Dog.bg Форуми : Фотогалерия на БОК

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (878 Страници) +
  • « Първа
  • 448
  • 449
  • 450
  • 451
  • 452
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Фотогалерия на БОК

#8981 Потребителят е офлайн   stand_by Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 22 December 2009 - 08:55 PM

ето още няколко снимки на Амиго ae_085.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#8982 Потребителят е офлайн   dicsan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 December 2009 - 09:04 PM

БЛАГОДАРЯ КОЛЕГА

#8983 Потребителят е офлайн   Д.БАЛЧЕВ-БАЛКАН Икона

• БАЛЧЕВ-БАЛКАН
  • PipPipPip

Публикувано: 22 December 2009 - 11:59 PM

tb_195.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

Прикачени снимки

• Прикачена снимка

User's Signature

,,САМО СЛАБИТЕ СЕ СТРЕМЯТ КЪМ ПОРЯДЪК . СИЛНИТЕ ВЛАДЕЯТ И ХАОСА ......... ,,
www.balchevbalkan.hit.bg

#8984 Потребителят е офлайн   Д.БАЛЧЕВ-БАЛКАН Икона

• БАЛЧЕВ-БАЛКАН
  • PipPipPip

Публикувано: 23 December 2009 - 12:02 AM

ud_009.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

www.balchevbalkan.hit.bg

#8985 Потребителят е офлайн   Taro-68 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 December 2009 - 09:53 AM

Цитат(Д.БАЛЧЕВ-БАЛКАН @ Dec 22 2009, 10:59 PM) <{POST_SNAPBACK}>
tb_195.gif

.......Балчев,кой е този дето си го оградил ,че немога да го позная? wa_048.gif

#8986 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 December 2009 - 11:57 AM

Много движение във форума и това е добре!  Показани са много хубави снимки!  Има и някои, които не се харесват но не са много. Забележете казвам снимки, а не кучета. Експертна оценка на куче се прави само на изложби и изпитания от лицензирани експерти. Затова приканвам всички собственици ако искат да си сверяват часовниците, а и да сверят тези на колегите си активно да участват във всички изложби на БРФК и НК БОК. Разбира се това важи само за тези, които имат какво да покажат и искат и тези, които имат желание да видят и искрено да се порадват на видяното. Време е вече да спрем с плюването, защото успехите с породата са много повече от негативите. Има доста хора и овчари и развъдчици в клуба а и извън него, които работят добре. Например голяма част от развъдчиците в СРОК. Такива има дори и при монтанския неблагодарник.  Но нали кучетата и при едните и при другите са с едни и същи предци, които са заложени като начало в ранните години от НК БОК. Ако продължаваме да се плюваме с практики от рода на : в моя двор са чисти а на Гошо в двора  са мелези нищо че са с еднакъв произход подбиваме името на породата. А тя си е наша и на предците и на потомците ни и каквато си я направим такава и ще бъде. Овчарското куче се развива със или без желанието мое нечие или на трети... пети... Вярно и аз бих искал да се развива още по-динамично за да върви напред, както се случи с повечето сродни породи, като кангал, азиатец, шарпланинец, кавказец и др. Но има и породи от тази група, които регресират и аз не искам труда на толкова много хора да отиде на вятъра и да изгубим или окепезим една от най-ярките и живи частици българщина. Бъдете добри едни към други и си партнирайте и ще се получат по-добриш резултати за всички и най-вече зе породата. Разцеплението и противостоянието не водят до нищо добро. Не робувайте на догми защото това не е развитие, а четете  и се образовайте. Колкото по-грамотни сме-толкова по- грамотно ще развием породата си. В целия свят и всички породи се изменят. Само една малка част регресират и то благодарение на безотговорно отношение и безхаберие. На някой много му се иска това да стане и с овчарските кучета на българия. Това е така, защото кучетата в двора му са дребни, разнотипни и старотипни и такива  хора със задръстено мислене казват за своите кучета истински най-често нямайки никаква представа за произхода им. Това обикновенно са хора извън организациите или при каракачанистите. Във форума не веднъж са показвани изворните кучета, с които работим и техните потомци както и при последните снимки, които публикувах. Така е и с много други развъдчици и радетели на породата. Не се заблуждавайте много-много по старите физиономии защото и те понякога лъжат. Да и аз много ги харересвам, но не на всяка цена и не всички. Щи отговоря защо!!!  Няколко страници назад са показани няколко кучета със остарели от възрастта физиономии и всички ахват и се захласват но на едното от тях майката е родословна кавказка овчарка. Друг проблем е че не знаейки произхода на кучетата се афишира едно наистина красиво куче, на което бабата по майка също е внесена от мой братовчед от Русия. Тези кучета не се използват от грамотните и знающи люде но се пускат във форума. Аз няма да посочвам кои са за да спрем с полемиките и споровете каквито има само в България а при всичките ни съседи съществуват тези проблеми но собствениците си знаят и нека не развъждат тези кучета. Не че мога да им забраня, но мога да си позволя от  от гледна точка на годините в породата да ги помоля да не развъждат тези кучета. Колкото до НК БОК те никога няма да влязат в нашата племенна дейност. Но да се върнем на въпроса за грамотното отношение към породата и опазването и от негативи и кръстоски. Единствения начин запомнете: ЕДИНСТВЕНИЯ е да се работи по документи за произход.  Монтанския дерибей работи с откраднатат от мен и Любомир Бояджиев информация за произход, без и най-малка заслуга за нея защото съм я събирал с много хора и цял живот. Огромна заслуга има и Любо, който работи много време по написване и систематизирането и и хвърли много труд. Да не говорим колко кучета съм му подарил без нито едно да съм му продал, но аз си купих от него техните потомци, които са ценни за мен и все още не са РЕМОНТИРАНИ от селекционерския му гений. Хубавото при него е че е много тъп, лошото е че е много амбициозен и расипа много хубави кучета, а и хора. Повечето от тях обаче се усетиха и го изкъшкаха и така се създаде СРОК, който работи със същите по произход кучета но не окепезени от Гения от Михайловградско. При мен непрекъснато идват и се обаждат породници, които са обидени и разочаровани от монтанския дис сато Иван Тенев от Ямбол яко и старо име в породата, Митко Трола и много, много други. Неблагодарника от Михайловградско макар че е човека, на който най много съм дал от себе си , на който създадох клуб, организация, документи, кучета, изложби и най-вече хора, с които да работи е НАЙ-ГОЛЕМИЯ ВИНОВНИК ДА НЕ Е ПРИЗНАТА ОЩЕ ПОРОДАТА. 

Той излъга цяла България и продължава да лъже че породата е призната най- безогледно без да уточни че я е признала накаква малка организация, която няма рашаващо значение в киноложкия свят и която мисля се каззва уциай или нещо такова. Навсичкото отгоре този Тома Неверни напуснал тия дни и нея и отишъл в отделилата се от уцито ику, от която пак ще се опита да цица както от НК БОК, уцито и всичко до което се е докоснал този майстор плагиат и версификатор. Бъдете уверени ще станем свидетели на още много метаморфози и далавери от този псевдо приятел на породата. Всичко което той прододе  на тези организации е на постигнато от НК БОК, в който членуваше и тоз... и трябваше да отиде в FCI за да бъде признато нашето куче от което се възползваха някои недоброжелатели на българската порода и за нас остана... За да се признае породата сега ще трябва да мине много време и наново всички усилия да се повторят а бяхме само на крачка от сигурен успех свързан с години труд и човешки съдби. Пиша всичко това за да ви обърна внимание да работите честно всеотдайно и по документи за произход, което е основополагащо в породата. Знам че не малко хора от всички организации вече го правят но трябва така да работят всички. Запомнете едно: България ще има световно призната порода само тогава, когато я признае FCI.

User's Signature

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!

#8987 Потребителят е офлайн   dicsan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 December 2009 - 12:56 PM

ларго даи сивака и някакъв телефон

#8988 Потребителят е офлайн   largo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 December 2009 - 01:13 PM

0899290575
дай тел.или скаип

#8989 Потребителят е офлайн   Di Matoro Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 December 2009 - 02:38 PM

Цитат(Стефан Попов - председател НКБОК @ Dec 23 2009, 10:57 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Много движение във форума и това е добре!  Показани са много хубави снимки!  Има и някои, които не се харесват
Стига дрънка глупости Г-Н Попов ea_103.gif Никой вече ви не слуша ea_103.gif
Знаеш ли колко хората им дреме за тебе, вече- няма такива ab_041.gif
Май аз ще съм единствения коментирал поста ВИ ud_009.gif
пс. Моля не ми отговаряите ea_103.gif

User's Signature

Качена снимка

#8990 Потребителят е офлайн   ТАЙСЪН Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 December 2009 - 05:04 PM

Много интересен пост на Попов, пълен с взаимоизключващи се тези и пожелания. Да не кажа и с доста неща които не са истини.

Но както казва и Ди моторо, от толкова глупости едва ли на някои му пука вече или пък ще му обърне внимание.
Но попов вие си говорете , макар и рядно , повтаряйте като развалена плоча всичко отново и отново. Балъци винаги ще има ae_085.gif

#8991 Потребителят е офлайн   largo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 December 2009 - 06:03 PM

[quote name='Стефан Попов - председател НКБОК' date='Dec 23 2009, 11:57 AM' post='737770']
Много движение във форума и това е добре!  Показани са много хубави снимки!  Има и някои, които не се харесват но не т лицензирани експерти. Затова приканвам всички собственици ако искат да си сверяват часовниците, а и да сверят

#8992 Потребителят е офлайн   largo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 December 2009 - 06:06 PM

Цитат(ТАЙСЪН @ Dec 23 2009, 05:04 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Много интересен пост на Попов, пълен с взаимоизключващи се тези и пожелания. Да не кажа и с доста неща които не са истини.

Но както казва и Ди моторо, от толкова глупости едва ли на някои му пука вече или пък ще му обърне внимание.
Но попов вие си говорете , макар и рядно , повтаряйте като развалена плоча всичко отново и отново. Балъци винаги ще има ae_085.gif

Аз пък мисля че за повечето неща е прав,но всеки има право на мнение!

#8993 Потребителят е офлайн   zerda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 December 2009 - 06:35 PM

Цитат(dicsan @ Dec 22 2009, 05:52 PM) <{POST_SNAPBACK}>
ПАК МЕЧО

Моторист af_089.gif

#8994 Потребителят е офлайн   tigar6 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 December 2009 - 06:56 PM

Цитат(largo @ Dec 23 2009, 06:06 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Прав е ама на приказки да разтягаме локуми smile.gif а на дела дали е прав tb_195.gif

User's Signature

Разликата между човека и животното е тази, че човека има празнични дрехи.

#8995 Потребителят е офлайн   Д.БАЛЧЕВ-БАЛКАН Икона

• БАЛЧЕВ-БАЛКАН
  • PipPipPip

Публикувано: 23 December 2009 - 08:23 PM

...............не е редно да обвиняваме само г-н Попов,всички пърдим в едно гърне ea_103.gif
един от проблемите на човечеството в днещо време е ,че няма личности ,а само звезди tb_195.gif
User's Signature

www.balchevbalkan.hit.bg

#8996 Потребителят е офлайн   ТАЙСЪН Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 December 2009 - 09:33 AM

Цитат(Д.БАЛЧЕВ-БАЛКАН @ Dec 23 2009, 07:23 PM) <{POST_SNAPBACK}>
...............не е редно да обвиняваме само г-н Попов,всички пърдим в едно гърне ea_103.gif
един от проблемите на човечеството в днещо време е ,че няма личности ,а само звезди tb_195.gif

Може и така да е , но и проблеми не се решават с с бездействия , констатации и обикновенни обобщения. ud_009.gif

Проблемите всички ги знаят , а ма само ги знаят ab_041.gif

#8997 Потребителят е офлайн   ТАЙСЪН Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 December 2009 - 09:40 AM

Цитат(largo @ Dec 23 2009, 05:06 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Явно си в еуфория от хубавите думи казани за вас.
Тях не коментирам , става въпрос за други неща. Доста нещо беше написъл , а го прави много рядко ab_041.gif , или поне тогава когато ще се прави изложба на НК БОК. Забележи, не на кое да е, а на НК БОК - ЛИГИТИМНАТА. ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif

#8998 Потребителят е офлайн   Di Matoro Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 December 2009 - 09:46 AM

Лигитимна Я ab_041.gif Само от седем или там колкото са в УС ab_041.gif
Други им не трябват ab_041.gif
User's Signature

Качена снимка

#8999 Потребителят е офлайн   tigar6 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 December 2009 - 12:02 PM

Цитат(Di Matoro @ Dec 24 2009, 09:46 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Лигитимна Я ab_041.gif Само от седем или там колкото са в УС ab_041.gif
Други им не трябват ab_041.gif
Великолепната седморка af_089.gif и на тях ще вземе да им просветва ab_041.gif може бавно да е,но някой слънчев ден ще се преродят ab_041.gif

User's Signature

Разликата между човека и животното е тази, че човека има празнични дрехи.

#9000 Потребителят е офлайн   capricorn Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 December 2009 - 10:51 PM

..
User's Signature

Когато остарееш
никой не чука на вратата ти
Нито потокът ,със сребърна риба
нито жребчето с влажни очи
нито разцъфналата ябълка,никой