Dog.bg Форуми : Национален Български Нюфаундленд Клуб-въпроси към клуба

Към съдържанието

Национален Български Нюфаундленд Клуб

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (58 Страници) +
  • « Първа
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Национален Български Нюфаундленд Клуб-въпроси към клуба

#1081 Потребителят е офлайн   fiori Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 December 2011 - 01:06 PM

Добър ден, Mushroom!

Молбата ми е:
1. Да се представите;
2. Да ни обясните кой от ЦВК ви е предоставил това Заключение? (Аз с такова не разполагам);
3. Ако сте някой от екипът на ЦВК, бих искала да ни предоставите някакъв документ, който ясно да обяснява, че лица от екипът на ЦВК имат право да разпространяват конфиденциална информация на публични места;
4. Да ни предоставите информация дали Д-р Златинов, лично, ви предаде този фалшификат;
5. Ако не можете да отговорите на нито една от моите/нашите молби да ни обясните дали сте поставено лице на някой от ЦВК, ФЦИ или "ТОП НЮФ" и кой е той?

Разгледайте още веднъж печата, който във вашето заключение не изглежда така Прикачен файл  001.jpg (122.71K)
Брой сваляния: 579

6. Наясно ли сте, че за издаване на документ с невярно съдържание се стига до затвор?

Поздрави и успешен ден!

#1082 Потребителят е офлайн   palaskova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 December 2011 - 03:16 PM

Показване на мнениетоMushrooom, в 01 December 2011 - 08:12 PM, написа:

Дори не знам как този фаил е попаднал в мен, но все пак възникват няколко въпроса:

1. Ползвано ли е това куче за разплод?
2. Защо е ползвано?
3. Колко пъти е ползвано?
4.С кои кучки е ползвано?
5. ГОРД трябва ли да е ГОРД след като го е ползвал/предоставял за ползване?! Ако е ползвано значи ГОРД си е НАСРАН!

Следват други документи :ud_009: , не мога да повярвам, че ГОРД е ГОРД и, че от позицията на ГОРД чете лекции на "малките" не гордите - срамота! Тежко на всички, които това ще им бъде ГОРД, хич не се учудвам, че е от Литовото/Пенково обкръжение!

Ако темата не е за тук, моля да я преместите там за където е :dry:

Е НА ТОВА МУ СЕ КАЗВА - ИСТИНСКА ИНТРИГА И ЛЪЖА...

1. Като не знаете как е попаднал този файл при вас, откъде сте сигурен че е истински??? За лъжа, клевета и уронване престижа все още в нашата страна се носи съдебна отговорност.

2. Що се отнася до това кога, с кой и как е ползвано кучето за разплод - го има в сайта на развъдника - ОФИЦИАЛНО.

Личното ми мнение е, че това е пълен фалшификат, нямащ нищо общо с оригиналните документи. А ако кучето беше с такава степен на дисплазия - то вече трябваше да е напълно неподвижно и за да му спести мъките собственикът отдавна да го е ефтанизирал.

Искренно се надявам да се спре с цялата тази мръсотия и да започнеме да работиме чисто, прозрачно и в добри взаимоотношения между нас.
User's Signature

Качена снимка

#1083 Потребителят е офлайн   Mushrooom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 December 2011 - 10:08 PM

Здравейте уважаеми дами,
хич не е почтено да ме наричате лъжец и интригант, много добре ми е известно, че не е хубаво да се изнасят документи с невярно съдържание. Тъй като и аз обичам да проверявам всичко по няколко пъти се свързах с доктора преди да пусна този документ тук. След вашите обиди към мен изпратих и имейл на доктора за двойна проверка и да го имаме черно на бяло.

Цитат

Здарвейте Михаил,

това е сертификата на Хълк, който издадох преди няколко дни и е истински.

Степента на тазобедрена дисплазия на Хълк е : тежка форма, Е

Поздрави.

Dr. Vladislav Zlatinov
Central Vet Clinic
Sofia
Chavdar Mutafov 25 B str.
+359 2 421 9999
+359 888 100970
+359 899 100970
http://www.centralvetclinic.com/

Ето и отговора :dh_188:

пояснение: - "А" - Нормална става
- "В" - Гранична форма
- "С" - Лека форма
- "D" - Средна форма
- "Е" - Тежка форма на ТБД

В друга тема съм се представил http://forum.dog.bg/...post__p__999514

Г-жо ГОРД вие сте НАСРАН защото след датата на снимката много добре сте знаела какво е състоянието на вашето куче и съвсем умишлено сте го пуснала в разплод, състоянието на вашето женско куче също не е добро, скоро и за него ще излезе официална информация. Главата ми не побира вашата наглост след толкова извършени нарушения как си позволявате да четете морал на другите, да заплашвате, да плюете!?
Не случайно ви казах, че сте от Литовото/Пенково обкръжение, присъщо е за цялата ви групичка да мамите, лъжете и правите далавери - срамота!
От къде имам сертификата - ще обясня на разследващите органи, а вие ще обяснявате на всички стопани от кучилата ви защо са болни кучетата които сте им продали.
Г-жо Ц.Иванова, вие сте направила престъпление спрямо животните които сте развъдила, спрямо собствениците на тези животни, спрямо клуба който представлявате и сте ГОРД в него.

П.П За недоумяващите, печатът е сложен, когато д-р Златинов се е сертифицирал по ГРСК ( това е официален сертификат и важи в цяла Европа). Сертификатът е преиздаден на базата на същия такъв от датата на рентгеновата снимката.

#1084 Потребителят е офлайн   Чибурашка Икона

Публикувано: 03 December 2011 - 09:41 AM

Здравейте. Аз вчера се регистрирах, защото видях, че един развъдник продава големи и отгледани нюфаундленди. Исках да попитам тук във форума дали мога да купя мъжки. Но както виждам и чета единия бил с проблемни тестиси, а другия сакат! това ли ви е качеството, което продавате ?
Аз съм имал вече веднъж куче от тази порода
Умря преди 3 години. Купих го от Унгария. Но там като ми продадоха кучето ме заляха с много документи от изследвания.
Всички развъдници ли в България така правят ?
Живея в Русия и тук съм на гости за празниците. Исках да си направя коледен подарък и да се прибера у дома с куче. Явно отново от България няма да си купя!
User's Signature

"...този, който умее да води война, покорява чуждата армия, без да се сражава..."
Сун Дзъ

#1085 Потребителят е офлайн   rumybo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2011 - 01:12 PM

Здравейте и от мен!
Не може на човек да не му направи впечатлние големия брой новорегистрирали се,само за да вметнат по нещо-кой има случайна информация,кой кандидат-купувач,ама вече отказал се.Лоша реклама няма.Но от последните няколко поста в мен ( пълен лаик по развъжденето ),се породиха няколко въпроса и си позволявам да споделя с вас ,без да искам и очаквам отговор.
Ако кучето на единия ГОРД е с ТБД "Е",то защо другия ГОРД е заплодил с него и произвел бебета? :dh_188:
А аз през цялото време съм ГОРД собственик на два нюфаундленда :ud_009: Излиза,че в България човек не трябва да се гордее много много.
Извинявам се предварително,ако засегнах някой,не това е целта ми. Нали всички тук обичаме тези прекрасни кучета?!!! :wub:
User's Signature

Качена снимка

#1086 Потребителят е офлайн   StyleBullet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2011 - 07:41 PM

Показване на мнениетоMushrooom, в 02 December 2011 - 08:08 PM, написа:

Здравейте уважаеми дами,
хич не е почтено да ме наричате лъжец и интригант, много добре ми е известно, че не е хубаво да се изнасят документи с невярно съдържание. Тъй като и аз обичам да проверявам всичко по няколко пъти се свързах с доктора преди да пусна този документ тук. След вашите обиди към мен изпратих и имейл на доктора за двойна проверка и да го имаме черно на бяло.

Цитат

Здарвейте Михаил,

това е сертификата на Хълк, който издадох преди няколко дни и е истински.

Степента на тазобедрена дисплазия на Хълк е : тежка форма, Е

Поздрави.

Dr. Vladislav Zlatinov
Central Vet Clinic
Sofia
Chavdar Mutafov 25 B str.
+359 2 421 9999
+359 888 100970
+359 899 100970
http://www.centralvetclinic.com/

Ето и отговора :dh_188:

пояснение: - "А" - Нормална става
- "В" - Гранична форма
- "С" - Лека форма
- "D" - Средна форма
- "Е" - Тежка форма на ТБД

В друга тема съм се представил http://forum.dog.bg/...post__p__999514

Г-жо ГОРД вие сте НАСРАН защото след датата на снимката много добре сте знаела какво е състоянието на вашето куче и съвсем умишлено сте го пуснала в разплод, състоянието на вашето женско куче също не е добро, скоро и за него ще излезе официална информация. Главата ми не побира вашата наглост след толкова извършени нарушения как си позволявате да четете морал на другите, да заплашвате, да плюете!?
Не случайно ви казах, че сте от Литовото/Пенково обкръжение, присъщо е за цялата ви групичка да мамите, лъжете и правите далавери - срамота!
От къде имам сертификата - ще обясня на разследващите органи, а вие ще обяснявате на всички стопани от кучилата ви защо са болни кучетата които сте им продали.
Г-жо Ц.Иванова, вие сте направила престъпление спрямо животните които сте развъдила, спрямо собствениците на тези животни, спрямо клуба който представлявате и сте ГОРД в него.

П.П За недоумяващите, печатът е сложен, когато д-р Златинов се е сертифицирал по ГРСК ( това е официален сертификат и важи в цяла Европа). Сертификатът е преиздаден на базата на същия такъв от датата на рентгеновата снимката.

Цитат

palaskova:

Личното ми мнение е, че това е пълен фалшификат, нямащ нищо общо с оригиналните документи. А ако кучето беше с такава степен на дисплазия - то вече трябваше да е напълно неподвижно и за да му спести мъките собственикът отдавна да го е ефтанизирал.

Искренно се надявам да се спре с цялата тази мръсотия и да започнеме да работиме чисто, прозрачно и в добри взаимоотношения между нас.

Прикачен файл untitled.png - Публикуваният сертификат от Mushrooom, издаден от ЦВК e ФАКТ!!!

Изказването на г-жа Паласкова си е нейно лично мнение,неподплатено с доказателства.....!!!
Не съм съгласна и, че с тази степен на дисплазия, кучето ще бъде напълно неподвижно и ще се наложи ефтаназирането му!......казвам го от личен опит с такова куче, което в момента е на 6 години и се движи напълно нормално!...., като лечение- само хранителни добавки!

Г-жо Райнова, наистина прави впечатление на двама новорегистрирали се....., но инфото на единият не е случайно!
Не мисля, че пуснатият сертификат, с подробното разяснение след него, може да се определи, като нещо, случайно вметнато!!!...., както се опитвате да го определите във Вашият пост!

...задавате и въпрос, който заинтригува и мен.....

Цитат

rumybo:

Но от последните няколко поста в мен ( пълен лаик по развъжденето ),се породиха няколко въпроса и си позволявам да споделя с вас ,без да искам и очаквам отговор.
Ако кучето на единия ГОРД е с ТБД "Е",то защо другия ГОРД е заплодил с него и произвел бебета?

.....наистина, защо ли....
...ами отговорете си сама, погледнете добре датите, на сертификата и тогава питайте!
Прикачен файл  untitled.png (5.83MB)
Брой сваляния: 465 - заплождането на Елеганца е направено на: : 7 и 9 май 2010 г!!!..........
Аз обаче продължавам да си задавам въпросът: Защо, след като собственичката на Хълк е знаела за неговото здравословно състояние го е използвала за разплод!?! Emina Faundland е заплодена на 17.08.2010 г..........

Г-жо Райнова, няма лошо човек да е горд със своите кучета. Нико, / Masterpiece of Balkan Atlant-Niko/ е един наистина, много хубав нюф!!! :wub:

п.п. Моля / към всички/, не ми излизайте пак с обвинения, че съм защитник на г-жа Георгиева!!!
Нищо лично към никой......просто си разсъждаваме.....,всички тук....., за да стигнем до истината.......!

Прикачени файлове

#1087 Потребителят е офлайн   MEDUNI Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2011 - 08:22 PM

Показване на мнениетоStyleBullet, в 03 December 2011 - 05:41 PM, написа:

... заплождането на Елеганца е направено на: : 7 и 9 май 2010 г!!!..........

Emina Faundland е заплодена на 17.08.2010 г..........

Емина е родила на 17.08.2010, което означава, че е заплодена месец и нещо след Елеганца.
User's Signature

Качена снимка

#1088 Потребителят е офлайн   StyleBullet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2011 - 08:35 PM

Показване на мнениетоMEDUNI, в 03 December 2011 - 06:22 PM, написа:

Емина е родила на 17.08.2010, което означава, че е заплодена месец и нещо след Елеганца.

...Ок, благодаря за отговора.
Тогава да попитам, в ПСР на ТОП НЮФ, изисква ли се изследване за тазобедрена дисплазия, преди допускане на кучетата до разплод?
Както разбрахме, собственичката на Хълк и Емина е била член на НБНК до 2008 г./ въпреки нейните твърдения, че НИКОГА не е ЧЛЕНУВАЛА в НБНК/, когато е изключена от клуба, поради участието и в учредяването на друг клуб / ТОП НЮФ/, което противоречи на устава на БРФК и членството и в НБНК е било вече невъзможно.
Двете поколения на Хълк и Емина са създадени, когато тя вече не е била член на НБНК, а на ТОП НЮФ....та има ли изискване, в правилника за селекция и развъждане, за допускане на кучетата в разплод, след изследване за тазобедрена дисплазия?

#1089 Потребителят е офлайн   rumybo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2011 - 08:46 PM

Здравейте,г-жо Йорданова,
Аз не очаквах,че ще ми отговори някой,но тъй като Вие така любезно се отзовахте ми се иска да Ви попитам,нали затова е ГОРД.- да проследява,одобрява и разрешава връзките,да изисква съответната документация за здравословното състояние и т.н.,Вие по-добре от мен ги знаете тези неща. Какво излиза,че двама ГОРД-и са погледнали през пръсти...не ми се иска да вярвам,че е така...Ако единия е скрил,другия защо не е изискал съответния здравен сертификат...?
Аз не упреквам и не защитавам никой. И с двете дами нямам никакви отношения.
Благодаря Ви за ласкавите думи за Нико,той е моята голяма любов :wub:
Ще се радвам,ако накрая всичко се изясни. Ще ми се всички ние да се гордеем и радваме за това,че имаме в домовете си едни прекрасни нюфаундленди!!!
User's Signature

Качена снимка

#1090 Потребителят е офлайн   StyleBullet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2011 - 08:57 PM

Показване на мнениетоrumybo, в 03 December 2011 - 06:46 PM, написа:

Здравейте,г-жо Йорданова,
Аз не очаквах,че ще ми отговори някой,но тъй като Вие така любезно се отзовахте ми се иска да Ви попитам,нали затова е ГОРД.- да проследява,одобрява и разрешава връзките,да изисква съответната документация за здравословното състояние и т.н.,Вие по-добре от мен ги знаете тези неща. Какво излиза,че двама ГОРД-и са погледнали през пръсти...не ми се иска да вярвам,че е така...Ако единия е скрил,другия защо не е изискал съответния здравен сертификат...?
Аз не упреквам и не защитавам никой. И с двете дами нямам никакви отношения.
Благодаря Ви за ласкавите думи за Нико,той е моята голяма любов :wub:
Ще се радвам,ако накрая всичко се изясни. Ще ми се всички ние да се гордеем и радваме за това,че имаме в домовете си едни прекрасни нюфаундленди!!!

Здравейте и от мен :re_037:
Нали не мислите, че аз бих могла да знам, кой какви документи е изисквал и какви уговорки е имало м/у двамата собственици на мъжкото и женското куче?
Може и да е изискал, може да му е отговорено, че са правени изследвания и здравословни проблеми няма!
Кой би могъл да ни каже и на кой да повярваме сега!?!.....евентуално.......
След като Цвета Иванова, вече не е била член на НБНК, никой от този клуб, не би могъл да я задължи да представи каквито и да било документи в клуба......

#1091 Потребителят е офлайн   rumybo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2011 - 09:18 PM

Г.жо Йорданова,не бих си и помислила такова нещо.Ние с Вас съвсем случайно разговаряме в момента.Имам опит от друг клуб ( Клуб булдог ),в който г-н.В.Пеев :rc_036: никога не допусна моят мъжки булдог до развъдна дейност поради ентропия на долен клепач,което ,както и дисплазията, е унаследимо,ако мога така да се изразя и не минаха никакви уговорки...Та затова се чудя,ако хората ,които отговарят за развъдната дейност не спазват правилата,защо са толкова строги към нас... :cd_045:
User's Signature

Качена снимка

#1092 Потребителят е офлайн   StyleBullet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2011 - 09:40 PM

Показване на мнениетоrumybo, в 03 December 2011 - 07:18 PM, написа:

Г.жо Йорданова,не бих си и помислила такова нещо.Ние с Вас съвсем случайно разговаряме в момента.Имам опит от друг клуб ( Клуб булдог ),в който г-н.В.Пеев :rc_036: никога не допусна моят мъжки булдог до развъдна дейност поради ентропия на долен клепач,което ,както и дисплазията, е унаследимо,ако мога така да се изразя и не минаха никакви уговорки...Та затова се чудя,ако хората ,които отговарят за развъдната дейност не спазват правилата,защо са толкова строги към нас... :cd_045:

Чакайте сега, защо набърквате КББ и г-н В. Пеев? За КББ ще си говорим в друг форум.Темата тук е съвсем друга.
Какво искате да ми кажете с това?

Цитат

"Та затова се чудя,ако хората ,които отговарят за развъдната дейност не спазват правилата,защо са толкова строги към нас... :cd_045:"

#1093 Потребителят е офлайн   rumybo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2011 - 10:08 PM

Намесих КББ само като пример,как ГОРД трябва да работи . Казвам Ви,че ако двама ГОРД-и работят с уговорки,къде отиде кинологията и нали всички радеем в полза на породата,обичаме си кучетата и правим най.доброто за тях.И,ако двама ГОРД-и са допуснали грешки,дали това е едностранно или "съгласувано" действие :md_064. И тук у мен възникна съмнението до колко е достоверен този сертификат.Предполагам,че нюф с ТБД "Е"определено би бил в голямо затруднение,предвид килограмите на кучето.Нали и двамата ГОРД-и имат претенции,че разбират от съответната порода и работят със сърце и душа за нея.
Аз не искам ,а и не мога да споря с Вас,както казах,не съм кинолог,а само човек,безкрайно обичащ кучетата и имащ такива.

Както по-горе казахте и Вие ние просто си разсъждаваме,за да стигнем до истината.
:
User's Signature

Качена снимка

#1094 Потребителят е офлайн   StyleBullet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2011 - 10:42 PM

Не сте ме разбрали правилно. Когато написах "уговорки" имах в предвид следното:
- уговорки за начина на разплащане м/у двамата собственици, защото някъде по-горе се каза, че единият заплодил, другият пък не платил......Оказва се обаче, че имало уговорки, м/у собственикът закупил кученцето, което било едно в кучилото, да изплати стойноста му, на собственикът на мъжкото куче.....и т.н. и т.н.
Не съм имала в предвид това, което Вие сте разбрали- Уговорки за нарушаване на правилникът за селекция и развъждане!
Колкото до сертификата за дисплазия, така представен, за мен е абсолютно достоверен! Освен това, започвайки дискусията си по тази тема, се наложи да се допитам и до други хора, добре запознати с проблемите разискващи се тук. За тези изследвания на Хълк и становището на вет. лекари, знаех много отдавна, но не си разреших да го споменавам, без да имам необходимото доказателство. Е, сега след публикацията на този сертификат, вече нямам никакви съмнения!
Точно така, ние просто разсъждаваме...........
Г-жо Райнова, Вие член ли сте на ТОП НЮФ? Ако сте член, запозната ли сте с ПСР на клуба? Ако сте запозната, моля, поне Вие да ми отговорите на въпроса:
В ПСР на ТОП НЮФ, изисква ли се изследване за тазобедрена дисплазия, преди допускане на кучетата до разплод?

#1095 Потребителят е офлайн   rumybo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2011 - 11:01 PM

Г-жо Йорданова, Слава Богу,в момента не членувам в нито един от двата клуба,така че,за мое съжаление, не мога да Ви отговоря.
Пък и нашият разговор става излишен,тъй като ние с Вас само си разсъждаваме,а тези,които трябва да говорят-мълчат. Тук се зададоха много въпроси и само разсъждаващи хора,някак си си губи смисъла.
Пожелавам Ви приятна вечер! Беше ми много приятно да си побъбрим! :rc_036:
User's Signature

Качена снимка

#1096 Потребителят е офлайн   StyleBullet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2011 - 11:14 PM

Приятна вечер и на Вас :rc_036: Съжалявам, че разводнихме темата.....

......та да се върнем отново на въпроса..... :ab_041:

Показване на мнениетоStyleBullet, в 03 December 2011 - 06:35 PM, написа:

Показване на мнениетоMEDUNI, в 03 December 2011 - 06:22 PM, написа:

...Ок, благодаря за отговора.
Тогава да попитам, в ПСР на ТОП НЮФ, изисква ли се изследване за тазобедрена дисплазия, преди допускане на кучетата до разплод?
Както разбрахме,собственичката на Хълк и Емина, Ц. Иванова, е била член на НБНК до 2008 г./ въпреки нейните твърдения, че НИКОГА не е ЧЛЕНУВАЛА в НБНК/. В края на април 2008 г. е изключена от клуба, поради участието и в учредяването на друг клуб / ТОП НЮФ/, което противоречи на устава на БРФК и членството и в НБНК е било вече невъзможно.
Двете поколения на Хълк и Емина са създадени, когато тя вече не е била член на НБНК, а на ТОП НЮФ....та има ли изискване, в правилника за селекция и развъждане, за допускане на кучетата в разплод, след изследване за тазобедрена дисплазия?

#1097 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 04 December 2011 - 02:37 PM

Проверих - въпросния сертификат е истински.

Сертификата е истински.

Още веднъж ще ви го напиша - сертификата е истински, проверих и лично говорих с лекаря, направил изследването.

Още веднъж ще ви го напиша - сертификата е истински, кучето е с дисплазия Е.

Изроди сте вие, не "киноложки" клуб !

Умишлено развъждате кучета с дисплазия и го прикривате !

Какви са тия "киноложки" клубове, които толерират и прикриват това ?

Вие хора ли сте ?

Още веднъж ще ви го напиша - въпросния сертификат е истински и за него въпреки всички усилия това да бъде прикрито, знаят още много хора. Лекаря застава зад своето заключение, това е един от най добрите лекари в България, сертифициран да извършва тези изследвания, а оригиналите на снимките са в базата данни на клиниката.

Що за хора сте ?

Каква ирония ... на страницата на развъдника, умишлено развъждащ болни животни стои ... "Спрете жестокостта към животните" ...

Другите знаели, но лъгали, крили, мазали .... пълна незаинтересовантост, престъпна незаинтересованост - никой не си мръднал пръста да провери дали това е вярно, никой не отишъл до клиниката, никой един разговор човешки не провел с лекаря ...

"Развъдници" .... "Киноложки" клубове ... "кинология" ... "FCI" ... всичко това е послужило само за едно - малките да бъдат продадени като "шоу клас" ... !!!!!!!

Това ви е кинологията - развъдените с дисплазия Е продадени за "шоу" клас !

Обърках се от клубове всякакви, високи титли, то не са председатели, то не са главни отговорници развъдна дейност - всички те - прикривали и развъждали умишлено болни кучета, като малките са продавани като " шоу клас" - шоу клас е куче, препоръчително за разплод !!!

Ужас някакъв е всичко това, ужас ....

#1098 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 December 2011 - 04:44 PM

Показване на мнениетоdog.bg, в 04 December 2011 - 02:37 PM, написа:

Проверих - въпросния сертификат е истински.

Сертификата е истински.

Още веднъж ще ви го напиша - сертификата е истински, .............................

Още веднъж ще ви го напиша - сертификата е истински, .............................

Още веднъж ще ви го напиша - въпросния сертификат е истински ...............

Ужас някакъв е всичко това, ужас ....

Вие хора ли сте ?

Що за хора сте ?

Нанко, за ужаса след две повторения някак ще се съглася, ама след петте натъртвания за истинността на сертификата отказвам да повярвам на думите ти! Иначе да, мълчат мръсниците и не казват що за хора са ...
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#1099 Потребителят е офлайн   StyleBullet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 December 2011 - 08:32 PM

Мълчат......от самото начало......., все питам, ама.....мълчат..... :cd_045:
.......налага се, аз да си отговарям, цитирайки абзаци от ПСР на "киноложки" клуб - "чики рики " НЮФ...../цитат КОКО_ко /

Цитат

Цитати от ПСР на киноложки клуб ТОП НЮФ:

.... II СЕЛЕКЦИОННО РАЗВЪДНА ДЕЙНОСТ
1. ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ

4. ДА ИМАТ НАПРАВЕНО ИЗСЛЕДВАНЕ ЗА ТАЗОБЕДРЕНА И ЛАКЪТНА ДИСПЛАЗИЯ, КАТО ИЗСЛЕДВАНЕТО СЕ ПРОВЕЖДА НАЙ- РАНО НА 18 МЕСЕЧНА ВЪЗРАСТ НА КУЧЕТО В ОТОРИЗИРАНИ КЛИНИКИ.
ДО СЕЛЕКЦИОННО РАЗВЪЖДАНЕ СЕ ДОПУСКАТ САМО КУЧЕТА СЪС СТЕПЕН НА ДИСПЛАЗИЯ НЕ ПО-ГОЛЯМА ОТ "C"!
НЕДОПУСТИМО Е ИЗВЪРШВАНЕТО НА РАЗВЪДНА ДЕЙНОСТ НА КУЧЕТА ПРИТЕЖАВАЩИ СЛЕДНИТЕ ПОРОЦИ
2. ДОКАЗАНА ТЕЖКА ТАЗОБЕДРЕНА ДИСПЛАЗИЯ

4.ЖЕНСКИТЕ КУЧЕТА НЕ МОГАТ ДА ИМАТ ПОВЕЧЕ ОТ ЕДНО КУЧИЛО, ЗА ЕДНА КАЛЕНДАРНА ГОДИНА

III. НАРУШЕНИЯ

НАРУШЕНИЯ НА НАСТОЯЩИЯТ ПРАВИЛНИК ЗА СЕЛЕКЦИОННО РАЗВЪЖДАНЕ, СЕ СЧИТАТ ЗА ОСНОВАНИЕ ЗА ИЗКЛЮЧВАНЕ, ПО СМИСЪЛА НА УСТАВА НА БНК "ТОП НЮФ".

- защо е направено нарушиние на ПСР.....и то два пъти?
-кой е нарушил ПСР....и то два пъти?
-защо Хълк е сниман на 26 месеца /вместо на 18/?
-защо Хълк е използван за разплод, преди да се направят изследвания за ТБД?
-има ли изследвания за ТБД на Емина /майката/, два пъти използвана за развъждане?
-какво отношение е взел УС на БНК "ТОП НЮФ", към така направените нарушения и защо е позволил рецидив на нарушенията?

.......може би, защото........

Цитат

fiori- biberon-Ц.Иванова

Маги, прочети Устава на "ТОП НЮФ"!
Опиши си приходите и разходите от предходните години и прецени сама дали ще вземеш отношение, кога ще свикаме УС!
Що се отнася до твоето кучило, още утре може да бъде "заличено" (хаха) от РК на ТОП НЮФ, така и така не са ми представени необходимите документи!
За добро или лошо, все още съм ГОРД на Български Нюфаундленд Клуб "ТОП НЮФ" и член на УС, а също така и Зам. председател ( с малка буква )!
От тук нататък вместо да ми се вайкаш, свърши нещо! Ако не ти харесвам, ще те изслушам, когато се срещнем на УС или ОС:)

......малиииииии......... :xg_102: :fa_067:
...ГОРД...И....Зам. председател,....И....член на УС,....И...самата ТЯ, неспазваща ПСР на собственият си клуб.........!!! :wacko: :ud_009:

Прикачени файлове

#1100 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 December 2011 - 02:10 PM

И каква стана тя сега ... едните в този клуб ср*ли, а другите мазали. Добрите се оказаха лоши, после замалко ролите се смениха и всичко пак отначало...вече дочух, че някой някъде някого заплашвал, че е издал въпросния сертификат и , че сега бива публикуван ... споменават се със застрашителен тон познати ни адвокатски имена и подготвяни разцепления на клубове по породи и изключване на "непослушните" от редиците на БРФК ... е що така бе дами и господа, нима сте забравили , че винаги идва Видов ден ... и ако някой не се усети навреме, си е само за негова сметка ...
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

• (58 Страници) +
  • « Първа
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • Последна »