Dog.bg Форуми : Хигиенни навици - обучение

Към съдържанието

• (66 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хигиенни навици - обучение Оцени темата: ***** 9 Гласове

#201 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 14 October 2008 - 05:37 PM

Щом нищо му няма, забранете му да се качва... :) А поискахте ли 2ро мнение на ветеринар?
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#202 Потребителят е офлайн   Атина Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 October 2008 - 10:00 PM

Здравейте!
имам доберманка на 5 месеца.
Живея в къща с двор, тя денем стои на двора /има изрязана вратичка на гаража и може да си влиза и излиза когато иска/
Сутрин преди работа я пускам навън от двора и тя свършва бързо всичко.
Вечер като се прибирам я пускам да излезе извън двора - тя пишка, изграем си и след това я качвам при нас и обикновено седи в къщи докато си легнем.
Много често, обаче пишка и ака и в къщи, когато е с нас, независимо, че е била на двора до преди 1 час и даже е и разхождана навън.
Смятате ли, че защото през деня е на двора няма да придобие навици да не го прави вътре в къщата?
или просто е малка и ще се оправи с времето? :-
User's Signature

tmilka@abv.bg

#203 Потребителят е офлайн   tarik Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 October 2008 - 09:11 AM

Ще попитам и друг лекар,но това да не се качва на леглото няма да стане никога,така поне си мисля.Твърде вече е голям,за да се отучи.Струва ми се .че съм в безисходиица.Мислих и за нещо като памперси и ако се продават такива ще опитам.Лошото е ,че съпруга ми реагира много остро, защото кучето спи при него и го подмокря всяка нощ.

#204 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 15 October 2008 - 09:16 AM

Цитат

Здравейте!
имам доберманка на 5 месеца.
Живея в къща с двор, тя денем стои на двора /има изрязана вратичка на гаража и може да си влиза и излиза когато иска/
Сутрин преди работа я пускам навън от двора и тя свършва бързо всичко.
Вечер като се прибирам я пускам да излезе извън двора - тя пишка, изграем си и след това я качвам при нас и обикновено седи в къщи докато си легнем.
Много често, обаче пишка и ака и в къщи, когато е с нас, независимо, че е била на двора до преди 1 час и даже е и разхождана навън.
Смятате ли, че защото през деня е на двора няма да придобие навици да не го прави вътре в къщата?
или просто е малка и ще се оправи с времето? :-

Кучето не е малко. Опитвали ли сте се да и покажете, че не искате да пиша вътре? Поощрявате ли, когато си свърши работата на двора? Тя май не разбира още, че не трябва да ходи вътре и понеже не яда и спи там не може да стане от самосебе си.
User's Signature

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг

Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg

#205 Потребителят е офлайн   Атина Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 October 2008 - 09:58 PM

Поощрявам - хваля я и я погалвам и казвам Браво. Освен това когато е при нас вечер някой път я храним в хола, а някой път я храним в гаража. Там й седи и паницата с водата. Смятах, че щом винаги може да излезе навън и да свърши работа навън в двора - няма да прави нищо вътре в къщата - независимо в хола или в гаража - но уви. Мислите ли, че като порасне това ще се получи от самосебе си или трябва нещо специално да се прави?
User's Signature

tmilka@abv.bg

#206 Потребителят е офлайн   Рот Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 October 2008 - 10:15 AM

Искам аз да разкажа за моето бебе,то е на 4 месеца за момента тортичките ги правим само навън,но с пишкането е голям проблем,пишка много често и повечето пъти вътре.Когато го хвана че пишка му казвам 'НЕ" и го извеждам навън.Искам да ви попитам след колко месечна възраст кученцата се научават да стискат.
Примерно сутрин ме събужда рано към 6 часа,това е знак че ще направи нещо,аз ставам веднага и докато се облека,той вече се е изпишкал,просто не може да задържи и 2 мин.Извеждам го по 3-4 пъти на ден,преди и след хранене,когато успея да забележа,че му се ходи.
Но леко почвам да се отчайвам,дали скоро ще се научи да ходи само навън?
User's Signature

Качена снимка

#207 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 October 2008 - 11:19 AM

Цитат

Поощрявам - хваля я и я погалвам и казвам Браво. Освен това когато е при нас вечер някой път я храним в хола, а някой път я храним в гаража. Там й седи и паницата с водата. Смятах, че щом винаги може да излезе навън и да свърши работа навън в двора - няма да прави нищо вътре в къщата - независимо в хола или в гаража - но уви. Мислите ли, че като порасне това ще се получи от самосебе си или трябва нещо специално да се прави?

Трудно ми е да преценя от описанието. По принцип кучетата много "държат" на ритуала. Най-добре е да храните на едно и също място, а не да го сменяте. Наблюдавайте, кога точно Вашето куче пиша/ака  къщи, обикновенно те си и показват, стават нервни, душат, въртят се и когато забележите, че нещо ще става, взимате кучето и го изнасяте в градината. Ако си свърши работата - похвала, наградка. Бъдете постоянни.
User's Signature

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг

Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg

#208 Потребителят е офлайн   lasita Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 17 October 2008 - 10:15 PM

Много Ви моля помогнете....
имам куче на 5месеца, докато нямаше ваксините я научихме да пишка и ака на терасата, сега я разхождаме с часове на вън и неиска да се изходи, щом се прибере тича на терасата и там го прави, как да и променя навика, у дома искат да я изгонят вече, усмърдяхме се ........дайте ми съвет

#209 Потребителят е офлайн   rgg Икона

Публикувано: 18 October 2008 - 10:59 AM

Здравейте!
Имаме нужда от помощ. Имаме мъжка булонка на 5 години. До пролетта живеехме в стария ни апартамент, на 7 етаж, и двамата с мъжът ми работим на смени и затова кучо от малък го научихме да си върши работата само в банята, нямахме никакви проблеми, като имаше нужда просто си влизаше, дори идваше да ни се "похвали" какво е свършил. От половин година живеем в нов апартамент, бързо свикна с новата обстановка, а и мебелите са си старите. НО от 2-3 месеца в съседния апартамент се нанесе съседката, която има мъжка овчарка. И ние вече имаме проблем, нашия почна да препикава вратата на банята от към коридора, взехме от ветеринаря спрей, с който се пръска и той не би трябвало да препикава, но при нас не върши никаква работа. Мъжът ми вече е бесен и се е заканил, че в най - скоро време ще го приспи.
Какво мога да направя, за да престане с това пикане?

#210 Потребителят е офлайн   Malcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2008 - 04:51 PM

Малко ще е трудно натези годинки, но единствения начин е да го научите да излиза сутрин рано и вечер, а и мисля че това не е повод да приспиш едно куче, просто трябва да се положат необходимите усилия, и ние работим, знам как е, а ако все пак сте решили да го приспивате........по-добре го подарете нанякой който ще може да се грижи за него

#211 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2008 - 06:13 PM

Тук в последно време става едно надпикаване. Малкия като се изпусне някъде и след него Мишел отива да се изпикае отгоре и става...  :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: Какво се прави в този случай?
User's Signature

Качена снимка

#212 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 October 2008 - 07:37 PM

Цитат

Здравейте!
Имаме нужда от помощ. Имаме мъжка булонка на 5 години. До пролетта живеехме в стария ни апартамент, на 7 етаж, и двамата с мъжът ми работим на смени и затова кучо от малък го научихме да си върши работата само в банята, нямахме никакви проблеми, като имаше нужда просто си влизаше, дори идваше да ни се "похвали" какво е свършил. От половин година живеем в нов апартамент, бързо свикна с новата обстановка, а и мебелите са си старите. НО от 2-3 месеца в съседния апартамент се нанесе съседката, която има мъжка овчарка. И ние вече имаме проблем, нашия почна да препикава вратата на банята от към коридора, взехме от ветеринаря спрей, с който се пръска и той не би трябвало да препикава, но при нас не върши никаква работа. Мъжът ми вече е бесен и се е заканил, че в най - скоро време ще го приспи.
Какво мога да направя, за да престане с това пикане?

Вашето куче не пикае вкъщи, а си маркира територията, реагирайки на близкото присъствие на друг мъжкар. Най-бързия и лесен начин да го отучите е да го кастрирате - вероятно ще престане скоро след това.
User's Signature

#213 Потребителят е офлайн   rgg Икона

Публикувано: 18 October 2008 - 08:57 PM

Цитат

Вашето куче не пикае вкъщи, а си маркира територията, реагирайки на близкото присъствие на друг мъжкар. Най-бързия и лесен начин да го отучите е да го кастрирате - вероятно ще престане скоро след това.

Това беше и нашата първоначална идея, но ветеринаря ни каза, че не може да сме сигурни, може и да спре, може и да не спре. Ще пробвам да го "запозная" с другото куче, за да разбере, че не му е конкуренция, но той е такъв ревнивец, че не ни дава да си говорим с мъжа ми, лае и ходи ту при единия, ту при другия, да не би да го пропуснем.
Може би все пак ще пробваме с кастрацията, дано да се укроти.

#214 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 18 October 2008 - 11:49 PM

Цитат

но той е такъв ревнивец, че не ни дава да си говорим с мъжа ми, лае и ходи ту при единия, ту при другия, да не би да го пропуснем.
Или с малко възпитание с цел - да му се покаже, че не той е шефа в тая къща, както явно в  момента е.
Това не е ревност, а "ядосано" куче, което се дразни, че си позволявате да не му обръщате внимание.

Идеята да го запознаете с другото куче не е лоша, но какъв ще е резултата ... много зависи. Зависи от отношенията, които двете кучета ще установят помежду си.
Имам кастрирано куче у дома, при появата на чуждо в къщи -  моментално маркира. Понеже потока на чужди у нас е доста постоянен - макрирането също е посоянно, но винаги при отсъствие на хора. Дразнителя при нас (както и при вас) е толкова постоянен, че има чуството, че това маркиране започва да се превръща в навик. Така че опитайте да го издебвате, когато го прави и да му се карате - на момента и  ако можете да ограничите временно кучето да няма достъп до тази врата.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#215 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 October 2008 - 08:43 AM

Точно така трябва да постъпите.
Според мен наистина съществува опасност да се превърне в навик, това е което не трябва да позволявате.
Изчистете вратата с препарат на ензимна основа, когато ви няма ограничавайте достъпа, когато сте там - дебнете. Възможно е само един уикенд дебнене да свърши работа.
Освен това му обръщайте внимание и контактувайте, защото маркирането е плод на чувство за несигурност.
Когато го хванете в прегрешение прекъснете позорния акт като го стреснете (например с дрънчаща кутия или с Не), но не прибягвайте до физическо наказание - то само ще засили чувството за несигурност.
Може да опитате да облепите долната част на вратата с готварско фолио, което ще шумоли при препикаване - за някои кучета може да свърши работа, за други - не.

#216 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 October 2008 - 09:41 PM

Цитат

Тук в последно време става едно надпикаване. Малкия като се изпусне някъде и след него Мишел отива да се изпикае отгоре и става...  :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: Какво се прави в този случай?

Ъхъм, извинявам се, че пак си натрапвам въпроса, ама това се повтаря вече трета вечер. Няма причина да се изпуска, да е болна или нещо. Просто ходи на мястото, където е пишкал Спайк и маркира отгоре.
User's Signature

Качена снимка

#217 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 October 2008 - 06:58 AM

Ами, интересно какво ли друго се прави?!
Чисти се, наблюдава се, възпитава се, вдъхва се увереност на кучето, че не губи мястото си.
Настояваш с въпрос за маркиране, породено от присъствие на друго куче, на който току-що е отговорено.

#218 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2008 - 09:55 AM

Мерси за отговора. При нас нещата са различни, но ще се постарая да я дебна и през нощта, защото тя само тогава чишка вкъщи.
User's Signature

Качена снимка

#219 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 October 2008 - 10:06 AM

В какво според теб се състои разликата по същество?
Щом е нощем - опъни въженце със звънче около мястото й за спане.

#220 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2008 - 10:18 AM

Ами ако я принудя да спи в моята стая, при другото куче, обаче с привилегията да се качва на леглото дали ще свикнат по - бързо един с друг или рискувам да се изтрепят през нощта?
User's Signature

Качена снимка

• (66 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема