Dog.bg Форуми : Фотогалерия на БОК

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (878 Страници) +
  • « Първа
  • 701
  • 702
  • 703
  • 704
  • 705
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Фотогалерия на БОК

#14041 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 13 April 2011 - 11:16 PM

А това е Спартак 2-ри Аян Дико на председателя на клуба във Варвара Фурето! 62,5 кг

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!

#14042 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2011 - 11:17 PM

Спартак Аян Дико! :ba_025: :ba_025: :ba_025: :ba_025: :ba_025: :ba_025: :flagbg: :flagbg: :flagbg: :flagbg: :flagbg: :flagbg:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!

#14043 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2011 - 11:19 PM

Айде лека и като се върна от Русия ще се готвим за изложбата в Гоцето на 30 април събота от 10,30ч. в комплекса на балнео санаториума в Огняново. :ba_025: :flagbg: :ba_025:
User's Signature

#14044 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2011 - 12:15 AM

Показване на мнениетоdandi, в 13 April 2011 - 09:43 PM, написа:

Не сте ми отговорил на въпросите г-н Попов.

Никой не ми е говорил за вас,темите ни на разговор са съвсем други.,не обсъждаме хора,предимно кучета,овце.....овчарски традиции,такива неща.

Преснимайте ми моля ви,къде точно Васил Дечов е писал за Българското овчарско куче!Или кажете в коя точно своя книга.Имам ги почти всичките.

В първата краеведческа за Чепеларе!!! Радвам се че обсъждате овчарските традиции защото те са най- важната част от българските такива, тъй като самото овцевъдството е основния поминък на българина през цялата му многовековна история! Така е и с българското забележете, българското народно творчество, където овчарската тема е най обширна и богата. Съветвам Ви да потърсите и първата монография за нашето овчарско куче на Васко Райчев от Стара Загора- брат на знаменития български егер Райчо Гънчев!!! Прочетете и написаното от Ники от Силистра. Изнася момчето много интересни исторически факти. Отворете и зборника народно творчество на Славейков и ще видите че се говори само за овчарско куче и никъде за каракачанско и дори имената са български и като днешните. Има турцизми, но нито едно гръцко. Оставете ме мен кучета ме яли, но като останете насаме със себеси помислете за българското пред което сте отговорна както и всеки един от нас лично!
User's Signature

#14045 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2011 - 12:31 AM

Показване на мнениетоdandi, в 13 April 2011 - 09:55 PM, написа:

Цитат

Добрее,мисълта ми беше,кучето Караман от Триград като Българско овчарско ли беше представено тогава или като Каракачанско?
По онова време провеждаха ли се изложби за Българско овчалско куче и кои бяха клубовете за Българско овчарско куче?
Питам съвсем добронамерено,тъй като по онова време отглеждах работни овчарски кучета и дори не знаех,че има изложби.

Клубът в Пазарджик е първия организиран по породата, а изложби с показване на овчарското куче правим от 1974г. Специалкте започнаха точно десет години след това. На тях поканих но много по-късно Вашите вдъхновители и ги запознах с овчарите, пред които ме очерниха не след дълго и ми създадоха интриги разваляйки ми отношенията с хора градени с години. А Венелин лично ме е карал да направим компромис и да го кръстим Българско овчарско в скоби / каракачанско/ куче, но аз не мога да направя компромис със съвестта си и с българския си произход и самосъзнание.
User's Signature

#14046 Потребителят е офлайн   paolito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2011 - 06:25 AM

Показване на мнениетоСтефан Попов - председател НКБОК, в 13 April 2011 - 09:10 PM, написа:

Показване на мнениетоpaolito, в 12 April 2011 - 10:02 PM, написа:

Показване на мнениетоkaleata78, в 12 April 2011 - 09:48 PM, написа:

Павка разлика НЯМА :ba_025:

:flagbg:

Пафка, това е Беловеца и на едната и на другата снимки. Едната я правих когато го купих, а другата когато го бях лекувал и пооправил и го пратих с овцете при Ванката, с който е на снимката на изложба в Пазарджик, където стана победител в клас ветерани и в конкурса за производител!. За да съм честен докрай и Иван много хубаво и с мерак се грижеше за Мурад и там още повече кучето светна! Заплодихме и две кучки на него, като първата я отровиха после и кутретата и, отровиха и Мурад и аз веднага преместих втората у нас и там я окучих. Дадох две женски кутрета на Чилика, който и с тях ме измами, както и с много още неща. Но той си е с предателска и продажна същност и по-добре че отиде да лиже гъзъ на Аврам, когото лично той самия предложи за изключване за злоупотреби от НК БОК. Едно мъжко- единственото дадох на моя приятел от Пазарджик Любчо и най-приличащата на баща си кучка дадох на Ванката при когото отровиха МОЯ пак повтарям МОЯ Мурад от Белово! Той я нарече Мурадка и произведе от нея няколко добри и със същия корав характер кутрета. :flagbg:

:beer: :ba_025: :flagbg:

#14047 Потребителят е офлайн   Вили** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2011 - 07:01 AM

Показване на мнениетоСтефан Попов - председател НКБОК, в 13 April 2011 - 10:15 PM, написа:

Пак тя! :flagbg:

Искаме Хера за снаха !
User's Signature

"Хората са зомбирани с познанието, че тиквите растат по дърветата ."

#14048 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2011 - 07:48 AM

Показване на мнениетоВили**, в 14 April 2011 - 07:01 AM, написа:

Показване на мнениетоСтефан Попов - председател НКБОК, в 13 April 2011 - 10:15 PM, написа:

Пак тя! :flagbg:

Искаме Хера за снаха !

Никакви ядове!!! Обаче Азазело Аян Дико трябва да дойде на 30 април на изложбата в Гоце Делчевското село Огняново и до десет ч. да се е записал! :ba_025: :flagbg: :ba_025:
User's Signature

#14049 Потребителят е офлайн   dandi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2011 - 11:11 AM

Цитат

В първата краеведческа за Чепеларе!!! Радвам се че обсъждате овчарските традиции защото те са най- важната част от българските такива, тъй като самото овцевъдството е основния поминък на българина през цялата му многовековна история! Така е и с българското забележете, българското народно творчество, където овчарската тема е най обширна и богата. Съветвам Ви да потърсите и първата монография за нашето овчарско куче на Васко Райчев от Стара Загора- брат на знаменития български егер Райчо Гънчев!!! Прочетете и написаното от Ники от Силистра. Изнася момчето много интересни исторически факти. Отворете и зборника народно творчество на Славейков и ще видите че се говори само за овчарско куче и никъде за каракачанско и дори имената са български и като днешните. Има турцизми, но нито едно гръцко. Оставете ме мен кучета ме яли, но като останете насаме със себеси помислете за българското пред което сте отговорна както и всеки един от нас лично!

Овчарските традиции г-н Попов са ни завещани от дедите ни,за тях аз много мога да говоря,защото това е животът ми.Завещани са ни наименованиянията на местностите,мандренските наименования ,реда на мандрите(останали още от Юруците,чиято собственост е била Родопа планина(Чепераре),за това пише е В.Дечев в миналото на Чепеларе-част 1),и името на кучетата охранявали стадата-Каракачанското куче.Това са ни завещали.По склонна съм да вярвам на старите Родопчани,на баща ми и дядо ми и на старите Родопски книги,отколкото на Вас,В.Динчев и на който и да било.Вярвам на очите и ушите си.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#14050 Потребителят е офлайн   dandi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2011 - 11:13 AM

:smile:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#14051 Потребителят е офлайн   dandi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2011 - 11:22 AM

Цитат

българското народно творчество, където овчарската тема е най обширна и богата

Наистина е така
"Ами кучета?
-Стигат нашите. Само КАРАКАЧАН стига. Другите няма да посмеят. Тяхна работа ли е вълк да гонят!..."
"Вълчето"
Г.Райчев (1882-1947)

"...Анадолеца или Пашата, както му казваха още, беше най-хубавото куче на Петра.
То беше голямо, черно, с дълга космата опашка и увиснали уши, каквито са ушите и козината на КАРАКАЧАНСКОТО КУЧЕ."
"Борба до смърт"
Й.Йовков (1880-1937)

..."По този вълчи друм стопаните отглеждаха своите едри кучета вълкодави,
наричани КАРАКАЧАНСКИ КУЧЕТА заради това, че са разселени по тези места от овчарите каракачани."
"Небесна благодат"
Й.Радичков

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#14052 Потребителят е офлайн   dandi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2011 - 11:24 AM

:ud_009:

Цитат

"Писмо, подписано от ректорите на Тракийския университет в Стара Загора и Аграрния университет в Пловдив, от ръководители на факултети и катедри, от водещи имена в областта на селекцията, генетиката, овцевъдството на българската селскостопанска наука. “Долуподписаният ...... следвайки вековните традиции на животновъдството по българските земи подкрепям усилията за възстановяване на КАРАКАЧАНСКОТО КУЧЕ. Смятам, че съхранението и утвърждаването на тази стара българска порода кучета е сигурен начин да запазим жив духът на дедите ни и скромен жест към едно незаменимо селскостопанско животно, верен спътник на хората населявали тези земи още от времето на траките. КАРАКАЧАНСКОТО КУЧЕ извоюва правото си на живот бранейки с неподкупна смелост живота на стопанина си и неговото семейство, както и сигурностт а на стадото. То се превърна в легенда и символ. Жива легенда за духът и жизнеността на нашите предци и символ на верността и здравата връзка със земята. КАРАКАЧАНСКОТО КУЧЕ е посрещнало и изпратило не един владетел, то е преживяло възхода и рухването на империи. Затова вярвам, че ще дочака и нашето признание. Дължим му го! Надявам се, че нашите колеги от Комисията по стандартите към Международната Федерация по Кинология (FCI) ще сторят необходимото КАРАКАЧАНСКОТО КУЧЕ да получи полагащото му се място в регистъра на тази най-авторитетна организация.”

Подписали (по азбучен ред)
Доц. д-р В. Дрбохлав Доц. д-р В. Николов Проф. д-р Г. Николов Ст.н.с. дсн Д. Белоречков Доц. д-р Д. Греков Доц. д-р Д. Димов Доц. д-р Д. Панайотов Доц. д-р Е. Желязков Проф. дсн Е. Иванова Ст.н.с. ІІ ст. ! д-р Ж.Кръстанов Проф. дсн И. Димитров Проф. дсн И. Станков Проф. дсн Й. Кузманова Доц. д-р Л. Сотиров Доц. д-р П. Бацалов Проф. д-р П. Жеков Доц. д-р Р. Славов Доц. д-р С. Методиев Доц. д-р С. Танчев Проф. дсн С. Тянков Акад. Ц. Хинковски Проф. дсн Ц. Яблански Ст.н.с. ІІ ст. д-р Я. Горинов"

#14053 Потребителят е офлайн   dandi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2011 - 11:45 AM

Цитат

Прочетете и написаното от Ники от Силистра. Изнася момчето много интересни исторически факти.

Прочетох написаното от Ники от Силистра,по интересни обаче ми бяха снимките на кучетата които се е потрудил да открие.Направи ми впечатление,че много малко от тях са с окраската която днешния стандарт на Бългалско овчарско куче налага-черно шарени кучета.Повечето от тях нямат никакво сходство с днешните.
Вероятно имате написаното от Ники и снимките на кучетата към него.
Ако ви е възможно постнете ги тук и до тях днешната ви селекция.
Може и да греша,вие сте международен съдия,убедете ме че съхранявате оригиналното Българско овчарско куче,такова каквото го е представил Ники в трудовете си.

#14054 Потребителят е офлайн   aborigen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2011 - 01:12 PM

Показване на мнениетоД.БАЛЧЕВ-БАЛКАН, в 13 April 2011 - 07:48 PM, написа:

Показване на мнениетоkaleata78, в 13 April 2011 - 07:27 PM, написа:

Показване на мнениетоД.БАЛЧЕВ-БАЛКАН, в 13 April 2011 - 09:20 PM, написа:

Показване на мнениетоpaolito, в 12 April 2011 - 07:35 PM, написа:

Има разлика между двете кучета ???????????????

............кой си е направил труда да скрие името ми от снимката??? :ea_103:

Много се извинявам но немие ясно вие какво общо имате със това куче????? :db_046:

...............трабва Ти,акъл за да разбереш,че имам нещо общо със снимката ,а не с кучето,когато съм го събиръл тоя архив,Ти си бъркал в носа,жалко ,че не възприемаш нищо от това което показвам :ea_103:

Балчев колко и да им показваш няма да видят прилики и разликите на кучетата.

До като слушат Попов само мелези ша имат. :ab_041:

Балчев това куче може и да си казвал по кои кучета върви.
И имаш ли нещо по него.
Снежинка.На година и 2 месеца.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#14055 Потребителят е офлайн   Спас ЛАзаров Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2011 - 01:40 PM

Известната на всички Мецана от Ефти :flagbg: :flagbg: :flagbg:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#14056 Потребителят е офлайн   Спас ЛАзаров Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2011 - 01:45 PM

А това е подрастващата смяна на МЕЦАНА Аида :flagbg: :flagbg: заедно с Семейството :flagbg: много поздрави и успехи в отглеждането и на двете :ba_025: :ba_025:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#14057 Потребителят е офлайн   Aleko Galiov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2011 - 05:54 PM

Показване на мнениетоСпас ЛАзаров, в 14 April 2011 - 01:45 PM, написа:

А това е подрастващата смяна на МЕЦАНА Аида :flagbg: :flagbg: заедно с Семейството :flagbg: много поздрави и успехи в отглеждането и на двете :ba_025: :ba_025:

тук сме аз великият овчар Баи Иван Катев и Стефан Попов пред НДК

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#14058 Потребителят е офлайн   Aleko Galiov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2011 - 06:07 PM

Показване на мнениетоAleko Galiov, в 14 April 2011 - 05:54 PM, написа:

а ето тук сме аз и моят голям приятел Бисер Мечев и малкият Мечев и тяхният красавец Балкан Яшар които е на 3 месеца и вече сам ходи с Овцете и е син На небезизвесната Легенда Мечо Яшар и Гергина Петрус-Яшар която си купих от г-н Попов за 1 лев и моят любимец Яшар Вълчев

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#14059 Потребителят е офлайн   Спас ЛАзаров Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2011 - 06:13 PM

Показване на мнениетоAleko Galiov, в 14 April 2011 - 06:07 PM, написа:

Показване на мнениетоAleko Galiov, в 14 April 2011 - 05:54 PM, написа:

а ето тук сме аз и моят голям приятел Бисер Мечев и малкият Мечев и тяхният красавец Балкан Яшар които е на 3 месеца и вече сам ходи с Овцете и е син На небезизвесната Легенда Мечо Яшар и Гергина Петрус-Яшар която си купих от г-н Попов

:flagbg: :flagbg: :flagbg: :flagbg: :flagbg: Страхотен отбор :ba_025: :ba_025: :ba_025:

#14060 Потребителят е офлайн   Били Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2011 - 07:24 PM

Калеко как са смеските бок алабай стават ли за бои

• (878 Страници) +
  • « Първа
  • 701
  • 702
  • 703
  • 704