Dog.bg Форуми : Хигиенни навици - обучение

Към съдържанието

• (66 Страници) +
  • « Първа
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хигиенни навици - обучение Оцени темата: ***** 9 Гласове

#341 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 19 January 2009 - 12:03 PM

Мммм, не съм много съгласна с горния пост. 3 месечно куче мисля, не може да стиска 4 часа. При извънредна ситуация може би, но не и редовно да се иска това от него. Макар че е относително, по принцип подбони обобщения са подвеждащи, защото зависят от много неща.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#342 Потребителят е офлайн   Dark _ Lady Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 20 January 2009 - 09:58 AM

Ох, сега сигурно ще ви стане смешно, като разберете , че говоря за кученце на около 30 дена :meche: :izcherven: :izcherven: :izcherven: Доста избързвам нали?Просто въпроса ми е не кога окончателно ще престане да пишка и ака навсякъде , а от кога, от каква възраст мога да започна да го приучавам?Да не го мъча излишно сега, когато това няма да даде резултат, а също и да не закъснея със започването и после отвикването да бъде още по - сложно? :blink:

#343 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2009 - 10:24 AM

Няма нищо лошо,дори е добре да го учиш и от сега къде да си върши работата,но очаквай инциденти и на други места.Все пак това е едно бебе  :blink: Затова ако имаш възможност му ограничавай местата където ходи из дома за да ограничиш и възможните локвички.

#344 Потребителят е офлайн   aneto1970 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 January 2009 - 12:04 PM

След като изчетох цялата тема не срещнах поведение като това на нашата 3,5 месечна овчарка Кийра. Та затова рекох да го споделя. Винаги е добре да има различни случки, базиращи се на опита. Всички точки на сценария са налице - и пишкане тук-там безразборно, и безкрайни "Не"-та, поддържане на мокро (натопено в урина) парченце вестник в банята, и носене в тоалетната, и клечане да изчакаш да си свърши работата, тичане насам-натам с парцал в ръка, и радостно "Браво" като уцели точното място. Не изпадаме в истерия, не се крещи по нея, не я удряме. И не драматизираме, все пак не ни е първото куче, то за всичко си има време. Чакаме да дойде заветния понеделник, остават още "само" 5 дни, тогава ще може вече да излиза навън и ще я учим наистина къде им е мястото на отходните материали. Хубавото е, че в къщи винаги има човек.
Та различното е, че сценария действа през деня. А нощем, при целия ни страх от локви и миризливи изненади из цялата стая, всичко си е ок. Гадинката малка ходи в банята и си върши всичко там, и пишкането, и акането без да я наблюдава никой. Това е още от първия ден, в който я взехме и така вече 12 дни, без пропуск. Всяка сутрин има поне една локвичка и отлежало, обилно ухаещо доказателство за добро хранене. Опитах през деня да се правя, че не я забелязвам, ама не действа. Кучешки им работи. :namigam:

#345 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2009 - 12:09 PM

Дойде ми нещо малко идиотско но пък знае ли човек,ами да дърпате щори и пердета и да мисли че е нощ :blink: Но пък щом ще ходи навън след няколко дни,все ще устискате още малко  ;)
Поздрави!

#346 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2009 - 05:54 PM

Цитат

Едно клипче към темата, по принцип (не конкретно към горния пост), за научаване да ходят на вън.

И аз процедирам така, с разликата, че нямаме клетка. Ако сте по - наблюдателни или ако прекарвате повече време с кученцето се забелязва разлика в поведението. Моя се изнервя, вземаме се на ръце, защото иначе почва по пътя и като сме постоянни и почти нямаме беля за последните седмица-две.
User's Signature

Качена снимка

#347 Потребителят е офлайн   Dark _ Lady Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2009 - 11:03 AM

Страхотно клипче!Аз мисля да се възползвам от клетката, понеже няма как да я наблюдавам нон стоп... :blink:

#348 Потребителят е офлайн   sunny_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2009 - 05:02 PM

според вас нормално ли е вместо малко куче да взема пример от майка си майка му да вземе от него  :rolleyes: нашата мама започна да си пикае вкъщи и преди ако е стискала да не ака сега и това прави  :huh:
мислите ли че метода с клетката помага и при големи кучета.между другото още щом и кажа хайде съни на разходка и започна да и слагам повода нашата кляка и хоп локва

#349 Потребителят е офлайн   Vesi_i_Hera Икона

Публикувано: 30 January 2009 - 11:43 PM

Моето бебенце като беше много малка и не можеше да излиза още със сестра ми я гледахме вкъщи и тя спеше при мен и следователно пишкаше при нея, тъй като леглата ни са на Г ,а Хера не можеше да слиза.Така, 4е метода с клетката със сигурност е ефикасен, но ние не знаехме за него тогава. :blink: ;)

#350 Потребителят е офлайн   Frica Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2009 - 03:16 PM

Хора, моля за малко помощ. Ние сме на 3 месеца, но още си нямаме всички ваксини и не можем да излизаме. Та, ясно е че пишкаме навсякъде, но не е в това проблема.
Пишка си основно в леглото, неговото легло. Правилото 'не цапам където спя' НЕ важи за него.
Та как да го отуча да пишка там?
Страх ме е да му се карам, защото е едва от два дни при нас и не е свикнал още, стах го е и не искам да го плаша допълнително.
Имате ли някакви идеи?

#351 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2009 - 03:32 PM

Ако изпереш цялото легло много,ама много добре или ако е постелка я смени.Или пък нещо също толкова нетрадиционно като самия му навик,давай му няколко пъти храна там.Освен че не би трябвало да цапат къщата

#352 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2009 - 03:32 PM

продължавам си мисълта...не би трябвало и да цапат там където ядат

#353 Потребителят е офлайн   Frica Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2009 - 03:56 PM

Благодаря! Ще пробвам още при следващото хранене. Дано да помогне.
Смених му я постелчицата на леглото и сега само дебна да не направи пак белята.
Днес като видях, че му се пишка, го сложих в/у вестниците и му дадох да подуши хартия напоена с неговото пиш, стояхме така сигурно 15 мин. Накрая реших, че не му се пишка и го пуснах и докато се обърна вече се беше изпишкал на леглото.

Дано с храната има ефект!

#354 Потребителят е офлайн   Vesi_i_Hera Икона

Публикувано: 31 January 2009 - 04:25 PM

Когато кученцата са малки наистина изглежда ,4е никога няма да се научат да пишкат кадето трябва, ние бяхме доста изплашени докато Хера не можеше да излиза, но така или иначе плана не беше да живее вкъщи, щом минаха ваксините я изведохме в двора на къщата. Сигурна съм, 4е твоето кученце ще свикне, въпрос на време е , а и тук има страхотно ценни съвети  :blink: Успех!

#355 Потребителят е офлайн   sixkiller Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 February 2009 - 10:34 AM

И моето куче ще го подложа на това испитание  ;D (но след като си го купя  :->))
User's Signature

Качена снимка

#356 Потребителят е офлайн   sunny_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2009 - 04:12 PM

здравейтееее  :wub:
Ние вече ходим навън  :blink: пишкаме по 2,3 пъти акаме абе каквото прави мама това прави и бебчо.Е естествено и вкъщи на памперса ходи и понякога на някое легълце но по рядко се случват такива белички вече :blink:ю
поздрави на всички и успех с куджовците  :kuchence:

#357 Потребителят е офлайн   Falken Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 21 February 2009 - 08:14 PM

Здравейте, преди няколко дена си купих питбулче, но още когато го взех беше с глисти, нали сложиха му паста и едно хапче, за да почне да ги изхожда .... всичко беше наред докато не отидох на училище и след като се върнах цялата детска беше оак*на ... от 2 дена насам го водя през 30 мин до едно кашонче с "пясък" (така да се каже котешка тоалетна, едини сиви камъчета") но така и не се научи... дочух че продавали такива капки и където сложиш кученцето само там ходи :? Дали е разумно да си купя такива или да продължавам да опорствам?
П.С. Кученцето е на 55 дни и е порода питбул
User's Signature

Господи, пази ме от приятелите ми, а аз от враговете си мога и сам!

#358 Потребителят е офлайн   Мил@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 February 2009 - 01:15 PM

Показване на мнениетоFalken, в Feb 21 2009, 06:14 PM, написа:

Здравейте, преди няколко дена си купих питбулче, но още когато го взех беше с глисти, нали сложиха му паста и едно хапче, за да почне да ги изхожда .... всичко беше наред докато не отидох на училище и след като се върнах цялата детска беше оак*на ... от 2 дена насам го водя през 30 мин до едно кашонче с "пясък" (така да се каже котешка тоалетна, едини сиви камъчета") но така и не се научи... дочух че продавали такива капки и където сложиш кученцето само там ходи :? Дали е разумно да си купя такива или да продължавам да опорствам?
Да прочетеш началото на темата първо, а? :) И помисли, дали ще искаш кучето да ака вкъщи. Кашончетата с пясък са за котки, между другото, за кучета има по-други средства), или навън? Колко е голямо кучето? Знаеш ли колко изаква едно голямо куче? Дали ще искаш това да се случва в къщата ти, като порасне? Само си питам... :)
User's Signature

"Консумацията на положителности е задължителна."
Качена снимка

#359 Потребителят е офлайн   huBBa__buBBa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 18 March 2009 - 11:37 AM

Здравейте.
От около месец имам кученце - мини пинчер. На 5 месеца е и имаме следния проблем: Понякога изпада в пълна паника, когато го извеждам навън. Живея в къща и го разхождам в двора. Имам още 2 кучета и 3 котки, но то се запозна с тях и не мисля, че това му е проблема, пък и не всеки път го е страх да излезе. Не знам какво да го права в такива ситуации - веднага тича към вратата и почва да драска, иска да се прибере, дори не ходи до тоалетна. Имали ли сте такъв проблем?

User's Signature

Качена снимка

#360 Потребителят е офлайн   huBBa__buBBa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 18 March 2009 - 11:40 AM

Показване на мнениетоFalken, в Feb 21 2009, 07:14 PM, написа:

Тези капки пък и тоалетната не помагат. Аз също се пробвах така с моето куче в началото, но отказва по всякакъв начин да ходи в тази тоалетна, дори не я поглежда. За нас и капките не свършиха работа, но не знам при вас може и да стане.
User's Signature

Качена снимка

• (66 Страници) +
  • « Първа
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема