Ники Митев, в 23 January 2012 - 10:34 PM, написа:
Добър ден на всички още съм нов в този форум и незнаех дали трябва тук да постна темата!!!
По темата:
Имам малък кокер шспаниьол(Американски) които е на 5 месеца,когато му бихме 3-та ваксина и почнахме да го извеждаме всеки ден по 2 пъти, но след седмица-2 забелязахме че имаме проблем тои неиска да пищка и да ака на вън. Вече станаха 2 месеца от както го извеждаме и още не е правил нищо на вън а като се приберем веднага отива и се изпишква или изаква вкъщи, явно тои просто не може да възприеме че излиза на вънка да пишка и ака!!! Искаме да попитаме целия форум как да направим така че да почне да ходи на вън!!! Моля помогнете! Благодаря предварително!
П.С. Моля, не ми предлагаите варианта с памперса!
Предлагам варианта с ограничаване. Самата аз дълго време не възприемах това, като си казвах, че е жестоко, и че кучето ще страда, но реших да пробвам. Категорично препоръчвам начина с клетка като изключителен, просто Ари не е правил беля в къщи откакто навърши 5 месеца. Но две разходки на ден са ужасно малко за малко кученце. Отначало излизахме само за пишкане поне 7-8-9-10 пъти (наистина само за пишане - излизаме, бягаме до дървото, казвам: "хайде пишкай", той кляка, пишка, аз се размазвам от хвалби, и след това го прибирам, и след 40 мин. до 1 час отново и т.н. и т.н). И досега си има задължителни три разходки (сутрин, обяд-следобяд и вечер), и последно само пишкане късно вечер преди лягане. Може на някого да се струва прекалено за вече пораснало куче (сега е на година и три месеца), но животното не си и помисля да направи нещо у дома, и когато се наложи да закъснеем, знам че ще стиска до припадък.