тази посока. Кученцето е твърде малко, не се дръж много строго с него и се опитай да погледнеш света през неговите очи. Иначе според мен е достатъчно да му се скараш, когато го хванеш да прави белята извън вестниците и да го сложиш на вестниците.
За леглото - моето куче също се изпишкваше на леглото си, когато е на зор. И на мен ми беше много чудно защо го прави там, може би защото знаеше, че на пода е забранено. С времето и възрастта проблема изчезна.

#764 Потребителят е офлайн   zhenyai Икона

Публикувано: 28 April 2011 - 01:45 PM

Здравейте,

Имам мъжко йорки, което още като малко бебе бързо научих да ходи в банята да пишка (на кучешки памперс). Сега вече сме на 8 месеца и пишкаме цял живот в банята или навън. От окол две седмици, всеки ден като се прибера от работа намирам поразията в хола, всеки път на едно и също място. Когато съм си вкъщи, се изхожда в банята. И пак започнах отначало да му обяснявам, къде е правилно и къде не. Този път не иска да разбере.
Чудя се какво обърках. Някой бил ли е в подобна ситуация? Помогнете, моля ви!

#765 Потребителят е офлайн   merry_ny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 April 2011 - 09:18 PM

Ето отново! Тъкмо си мислех, че сме приключили с този проблем и днес пак! Да, вестниците са винаги достъпни, вече седмица и половина няма проблем, ходи само на вестниците. Онзи ден беше при мен в спалнята - отиде, изака се на вестниците в другата стая и се върна при мен - знае къде е мястото. За Великден ходихме при майка ми и там също си се насочваше към вестниците, нищо че е ново място. Днес като се прибрах от работа и беше издърпала вестниците в средата на стаята, но пак си беше свършила работата на тях. И вечерта, след разходката започна да се върти в леглото си и се надупи там. Реагирах бързо, сложих я на вестниците и се изака там. Обаче след около час тръгна да пишка на леглото и нямаше спасение - няма такова реагиране. Може би защото й се скарахме, че хапе много силно и се опитваме да я отучим, но карането е едно Не и спираме да си играем с нея като започне да хапе така. Вече ми се струва, че го прави съзнателно на пук! Знам, че е още бебе, но след като очевидно знае къде е мястото за спане и за тоалетна, какъв е проблема? :unsure:
User's Signature

#766 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
Публикувано: 29 April 2011 - 09:49 AM

Проблемът е именно,че е още бебе.Трябва време,дайте му го!
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#767 Потребителят е офлайн   s7el4etoo Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 29 April 2011 - 01:56 PM

Цитат
Имам един такъв въпрос. В зоо- магазина много ми хвалят някакви специални постелки за кучета. Нещо като памперс, има спрей към него - напръскваш постелката и кучето свиква там да си върши работата. Въпроса ми е следният - дали после същият този спрей ще върши работа и навън - да пръснеш по тревичката и то да се угади, че там е мястото за пишкане? И въобще - какви са ви отзивите за тези ...постелки?

Аз купих от тия постелки без шпрея имаше в магазина капки но и тях не купих казаха ми че самите постелки са ароматизирани.Ефект нямаше никакъв(поне при мене)освен кучето да ги къса и да си играе с тях нищо друго не постигнах.
Струват оклоко 10лв капките също са някаде там.
Незнам но при мен имаше още на другия ден но трябва да се ползват хем капките хем и памперса за сега съм мн доволна капките са 9 лв. а една постилка е 1 и нещо като капките ще ги ползвате доста време защото се капва само по 4 капки :md_064:

#768 Потребителят е офлайн   merry_ny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 April 2011 - 02:33 PM

Показване на мнениетоs7el4etoo, в 29 April 2011 - 01:56 PM, написа:

Цитат
Имам един такъв въпрос. В зоо- магазина много ми хвалят някакви специални постелки за кучета. Нещо като памперс, има спрей към него - напръскваш постелката и кучето свиква там да си върши работата. Въпроса ми е следният - дали после същият този спрей ще върши работа и навън - да пръснеш по тревичката и то да се угади, че там е мястото за пишкане? И въобще - какви са ви отзивите за тези ...постелки?

Аз купих от тия постелки без шпрея имаше в магазина капки но и тях не купих казаха ми че самите постелки са ароматизирани.Ефект нямаше никакъв(поне при мене)освен кучето да ги къса и да си играе с тях нищо друго не постигнах.
Струват оклоко 10лв капките също са някаде там.
Незнам но при мен имаше още на другия ден но трябва да се ползват хем капките хем и памперса за сега съм мн доволна капките са 9 лв. а една постилка е 1 и нещо като капките ще ги ползвате доста време защото се капва само по 4 капки :md_064:

Имаме и капки и памперси - в магазина не са казали, че са ароматизирани, а и не пише на опаковката такова нещо, затова ги замених с вестници. А капките - освен, че ми миришат лошо - никакви чувства не събудиха в моята пакостница.
User's Signature

#769 Потребителят е офлайн   MyAngel Икона

Публикувано: 03 May 2011 - 12:05 PM

Здравейте

Горд собственик съм на мъжки немски дог на 33 дни. Дали мога сега да започна обучението му по отношение на хигиенните навици или да го изчакам да навърши някаква възраст на която да възприема повече. Знам, че колкото е по-малко толкова е по-добре да го научиш. Мисля да започна с капки в банята и висене по 2-3 часа с него в нея ( да не скимти). Отворен съм за всякакви предложения, та ако някой има да дава опит ще съм му много благодарен.

#770 Потребителят е офлайн   Hello Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 May 2011 - 04:33 PM

Ами аз честно казано не мисля, че е нужно да се виси по 2-3 часа в банята. Просто наблюдавайте кученцето и ще разберете какви са знаците преди да направи "белята". Ние я свикнахме нашата на тези специалните памперси и имаше много малко инциденти. Единият от килимите явно доста ѝ приличаше на тоалетна и се наложи да го махнем. Ние обаче я взехме на почти 2 месеца.
Едно от нещата които забелязах е, че ако е ходила да ака през ноща или много рано сутринта, не отива да си свърши работата втори път там, ами търси друго място (примерно след закуска). Имайте го предвид.
Примирете се, че няма да мине без чистене и белички, ако имате скъпи килими, по-добре ги махнете. Иначе тези памперси се оказаха доста ефикасни при нас. Даже сега като се стопли още малко ще я учим да ходи на балкона или на терасата.
User's Signature

Качена снимка

#771 Потребителят е офлайн   Nero_ Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 May 2011 - 04:29 PM

Я ми кажете дали ще може кучето да се приучи към хигиенни навици без вестници? Примерно вместо да слагам вестници в отределена част от стаята и постоянно да ги подменям направо да го науча в банята да си "върши работата" без тях? Ще даде ли някакъв резултат?

* А и още нещо я ми препоръчайте какво да му давам за поощрение като си свърши работата на правилното място?

#772 Потребителят е офлайн   shrekky Икона

• Snowflake*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 May 2011 - 10:07 PM

Здравейте!
Имам нужда от съвет - мои приятели си осиновиха кученце миналата събота, кучето е изтърпяло много - от Сеславци, в няколко приемни семейства, в Богров и накрая в Холандия при новото си любящо семейство!
Хората не гелдат за първи път куче, имат опит, но при всяко животинче е напълно различно!
Та кучето е почти на годинка, но има проблем с пишкането - пишка от страх!
Още опознава новата среда, живее с три маци, на който не им пука особено за него, още е доста стресиран, но си пишка от страх и това е!
Също така има страх от мъже о.О и от минавищете хоа по улицата, в началото е трудно!
Може ли да ми дадете съвет, какво да предприемат?
Благодаря много!
User's Signature

"Грижа за тях - Аз помагам, а Ти?"
"Няма злобни кучета, има глупави хора"

#773 Потребителят е офлайн   MyAngel Икона

Публикувано: 10 May 2011 - 10:26 AM

Показване на мнениетоHello, в 06 May 2011 - 04:33 PM, написа:

Ами аз честно казано не мисля, че е нужно да се виси по 2-3 часа в банята. Просто наблюдавайте кученцето и ще разберете какви са знаците преди да направи "белята". Ние я свикнахме нашата на тези специалните памперси и имаше много малко инциденти. Единият от килимите явно доста ѝ приличаше на тоалетна и се наложи да го махнем. Ние обаче я взехме на почти 2 месеца.
Едно от нещата които забелязах е, че ако е ходила да ака през ноща или много рано сутринта, не отива да си свърши работата втори път там, ами търси друго място (примерно след закуска). Имайте го предвид.
Примирете се, че няма да мине без чистене и белички, ако имате скъпи килими, по-добре ги махнете. Иначе тези памперси се оказаха доста ефикасни при нас. Даже сега като се стопли още малко ще я учим да ходи на балкона или на терасата.

Да, наблюдавам го ,но като забележа, че иска да отиде до тоалетна (главно души наоколо) се опитвам да го накарам само да отиде до банята, а не да го нося.... :dh_188: уви рядко успяваме да стигнем навреме. А що се отнася до килимите още преди да го взема съм ги махнал ( то и един студ настана :eg_033: ). Иначе след всяко хранене сме в банята и се сещаме за какво сме там, ама защо не се сещаме да стигнем до там на собствен ход :wa_048: :wa_048:

#774 Потребителят е офлайн   Hello Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2011 - 10:37 AM

Ами може да сложите пелена или памперс на някое по- близко място и постепенно да я примъквате към банята. Ние така правим към балкона в момента. Ако не, просто ви трябва търпение и ще се научи.
User's Signature

Качена снимка

#775 Потребителят е офлайн   merry_ny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 May 2011 - 08:19 AM

Убедих се, че всичко, което е необходимо на нашите любимци е търпение :ba_025:
User's Signature

#776 Потребителят е офлайн   diman4eto9 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 May 2011 - 11:30 PM

Здравейте,имам кокер на 4 месеца и преди няколко дни му бяха първите разходки :) искам да ви попитам как да го накарам да пишка навън защото явно още не е свикнал и не знае какво да прави и дори след 3,4 часа пак не иска да отиде ??

#777 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
Публикувано: 25 May 2011 - 11:05 AM

http://forum.dog.bg/...?showtopic=7007
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#778 Потребителят е офлайн   elll Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 27 May 2011 - 07:24 AM

Показване на мнениетоshrekky, в 09 May 2011 - 08:07 PM, написа:

Здравейте!
Имам нужда от съвет - мои приятели си осиновиха кученце миналата събота, кучето е изтърпяло много - от Сеславци, в няколко приемни семейства, в Богров и накрая в Холандия при новото си любящо семейство!
Хората не гелдат за първи път куче, имат опит, но при всяко животинче е напълно различно!
Та кучето е почти на годинка, но има проблем с пишкането - пишка от страх!
Още опознава новата среда, живее с три маци, на който не им пука особено за него, още е доста стресиран, но си пишка от страх и това е!
Също така има страх от мъже о.О и от минавищете хоа по улицата, в началото е трудно!
Може ли да ми дадете съвет, какво да предприемат?
Благодаря много!

Здравей,
аз не мога да ти помогна, тъй като не съм гледала малтретирано куче, но погледни в тази тема. Там ще намериш доста отговори. Виж и това - социализацията на две кучета от сеславци.

#779 Потребителят е офлайн   Migs Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 May 2011 - 12:24 PM

Здравейте и от мен. И при нас има същия проблем кучето ми не може/ не иска да стиска на почти година е и не знам какво да го правя вече. Държа го на терасата слагала съм му постелки и вестници, но нямаше успех намирах ги разкасани след няколко минути докато съм в другата стая. Иначе когато излизаме навън си ходи без проблем не като да е само в къщи вече се чудя дали не ми прави напук :( :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#780 Потребителят е офлайн   Stenben Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 June 2011 - 06:57 PM

Здравейте,отскоро имам същия проблем който споделят повечето потребители в темата. Имам чувството,че кучето ми просто неиска да ползва памперсите,пробвах дори с хитрост да му сложа памперса там където съм забелязал,че се изхожда най често но уви нищо непостигнах,та исках някой да сподели какво впечатление имате от капките които се предлагат за тази цел?
Благодаря :rc_036:
User's Signature

bugsy-jack russel terrier

• (66 Страници) +
  • « Първа
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема