Първо, да започна с това, че към апсолютно никого от този форум не съм отрицателно настроена! Няма причина ти да си изключение
За всичко, което съм казала в мнението си съм си направила изводите от постовете ти, които съм прочела по-напред. Явно има неточности, но все пак нито живея у вас.. нито познавам теб и семейството ти.. някои неща само ги предположих, не съм казала, че са верни!!
Ако не се бъркам, досега беше споменавала, че обръщаш малко внимание на гончето, но беше ли уточнила защо е така?
"
Повярвай ми само аз си знам колко много искам такова куче."
А защо точно такова? Разбирам, харесваш породата, но говорила ли си с вашите за по-дребно куче, може би ако майка ти види, че кученцето ще бъде малко може и да си помисли.. А до това колко искаш куче.. знам колко е кофти да искаш и да не ти разрешават и освен това да измислият куп оправдания защо не става.. извървяла съм този път.
Хубаво е, че казваш, че си готова да се жертваш за кучето... така де.. това което каза за фуклите и кафетата.. пожелаваам ти да ти се отдаде възможност не само да го кажеш, но и да го гокажеш.
"
Какъв е смисъла да поемам последствията , след като знам какви ще са."
Извинявай за иронията предварително, но ти медиум ли си? Как може да знаеш нещо, което още не се е случило? Казваш го сякаш си убедена, че знаеш какво ще стане на 100%...
А не може да си 100% сигурна в резултата, ако не си опитала!
"
И какъв е смисъла от всичко това ???"
Смисълът е, че може и да се сдобиеш с 2ро куче.. От личен опит ти казвам, че чудеса не се случват само по Коледа..
Относно сравнвнивто ти на поемането на риска да си вземеш куче и това да си прережеш вените според мен е много неуместно. Ако поемеш риска да занесеш куче у вас, значи поемаш и отговорността при отрицателен отговор да си намерила
добър дом за кученцето. А риска да си пререже вените, за да види какво ще стане не виждам кой разумен човек ще го поеме
Щом са ти казали, че кучето си тръгва, ако се вземе голдън според мен това е поради 2 причини.. или искат да те накарат да спреш да питаш за куче, или ако гончето си тръгне, Голдъна ще поеме неговата роля на ловджийско куче. По-скоро е първото, защото баща ти май сериозно се занимава с лова, щом говори и за някакво си "специално" обучение и държание към ловджийското куче, а не ми се вярва да се откаже от вече обученото си куче, само за да вземе друго, което дори няма да използва за лов.
"
Ти щом можеш и си толкова "голяма" поемай рискове . Аз НЕИСКАМ , защото няма да си простя да мъча горкото животно"
Нито съм твърдяла, че съм кой знае колко голяма нито нещо подобно, а риска отдавна съм го поела и както споменах, спечелих от това. А относно теб, да съм казала задължително постъпи така? Не помня да съм го споменавала, напротив - дискусията започна от там, където се спомена, че подобен съвет е нелеп, а аз опонирах на това мнение. Явно собственото ми такова не съвпадаше и с твоето, което те накара да мислиш, че съм враждебно настроена към теб, но това съвсем не е вярно. Само изразявах различната си гледна точка
А относно това - "
...после да му търсиме нов дом , като не се знае пак на какви хора ще попадне."
Ами нали ти ще си отговорна, да се убедиш, че новият му дом, независимо, че той не е твоя, ще е добър! Ако трябва говори предварително с някой познат.. приятел, който знаеш, че би гледал добре палето, обясни му ситуацията каква е и тогава действай на сигурно. Обаче ако доведеш кученце у вас изпълнението не свършва до там.. трябва сериозно да се противопоставиш на вашите. Е, както каза щом "не обичаш да стъпваш на несигурно" , тогава си оставаш с чакането..
"
Все си мисля , че познавам по добре от вас "киселата " си майка и баща ми ;)"
Извинявай, но ирония ли долавям? Сама ти нарече майка си кисела в по-преден пост! А именно - "
Побърквам се. Непрекъснато нещо не е доволна и е кисела.". Затова съжалявам ако си се засегнала от израза ми, но ти самата го употреби преди това. Ако не е вярно съжалявам и това се е получило защото не познавам майка ти. Ти също не ме познаваш и това се потвърждава от израза ти, че ти напомням на нея. Ако ме познаваше, щеше да знаеш, че съм един много весел човек, който е почти постоянно усмихнат и понякога непоправим оптимист!