Dog.bg Форуми : Голдън ретривър

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (135 Страници) +
  • « Първа
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Голдън ретривър

#2201 Потребителят е офлайн   goldroks Икона

• ● -๑- ●
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 13 April 2009 - 06:08 PM

Показване на мнениетоdishef, в Apr 12 2009, 09:27 PM, написа:

Аз ако съм на твое място взимам кучето и каквото стане пък ако почне да ти писка и да иска да изхвърли проваи номера с сълзите расплачи се тръшкаи се малко дано помогне .

Които не рискува не печели ;)

Мерси за гениалните съвети. Тя да го вземе, пък каквото стане. Като не стане... ем на улицата. Все ще преживее. Куче е. Нали?! :bo_014: :bp_099:
User's Signature

#2202 Потребителят е офлайн   dishef Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2009 - 07:04 PM

Нямам предвит на улицата ,смятам че за тоя период тяхните ще харесат кучето :mad: :excl:
User's Signature

LOf Fif ~~!~~
Качена снимка

#2203 Потребителят е офлайн   psiharche_93 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 13 April 2009 - 07:43 PM

Показване на мнениетоgoldroks, в Apr 13 2009, 04:08 PM, написа:

Показване на мнениетоdishef, в Apr 12 2009, 09:27 PM, написа:

Аз ако съм на твое място взимам кучето и каквото стане пък ако почне да ти писка и да иска да изхвърли проваи номера с сълзите расплачи се тръшкаи се малко дано помогне .

Които не рискува не печели ;)

Мерси за гениалните съвети. Тя да го вземе, пък каквото стане. Като не стане... ем на улицата. Все ще преживее. Куче е. Нали?! :bo_014: :bp_099:

Чакай сега.. не с този тон.. в крайна сметка момичето толкова пищи, че иска голдън, че ще се грижи за него, че едва ли не кучето ще е в Рая, ако е при нея, а в следващ момент мрънка колко е безпомощна, колко е зависима от техните и как нищо не зависи от нея... желание уж има огромно апък в следващ момент се спира "щото мама била кисела". Ми я за момент да се поспре и да помисли.. майка й може би влиза в критическата, може да си има лични проблеми, може да имат финансови затруднения, за които милата й дъщеричка изобщо не подозира... и не на последно място.. явно има ФОБИЯ от кучета... не е страх, не е гнус, а ФОБИЯ.. то е на психична основа.. Ако въпросното момиче толкова много иска куче, колкото описва, защо не се грижи за гончето?? Защо трябва да е точно Голдън, за да го обича и каквото още там описа.. но това е донякъде друга тема.. или всъщност не е.. защо не покаже, че въпреки своите 14 години тя може да е ОТГОВОРНА... може да СЕ РАЗЧИТА НА НЕЯ и може САМА да отговаря за кучето..
А все пак каза също, че зависи финансово от родителите си.. според мен е и не само финансово.. но това е нормално.. и докато тя е зависима от тях ще й се наложи да живее според техните правила и условия.. и няма никакво право да им се сърди, ако мислят, че не могат да си позволят и да се ангажират с такова отговорно нещо като куче.. защото не е ли едно куче като малко дете? Да не би то да изисква по-малко грижи? Казва, че едва ли не е опитала всичко да ги накара да вземат кучето... еми не е.. както каза Дишев.. не е занесла кучето у тях нали? Ама ако има смелостта да поеме този риск.. да ПОЕМЕ ОТГОВОРНОСТ ЗА ПОСЛЕДСТВИЯТА.. то тогава, ако родителите й не го приемат (което според мен е малко вероятно, ако тя е упорита и настоятелна!), тя ще бъде така разумна да намери добър дом за кучето, което не е искано у тях!!
Е ако не може да направи това, защото мама и тати ще й се поскарат, то тогава ще й се наложи да чака... да чака докато склонят..
Аз лично чаках 12 години.. накрая толкова исках куче, че не ми пукаше дали ще е от най-любимата ми порода или поредния "пумияр" от улицата.. просто исках да имам такъв другар до себе си.. и знаете ли.. не чаках повече.. да, взех куче.. не беше "елитно".. беше от улицата.. и го заведох вкъщи - рискувах.. и най-хубавото от всичко - СПЕЧЕЛИХ! Кучето беше само и единствено мое, но това не означаваше, че родителите ми по-късно не му се радваха и дори понякога го извеждаха на разходка.. за ваксините му съм спестявала пари, които са ми давали за джобни.. не казвам, че понякога не са ми помагали и с финансите за такива работи, но това беше на по-късен етап.. и не защото е било толкова трудно да ги накарам, а защото кучето беше МОЕ.. и знаете ли какво.. убедена съм, че всеки който има или е имал куче "без порода" ще ме разбере.. никога това, че е бил безпороден не ми е пречило да го обичам с цялото си сърце и да го дарявам със същата любов, с каквато дарявам сега и чистопородната си кокерка.. за мен "марката" няма значение..
И ще кажа на госпожицата, която така лошо пренебрегва гончето (или поне по изказванията й съдя така..), че е по-добре първо да огледа какво има.. какво й е дадено и не го оценява и тогава да се тръшка и да иска нещо повече да й бъде дадено наготово.. защото ако наистина толкова иска повече.. не би помислила и за миг дали да не си даде малко зор и да се нагърби с поне някаква отговорност! Покажи на родителите си, ЧЕ ЗАСЛУЖАВАШ да склонят да ти вземат куче, макар и да не са много съгласни... това може да обърне везните в твоя полза.. друг начин за мен няма, или няма поне докато не заживееш отделно и не взимаш сама решенията за собствения си дом..
User's Signature

Ира - името на щастието с дълги уши!

Качена снимка

#2204 Потребителят е офлайн   dishef Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2009 - 07:58 PM

Напълно те поткрепям ! :friends:
User's Signature

LOf Fif ~~!~~
Качена снимка

#2205 Потребителят е офлайн   shrekky Икона

• Snowflake*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 April 2009 - 08:10 PM

ЛОЛ в романо,които изписа има толкова много истина, както се казва шапка ти свалям,даже заклоних към твойто мнение!
Браво
User's Signature

"Грижа за тях - Аз помагам, а Ти?"
"Няма злобни кучета, има глупави хора"

#2206 Потребителят е офлайн   goldroks Икона

• ● -๑- ●
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2009 - 08:25 PM

Показване на мнениетоpsiharche_93, в Apr 13 2009, 08:43 PM, написа:

С повечето неща съм съгласна, НО. Ти сама отбеляза, че фобията е много повече от гнус или страх. Ако някой слънчев ден домъкне малко сладко голдънче в къщи и рискува?! Не мисля, че ще има нещо друго освен отказ за гледането на куче в къщи. И какво ще стане тогава? Ще търси дом. Ама този дом не се намира току-така. Докато се намери? Дадения съвет беше просто нелеп.
User's Signature

#2207 Потребителят е офлайн   dishef Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2009 - 08:49 PM

Като е нелепо да си гледа гончето и толкова !
User's Signature

LOf Fif ~~!~~
Качена снимка

#2208 Потребителят е офлайн   psiharche_93 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 13 April 2009 - 09:09 PM

Ами не, виж сега.. аз казах, че съвета не е нелеп, ако поеме и последствията след него дори да получи отказ от родителите си.. тоест.. съвета не е нелеп ако тя е достатъчно отговорна.. ако не е помислила за последствията.. ако дори не е помислила, че може да има отказ, това само показва, че тя не е достатъчно порастнала (съжалявам, че се налага да го кажа така, защото не съм много по-голяма от нея, но това според мен не се определя само от годините..), за да притежава и да се грижи достатъчно добре за едно куче.. разбира се, извинявам се, ако съм я засегнала, защото това не е целта ми, все пак сме тук, защото ни обединява едно и също хубаво нещо - любовта към животните и това е мястото, където може да получаваме необходимите ни съвети и помощ, когато се нуждаем от такива. :aa_002:

(П.С. Само искам и да вметна, че Дишев каза няколко много важни думички "Аз ако бях на твое място"... изказва личната си гледна точка, нормално е тя да не се приема от всички, но все пак това е неговото лично мнение.. )
User's Signature

Качена снимка

#2209 Потребителят е офлайн   monkata95ss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:животни , музика , танци , компютър , приятели

Публикувано: 13 April 2009 - 11:48 PM

Аз също подкрепям много неща от мнението ти :) . Мога да упровергая обаче 80 % от нещата които написа . Не пренебрегвам гончето - грижа се ежедневно за него . Проблема е , че баща ми има станно мислене за отглеждане на ловджийски кучета . Според него кучето не трябва да се къпе, да се разхожда (освен в двора и в гората ) и да се глези . Ако имам собствен голдън , той първо няма да го прави ложджия и второ няма да ми казва как да го гледам . Отнсно това да си взимам голдън . Повярвай ми само аз си знам колко много искам такова куче . Нямаш идея колко пъти съм влизала в пререкания с родителите ми и колко много съм мислила над това "как да ги убедя ????" . Да приемем , че рискувам , защото много искам голдън . И добре спестявам пари да го купя . Кучето е в нас и думите на наще ще са : разкарай го от къщата ми!!! Кучето ще го гледаме на двора , а за да го гледаме на двора махаме Джими ( и точно , защото не искам да махнеме Джими ми се струва ,че не е удачно да взимам друго куче) . Относно проблема ,че майка ми влиза в критическата - повярвай ми не влиза ( едва на 34 е ,,, ква критическа какво чудо ??? ) . Относно финансовия проблем - не искам те да се грижат за кучето . Нито ще ги карам да го купуват , нито да му бият ваксини , нито да го хранят !!! Сама имам намерения да го отглеждам . Ако трябва няма да излизам , няма да ям и ще спестявам за кучето - готова съм на това . Да питам аз като взема кучето и като наще ми кажат да го махна какво да правя ??? Да се изнасям със все мъника ли ?? Не искам да пускам обяви за подарявам или продавам . До скоро единствения вариант беше да го гледаме в двора , но вече нее ,защото разбрах , че ако вземем голдън се маха гончето (да да..същото това-ПРЕНЕБРЕГНАТОТО) .... Защо мислиш изписах толкова много с въпроси дали кучето ще се чувства комфортно ??? Щото съм безотговорна и не ми пука за кучето .. "важното е да е на лице " af_089: Да яко кеф ... "имам си некаф помияр кадето е нежелан от всички , ама за мене в важно че го има " . Незнам мисля че си много отрицателно настроена към мен . Може и да не съм права и се извинявам ако не е така . Нямаш си идея колко силно желая да има същество за което изцяло да се грижа . Не ме интересува , че примерно фуклите от класа ще се подиграват и ще правят коментари , че примерно не идвам на училище с пари или съм задръстена щото не се влача по кафетата , важното ще е , че душевно съм стотици хиляди пъти по-богата от тях , тъй като тва същество усмисля всичко .

Поздрави ,
Мони!
User's Signature

Животните са като човека , но с по-малко недостатъци !

Качена снимка

#2210 Потребителят е офлайн   monkata95ss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 April 2009 - 11:59 PM

Показване на мнениетоpsiharche_93, в Apr 13 2009, 08:09 PM, написа:

Ами не, виж сега.. аз казах, че съвета не е нелеп, ако поеме и последствията след него дори да получи отказ от родителите си.. тоест.. съвета не е нелеп ако тя е достатъчно отговорна.. ако не е помислила за последствията.. ако дори не е помислила, че може да има отказ, това само показва, че тя не е достатъчно порастнала (съжалявам, че се налага да го кажа така, защото не съм много по-голяма от нея, но това според мен не се определя само от годините..), за да притежава и да се грижи достатъчно добре за едно куче.. разбира се, извинявам се, ако съм я засегнала, защото това не е целта ми, все пак сме тук, защото ни обединява едно и също хубаво нещо - любовта към животните и това е мястото, където може да получаваме необходимите ни съвети и помощ, когато се нуждаем от такива. :aa_002:

(П.С. Само искам и да вметна, че Дишев каза няколко много важни думички "Аз ако бях на твое място"... изказва личната си гледна точка, нормално е тя да не се приема от всички, но все пак това е неговото лично мнение.. )

Какъв е смисъла да поемам последствията , след като знам какви ще са . Няма да са добри за никого. Айде да направиме експеримент с нечие куче само за 3 часа в къщи и ще си проличат последствията . Последствиятя ще бъдат кучето да не е вкъщи , за една седмица да го ръгнат в мазето докато го разкарат . И какъв е смисъла от всичко това ??? Излишни нерви и проблеми за всички . Не сте прави с този риск . да поема такъв риск е се едно да поемеме риска : Интересно е да пробвам да си резна вените с бръснарско ножче , да видиме може па да не боли и да не стане нищо . Дай да поемеме риска ! Равносилно е да си взема голдънче . Зададох всички въпроси единствено , защото ми споменаха , че Голдън може да гледам само на двора , но в последствие разбрах , че ако донеса ново куче Джими си тръгва . Е ти ако си какво би направила ??? После отново се започна с "преговорите" за гледане в апартамента , но уви ... Какъв е смисъла да мъча едно невинно създание . Мразя да стъпвам на несигурно . Единствено заради любовта ми към животните още чакам за "ДА" от наше , защото неискам едно невинно същество да страда заради мен . Ти щом можеш и си толкова "голяма" поемай рискове . Аз НЕИСКАМ , защото няма да си простя да мъча горкото животно . Да пътува от някоя страна до България , после да дойде при нас . Да посвикне с мен , а през това време да е гледано накриво от наще , после да му търсиме нов дом , като не се знае пак на какви хора ще попадне . Еми съжалявам ... не искам да мъча животното така !

А относно това кото каза dishef да ама не е и не му и пожелавам да е на мое място защото е крайно неприятно . Няма шанс да го харесат .... не се изразих правилно да го харесат - Да . Да решат че е толкова сладко че душа не им дава да го дадът на някой друг - Няма начин . Все си мисля , че познавам по добре от вас "киселата " си майка и баща ми ;) . Има хора , които просто по характер са си малко "кисели" , но все пак каквито и да са ги ПРИЕМАШ . И ти също ми наподобяваш на майка ми :) .
User's Signature

Качена снимка

#2211 Потребителят е офлайн   AVESHKOTO Икона

• Покажи галерията
  • Interests:interesi- ku4e6ki

Публикувано: 14 April 2009 - 08:43 AM

Ох тия кучета не стават за двор :cc_012: И ние живеем в къща и имаме двор но тях си ги е страх и обичат в къщи при мама и тати! Нашето го пускаме да си щъка вечер и след десет минути ни вика да сме при него !!! Кучовците от тази порода са уникални но не стават за пазачи ! Душички са които са силно привързани към стопаните си и са най спокойни с тях :mc_200: Койъо иска такова кучи да ВЗИМА и да не се чуди!

#2212 Потребителят е офлайн   psiharche_93 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 14 April 2009 - 09:24 AM

Първо, да започна с това, че към апсолютно никого от този форум не съм отрицателно настроена! Няма причина ти да си изключение :aa_002:
За всичко, което съм казала в мнението си съм си направила изводите от постовете ти, които съм прочела по-напред. Явно има неточности, но все пак нито живея у вас.. нито познавам теб и семейството ти.. някои неща само ги предположих, не съм казала, че са верни!!
Ако не се бъркам, досега беше споменавала, че обръщаш малко внимание на гончето, но беше ли уточнила защо е така?

"Повярвай ми само аз си знам колко много искам такова куче."
А защо точно такова? Разбирам, харесваш породата, но говорила ли си с вашите за по-дребно куче, може би ако майка ти види, че кученцето ще бъде малко може и да си помисли.. А до това колко искаш куче.. знам колко е кофти да искаш и да не ти разрешават и освен това да измислият куп оправдания защо не става.. извървяла съм този път.
Хубаво е, че казваш, че си готова да се жертваш за кучето... така де.. това което каза за фуклите и кафетата.. пожелаваам ти да ти се отдаде възможност не само да го кажеш, но и да го гокажеш. :aa_002:

"Какъв е смисъла да поемам последствията , след като знам какви ще са."
Извинявай за иронията предварително, но ти медиум ли си? Как може да знаеш нещо, което още не се е случило? Казваш го сякаш си убедена, че знаеш какво ще стане на 100%... А не може да си 100% сигурна в резултата, ако не си опитала!

" И какъв е смисъла от всичко това ???"
Смисълът е, че може и да се сдобиеш с 2ро куче.. От личен опит ти казвам, че чудеса не се случват само по Коледа..

Относно сравнвнивто ти на поемането на риска да си вземеш куче и това да си прережеш вените според мен е много неуместно. Ако поемеш риска да занесеш куче у вас, значи поемаш и отговорността при отрицателен отговор да си намерила добър дом за кученцето. А риска да си пререже вените, за да види какво ще стане не виждам кой разумен човек ще го поеме :bo_014:
Щом са ти казали, че кучето си тръгва, ако се вземе голдън според мен това е поради 2 причини.. или искат да те накарат да спреш да питаш за куче, или ако гончето си тръгне, Голдъна ще поеме неговата роля на ловджийско куче. По-скоро е първото, защото баща ти май сериозно се занимава с лова, щом говори и за някакво си "специално" обучение и държание към ловджийското куче, а не ми се вярва да се откаже от вече обученото си куче, само за да вземе друго, което дори няма да използва за лов.

"Ти щом можеш и си толкова "голяма" поемай рискове . Аз НЕИСКАМ , защото няма да си простя да мъча горкото животно"
Нито съм твърдяла, че съм кой знае колко голяма нито нещо подобно, а риска отдавна съм го поела и както споменах, спечелих от това. А относно теб, да съм казала задължително постъпи така? Не помня да съм го споменавала, напротив - дискусията започна от там, където се спомена, че подобен съвет е нелеп, а аз опонирах на това мнение. Явно собственото ми такова не съвпадаше и с твоето, което те накара да мислиш, че съм враждебно настроена към теб, но това съвсем не е вярно. Само изразявах различната си гледна точка :mc_200:

А относно това - "...после да му търсиме нов дом , като не се знае пак на какви хора ще попадне."
Ами нали ти ще си отговорна, да се убедиш, че новият му дом, независимо, че той не е твоя, ще е добър! Ако трябва говори предварително с някой познат.. приятел, който знаеш, че би гледал добре палето, обясни му ситуацията каква е и тогава действай на сигурно. Обаче ако доведеш кученце у вас изпълнението не свършва до там.. трябва сериозно да се противопоставиш на вашите. Е, както каза щом "не обичаш да стъпваш на несигурно" , тогава си оставаш с чакането..

"Все си мисля , че познавам по добре от вас "киселата " си майка и баща ми ;)"
Извинявай, но ирония ли долавям? Сама ти нарече майка си кисела в по-преден пост! А именно - "Побърквам се. Непрекъснато нещо не е доволна и е кисела.". Затова съжалявам ако си се засегнала от израза ми, но ти самата го употреби преди това. Ако не е вярно съжалявам и това се е получило защото не познавам майка ти. Ти също не ме познаваш и това се потвърждава от израза ти, че ти напомням на нея. Ако ме познаваше, щеше да знаеш, че съм един много весел човек, който е почти постоянно усмихнат и понякога непоправим оптимист!
User's Signature

Качена снимка

#2213 Потребителят е офлайн   psiharche_93 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 14 April 2009 - 09:27 AM

Показване на мнениетоAVESHKOTO, в Apr 14 2009, 07:43 AM, написа:

Ох тия кучета не стават за двор :cc_012: И ние живеем в къща и имаме двор но тях си ги е страх и обичат в къщи при мама и тати! Нашето го пускаме да си щъка вечер и след десет минути ни вика да сме при него !!! Кучовците от тази порода са уникални но не стават за пазачи ! Душички са които са силно привързани към стопаните си и са най спокойни с тях :mc_200: Койъо иска такова кучи да ВЗИМА и да не се чуди!

Най-добре първо да се почуди пък после да взима, защото колкото са привързващи се и лигави, толкова са си и истински кучета, а не плюшени играчки и се нуждаят от съответните грижи! :mc_200:
А иначе дали стават за двор или не, то това май си е до свикване. И все пак мисля, че е много по-добре да се гледат в къща (вътре), където да могат да си тичат из двора, или в апартамент, но да им се осигурява нужното движение. За гледане само в двор.. не знам.. не си го предстаавям, което пък не значи, че е невъзможно.. знам един лабрадор който гледаха само на двор. Кученцето си беше супер всъщност и като характер и като външност.
User's Signature

Качена снимка

#2214 Потребителят е офлайн   monkata95ss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 April 2009 - 10:09 AM

Не съм медиум. Сама каза , че нито познаваш мен , нито семейството ми . Точно защото мога да кажа , че ги познавам просто разбирам кога , в дадена ситуация приемат нещо много на сериозно . В момента определено нямат за цел да ме сплашат, че да им се махна от главата , макар че тоя вариант повече ми харесва . Просто познавам родителите си и знам г/д в подобна ситуация какво ще направят . Срещала ли си баби и дядовц , за които да гледаш кучето при тебе , значи си "ненормален" , "хлопа ти дъската" и прочие . Еми мойте са с такова мислене . Ако познаваш някои такива опитай се да поспориш /да се опиташ да им обясниш , че не са прави/ с тях . Аз сам заобиколена от такива хора /майка ми , баща ми , бабите и дядо / . Разбираш ли че за момента няма просто начин да се съгласят куче в апартамента ,а не искам да се разделям със сегашното ми гонче / из постове не съм писала какви грижи му отделям , тъй като не мисля , че някой е питал или е ставало дума / . За разлика от обикновените "кучкари" на една част от ловджийте / към които спада и баща ми / не им пука особено много с какво куче ще ловуват . За около 5 / 6 години е имал 5 кучета / включая и сегашното/ . Не никое нямаше здравословен проблем просто "не ставали за лов" , " не му вършели работа " . Не ги е изхвърлил на улицата . Подарил ги е на някой , но не му е кой знае колко "тежко" , че се е разделил с тях . Защо с това гонче да е по-различно ??? И той за разлика от останалите / с изкл на едно/ все още не е достатъчно убучен .
Ти сама казваш , че е неумесно /или нещо подобно , не си спомням / кучето да се гледа само в двора . Еми ако те се съгласят в двора ще бъде наистина в двора / освен пред деня докъто ги няма и съм сама /. И не мисля , че на кучето ще му е особено приятно . И да наистина предпочитам да чакам , отколкото да мъча кучето / ако изобщо му се позволи да остане и в двора / . Последствията няма начин да бъдат хубави . А относно рязането на вените е абсолютно същото . Дввете неща са равносилни /ти данеби да си медиум, че знаеш какви са последствията от тва с вените . Надявам се не е от личен опит ! / . И на двете им се знае в крайна сметка края вените-Смърт ; кучето - Нещасно . А няма начин да им се противопоставя до такава степен , че да се навият да си го гледаме в апартамента / освен мистериозно изчезнване , за около седмица две , като през това време се побъркат отс страх и накрая , защото им е мноого притеснено да са като вълшебна лампа и да изпълняват желания .... и ако това е решение аз съм трамвай /.
User's Signature

Качена снимка

#2215 Потребителят е офлайн   monkata95ss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 April 2009 - 10:23 AM

Вярно, че най - добре познаваш родителите си, но с изнудване и заинатяване не зная колко време може да се издържи. Ако изцяло си материално и морално зависима от родителите си все още, помисли дали да не изчакаш малко ........ и двамата ти родители не са готови с приемането на ново куче в семейството. Още повече, че май не са наясно какво перо от семейния бюджет би изисквало правилното отглеждане на кученцето/постове от друг форум/

Всеки си има мнение , но смятам , че това горе е много по-правилно от това да рискувам ! Най-малкото като се замисля сега , ако наще наистина решат , че не го искам , но в стечение на обстоятелстава си наложа мнението от каде ще взимам пари ??? Та нали те ми дават джобни и като спрат да ми дават и поставят нещата : Вкъщи има ядене в училище боклуцуите няма да ядеш . Яж тука ... Все ще издържиж 6 часа без да ядеш . И ми спрат джобните тогава какво правя ??? Ще ги копая ли тея пари ще работя ли на 14 ??? Незнам мисля , че е супер неумстно да взимам за момента куче и ДА , ще си гледам гончето /както каза dishef/ . Вкрайна сметка и ти също изразяваш лично мнение , ако си на мое място какво е редно според теб да се направи , но все пак не си ....
User's Signature

Качена снимка

#2216 Потребителят е офлайн   psiharche_93 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 14 April 2009 - 10:37 AM

Ами бях казала, че не си представям кучето да се гледа само в двор, но това не значи, че е невъзможно. Ако живее на двора, но му осигуряваш необходимите грижи, не виждам защо кучето би било нещастно? Да, няма да е нон стоп след тебе ако не сте на двора, ама то няма да познава начина на живот в апартамента, следователно не би му липсвало нещо, което не знае какво е.
Да, знам какво е с такива баби и дядовци, е, или поне моите се правиха на строги, но ги промених.. ооо да, промених ги, докато бях при баба ми и дядо ми какво ли не ги накарах да гледаме в къщата... стигнах до там, че като беше лошо времето си вкарвах едно пиленце, дето си бях нарочила за мое върте в къщата.. даа.. та си гледаха и с него телевизията :ac_007: Шоу беше, но и за куче съм ги убеждавала.. така де, бях доста по-малка, но едно другарче по онова време кучето му беше родило и ми даде едно кученце и го занесох вкъщи.. баба се хвана за главата ама в крайна сметка остана де.. :blush:
Та мисълта ми беше, че ти си решаваш какво ще правиш, в крайна сметка ти ще имаш или ще си останеш без куче, аз само изразявах мнението си, че не е толкова нелеп вариант да се донесе кучето направо вкъщи. Щом не би направила това - ок, чакай си.. нито съм казвала, че да донесеш кучето е единствения вариан, нито, че е най-сполучливия. За мен примера с кучето и вените си остава неподходящ, но няма значение. А иначе не трябва да си медиум, за да знаеш какво се случва, ако си прережеш вените и не те открият бъъъързо... :mc_200:
А иначе и това последното, което каза е някакъв вариант.. доста краен, но все пак вариант. Та.. хайде стига сме писали романи, че вече май се отклонихме от темата. Аз мисля, че се разбрахме, надявам се този път мненията ни да са еднакви :aa_002:
User's Signature

Качена снимка

#2217 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• Free the мушмул :)
  • PipPipPip
  • Група: Root Admin

Публикувано: 14 April 2009 - 10:49 AM

Едно време в тази тема се говореше за голдън ретривъри... :gf_162:

#2218 Потребителят е офлайн   psiharche_93 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 14 April 2009 - 11:38 AM

Показване на мнениетоValia And Kara, в Apr 14 2009, 08:49 AM, написа:

Едно време в тази тема се говореше за голдън ретривъри... :gf_162:

Именно това и аз казах, извинявам се, че се отклоних от темата.. та за да се завърнем, ето малко скорошни снимки на Шаги :aa_002:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#2219 Потребителят е офлайн   monkata95ss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 April 2009 - 05:49 PM

Много сладко голдънче (като всички други от породата ) . Да ти е живо и здраво и да те радва още мнооого много време :)
User's Signature

Качена снимка

#2220 Потребителят е офлайн   monkata95ss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 April 2009 - 11:00 PM

По междо другото , защо имам чуството , че тва куче съм го живдала и друг път :cc_012:
User's Signature

Качена снимка

• (135 Страници) +
  • « Първа
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема