Dog.bg Форуми : Смесени породи

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (67 Страници) +
  • « Първа
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Смесени породи

#1261 Потребителят е офлайн   no_brain Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 26 November 2009 - 07:54 PM

Синиокуче, дано Ларка се оправи час по скоро! Бъдете живи,здрави и щастливи пожелавам на всички кучета и техните собственици! smile.gif

#1262 Потребителят е офлайн   gngpaint Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Рисуване
Публикувано: 27 November 2009 - 12:51 PM

Стискаме и още как ns22.gif Дано да се оправи бързо.Рита пак си е диване.Още малко и съвсем ще се оправи. oc_191.gif
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#1263 Потребителят е офлайн   shely Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 28 November 2009 - 07:38 PM

Здравейте на всички smile.gif ! И аз чакам моето "смесено" кученце. Ако не звучи тъпо някой от вас има ли смеска между мини болонка и японски хин? С такова кученце ще се сдобия. Ако има такива моля, качете снимчици да се порадвам?! wub.gif

#1264 Потребителят е офлайн   no_brain Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 November 2009 - 08:14 PM

Най после намерихме гранули който Ръфо яде с апетит af_089.gif Казвам се Orijen. Вие как сте?

#1265 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 30 November 2009 - 09:50 AM

Как е Лара? Има ли подобрение?

#1266 Потребителят е офлайн   sinioku4e Икона

• >:-D
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 November 2009 - 04:49 PM

Здравейте, всички!
От няколко дни Лара вече ходи. По мъничко и с почивки, но си е голям нпредък! :). Днес не се наложи да я нося за разходка (само мъничко по стълбите). Разходките ни преминават главно в лежане, но като почине хуква да тича - нищо че след 3-4 метра рухва и следва отново дълга почивка. Иначе си е в чудесно настроение и се опитва да играе и да закача бездомничетата, а те нали са й приятелчета подскачат наоколо...
От няколко дни в квартала са се появили няколко нови кучовци dh_188.gif Едното е съвсем дребничнко и вероятно си е абсолютен пинчер. Има едно много красиво, което прилича на немска овчарка но е бежаво и много слабо, а днес се срещнахме и с един дружелюбен нисичък рошльо. Ух, много ми е мъчно за всички тях. Ще се опитам да ги наснимам тия дни и да им пусна темичка - може на пинчерчето поне да му излезе късмета. Не знам вече какво да направя... Чета темичките от "без дом" и никак не проумявам защо глупавият българин не може да оцени живота на безпородничето. Знам, че е само защото то няма финансова стойност и не става за типичната ни показност и тупане в гърдите. Тъжно и жалко е. Такива едни мисли ми се въртят ...
Ето и снимки: от снощи - гризкане на кокал и от преди малко - гушкане с възглавница :)

User's Signature

Фондация "ШАРКО"

Лара си отиде на 1 година, 7 месеца и 26 дни.

#1267 Потребителят е офлайн   shrekky Икона

• Snowflake*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 November 2009 - 05:34 PM

Здравейте.
sinioku4e въптреки,че не пиша ви чета + Ритка иии се радвам за напредъка на Ларка,дай боже по-бързо да се оправи,стискам ви палци!!!!

Цитат(sinioku4e @ Nov 30 2009, 03:49 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Не знам вече какво да направя... Чета темичките от "без дом" и никак не проумявам защо глупавият българин не може да оцени живота на безпородничето. Знам, че е само защото то няма финансова стойност и не става за типичната ни показност и тупане в гърдите. Тъжно и жалко е.

А относно това аз също съм останала със същото впечатление ... dry.gif

Поздрави на всички!
User's Signature

"Грижа за тях - Аз помагам, а Ти?"
"Няма злобни кучета, има глупави хора"

#1268 Потребителят е офлайн   gngpaint Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 30 November 2009 - 10:26 PM

Стискам палци за Ларка.Да се оправя бързо! me_065.gif Рита се оправи,преди не можех да я накарам да яде,а сега не се спира.Добира се до всичко до което достигне. ab_041.gif Вчера пуснах тема на кучето от "8 сладури си търсят дом".Липсваше около седмица.Вчера пристигна с подута,кървава,предна лапа.Днес не можах да я открия.Надявам се утре да се появи.Ако е оффтопик,моля мод да ме извини,но все пак нали и тя е смеска.Преди беше домашен любимец. sad.gif Утре ще постна пресни снимки на Рита.Чао.
User's Signature

#1269 Потребителят е офлайн   chocolate80 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 01 December 2009 - 11:46 AM

Искам да кажа на gngpaint и sinioku4e,че направо ми стоплихте душата с тези добри новини.Радвам се,че Рита напълно е оздравяла,знаех си,че е мъжко момиче и ще се справи ,и вярвам,че Ларинка и тя скоро ще се възстанови напълно и пак ще си е старото прекрасно игриво кученце.Всички се молим за нея и ще видите,че Лара ще се оправи заради всички нас и най-вече заради стопаните си,които с такава любов се грижат за нея...
User's Signature

Качена снимка

#1270 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 01 December 2009 - 01:07 PM

Благотворителен календар на dailapa.dog.bg (подфорум "Без дом")

#1271 Потребителят е офлайн   missi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 December 2009 - 04:50 PM

Здравейте, поздравления за Ларка. Миличката. А относно безпородните - така си е - с тях неможеш да се изфукаш. Аз като разхождам моят Каспър и ме попитат каква порода е, като кажа, че си няма порода и ме гледат тъжно. А вчера в парка чух зад гърба си по мой адрес: "Я-я-я вижте, тази пък си води помияр на каишка". Та това е. Както и да е - радостта че спасявам души, никой неможе да ми я отнеме.
Поздрави и Успехииии!

#1272 Потребителят е офлайн   sinioku4e Икона

• Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 December 2009 - 08:30 PM

Оооо, много страдах като тийнейджърка от такива реплики и подмятания. Признавам, мразех да минавам с кучето сред хора. И не заради кучето, а заради ужаса от това, че ме унижават и се наслаждават. Сега знам колко глупаво е било от моя страна да им обръщам внимание изобщо. На тая възраст, обаче никак не ставаше така, то и сега да е - ще е неприятно. Прибирах се да си поплача след като разни хлапаци с немски овчарки (бяха модерни) са ми казвали да си прибирам помияра вкъщи, че тука било за техните; дърпали са си кучетата от моето, като че ли е краставо. Разни чичета са ме съветвали да го хвърля в канала (басейна до нас) щото не било расово и нямало да вдигне ушите. Така, редовно - още като се покажа навън и сред кикотенето почваха с "Кучето хапе ли", а като не обърна внимание се продължаваше с обиди - хлапашка работа. И като цяло беше пълна дискриминация. Само камъни дето не са мятали по нас. Такъв беше (и още е) манталитета на хората в малките провинциални градчета, а и не само там. Българска родна простащина. За това все още си купуват "супер расови" кучета (от зоомагазин или от някой дето си мисли че са му чистокръвни и си ги въди - това, да може и да е на далавера) и лъскави автомобили (такива на които после не могат дори да покрият разходите) - най-е важо е да те видят съседите, че си големец. Тежкарство и тъпотия отвсякъде. Пък и аз бях една неконтактна и дива - искаше ми се да съм невидима и тоя тормоз ми идваше бая в повече... Отминавах и се правех че не ми пука, но ми се стъжваше много. Сега за сметка на това направо съм горда и почти се перча, че кучето ми е от улицата! Случвало се е няколко пъти някое лапе да се "изкаже професионално", но повечето хора й се радват. Тя Ларка минава за красива, но предния ми куч също беше много хубав. Даже всъщност си беше същия, но с клепнали уши и без бяло af_089.gif Трябва да го имам на снимка.
Голямо лирично отклонение направих... Извинявайте, ако поста ми е с кофти нотка, просто ми се щеше да споделя.

Лара си е все така - ходи на почивки. Търпеливо се чакаме, но вече си мечтая да потичаме...
Това е Сънко. Още идва в сънищата ми. Няма го от 9 години...
Прикачена снимкаПрикачена снимка
User's Signature

Фондация "ШАРКО"

#1273 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 December 2009 - 09:23 PM

Сори, че се намесвам в темата ви - чета я редовно, радвам се на хубавите снимки и стискам палци за болните кученца.
sinioku4e, не съм изпадала в твоето положение, но мога да си представя как си се чувствала, защото ми е познат сблъсъка с непробиваемия еснафски манталитет на нашенеца и жалката му комплексарщина.
zz_020.gif
Моята първа кучешка любов беше безпородна - Лиза. Само че не беше бездомна - имаше си "стопани", собственици на това безкрайно мило и умно животинче. Изживя краткия си живот вързана на верига в двора на стопаните си в малък град, защото ... "тъпчела лехите с магданоз"! ud_009.gif Раждаше всяка година, хранеха я с остатъците от манджата си. dh_188.gif
Преживях с нея три незабравими лета на почивка в планината. Убедена съм - най-хубавите дни в живота й, тичаше волна и щастлива! Никой никога не си беше давал труда да я учи на команди или каквото и да е било - а тя си вървеше до нас без повод, идваше при повикване, никога не се "изпусна" нито в хотела, нито в къщата във вилното селище, макар че, убедена съм, тогава за пръв път пристъпи прага на човешки дом - стопаните й я държаха на двора, вързана, никой не й обръщаше внимание.
Реве ми се, като си спомням за нея, защото тя си отиде на 4 годинки - там, на веригата...

Снахата на въпросните "стопани" беше на работа в Гърция и преди да се прибере оттам, работодателите й подарили кученце на своята пуделка срещу обещания да го гледа с любов. Е, сами се сещате какво се случи с пуделечето - беше вързано на двора на верига, а стопаните му се фукаха на комшиите, че си имат породисто куче - "чистокръвно"! ud_009.gif
Е да, ама станало така, че гърците били в България и минали през градчето да видят подареното кученце - и го видяли! ud_009.gif Мръсно, със сплъстена козина, вързано в боклуците сред собствените си екскременти, хранено с помия... Хората едва не се разревали, бързо го отвързали, гушнали го и си го отнесли, а на нашенци заявили: "Вие въобще не трябва да гледате кучета - никога!".

Извинявям се за дългия пост, исках да споделя - вие ще ме разберете.
Всяко куче изглежда много красиво, когато е огряно от любовта и грижите на стопаните си. И обратното - и най-чистопородното изглежда жалко и нещастно, ако никой не го обича и не се грижи за него.
А комлексарите - ами те са си жалки и нещастни, както и да ги погледнеш...

Целувки за всички кученца, бързо оздравяване на болните, специални поздрави за Лара - уникално мило и красиво куче!
Римела&Линда
smile.gif

#1274 Потребителят е офлайн   samanta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2009 - 02:33 PM

Здравейте !

Много се радвам, че Ларка се оправя, няма как иначе да е wb_052.gif

Поздрави и на отново кипящата от енергия Ритка !

При нас нищо ново, разходки, игри, мързелуване и тук таме някоя беличка. Сега си е набележил на каката нещата и понеже не го пускаме в нейната стая, ако няма никой, при пръв удобен момент гледа да и открадне нещо. Иначе лежи пред вратата и не мърда докато му отворя да види там ли е, няма ли е и дали има нещо друго интересно вътре. Скоро не съм му празила снимки, напоследък нямам много време , даже и разходките му съкратих, за което много недоволства , но през тази седмица е така. Уикенда ще наваксаме .

Лек и спорен петъчен ден и пожелания за един слънчев и прекрасен уикенд !
User's Signature

Качена снимка

#1275 Потребителят е офлайн   gngpaint Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 04 December 2009 - 06:58 PM

Чудих се някой ден дали ще има среща и на смесените кучета?
User's Signature

#1276 Потребителят е офлайн   chocolate80 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 07 December 2009 - 02:49 PM

Здравейте страхотни хора и любимци,надявам се всички сте добре....sinioku4e как е Ларито,скоро не си писала,надявам се всичко да е наред при вас...И пускайте снимки де,какво се скръндзейте.....Ако искате и аз ще ви пусна smile.gif
User's Signature

Качена снимка

#1277 Потребителят е офлайн   sinioku4e Икона

• Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 December 2009 - 10:38 PM

Здравейте на всички от нас! Лара вече ходи, даже тича по малко и чак накрая на разходката се уморява и поразтреперва. Общо взето я караме по-спокойно, с по-кратки разходки и с почивка на травичката и няма проблеми. Все още пие хапчета и я боцкаме, но прогреса е голям! Единствено ме притеснява, че повръща от време не време и се дави, но надявам се и това скоро да премине. От лекарствата има огромен апетит и навън е най-послушното куче на света - готова е на всичко за наградка :). Освен, че е послушна обаче се налага да й правя и скандали, защото все сдъвква и по някой боклук - толкова е гладна, че не може да издържи на изкушенията (те едни изкушения, дето и бездомниците ги подминават) zz_020.gif И аз ще се радвам и на снимки, и на среща, но пусто време и разстояния... Жалко, че още не са измислили телепортацията, та да си правим разходките заедно :)
Прикачена снимка

User's Signature

Фондация "ШАРКО"

#1278 Потребителят е офлайн   gngpaint Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 08 December 2009 - 09:11 AM

Честито за Лара. oc_191.gif Това са сравнително скорошни снимки на рита.Ще постна една на нея като бебе.Оттогава не съм чувала някай да я хареса.Вчера една жена се възмути колко била слаба рита.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

#1279 Потребителят е офлайн   chocolate80 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 08 December 2009 - 10:47 AM

sinioku4e това са чудесни новини af_089.gif още малко и ще се оправи напълно красавицата,а на тази снимка направо ми идва да се търкулна до нея и да я нагушкам,това е едно от многото предимствота на голямото куче,аз като искам да го нагуша моя и той катерицата е вече на главата ми качен...А това за телепортацията щеше да е направо фантастично и представяте ли си колко весело щеше да е,но....мечти,мечти...

gngpaint Ритка и като бебе и като госпожица си е много хубава,всички останали просто да си гледат работата и да не "звънят без да ги натискат" zz_215.gif
User's Signature

Качена снимка

#1280 Потребителят е офлайн   greeneyed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2009 - 03:55 PM

Поднових питането на Samanta за отделен подфорум за безпородните. Дано да стане, че наистина вече се чете трудно.

Ставаше въпрос и за промяна на името от Cмесени породи на нещо друго
Какво ще кажете за Уникални? И подзаглавие Всички безпородни са уникални.

• (67 Страници) +
  • « Първа
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни