Хигиенни навици - обучение
Публикувано: 08 January 2009 - 10:50 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 09 January 2009 - 02:50 PM
Цитат
Неудачен вариант ако кучето има склонност да си яде "подложката" :- Памперсите имат найлон отдолу и според мен са доста опасни за поглъщане, а не е никакъв проблем да бъдат разкъсани за секунди дори и ако са фиксирани за пластмасова подложка за тоалетна. Да не казвам пък, че и самата пластмасова подложка за тоалетна може да бъде изгризана. Ако някой държи да си приучва кучето към ходене на точно определно място вкъщи се искат само търпение и упорство - не мисля, че има някакво значение дали има или няма подложка за целта. Да не говорим пък, че според мен е много по-лесно да почистиш някаква твърда подова настилка отколкото да се чудиш в какво да събираш напикани вестници и да ходиш по 15 пъти на ден да ги изхвърляш в котейнера, което не отменя чистенето на пода под вестниците. Килимите може временно да бъдат прибрани ако е проблем или пък да бъдат изпрани основно след някакъв период от време.
Публикувано: 09 January 2009 - 03:28 PM

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг
Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg
Публикувано: 09 January 2009 - 03:41 PM
От собствен опит мога да посъветвам,че ако има плочки или друг непопиващ материал,забравете за вестниците.Може би в началото,колкото да се подскаже къде искате да си върши нуждите,но после ги махайте.При нас процедурата беше:носене на торба за отпадъци специално за кучешки истории,която стои на терасата по обясними причини,махане на мокрия вестник,който залепва и се къса,попиване с попивателна кърпа,подсушаване,постилане на нов вестник :rolleyes: И това като е малко кучето се повтаря по безброй пъти на ден.Да не забравяме,че един абонамент за вестник не стига,трябват доста повече от един на ден.
Според мен памперса в поставка е по добър вариант,но нашето го накъса и изгриза поставката.И така се принудихме да е вестник.
Успех на всички,които сега започват с тези процедури ;) Търпение трябва
Публикувано: 09 January 2009 - 03:53 PM
Цитат
:palec: Точно така се научи малкото Габче :kuchence: за 2 дена и вече си знаеше къде да ходи до тоалетна :yahoo:

Публикувано: 09 January 2009 - 04:24 PM
Публикувано: 09 January 2009 - 04:33 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
Публикувано: 09 January 2009 - 04:53 PM

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг
Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg
Публикувано: 09 January 2009 - 05:31 PM
Цитат

Публикувано: 09 January 2009 - 06:09 PM
Публикувано: 09 January 2009 - 06:26 PM

Публикувано: 09 January 2009 - 06:32 PM
Зависи от сезона. Точно миналата година по това време се случиха първите разходки на мъничката щерка на Реджо докато беше при нас. То трепереше като лист, просто съвпаднаха с най-студените дни на годината. А като взе и в снега без нищо да виждаме си изпонаряза лапата, съвсем закъсахме. Страхувах се да не приеме разходките като нещо много гадно. Макар че точно за нея нямаше опасност - и треперейки и с бинтована лапа с подхлъзваща се ръкавица отгоре пак й беше фън.
Могат да се случат моменти на неизвеждане, вече човек си преценява кое му е по-приемливо - да чисти повече през това време или да отучава от баня за доста по-дълго време след това.
Публикувано: 10 January 2009 - 01:01 PM
Публикувано: 10 January 2009 - 01:24 PM
Много бързо се приучи да ходи навън и когато беше още малък сам си казваше когато му се ходи.