Хигиенни навици - обучение
Публикувано: 04 January 2011 - 09:53 AM
Публикувано: 05 January 2011 - 10:11 AM
Публикувано: 05 January 2011 - 10:42 AM
Възможно ли е малките породи да се учат по-бавно? Или просто като частен случай дакелите, защото са много лигави да се учат бавно?
Възможно ли е в това положение, тя вече е на 8 месеца, никога да не се научи напълно навънка да се изхожда? А да не говорим ако е на ново място или има сняг навън, че изхождането е много трудно - все едно за първи път ще пишка навън!
Публикувано: 05 January 2011 - 08:30 PM
Днес вече е ходил 6 пъти.....после ще стане 7-мия. 3 пъти навън, 2 пъти на терасата и 1 път вкъщи (рано сутринта се е изтървал,явно трябва да ставам по рано ). Днес 4 разходки общо,но почивам,утре ще са по малко и изтърванията вкъщи повече. Явно трябва време. При всяко куче е различно...май не зависи от породата,а за всяко куче е индивидуално. Въпроса ми е някой по запознат да сподели лично с неговото куче как е било...на каква възраст вече е започнало да ходи 2 пъти: сутрин и вечер !!!!
Публикувано: 05 January 2011 - 08:41 PM
Публикувано: 06 January 2011 - 06:33 PM
Публикувано: 06 January 2011 - 06:38 PM
Публикувано: 07 January 2011 - 02:25 PM

Публикувано: 07 January 2011 - 05:07 PM
Имам 6-месечен женски дратхаар и проблема ми е следния, ако можете да помогнете:
- продължава да пикае в къщи, понякога го прави до един час след като съм я прибрал от разходка, а я разхождам дълго, минималната ни разходка е 45 мин. и то три пъти дневно.
Дайте акъл как да се справя с проблема. Това ми е четвърто куче подред и не съм имал никога толкова дълго този проблем с пикането в къщи.
Публикувано: 10 January 2011 - 09:51 AM
предстои ми да осиновя кученце на 5м. от друг град; не съм го виждала освен на снимки но това няма значение. Лошото обаче е, че нямам реална представа що за темперамент има, хигиенни навици и тн. Интересно ми е, до каква възраст може да се работи с кучето в тази линия- четох статиите тук и доколкото разбирам най-добре е възпитанието / по отношение на хигиената/ да се започне още първите седмици. Да, но аз го взимам почти половин годишно, има ли опасност колкото и да се опитвам да го обуча, то да е преминало възрастта за формиране на поведението и да си имам един дивак вкъщи?
Какво е по-различното в обучението на по-голямо кученце? Има ли някакви специфики, начини по които бързо и трайно да го обуча да не гризе кабелите, да не пишка в апартамента, и тн? Да, четох че ако го хвана на местопрестъплението, трябва да прекъсна пишкането / акането с НЕ и бързо да го изведа навън, само че проблема е че сме на 8ми етаж, и докато го смъкна до долу, горкото ще е свършило всичко в асансьора.
п.с. имах куче в продължение на 13 год. и той имаше перфектни хигиенни навици, но се научи от само себе си, не се е налагало да го обучавам. Затова сега тази материя ми е непозната.
Благодаря предварително на отговорилите,
Силвана
Публикувано: 10 January 2011 - 10:35 AM
Само ти препоръчвам, преди да вземеш кучето (тъй като не знам от къде смяташ да го взимаш) да попрочетеш форума, за да видиш какво става с кученцата с неясен произход и да не прибързваш с решението.

Публикувано: 21 January 2011 - 01:48 PM
predi dva dni si vzeh mini pin4er na 1 godina.
Stupankata podari ku4enceto s vsi4ko neohodimo.
Golqm sladur e, mn e umen no nabludavam golqm problem:
ku4enceto ne moje da stiska izpuska see vka6ti.
Izvejdame go po 3 pati na den a toi pone o6te tri pati pi6ka obilno pri polojenie 4e ne e pil mnogo voda.
Spored men ne se dalji higiennite mu navici ami prosto ne moje da stiska.Vazmojno li e da e nastinal?
Gledan e 5 dni v lek avtomobil,pri polojenie 4e navan e golqm stud:(
Molq pi6ete mi za6toto neznam kakvo da pravq
Публикувано: 21 January 2011 - 02:00 PM