Aleko Galiov, в 15 April 2011 - 05:43 PM, написа:
Фотогалерия на БОК
Публикувано: 15 April 2011 - 08:10 PM

"Патриот- това е нормалното ми агрегатно състояние!"-Николай Хайтов
Публикувано: 15 April 2011 - 08:38 PM
siom, в 15 April 2011 - 08:10 PM, написа:
Aleko Galiov, в 15 April 2011 - 05:43 PM, написа:
Публикувано: 16 April 2011 - 07:40 AM
Murtap, в 15 April 2011 - 06:36 PM, написа:
Сега да ти посоча няколко примера, защо има и ПРОИЗХОД.
1.Средноазиатската овчарка, каква е: от средноазиатската ли държава
2.Монголския вълкодав, какъв е : от Монголия или от Русия
3.Пиринейското планинско куче каквое: испанско или френско
4.Пиринейския мастив какъв е и т. н
Колега , до колкото си спомням от часовете по география Пиринеите е планина която служи за естествена граница между Испания и Франция. Тя има дължина 430км от Средиземно море до атлантическия океан . Най високия връх е Ането и е висок 3404м. Кучетата носят името на планината защото произходат им идва от самата планина.Къде в България има местност която се казва Каракачания или подобно? Казвате че каракачанското куче произхожда от България , ами защо тогава е Каракачанско , ане Българско овчарско куче???..........................................................................Аз , съм израснал сред овце , дядо ми беше голям овчар , неговия баща и дори и неговия дядо е бил овчар, т.е. около един цял век даже и повече назад от моя корен са геледали овце и овчарси кучета. И сега в моя двор лае овчарски пес и блее вакло аганце! Дядоми и неговите 4 братя , ми разказваха някога за Каракачанските овчари.................. На Благовец се белязвали агнетата които са се оставяли за домазлък. След празника идвали каракачаните в селото исъбирали белязаните агнета и правели голямо стадо-100 до 200 бройки. Качвали садото на паша по планините. Педи да падне първия сняг , те връщали стадото в селото(селата) и връщат стоката на стопаните им. Дядоми казваше -" Неможиж Павле да ги познаеш , ако неси ги БЕЛЯЗАЛ". Агнета станали готови овце..... Кракачаните , за тази ослуга взимали пари , жито , царевица , дори животни -кокошки , агнета, пресета и т.н. С една дума , хората са им плащали с каквото можели..... Кракачаните , когато идволи да взимат агнета от дядо Стефо-прадядо, ахвали по неговите кучета! Дядо Стефо им дал две кутрета за сметка на годишната паша!......... Аз , вярвам на корена си , а вие колеги вярвайте на каквото си изкате. Кучето си е БЪЛГАРСКО ОВЧАРСКО
Публикувано: 16 April 2011 - 08:29 AM
paolito, в 16 April 2011 - 07:40 AM, написа:
Murtap, в 15 April 2011 - 06:36 PM, написа:
Сега да ти посоча няколко примера, защо има и ПРОИЗХОД.
1.Средноазиатската овчарка, каква е: от средноазиатската ли държава
2.Монголския вълкодав, какъв е : от Монголия или от Русия
3.Пиринейското планинско куче каквое: испанско или френско
4.Пиринейския мастив какъв е и т. н
Колега , до колкото си спомням от часовете по география Пиринеите е планина която служи за естествена граница между Испания и Франция. Тя има дължина 430км от Средиземно море до атлантическия океан . Най високия връх е Ането и е висок 3404м. Кучетата носят името на планината защото произходат им идва от самата планина.Къде в България има местност която се казва Каракачания или подобно? Казвате че каракачанското куче произхожда от България , ами защо тогава е Каракачанско , ане Българско овчарско куче???..........................................................................Аз , съм израснал сред овце , дядо ми беше голям овчар , неговия баща и дори и неговия дядо е бил овчар, т.е. около един цял век даже и повече назад от моя корен са геледали овце и овчарси кучета. И сега в моя двор лае овчарски пес и блее вакло аганце! Дядоми и неговите 4 братя , ми разказваха някога за Каракачанските овчари.................. На Благовец се белязвали агнетата които са се оставяли за домазлък. След празника идвали каракачаните в селото исъбирали белязаните агнета и правели голямо стадо-100 до 200 бройки. Качвали садото на паша по планините. Педи да падне първия сняг , те връщали стадото в селото(селата) и връщат стоката на стопаните им. Дядоми казваше -" Неможиж Павле да ги познаеш , ако неси ги БЕЛЯЗАЛ". Агнета станали готови овце..... Кракачаните , за тази ослуга взимали пари , жито , царевица , дори животни -кокошки , агнета, пресета и т.н. С една дума , хората са им плащали с каквото можели..... Кракачаните , когато идволи да взимат агнета от дядо Стефо-прадядо, ахвали по неговите кучета! Дядо Стефо им дал две кутрета за сметка на годишната паша!......... Аз , вярвам на корена си , а вие колеги вярвайте на каквото си изкате. Кучето си е БЪЛГАРСКО ОВЧАРСКО
Публикувано: 16 April 2011 - 12:06 PM
В примерите се вижда, ЧЕ НЕ ВИНАГИ ИМЕТО НА ДАДЕНА ПОРОДА ДАВА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРОИЗХОДА И.
И НИКОЙ НЕ ТВЪРДИ ЧЕ КУЧЕТО НЕ БЪЛГАРСКО. ПОСОЧИХ ТИ ПАТЕНТА, А ТОЙ ИМА ДОСТА ГОЛЯМА ТЕЖЕСТ. Влез в сайта на Патентно ведомство и се запознай с дейноста на тази държавна структура.
И има още две БЪЛГАРСКИ ПОРОДИ, които носят името КАРАКАЧАНСКИ и това не променя произхода им- БЪЛГАРИЯ.
Публикувано: 16 April 2011 - 03:06 PM
Murtap, в 16 April 2011 - 12:06 PM, написа:
В примерите се вижда, ЧЕ НЕ ВИНАГИ ИМЕТО НА ДАДЕНА ПОРОДА ДАВА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРОИЗХОДА И.
И НИКОЙ НЕ ТВЪРДИ ЧЕ КУЧЕТО НЕ БЪЛГАРСКО. ПОСОЧИХ ТИ ПАТЕНТА, А ТОЙ ИМА ДОСТА ГОЛЯМА ТЕЖЕСТ. Влез в сайта на Патентно ведомство и се запознай с дейноста на тази държавна структура.
И има още две БЪЛГАРСКИ ПОРОДИ, които носят името КАРАКАЧАНСКИ и това не променя произхода им- БЪЛГАРИЯ.
Отговорих ,Ви колега и о ще как!!!!............ Появило се и развъдено в Пиринеите -носи името ПИРИНЕЙСКО! В Кавказ -Кавказка овчарка. В Монголия -Монголски вълкодав и т. н....... Защо е наречено каракачанско , къто произхода му е Български?????????????Прочети ли внимателно какво съм написал в предишния пост????????????
Публикувано: 16 April 2011 - 07:10 PM
Публикувано: 16 April 2011 - 07:46 PM
Murtap, в 16 April 2011 - 06:17 PM, написа:
Монголския вълкодав е руска порода.
И Паолито, никой не е обиждал дедите ти. НЕ харесвам хора, които си измислят.
Името каракачанско не съм го измислил аз. Чети по вече.
Четете и вие колега повече.!!! Наистина Пиринеите и Кавказ не са държави ! Монголския вълкодав е руска порода-призната от тях и света и произходат му е от Монголия. Междо другото Монголия да не би да се намира в Австралия , или в Африка? И Кавказ ли се намира там ? Каква е Кавсказката овчарка-Английска или РУСКА. От къде са идвали каракачаните колега и от къде са довели каракачанското куче , къто произходът на кучето било Българско??????????????????????????....... Много ЖАЛКО , че ВИЕ колега си мислете , че си измислям, наистина жалко! Не съм ЗЛОНАМЕРЕН ЧОВЕК И НЕ ОБИЧАМ КОНФЛИКТИТЕ. АЗ СЕ КАЗВАМ ПАВЕЛ И УВАЖАВАМ КОРЕНАСИ И ТУК ВЪВ ФОРОМА ИЗКАЗАХ СВОТО МНЕНИЕ! Аз не се влиая от никого , единсвено само от моите предци............Няма луши кучета , има лоши СТОПАНИ !
Публикувано: 17 April 2011 - 06:37 AM
Murtap, в 16 April 2011 - 10:54 PM, написа:
Защо , тогава като произхода но кучето е Българско е наречено каракачанско? Чобански овчарски кучета е имало още преди каракачаните да преминават по земите ни!!!
Публикувано: 17 April 2011 - 09:40 AM
Муртап много си объркан ми се струва пишеш нещо и си го обясняваш по някакъв начин който само ти разбираш.Българска порода пък да се казва Каракачанка
Публикувано: 17 April 2011 - 10:10 AM
Спас ЛАзаров, в 17 April 2011 - 09:40 AM, написа:
Муртап много си объркан ми се струва пишеш нещо и си го обясняваш по някакъв начин който само ти разбираш.Българска порода пък да се казва Каракачанка
На всичко българско,БЪЛГАРСКО трябва да му е името
какво и да се каже...това е положението
я даите неколко снимки на митьо очите да се порадваме малко на този хубав български пес
Публикувано: 17 April 2011 - 10:11 AM
ккк, в 17 April 2011 - 09:10 AM, написа:
paolito, в 17 April 2011 - 06:37 AM, написа:
Защо , тогава като произхода но кучето е Българско е наречено каракачанско? Чобански овчарски кучета е имало още преди каракачаните да преминават по земите ни!!!
Разкажини, как ги видя да преминават?
На баща ми един комшия ,които сега е на 68г разказва ,че когато е бил 12-13г през Паз-к са минавали каракачаните-на каруци като циганските табуни и след тях овцете.По негови думи кучетата са били сиви,дребни ,но плещести.Имало е и по голями кучета-едри,строини,които са ги взимали/ разменяли / от овчарите по балкана..Идвали са около Гергьовден и са си тръгвали около Димитровден.Когато са минавали през Паз-к спали са около Марица-кошарите-където сега разхождаме нашите българските кучета.И досега има приятел каракачанин ,които живее в Гърция-около Солун.

Вход

Темата е заключена

Горе
Цитиране +