Хигиенни навици - обучение
Публикувано: 10 January 2014 - 08:55 AM
Банята е вариант, особено в апартамент. Памперсите също. На първо време може да ползвате и двете, а след това памперса ще стигне до банята. Предполагам, когато кучето започне да щъка пъргаво, само ще избере едно от двете. Не забравяйте наградите и хваленето, когато отиде, където трябва. Така после, като трябва да ходи навън, ще се ориентира по-лесно.
Джак го бях свикнала с наградите, след като е ходил по нужда в банята. Дори след ходене си заставаше пред шкафчето с лакомства и чакаше. Когато започнахме да излизаме навън, спрях да му давам награди, след банята. В началото му беше много тъпо... но когато видя, че навън му давам награди, бързо направи връзката и спря да ходи вкъщи.

Винаги ще останеш в сърцето ми, Ричи (1992-2009)
Публикувано: 10 January 2014 - 09:34 AM
Даваме му наградки разбира се които много харесва ясно е, че няма да има резултати толкова бързо.
В момента памперса му е на около 2,5 метра от леглото и купичката за храна и вода. Няколко пъти пишка и ака където трябва. През нощта беше свършил работа близо до памперса, но не беше стигнал до него.
Ще го водим в банята, но така няма ли да се обърка, че му даваме наградки на 2 места и да не знае къде да иде :)
Ето го малкия мискинин :)
Публикувано: 10 January 2014 - 11:16 AM

Сега покажете на кученцето, че може да ви има доверие, обгърнете го с любов и внимание, чак след това е възпитанието.

Публикувано: 12 January 2014 - 11:31 AM
п.с. Кучето е на 2г.
Публикувано: 12 January 2014 - 11:35 AM
Marge, в 12 January 2014 - 11:31 AM, написа:
п.с. Кучето е на 2г.
От кога е това поведение? Има ли ситуация или факти, които може да са го провокирали? Ремонт, разместване, смяна на жилище, отсъствие на член от семейството (глутницата)? Помислете и дайте повече информация.

Публикувано: 12 January 2014 - 11:43 AM
Публикувано: 12 January 2014 - 12:21 PM
Не отговорихте дали нещо се е променило, освен затворената врата на терасата. Понякога се шашкат след ремонт или разместване. Когато се смени жилището го приемат като "нов дом, нови правила". Или някаква друга причина, да спре да спазва правилата, които твърдите, че е бил усвоил.
На първо време е добре да смените мястото на купичките за храна и вода. Кучетата имат инстинкт да не си вършат нуждите, където спят и ядат, по-добре да не го разваляте допълнително. Сложете ги по-далеч от там, където се е изхождал някога.
Ако сте твърдо убедени, че е опит за доминация, пробвайте да затегнете юздите. Увеличете ученето на команди. Спазвайте правилата за "лидерството". Нищо не пречи да пробвате. Ако има ефект - били сте прави. Ако няма, то проблема е другаде.

Публикувано: 12 January 2014 - 03:28 PM
Marge, в 12 January 2014 - 12:55 PM, написа:
Не мисля, че се разбираме...
Прочети пак последните ми постове, надявам се да разбереш какво точно имам предвид. Не искай съвет, ако не си готова да го приемеш. Ако искаш остави нещата така и си се чуди защо...
Надявам се някой друг да се включи, за да стане двустранна комуникацията.

Публикувано: 17 January 2014 - 10:09 AM
aseto76, в 16 January 2014 - 02:48 PM, написа:
Ако е на 30-40 дни е нормално кучето да прави така. Още си суркат тумбаците по земята и им е трудно да се придвижват. След 2рия месец вече не би трябвало да е така. Ако кучето ви е по-голямо, значи някъде в уравнението има грешка. Пробвайте с привличащи капки върху памперса. И сменете леглото, за да не мирише на тоалетна.

Публикувано: 23 January 2014 - 06:08 PM
Благодаря предварително
Публикувано: 24 January 2014 - 09:42 AM
На каква възраст е кучето ви? Има ли нещо, което се е случило преди две седмици, за да се предизвика това поведение?
Според мен не го прави, защото наистина му се ходи по нужда. Смятам, че е емоционална проява на привързаност към вас.
СТРАХ ОТ РАЗДЯЛА СЪС СТОПАНИНА
Вижте тази тема. Ако поведението е започнало от подбудителен фактор, преди две седмици, може да не са налице всички деструктивни симптоми. Но това не означава, че трябва да се стига до там.

Публикувано: 24 January 2014 - 04:15 PM
MiSs KiSs, в 24 January 2014 - 09:42 AM, написа:
На каква възраст е кучето ви? Има ли нещо, което се е случило преди две седмици, за да се предизвика това поведение?
Според мен не го прави, защото наистина му се ходи по нужда. Смятам, че е емоционална проява на привързаност към вас.
СТРАХ ОТ РАЗДЯЛА СЪС СТОПАНИНА
Вижте тази тема. Ако поведението е започнало от подбудителен фактор, преди две седмици, може да не са налице всички деструктивни симптоми. Но това не означава, че трябва да се стига до там.
Здрасти,благодаря за отговора,но не мисля,че е страх от раздяла.Преди няколко месеца го имахме този проблем,тъй като се преместихме в ново жилище,но вече изобщо не лае,когато се оправям да излизам отива и си ляга да спи,даже и не ме изпраща .Казвам му "чао"и той знае,че излизам.Преди две седмици,може би това,че бяха празници и имаше човек с него,но и в тези дни сме го оставяли сам за по няколко часа със същата процедура,за да не отвикне.Иначе други пъти през седмицата е стискал докато се прибера от работа,един ден чака,а на другия не стиска.Това не е толкова проблем.По-скоро ми се иска да го науча в банята,там да си знае докато е сам.Ще пробвам с привличащи капки
p.s.на година и половина е
Публикувано: 30 January 2014 - 09:42 AM
При кучетата има един феномен: "нов дом - нови правила". Надявам се, че за тези два месеца не е станало твърде късно, за да го научите наново, че в този дом важат същите правила, като в предишния.
За година и половина с Джак сме сменили три жилища. Всеки път първата му работа беше да провери, кои правила може да наруши. Винаги съм гледала да му покажа, че старите правила важат навсякъде, а ако имам шанс да го науча и на нови.

Публикувано: 03 February 2014 - 01:03 PM
MiSs KiSs, в 30 January 2014 - 09:42 AM, написа:
При кучетата има един феномен: "нов дом - нови правила". Надявам се, че за тези два месеца не е станало твърде късно, за да го научите наново, че в този дом важат същите правила, като в предишния.
За година и половина с Джак сме сменили три жилища. Всеки път първата му работа беше да провери, кои правила може да наруши. Винаги съм гледала да му покажа, че старите правила важат навсякъде, а ако имам шанс да го науча и на нови.
Още в началото започнах наново да го приучвам,дори сега е по-добре от стария апартамент,защото там беше бебе и си позволяваше своеволия докато сега в новия е много послушен,не прави никакви бели като изключим това пишкане на плочките на коридора примерно докато е сам.Но не е ръфал нищо,още в началото му показахме,че не може и нямаме проблеми.
Ще опитам с приучващи капки,целта ми е поне като не може да стиска да се научи примерно в банята докато е сам,защото е имало случаи ,когато се налага да остане за 5-6 часа,просто работата не ми го позволява.
Публикувано: 04 February 2014 - 10:24 AM
Случвало ми се е 14ч. кучовци да не излизат и да не са направили нито една беля. Ако някой от тях има зор (разстройство, или е прекалил с водата) идват и мрънкат специфично, за да си кажат. Джак е така още откакто беше на 5 месеца.
Разбирам, че бЕлите не са много (колко може да изпикае един мопс?), надявам се и да не станат по-големи. Оставете положението така (както искате), но ако стане по-зле не си скубете косите.
Понякога е по-добре да се разбере какъв е проблема на кучето, не да се примирявате с положението.

Публикувано: 04 February 2014 - 12:21 PM
Просто не знам какво да направя,може да е страх от раздяла,но понеже ги няма другите признаци -разрушение,лай и т.н. и вече минахме през това ,мисля,че го е преодолял.Когато тръгвам да излизам навън,не скимти и не върви след мен,напротив-взима си играчките и си се качва на диванчето и даже не ме и отразява,че излизам.Единият ден ме чака да се прибера и не е ходил по малка нужда,на другия ден се е изпишкал веднъж и така...затова не мога да си обясня какъв точно е проблемът.
Поздрави
p.s.кучето е фр.булдог
Публикувано: 04 February 2014 - 08:35 PM
borislava_, в 04 February 2014 - 12:21 PM, написа:
Сама си отговаряте ,така че време е да дадете разумно обяснение .

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/
Публикувано: 04 February 2014 - 08:47 PM
MiSs KiSs, в 30 January 2014 - 09:42 AM, написа:
Тъкмо сметнах,че започвате да разсъждавате правилно,докато не се появи тази констатация .
Не ,кучето не пикае демонстративно .
Уринирането , късането и унищожаването на предмети са признаци на силен стрес . А това,че някои ( т.е. повечето) кучета изпращат "апатични" стопаните си е отражение на човешкия непукизъм - едни не виждат ясно изразените признаци ,други напук ги пренебрегват . Е,как тогава кучето да информира ,след като така и така никой не го отразява .
Това последното днес го написах на една дама в горе-долу същата връзка .

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/