Dog.bg Форуми : Хигиенни навици - обучение

Към съдържанието

• (66 Страници) +
  • « Първа
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хигиенни навици - обучение Оцени темата: ***** 9 Гласове

#1221 Потребителят е офлайн   MiSs KiSs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 10 January 2014 - 08:55 AM

Аз не бих рискувала да изведа неваксинирано куче навън. За едното пикане може да се зарази с опасна болест.
Банята е вариант, особено в апартамент. Памперсите също. На първо време може да ползвате и двете, а след това памперса ще стигне до банята. Предполагам, когато кучето започне да щъка пъргаво, само ще избере едно от двете. Не забравяйте наградите и хваленето, когато отиде, където трябва. Така после, като трябва да ходи навън, ще се ориентира по-лесно.
Джак го бях свикнала с наградите, след като е ходил по нужда в банята. Дори след ходене си заставаше пред шкафчето с лакомства и чакаше. Когато започнахме да излизаме навън, спрях да му давам награди, след банята. В началото му беше много тъпо... но когато видя, че навън му давам награди, бързо направи връзката и спря да ходи вкъщи.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Винаги ще останеш в сърцето ми, Ричи (1992-2009)

#1222 Потребителят е офлайн   iNfRaSoNiC Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 January 2014 - 09:34 AM

Лео е на 50 дни вече. И да не е много подвижен, плах е малко.
Даваме му наградки разбира се които много харесва ясно е, че няма да има резултати толкова бързо.
В момента памперса му е на около 2,5 метра от леглото и купичката за храна и вода. Няколко пъти пишка и ака където трябва. През нощта беше свършил работа близо до памперса, но не беше стигнал до него.
Ще го водим в банята, но така няма ли да се обърка, че му даваме наградки на 2 места и да не знае къде да иде :)

Ето го малкия мискинин :)

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#1223 Потребителят е офлайн   MiSs KiSs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 January 2014 - 11:16 AM

С времето ще местите памперса все по-близо до банята. Тогава всичко ще е на едно място. А и дотогава вече ще му е дошъл малко акъл в главицата. Сега е още много малко и едва ли изобщо осъзнава каквото и да било. След 1-2 седмици вие сами ще видите разликата в развитието. Не искайте много от бебето сега, чак след месец може да се надявате на адекватно поведение (що-годе), а чак след 3-4 месеца на съзнателно поведение (пак що-годе). :ae_085:
Сега покажете на кученцето, че може да ви има доверие, обгърнете го с любов и внимание, чак след това е възпитанието.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#1224 Потребителят е офлайн   Marge Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 12 January 2014 - 11:31 AM

Моето куче пишка и ака, точно където му е храната и водата. На какво се дължи това? Все още имам проблеми с връщането на старите навици. Преди никога не беше пишкал в спалнята, където спи, сега започна да го прави. Иска да доминира ли? Не знам вече какво да правя, спрях да му се карам, да го потупвам (със сметката за тока най-често) преди изпитваше респект като чуе шум на хартия, сега си играе. Не знам къде сбърках....

п.с. Кучето е на 2г.

#1225 Потребителят е офлайн   MiSs KiSs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2014 - 11:35 AM

Показване на мнениетоMarge, в 12 January 2014 - 11:31 AM, написа:

Моето куче пишка и ака, точно където му е храната и водата. На какво се дължи това? Все още имам проблеми с връщането на старите навици. Преди никога не беше пишкал в спалнята, където спи, сега започна да го прави. Иска да доминира ли? Не знам вече какво да правя, спрях да му се карам, да го потупвам (със сметката за тока най-често) преди изпитваше респект като чуе шум на хартия, сега си играе. Не знам къде сбърках....

п.с. Кучето е на 2г.

От кога е това поведение? Има ли ситуация или факти, които може да са го провокирали? Ремонт, разместване, смяна на жилище, отсъствие на член от семейството (глутницата)? Помислете и дайте повече информация.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#1226 Потребителят е офлайн   Marge Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 12 January 2014 - 11:43 AM

Писала съм по- назад в темата, накратко взех го на 11м и нямаше проблеми, само на вън и на пелена до банята. От есента, откакто захладня и не можеше да излиза на терасата започна да пишка в коридора, където му е леглото (спи в него само като ни няма), водата и купичката за вода. Знам, че е проблем, че спи с нас, но така е научен от предишната си собственичка. Препарати, смеси и какво ли не съм забърквала, чистила, лъскала, извеждан е и пак и пак вътре.... Няма здравословен проблем, мисля си, че напоследък иска той да доминира, макар че си мисля, че ме приема мен за лидер, само мен слуша. Преди като получи лакомство или награда, ги носеше в легълцето си, сега на нашето, осъзнавам, че и това е проблем, но не знам как да му покажа коя е неговата територия и коя нашата....

#1227 Потребителят е офлайн   MiSs KiSs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2014 - 12:21 PM

Принципно съм привържаник на теорията за доминацията, но не мисля, че при вас именно там е проблема. Може да съм привържаник, но аз лично не спазвам правилата. Лигавя си кучетата както ми харесва, спят по диваните, лягат при мен на леглото, давам им от масата, оставям ги да вървят пред мен. Абсолютно нищо не се промени. Колкото слушаха, когато бяха под "военно положение", толкова и след, като почнах да ги лигавя. Това не е закон, просто споделям експеримента си.

Не отговорихте дали нещо се е променило, освен затворената врата на терасата. Понякога се шашкат след ремонт или разместване. Когато се смени жилището го приемат като "нов дом, нови правила". Или някаква друга причина, да спре да спазва правилата, които твърдите, че е бил усвоил.
На първо време е добре да смените мястото на купичките за храна и вода. Кучетата имат инстинкт да не си вършат нуждите, където спят и ядат, по-добре да не го разваляте допълнително. Сложете ги по-далеч от там, където се е изхождал някога.
Ако сте твърдо убедени, че е опит за доминация, пробвайте да затегнете юздите. Увеличете ученето на команди. Спазвайте правилата за "лидерството". Нищо не пречи да пробвате. Ако има ефект - били сте прави. Ако няма, то проблема е другаде.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#1228 Потребителят е офлайн   Marge Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 12 January 2014 - 12:55 PM

Нищо не се е променило от есента до сега, което да отключи различното поведение. Купичката му с вода седи в коридора, защото там му е достъпна по всяко време.

#1229 Потребителят е офлайн   MiSs KiSs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2014 - 03:28 PM

Показване на мнениетоMarge, в 12 January 2014 - 12:55 PM, написа:

Нищо не се е променило от есента до сега, което да отключи различното поведение. Купичката му с вода седи в коридора, защото там му е достъпна по всяко време.

Не мисля, че се разбираме...
Прочети пак последните ми постове, надявам се да разбереш какво точно имам предвид. Не искай съвет, ако не си готова да го приемеш. Ако искаш остави нещата така и си се чуди защо...
Надявам се някой друг да се включи, за да стане двустранна комуникацията.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#1230 Потребителят е офлайн   aseto76 Икона

Публикувано: 16 January 2014 - 02:48 PM

Здравейте,прочетох,че кучето не ходи там където спи,но лабрадорчето което е в нас от 4 дни пиша и ака в леглото си,сложихме и памперс който ползва няколко пъти,но ляга и на него,Как да постъпя?

#1231 Потребителят е офлайн   MiSs KiSs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2014 - 10:09 AM

Показване на мнениетоaseto76, в 16 January 2014 - 02:48 PM, написа:

Здравейте,прочетох,че кучето не ходи там където спи,но лабрадорчето което е в нас от 4 дни пиша и ака в леглото си,сложихме и памперс който ползва няколко пъти,но ляга и на него,Как да постъпя?

Ако е на 30-40 дни е нормално кучето да прави така. Още си суркат тумбаците по земята и им е трудно да се придвижват. След 2рия месец вече не би трябвало да е така. Ако кучето ви е по-голямо, значи някъде в уравнението има грешка. Пробвайте с привличащи капки върху памперса. И сменете леглото, за да не мирише на тоалетна.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#1232 Потребителят е офлайн   borislava_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2014 - 06:08 PM

Здравейте!При нас кучо си знае ,като сме вкъщи не ходи нито по малка,нито по голяма нужда.Изкарвам го горе-долу сутрин,после към 13ч дълга разходка от един час и след това в 18ч като се прибера.Стои сам около 3 часа.Преди се стискаше и чакаше да се прибере някой,за да го изкара,но от около две седмици не стиска и винаги ходи по малка нужда докато е сам.Какво мога да направя по въпроса?Или поне как да го науча да ходи на плочките в банята?Защото е имало случаи да не го изкарвам по 5-6 часа и стиска,но остане ли сам не иска,дори и да става въпрос за 3 часа...
Благодаря предварително

#1233 Потребителят е офлайн   MiSs KiSs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2014 - 09:42 AM

Мисля, че в по-горните постове бяхме обсъждали подобен случай.
На каква възраст е кучето ви? Има ли нещо, което се е случило преди две седмици, за да се предизвика това поведение?
Според мен не го прави, защото наистина му се ходи по нужда. Смятам, че е емоционална проява на привързаност към вас.
СТРАХ ОТ РАЗДЯЛА СЪС СТОПАНИНА
Вижте тази тема. Ако поведението е започнало от подбудителен фактор, преди две седмици, може да не са налице всички деструктивни симптоми. Но това не означава, че трябва да се стига до там.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#1234 Потребителят е офлайн   borislava_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2014 - 04:15 PM

Показване на мнениетоMiSs KiSs, в 24 January 2014 - 09:42 AM, написа:

Мисля, че в по-горните постове бяхме обсъждали подобен случай.
На каква възраст е кучето ви? Има ли нещо, което се е случило преди две седмици, за да се предизвика това поведение?
Според мен не го прави, защото наистина му се ходи по нужда. Смятам, че е емоционална проява на привързаност към вас.
СТРАХ ОТ РАЗДЯЛА СЪС СТОПАНИНА
Вижте тази тема. Ако поведението е започнало от подбудителен фактор, преди две седмици, може да не са налице всички деструктивни симптоми. Но това не означава, че трябва да се стига до там.

Здрасти,благодаря за отговора,но не мисля,че е страх от раздяла.Преди няколко месеца го имахме този проблем,тъй като се преместихме в ново жилище,но вече изобщо не лае,когато се оправям да излизам отива и си ляга да спи,даже и не ме изпраща .Казвам му "чао"и той знае,че излизам.Преди две седмици,може би това,че бяха празници и имаше човек с него,но и в тези дни сме го оставяли сам за по няколко часа със същата процедура,за да не отвикне.Иначе други пъти през седмицата е стискал докато се прибера от работа,един ден чака,а на другия не стиска.Това не е толкова проблем.По-скоро ми се иска да го науча в банята,там да си знае докато е сам.Ще пробвам с привличащи капки
p.s.на година и половина е

#1235 Потребителят е офлайн   MiSs KiSs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2014 - 09:42 AM

Ако е имал преди "страх от раздяла" е напълно възможно да изпробва нови стратегии, на нов етап. Ако преди се е молело и се е тръшкало, сега може да е решило да ви отмъщава и да ви наказва, че го оставяте. Няма значение колко добре е научено на хигиенни навици, за да ви накаже ще се изпикае на леглото ви, докато ви няма. После следва ръфането на някакви неща и т.н.
При кучетата има един феномен: "нов дом - нови правила". Надявам се, че за тези два месеца не е станало твърде късно, за да го научите наново, че в този дом важат същите правила, като в предишния.

За година и половина с Джак сме сменили три жилища. Всеки път първата му работа беше да провери, кои правила може да наруши. Винаги съм гледала да му покажа, че старите правила важат навсякъде, а ако имам шанс да го науча и на нови.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#1236 Потребителят е офлайн   borislava_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2014 - 01:03 PM

Показване на мнениетоMiSs KiSs, в 30 January 2014 - 09:42 AM, написа:

Ако е имал преди "страх от раздяла" е напълно възможно да изпробва нови стратегии, на нов етап. Ако преди се е молело и се е тръшкало, сега може да е решило да ви отмъщава и да ви наказва, че го оставяте. Няма значение колко добре е научено на хигиенни навици, за да ви накаже ще се изпикае на леглото ви, докато ви няма. После следва ръфането на някакви неща и т.н.
При кучетата има един феномен: "нов дом - нови правила". Надявам се, че за тези два месеца не е станало твърде късно, за да го научите наново, че в този дом важат същите правила, като в предишния.

За година и половина с Джак сме сменили три жилища. Всеки път първата му работа беше да провери, кои правила може да наруши. Винаги съм гледала да му покажа, че старите правила важат навсякъде, а ако имам шанс да го науча и на нови.

Още в началото започнах наново да го приучвам,дори сега е по-добре от стария апартамент,защото там беше бебе и си позволяваше своеволия докато сега в новия е много послушен,не прави никакви бели като изключим това пишкане на плочките на коридора примерно докато е сам.Но не е ръфал нищо,още в началото му показахме,че не може и нямаме проблеми.
Ще опитам с приучващи капки,целта ми е поне като не може да стиска да се научи примерно в банята докато е сам,защото е имало случаи ,когато се налага да остане за 5-6 часа,просто работата не ми го позволява.

#1237 Потребителят е офлайн   MiSs KiSs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2014 - 10:24 AM

Приемате за нормално куче на година и половина да се изхожда вкъщи всеки път, щом излезнете. Затова и ще го прави.
Случвало ми се е 14ч. кучовци да не излизат и да не са направили нито една беля. Ако някой от тях има зор (разстройство, или е прекалил с водата) идват и мрънкат специфично, за да си кажат. Джак е така още откакто беше на 5 месеца.
Разбирам, че бЕлите не са много (колко може да изпикае един мопс?), надявам се и да не станат по-големи. Оставете положението така (както искате), но ако стане по-зле не си скубете косите.
Понякога е по-добре да се разбере какъв е проблема на кучето, не да се примирявате с положението.
:mg_062:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#1238 Потребителят е офлайн   borislava_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2014 - 12:21 PM

Не,не намирам за нормално,но просто като съм по цял ден на работа понякога /по 6-7ч/и се е изходил веднъж,не смятам,че е толкова зле.Иначе като има човек с него вкъщи и по цял ден е стискал и не се е изхождал вътре.Това се случва само като остане сам.
Просто не знам какво да направя,може да е страх от раздяла,но понеже ги няма другите признаци -разрушение,лай и т.н. и вече минахме през това ,мисля,че го е преодолял.Когато тръгвам да излизам навън,не скимти и не върви след мен,напротив-взима си играчките и си се качва на диванчето и даже не ме и отразява,че излизам.Единият ден ме чака да се прибера и не е ходил по малка нужда,на другия ден се е изпишкал веднъж и така...затова не мога да си обясня какъв точно е проблемът.
Поздрави
p.s.кучето е фр.булдог

#1239 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:All You Need is Love

Публикувано: 04 February 2014 - 08:35 PM

Показване на мнениетоborislava_, в 04 February 2014 - 12:21 PM, написа:

Иначе като има човек с него вкъщи и по цял ден е стискал и не се е изхождал вътре.Това се случва само като остане сам.

Сама си отговаряте ,така че време е да дадете разумно обяснение .
User's Signature

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/

#1240 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:All You Need is Love

Публикувано: 04 February 2014 - 08:47 PM

Показване на мнениетоMiSs KiSs, в 30 January 2014 - 09:42 AM, написа:

Няма значение колко добре е научено на хигиенни навици, за да ви накаже ще се изпикае на леглото ви, докато ви няма. После следва ръфането на някакви неща и т.н.

Тъкмо сметнах,че започвате да разсъждавате правилно,докато не се появи тази констатация .
Не ,кучето не пикае демонстративно .
Уринирането , късането и унищожаването на предмети са признаци на силен стрес . А това,че някои ( т.е. повечето) кучета изпращат "апатични" стопаните си е отражение на човешкия непукизъм - едни не виждат ясно изразените признаци ,други напук ги пренебрегват . Е,как тогава кучето да информира ,след като така и така никой не го отразява .
Това последното днес го написах на една дама в горе-долу същата връзка .
User's Signature

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/

• (66 Страници) +
  • « Първа
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • Последна »