Хигиенни навици - обучение
Публикувано: 19 January 2009 - 12:03 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 20 January 2009 - 09:58 AM
Публикувано: 20 January 2009 - 10:24 AM
Публикувано: 20 January 2009 - 12:04 PM
Та различното е, че сценария действа през деня. А нощем, при целия ни страх от локви и миризливи изненади из цялата стая, всичко си е ок. Гадинката малка ходи в банята и си върши всичко там, и пишкането, и акането без да я наблюдава никой. Това е още от първия ден, в който я взехме и така вече 12 дни, без пропуск. Всяка сутрин има поне една локвичка и отлежало, обилно ухаещо доказателство за добро хранене. Опитах през деня да се правя, че не я забелязвам, ама не действа. Кучешки им работи. :namigam:
Публикувано: 23 January 2009 - 05:54 PM
Цитат
И аз процедирам така, с разликата, че нямаме клетка. Ако сте по - наблюдателни или ако прекарвате повече време с кученцето се забелязва разлика в поведението. Моя се изнервя, вземаме се на ръце, защото иначе почва по пътя и като сме постоянни и почти нямаме беля за последните седмица-две.

Публикувано: 27 January 2009 - 05:02 PM
мислите ли че метода с клетката помага и при големи кучета.между другото още щом и кажа хайде съни на разходка и започна да и слагам повода нашата кляка и хоп локва
Публикувано: 30 January 2009 - 11:43 PM
Публикувано: 31 January 2009 - 03:16 PM
Пишка си основно в леглото, неговото легло. Правилото 'не цапам където спя' НЕ важи за него.
Та как да го отуча да пишка там?
Страх ме е да му се карам, защото е едва от два дни при нас и не е свикнал още, стах го е и не искам да го плаша допълнително.
Имате ли някакви идеи?
Публикувано: 31 January 2009 - 03:56 PM
Смених му я постелчицата на леглото и сега само дебна да не направи пак белята.
Днес като видях, че му се пишка, го сложих в/у вестниците и му дадох да подуши хартия напоена с неговото пиш, стояхме така сигурно 15 мин. Накрая реших, че не му се пишка и го пуснах и докато се обърна вече се беше изпишкал на леглото.
Дано с храната има ефект!
Публикувано: 31 January 2009 - 04:25 PM
Публикувано: 13 February 2009 - 04:12 PM
Ние вече ходим навън :blink: пишкаме по 2,3 пъти акаме абе каквото прави мама това прави и бебчо.Е естествено и вкъщи на памперса ходи и понякога на някое легълце но по рядко се случват такива белички вече :blink:ю
поздрави на всички и успех с куджовците :kuchence:
Публикувано: 21 February 2009 - 08:14 PM
П.С. Кученцето е на 55 дни и е порода питбул

Господи, пази ме от приятелите ми, а аз от враговете си мога и сам!
Публикувано: 23 February 2009 - 01:15 PM
Falken, в Feb 21 2009, 06:14 PM, написа:
Публикувано: 18 March 2009 - 11:37 AM
От около месец имам кученце - мини пинчер. На 5 месеца е и имаме следния проблем: Понякога изпада в пълна паника, когато го извеждам навън. Живея в къща и го разхождам в двора. Имам още 2 кучета и 3 котки, но то се запозна с тях и не мисля, че това му е проблема, пък и не всеки път го е страх да излезе. Не знам какво да го права в такива ситуации - веднага тича към вратата и почва да драска, иска да се прибере, дори не ходи до тоалетна. Имали ли сте такъв проблем?
Публикувано: 18 March 2009 - 11:40 AM
Falken, в Feb 21 2009, 07:14 PM, написа:
Тези капки пък и тоалетната не помагат. Аз също се пробвах така с моето куче в началото, но отказва по всякакъв начин да ходи в тази тоалетна, дори не я поглежда. За нас и капките не свършиха работа, но не знам при вас може и да стане.