Dog.bg Форуми : Хигиенни навици - обучение

Към съдържанието

• (66 Страници) +
  • « Първа
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хигиенни навици - обучение Оцени темата: ***** 9 Гласове

#801 Потребителят е офлайн   botix201 Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 29 July 2011 - 09:07 AM

Тъй като съм начинаещ толкова много ми помогна че незнам как да ти се отблагодаря!Изчетох всичко и не разбрах само едно.Малките кученца навън в къщичка могат ли да живеят или не могат?Ако не могат има ли вероятност да се направи негова къща но по елементарния начин ами като къщата на хората само че по-малка и както пише(огромно внимание).(Не такава къща става въпрос.):

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#802 Потребителят е офлайн   norita92 Икона

Публикувано: 15 August 2011 - 11:31 AM

zdraveite vijdam 4e i vie imate problem kato moq ...moeto ku4e e po4ti na 3 meseca vse oshte veterinarqt ne mi razreshava da go izkarvam navanka ....nemoga da go nau4a da pishka na terasata prosto neiska kilima v hola mu haresva mn s 4asove go darja na terasata no toi nito pishka nito a4ka a ako resha da go vkaram zashtoto skimti i ne mu se stoi vanka toi vliza i se izpishkva na kilima nz kak da go nau4a ....neiskam da mu se karam ...molq vi kajete kakvo da pravq

#803 Потребителят е офлайн   Arolski9111 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:+359878787912
    arolski911@gmail.com

Публикувано: 15 August 2011 - 01:51 PM

Няма как да го научите ако не му се скарате * ( когато е хванато в крачка ) * :ba_025:
Иначе ако не го хванете няма смисъл да му се карате.Когато следващия път направи беля на килима вземете парцал подсушете и НЕ ГО МИЙТЕ, а го сложете там където искате кучето да ходи по нужда.И след това третирайте килима със силна миризма - най - често се използва парфюм.
Имайте в предвид , че кучето е малко и с времето ще се научи просто трябва търпение от ваша страна :ae_085:
Успех :mg_062:
User's Signature

Асен Аролски треньор на кучета
и
техните собственици

Качена снимка

#804 Потребителят е офлайн   aldald Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 August 2011 - 03:23 PM

Показване на мнениетоboxer_s6, в 27 July 2011 - 03:48 PM, написа:

Моето куче е на 9 месеца и продължава да прави нещата си вкъщи.Като съм цял ден с него нищо,но като няма никой ..... Навън винаги се изхожда препикава си дърветата над 10 пъти но и продължава вкъщи.Пробвах с тупване на муцуната,пробвах като го хващам да му се карам,но пак нищо.Вече много се притеснявам четох много работи но нищо не помага...Какво да направя,забравих да напиша че се изхожда само сутрин към 7 а го водя на вън в 8 .... По рано ли да го извеждам ?

Пробвай да го извеждаш към 7 и постепенно по-късно - 7.15-7.30-8. Според мен проблемът идва от това, че не може или не се сеща да стиска до разходката. Аз също имам деветмесечно мъжко и то още пишка и вкъщи през деня. Но аз съм на работа от 8 до 7 и няма кой да го изведе. Опитвам събота и неделя да го извеждам и по обяд и виждам, че прави опити да стиска(не винаги успешни). Другото, което съм забелязала е, че сутрин като станем, явно много му се ходи, а на мен много ми се спи и го лъжа като сложа нашийника и се обличам спокойно, че даже и едно кафе успявам да изпия.
А за акото се научи сам още преди месеци. Никога не съм го удряла или топила муцунката.

#805 Потребителят е офлайн   confidence Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 August 2011 - 07:19 PM

такааа наскоро си взех кученце.. и искам да попитам всм. когато съм вкъщи това ще е още един месец докато почна училище ще го извеждамм.. и всичко както сте написали.. проблема е ,че когато започна училище проблема е къде ще се изхожда.. ние живеем в къща.. но на терасата не може защото нямаме парапет.. все още...и нэ после какво ще правя.. вие какво ще кажете.. :dh_188:

#806 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 19 August 2011 - 08:22 PM

Интересен въпрос.
Няма да можете да го извеждате, на терасата не може. Като изключим невъзможното по дедуктивния метод на Шерлок Холмс остава единственото възможно, колкото и невероятно да звучи. Значи - на килима в хола.

А може би месец ще ви стигне да сложите парапет? Или пък имате баня. Но трябва да приучавате към банята отсега. Няма да се получи в миг да му светне, щом обстоятелствата се променят.

#807 Потребителят е офлайн   confidence Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 August 2011 - 09:08 AM

ммдаа първо.. нямаме килим вкъщи :be_107: а кученцето е на 50 дни и от сега го уча в банята.. а само да попитам. вашите кучета като малки през нощта колко пъти пишкаха.. защото ние пишкаме на всеки час.. и я водя до банята..ноо така не мога изобщо да се наспивамм :dh_188:

#808 Потребителят е офлайн   Ruva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 August 2011 - 09:42 AM

oooooo с мъжкия на 2ч отваряхме балкона . Постепенно към 3-4 месец спря да пишка през ноща но това си е индивидуално в повечето случай :)
User's Signature

Качена снимка Рува

Качена снимка

#809 Потребителят е офлайн   confidence Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 August 2011 - 11:41 AM

ооххх тя милата по цял денн спи и вечер.. ме побърквааа.... :dh_188:

#810 Потребителят е офлайн   borti79 Икона

Публикувано: 27 August 2011 - 06:04 PM

:eg_033: :eg_033: :dh_188: Помощ моите 2 ма почти 5 месечни сладура ,превърнаха апартамета ми в WC :eg_033:

#811 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 27 August 2011 - 06:07 PM

Показване на мнениетоborti79, в 27 August 2011 - 07:04 PM, написа:

:eg_033: :eg_033: :dh_188: Помощ моите 2 ма почти 5 месечни сладура ,превърнаха апартамета ми в WC :eg_033:

Прочетете тази тема: http://forum.dog.bg/...BD%D0%B8%D0%B5/
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#812 Потребителят е офлайн   confidence Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 30 August 2011 - 04:59 PM

здравейте :mg_062: от скоро си имам кученце. имаме малък проблем с пишкането.. когато е сама вкъщи.. почти не пишка и не ака.. и когато се прибера започвааааа.а.а.а.а.а. аа снощи я носих до банята през ноща през 1 2 часа.. и пишка само веднъж.. и когато станахме се изпишка на пода.. нз какво да правя и как да я възпитаммм :dh_188:

#813 Потребителят е офлайн   dogdogdog Икона

Публикувано: 01 September 2011 - 04:51 PM

ааа искам да попитам понеже от скоро си имам кученце и си мислех дали има такива тоалетни като за котките примерно някакъв пясък и още нещо ама за кучета ... и ако да откъде мога да си поръчам амаа ми е спешно ... мерси предварително :)

#814 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 01 September 2011 - 05:44 PM

Има памперси за кучета,слагаш го,където желаеш да ходиш и го водиш там,ако един път си свърши работата постепенно се приучва.Можеш и да потопиш памперса първия път в урината,за да усети малкото миризмата.Но принципно всички бебета,пикаят, акат, цапат, гризат, това би трябвало да го знаете преди да вземете куче.Най големият ви помощник в случая е търпението.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#815 Потребителят е офлайн   caesar13100 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 04 September 2011 - 08:14 AM

Здравейте
Имам йоркширски териер женско на 6 месеца е.Продължава на пишка в къщи и то само сутрин.Когато го разходя си върши работата вън но сутрин около 7:20 и 30 се изпикава вътре нв мога да го науча сутрин да пикае вън.И това е от седмица.Преди стискаше и пикаеше само навън така около 2 седмици, тогава имаше някой с нея по 24часа на ден.Тя се събужда към 7:00часа и започва да лае ,но аз ставам в 7 и 30 и тя вече се е напикала как да я накарам да стиска още половин час за да я разходя.Имам чувството че го прави нарочно.Моля помогнете.
Благодаря

#816 Потребителят е офлайн   caesar13100 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 04 September 2011 - 08:29 AM

Имам още един въпрос кучето ми е на 6месеца късно ли е да го обучавам по курса "Курс обучение на малкото куче"

#817 Потребителят е офлайн   GAG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 September 2011 - 10:45 AM

Не е нарочно, просто кучето не е успяло да стиска още 30 мин. след 10-те (примерно) часа. Моят опит е максимално бързо изтичване навън при сутрешното извеждане (когато кучетата бяха на по-малко от годинка), иначе кой чакал-чакал, който не бързал - чистил :))
И не се притеснявайте - на крачка сте от успеха, само малко по-рано сутрин в продължение на месец и ще сте с позатвърдени навици.
User's Signature

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...

#818 Потребителят е офлайн   galinna_pj Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 06 September 2011 - 03:51 PM

Здравейте!Отседмица и половина си имаме кученце и естествено искам бързо да го науча на хигиенни навици,още повече ,че и имам две деца от които едното е на една годинка и пипа всичко и навсякъде.Поради това се реших да уча кученцето си по метода с кучешката клетка(прочетох тук за него).Уча го на терасата ,защото не иска в банята,а още е малко и не може да излиза навън.Няколко пъти се случва да се изпусне в клетката,но виждам че седи далеч от чишканото си. Има ли вероятност да свикне да не си пази леглото чисто(от два,три дни като че ли вече умее да стиска.И друго-през нощта го оставям да спи в клетката,естествено не е ентусиазирано от идеята,но и не се противи особено.Посред нощ започва да скимти,извеждам го на терасата,но нищо не прави,започва да се закача и пак го прибирам в клетката му.Дали не постъпвам твърде строго и може ли да се отрази на психическото му развитие?

#819 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 06 September 2011 - 04:02 PM

Здравейте,нищо при кучетата не става по бързия начин.Трябва,упорство,търпение и постоянство.Те са като малките деца,няма как с вълшебна пръчка изведнъж да се научи на всичко.Щом използвате метода с клетката би трябвало през 3 часа,поне да го изваждате навън и да го водите на желаното от вас място.Не става от първия път,трябва време за това.
Хубаво би било,да играете с животното и ,когато е изморено тогава да го връщате в клетката да спи.Изморено куче,щастлив стопанин. :smile:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#820 Потребителят е офлайн   galinna_pj Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 06 September 2011 - 04:28 PM

Напълно съм съгласна-няма да стане веднага.Децата обичат да си играят с него ,но пък малката е доста грубичка все още...Остава за повече в клетката единствено ако излизам навън(3,максимум 4 часа).

• (66 Страници) +
  • « Първа
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни