Dog.bg Форуми : Хигиенни навици - обучение

Към съдържанието

• (66 Страници) +
  • « Първа
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хигиенни навици - обучение Оцени темата: ***** 9 Гласове

#661 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 04 January 2011 - 09:53 AM

не извеждай кученцето в НИКАКЪВ случай преди карантинния период на 3-тата ваксина,т.е 10 дена след поставянето на ваксина номер 3!!!
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#662 Потребителят е офлайн   Valka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating
Публикувано: 05 January 2011 - 10:11 AM

Моля Ви дайте съвет!!!! Имаме проблем с ходенето до тоалетна.....с пишкането. Като сме вкъщи се научи да ходи на терасата.....ако има някой до него да го забележи,че му се ходи и да му отвори....иначе се върти няма и 3 мин. и ходи където свари. Сутрин имам чувството,че става да пишка в 4-5 часа...защото когато и да стана сутрин той винаги се е изпикал....как да го науча,че сутрин трябва да се стиска докато стана....пробвах и да го вързвам изкъсо до леглото му (през нощта)-не става-пак се изпишква до леглото си-не му пука много,че ще го намокри. Като сме на работа пак си ходи вкъщи. Той е на 7 мес. и пол. нормално ли е от 6 до 9 вечерта да пишка 3 пъти ????? Как беше с вашите кучета ??? ИМА ЛИ НАДЕЖДА ДА СЕ НАУЧИ ИЛИ ВЕЧЕ Е ГОЛЯМ И СМЕ ИЗТЪРВАЛИ МОМЕНТА ???? Благодаря предварително
User's Signature

Качена снимка

#663 Потребителят е офлайн   crime Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 January 2011 - 10:42 AM

И нашето куче е около 8 месеца и макар разходките да са стабилни по 3 или 4 пъти в зависимост от деня (дали сме на работа или не), тя все още си пишка в къщи, понякога става през ноща ако и се ходи и пишка, друг път стиска цяла нощ и сутрин на разходката се изхожда, но тя все още пишка по 6 пъти на ден най-малко като половината са навънка.... а за тези вътре по никакъв начин не сигнализира, че евентуално й се ходи! Аз губя надежда да се научи. Вънка няма проблем с пишкането, знае че навън може и трябва, но също и знае, че и вътре е удобно. Карам й се като го прави вътре и тя ме гледа с поглед ("преди ми се радвахте като го направя на плочките, сега ми се карате").... Всички съседи, кучетата им са се научили много бързо... ние винаги я насърчаваме с браво и т.н.т. като се изпишка вънка, винаги първо пишкането после игра с пръчки и т.н.т.

Възможно ли е малките породи да се учат по-бавно? Или просто като частен случай дакелите, защото са много лигави да се учат бавно?

Възможно ли е в това положение, тя вече е на 8 месеца, никога да не се научи напълно навънка да се изхожда? А да не говорим ако е на ново място или има сняг навън, че изхождането е много трудно - все едно за първи път ще пишка навън!
User's Signature

Качена снимка

#664 Потребителят е офлайн   Valka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 05 January 2011 - 08:30 PM

Явно и при вас е нещо подобно....
Днес вече е ходил 6 пъти.....после ще стане 7-мия. 3 пъти навън, 2 пъти на терасата и 1 път вкъщи (рано сутринта се е изтървал,явно трябва да ставам по рано ). Днес 4 разходки общо,но почивам,утре ще са по малко и изтърванията вкъщи повече. Явно трябва време. При всяко куче е различно...май не зависи от породата,а за всяко куче е индивидуално. Въпроса ми е някой по запознат да сподели лично с неговото куче как е било...на каква възраст вече е започнало да ходи 2 пъти: сутрин и вечер !!!!
User's Signature

Качена снимка

#665 Потребителят е офлайн   stullunka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 January 2011 - 08:41 PM

Аз също имам подобен проблем,моя прекрасен господин пишка пред банята.Има си памперс с капки,но уви няма ефект.Когато се изпишка на памперса,което става 1 път на 2 дена и то с много мъчене винаги е възнаграден с бисквитка,която му се дава на момента.Интересното е че когато се наспи,нахрани или пие водичка винаги пишка и понеже се случи да съм повече време вкъщи редовно го следя и след като направи нещо от тези неща отиваме в банята и чакам колкото е необходимо,а той си ляга на килимчето под което разбирам,че не му се пишка.Изкарвам го ии пишка пред банята.Незнам защо мих го , търках го .. със дезодорант пробвах - е неще и неще .. отчаяла съм се вече 2 седмици едни и същи номера .. иначе не ми прави бели.Когато ме няма си играе с играчките или спи..Чакаме на 3 Февруари третата ваксинка и ще се учим навън,но понеже и това изисква много време и търпение искам да го науча да си ходи в банята .. За акането да не говорим където му падне там.Баща ми един път му се скара и когато памперса беше в моята стая си ходеше без проблем,но предполагам се сещате,че няма как да ми седи в стаята.Вашите сладури за колко време свикнаха ..
User's Signature

Качена снимка

#666 Потребителят е офлайн   Valka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 06 January 2011 - 01:45 PM

Stullunka твоето кученце е още малко,не се притеснявай. Ние писахме ,че нашите кучета са на по 8 месеца....за това се притесняваме. Определено имаш мноого време да го научиш :mg_062:
User's Signature

Качена снимка

#667 Потребителят е офлайн   stullunka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2011 - 06:33 PM

Знам,интересно ми става,че наистина немога да кажа,че е глупав.Имаме си една гума ( играчка ) донеси гумата - носи я .. Ела тук- идва .. Седни - сяда и това като го повторих най-много 3 пъти.Ще се научим макарче мисля след като бием 3-тата ваксинка направо навън и да стиска пък още 1 месец ще чистим и това е ..
User's Signature

Качена снимка

#668 Потребителят е офлайн   crime Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 January 2011 - 06:38 PM

Незнам каква порода е кучето, но мисля че поне още 2-3 месеца ще чистите... особено като времето не става за дъъъълги разходки. Нашето куче първите 2 седмици насила пишкаше навън ... толкова много вече му се ходеше, че от болка от стискане изскимтяваше и се напикаваше навън .... и тов а е след 2-3 часова разходка, иначе нямаше шанс да й дойде музата да пишка.... Но и беше лято, приятно и топло... а сега....
User's Signature

Качена снимка

#669 Потребителят е офлайн   stullunka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2011 - 02:32 AM

Йоркширче е .. Но едва ли има значение .. Според мен всяко куче си е индивидуално :) Както при човека
User's Signature

Качена снимка

#670 Потребителят е офлайн   Valka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 07 January 2011 - 02:25 PM

И моя в началото се стискаше навън.....и като се приберем вкъщи веднага се изпикаваше още в коридора....ама като се престраши няколко пъти навън видя,че няма нищо страшно :md_064: ....но предполагам,че като порасне още малко няма да пишка по 7 пъти на ден и ще е само навън :mg_062:
User's Signature

Качена снимка

#671 Потребителят е офлайн   emoelazar Икона

Публикувано: 07 January 2011 - 05:07 PM

Здравейте приятели
Имам 6-месечен женски дратхаар и проблема ми е следния, ако можете да помогнете:
- продължава да пикае в къщи, понякога го прави до един час след като съм я прибрал от разходка, а я разхождам дълго, минималната ни разходка е 45 мин. и то три пъти дневно.
Дайте акъл как да се справя с проблема. Това ми е четвърто куче подред и не съм имал никога толкова дълго този проблем с пикането в къщи.

#672 Потребителят е офлайн   stullunka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2011 - 03:02 AM

При мене се случи някакво чудо просто .. Когато се изпишка в коридора за пореден път реших да се накарам едно хубаво след което съм нямала никакъв проблем ..Пишка си там .Само акането , но и за него има време ! :) :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#673 Потребителят е офлайн   Силвана Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 January 2011 - 09:51 AM

Здравейте,

предстои ми да осиновя кученце на 5м. от друг град; не съм го виждала освен на снимки но това няма значение. Лошото обаче е, че нямам реална представа що за темперамент има, хигиенни навици и тн. Интересно ми е, до каква възраст може да се работи с кучето в тази линия- четох статиите тук и доколкото разбирам най-добре е възпитанието / по отношение на хигиената/ да се започне още първите седмици. Да, но аз го взимам почти половин годишно, има ли опасност колкото и да се опитвам да го обуча, то да е преминало възрастта за формиране на поведението и да си имам един дивак вкъщи?

Какво е по-различното в обучението на по-голямо кученце? Има ли някакви специфики, начини по които бързо и трайно да го обуча да не гризе кабелите, да не пишка в апартамента, и тн? Да, четох че ако го хвана на местопрестъплението, трябва да прекъсна пишкането / акането с НЕ и бързо да го изведа навън, само че проблема е че сме на 8ми етаж, и докато го смъкна до долу, горкото ще е свършило всичко в асансьора.

п.с. имах куче в продължение на 13 год. и той имаше перфектни хигиенни навици, но се научи от само себе си, не се е налагало да го обучавам. Затова сега тази материя ми е непозната.

Благодаря предварително на отговорилите,

Силвана

#674 Потребителят е офлайн   C-suM Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 January 2011 - 10:35 AM

Кучето може да се научи на хигиенни навици независимо от възрастта му ( естествено с възрастно куче е по-трудно, но не невъзможно).
Само ти препоръчвам, преди да вземеш кучето (тъй като не знам от къде смяташ да го взимаш) да попрочетеш форума, за да видиш какво става с кученцата с неясен произход и да не прибързваш с решението. :ba_025:

#675 Потребителят е офлайн   мики маусче Икона

Публикувано: 11 January 2011 - 03:03 PM

аз имам малко куче и не можем да я научим да пишка на памперса
слагаме го там където си ходи попринцип испишка се един два пъти и до там
как да я накарами да си ходи там ? тези капки за кучета действат ли ? незнам !!! :dh_188:

#676 Потребителят е офлайн   мики маусче Икона

Публикувано: 11 January 2011 - 03:09 PM

еми да попитам за тези капки който продават по кучешките магазини !!! Ефикасни ли са ??? :smile: :dh_188: :smile:

#677 Потребителят е офлайн   spq6toto Икона

Публикувано: 16 January 2011 - 12:26 PM

My link

#678 Потребителят е офлайн   milena23bg Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 21 January 2011 - 01:48 PM

Zdtaveite,
predi dva dni si vzeh mini pin4er na 1 godina.
Stupankata podari ku4enceto s vsi4ko neohodimo.
Golqm sladur e, mn e umen no nabludavam golqm problem:
ku4enceto ne moje da stiska izpuska see vka6ti.
Izvejdame go po 3 pati na den a toi pone o6te tri pati pi6ka obilno pri polojenie 4e ne e pil mnogo voda.
Spored men ne se dalji higiennite mu navici ami prosto ne moje da stiska.Vazmojno li e da e nastinal?
Gledan e 5 dni v lek avtomobil,pri polojenie 4e navan e golqm stud:(
Molq pi6ete mi za6toto neznam kakvo da pravq

#679 Потребителят е офлайн   lagunano1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 January 2011 - 02:00 PM

Може и да е настинал! Как така е гледан в автомобил??? Но според мен трябва да му дадете време да свикне с Вас и да преодолее стреса,че е на ново място.Подсигурете му място в къщата,където ще може да пишка и не му се карайте ако направи беля.Нека първо свикне с Вас,защото сега ако му се карате ще го стресирате допълнително.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#680 Потребителят е офлайн   milena23bg Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 21 January 2011 - 03:48 PM

Ku4eto ne e jelano ot sapruga na vaprosnata dama i tq za da ne go izhvarli go e gledala v kolata si:( tova e ujasno, no ako prodaljava taka i moqt saprug nqma da go haresva, makar 4e sega umira za nego

• (66 Страници) +
  • « Първа
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни