Dog.bg Форуми : Хигиенни навици - обучение

Към съдържанието

• (66 Страници) +
  • « Първа
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хигиенни навици - обучение Оцени темата: ***** 9 Гласове

#301 Потребителят е офлайн   mucana Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 08 January 2009 - 10:32 PM

Прочетох,но за кусането на вестниците нищо не разбрах.Пише само да променя мястото им,но не помага.Благодаря

#302 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 08 January 2009 - 10:50 PM

Опитайте с памперси?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#303 Потребителят е офлайн   Bella C.N. Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 January 2009 - 02:50 PM

Цитат

Опитайте с памперси?

Неудачен вариант  ако кучето има склонност да си яде "подложката"  :- Памперсите имат найлон отдолу и според мен са доста опасни за поглъщане, а не е никакъв проблем да бъдат разкъсани за секунди дори и ако са фиксирани за пластмасова подложка за тоалетна. Да не казвам пък, че и самата пластмасова подложка за тоалетна може да бъде изгризана. Ако някой държи да си приучва кучето към ходене на точно определно място вкъщи се искат само търпение и упорство - не мисля, че има някакво значение дали има или няма подложка за целта. Да не говорим пък, че според мен е много по-лесно да почистиш някаква твърда подова настилка отколкото да се чудиш в какво да събираш напикани вестници и да ходиш по 15 пъти на ден да ги изхвърляш в котейнера, което не отменя чистенето на пода под вестниците. Килимите може временно да бъдат прибрани ако е проблем или пък да бъдат изпрани основно след някакъв период от време.
User's Signature

Качена снимка

#304 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 09 January 2009 - 03:28 PM

Кученцето не разбира явно, какво да прави в банята с тези вестници. Сложете малко опикано парче отгоре, за да може да "подуши" идеята Ви. Ако се изпишка, кажете БРАВО!!!! и голяяяямо лакомство.
User's Signature

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг

Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg

#305 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2009 - 03:41 PM

В наградите е истината  ;D
От собствен опит мога да посъветвам,че ако има плочки или друг непопиващ материал,забравете за вестниците.Може би в началото,колкото да се подскаже къде искате да си върши нуждите,но после ги махайте.При нас процедурата беше:носене на торба за отпадъци специално за кучешки истории,която стои на терасата по обясними причини,махане на мокрия вестник,който залепва и се къса,попиване с попивателна кърпа,подсушаване,постилане на нов вестник  :rolleyes: И това като е малко кучето се повтаря по безброй пъти на ден.Да не забравяме,че един абонамент за вестник не стига,трябват доста повече от един на ден.
Според мен памперса в поставка е по добър вариант,но нашето го накъса и изгриза поставката.И така се принудихме да е вестник.
Успех на всички,които сега започват с тези процедури ;) Търпение трябва

#306 Потребителят е офлайн   lutova_83 Икона

• Габи
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 January 2009 - 03:53 PM

Цитат

Кученцето не разбира явно, какво да прави в банята с тези вестници. Сложете малко опикано парче отгоре, за да може да "подуши" идеята Ви. Ако се изпишка, кажете БРАВО!!!! и голяяяямо лакомство.

:palec:    Точно така се научи малкото Габче :kuchence:  за 2 дена и вече си знаеше къде да ходи до тоалетна  :yahoo:
User's Signature

Качена снимка

#307 Потребителят е офлайн   Мил@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 January 2009 - 04:24 PM

Мога ли да попитам, без да искам да обидя никого - защо ви е необходимо да учите кучетата да пишкат в тоалетна или баня? Нали така или иначе трябва да се извеждат на разходка, за да не са обездвижени и да не се изнервят, като са само вкъщи? Като ви чета, повече енергия ви отнема чистенето след кучешкото изхождане, отколкото да се изведе кучето навън да се изпишка. Или греша? Питам само от любопитство. И аз имам куче, но изобщо не сме опитали да пишка или ака в банята - защо да си създаваме допълнителна работа. Сега си върши всичката работа навън и само имам гриждата да гледам къде ака и да не забравя да имам торбичка в мен - но всъщност имам торбички във всички якета  ;D
User's Signature

"Консумацията на положителности е задължителна."
Качена снимка

#308 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2009 - 04:33 PM

Куче не се извежда, преди да му се сложи последната ваксина.
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#309 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2009 - 04:48 PM

Пък и някои ужасно мразят стоенето навън, защото им е студено, например. Спайк като му е студено навън колкото и да му се ходи, стиска и бърза да влезе.
User's Signature

Качена снимка

#310 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 January 2009 - 04:53 PM

Ако куче се вземе от развъдник, след 3-я месец и с всички ваксини, ученето в банята е безсмислено. За съжаление тук рядко става така.
User's Signature

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг

Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg

#311 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2009 - 05:26 PM

Така или иначе има моменти в които не можем да я извеждаме,затова решихме че е добре да си знае и място и на терасата.Освен това нашето и когато е топло не му се излиза,а какво остава когато е студено.Но това си е наше решение,разбира се.

#312 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2009 - 05:31 PM

Цитат

Така или иначе има моменти в които не можем да я извеждаме,затова решихме че е добре да си знае и място и на терасата.Освен това нашето и когато е топло не му се излиза,а какво остава когато е студено.Но това си е наше решение,разбира се.
За мен това е грешка. Кучетата трябва да излизат не само за да си вършат нещата. Дали ще му е приятно и интересно до голяма степен зависи и от вас. Просто те не са животни като котките. Масовото отглеждане на минипороди само и единствено в къщи за мен е ужасно. Това важи и за по-големи и всякакви породи.
User's Signature

#313 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2009 - 05:43 PM

Това не е за тази тема,но Бушка не казвам че си стои в къщи постоянно,просто когато е студено не иска да излиза.А и тя пишка по 15 пъти на ден.Поне първата й зима ще е така,като порасне предполагам че всичко ще си върши навън

#314 Потребителят е офлайн   Мил@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 January 2009 - 06:09 PM

Благодаря на всички отговорили и на тези, които ще отговорят тепърва, ако има такива. Като взимахме нашето куче, му направихме ваксините, но го извеждахме на полянката пред нас на наш риск да пишне.  Стори ми се мъка да го уча първо да пишка и ака в баня, а след седмица-две - отново да го уча навън. Изобщо не се сетих за този аргумент, по тази причина. И понеже моето куче е порода, която изисква много движение и разходки, независимо от времето, и ние предварително си го знаехме, не се сетих, че може да има хора с други възгледи върху отглеждането на домашния им любимец. Още веднъж благодаря.
User's Signature

"Консумацията на положителности е задължителна."
Качена снимка

#315 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2009 - 06:26 PM

През деня си излизат, Мишелка много се радва на снега и си скача вътре като сърничка, обаче Спайк постоянно бяга към вратата и отказва да си върши акането, специално, особено вечерта като стане много студено и цялата ни игра се свежда до опазването на вратата, защото я отваря сам. Вече го отчитам като грешка в самото възпитание това, че не стои навън да се запознава със света и шумовете и всичко останало и съм се зарекла, че поне веднъж на ден ще излизаме с каишката, барем му хареса вънка и почне като нормалните кучета да се моли за излизане.
User's Signature

Качена снимка

#316 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 January 2009 - 06:32 PM

Да ви кажа, не е само до възгледи и разбирам Лола, макар аз също да съм противник на приучаване в баня.
Зависи от сезона. Точно миналата година по това време се случиха първите разходки на мъничката щерка на Реджо докато беше при нас. То трепереше като лист, просто съвпаднаха с най-студените дни на годината. А като взе и в снега без нищо да виждаме си изпонаряза лапата, съвсем закъсахме. Страхувах се да не приеме разходките като нещо много гадно. Макар че точно за нея нямаше опасност - и треперейки и с бинтована лапа с подхлъзваща се ръкавица отгоре пак й беше фън.
Могат да се случат моменти на неизвеждане, вече човек си преценява кое му е по-приемливо - да чисти повече през това време или да отучава от баня за доста по-дълго време след това.

#317 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 January 2009 - 01:01 PM

Може би ако кучето е родено в края на зимата е по добре,защото до следващата зима вече е голямо и по издражливо,поне аз така си мисля.А нашето така се случи,че беше малко като започна зимата,пиеше антибиотици точно през това време и не излизаше и всичко това наложи да си го учим да ходи на терасата.Всеки си преценява доколко иска да чисти повече или да излиза повече навън,но така или иначе ако е малко пишка много на често и да излиза всеки път на минусовите градуси за мен лично не е приемливо,особено ако в къщи стои на топло.Не и докато не стане поне на осем месеца или пък е по голяма и издръжлива порода.

#318 Потребителят е офлайн   Malcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 January 2009 - 01:24 PM

Нашето се роди точно преди зимния период........на 3 месеца вече почнахме да го водим..........и директно го изведохме на минусовите температури.........и до ден днешен да чукам на дърво е здрав като бик, даже вчера беше на профилактичен преглед, няма никакви проблеми, сега обича снега повече от всичко, даже си похапва, лежи в него, въргаля се. Нямаме никакви проблеми въпреки че от още много малък е бил на студа.

Много бързо се приучи да ходи навън и когато беше още малък сам си казваше когато му се ходи.

#319 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2009 - 09:38 AM

Куче за пример  :->)

#320 Потребителят е офлайн   Malcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2009 - 10:56 AM

Дам, само в това отношение обаче  ;D
иначе голямо магаре, своенравен та знае ли се :)

• (66 Страници) +
  • « Първа
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни