Смесени породи
Публикувано: 23 March 2007 - 11:46 PM
Не ми отговорихте дали нарочно Груьо е резултат от точно тези 2 породи. Или целта е да намерите "жена" на Груьо просто, не разбрах...
Публикувано: 24 March 2007 - 12:42 AM
Цитат
Надявам се да ви е от помощ и наистина да помислите не само за последствията върху вашето куче, а и за възможно развитие относно малките резултатчета. Доста кучета от така наречените смесени породи имат нелека съдба, само погледнете през прозореца и ще видите някои от тях. Искате ли да допринесете за това? Защото дори да се погрижите за децата на вашето куче, опитът показва че ако не те, то техни потомци се озовават в един или друг момент точно там - на улицата.
Булмастифи има малко в България, за това ми струва странно да се кръстосват с питбул.
Публикувано: 25 March 2007 - 02:00 AM
четох там тия писмоизлияния направо го разцепвате тоя човек.\с хъскоида\
та за моя груьо за разплода лесна е работата кандидати за питбули бол
за махленските селекции ок ама нали се сещате че тия хора дето ги развъждат тия породи те печелят яко от това
в нaчалото може да има идея ама после идват парите
и аз като тоя приятел сам лаик специално по въпросите за официалните развъдници
не ги знам в БГ-то кви са щото просто за мен кучето е приятна компания \определени породи и кръстоски съответно\ и щото нали няма сми да плащам безумни суми за нещо дето е малко или много преходно във времето
но това са нали само мои си мисли така скромни и т.н.
а сега друга тема за немахленските селекции.
как ства една порода такава ПОРОДА маи след кръстоски или как точно ако можете малко инфо нали така да се образоваме и нии.Аз доколкото маи знам е че след кръстоска на избраните породи трябва да има три поколения с определени параметри \стандарт\тъи ли е?
и друго няма ли да е яко някои ентусиаст да създаде някоя друга бг-порода освен известните
Благодаря за вниманието ще чета коментари и съвети утре
Публикувано: 25 March 2007 - 02:26 AM
Цитат
Въпросите, които си задал/а се отнасят към темата, която съм посочила. Мисля че там ще отговорят по-компететно.
Тук говорим за нашите без- или много-породни любимци, на кой както му харесва, а въпросите ви относно развъждане, по-точно множене може да зададете в "Да пазим и развиваме породите" - там обстойно ще ви обяснят как се създават те.
Не смятам да се впускам в обяснения как се създават породите. Само ще ви кажа, че не се създават с хаотично кръстосване, нито без селекция. Така че ако имате амбиции да създавате нова порода не е това начинът.
И за мен кучето е приятна компания и любимо същество без оглед на породата - моето дори не знам каква кръстоска е, но уважавам трудът по създаване и опазване на породите и нямам намерения да експериментирам кръстосвайки безпородни.
Публикувано: 25 March 2007 - 11:30 AM
Публикувано: 25 March 2007 - 12:05 PM
Публикувано: 25 March 2007 - 12:15 PM
Офф:Лелеее хорааа , ако знаете аз как съм се ошашавила - то времето вече е сменено и сега е 1.20 oleeee а аз си мисля , че е 12.20 drink
Публикувано: 25 March 2007 - 05:26 PM
Съни е грохи - прибра се , пи вода , легна , яде и пак легна l) l) l)
Вие как сте???patita , twoofo къде зачезнахте? r)
Публикувано: 25 March 2007 - 06:47 PM
Публикувано: 25 March 2007 - 06:52 PM
Прикачени файлове
-
_________.JPG (41.25K)
Брой сваляния: 163
Публикувано: 25 March 2007 - 06:54 PM
Прикачени файлове
-
_________.JPG (35.28K)
Брой сваляния: 165
Публикувано: 25 March 2007 - 09:10 PM
Ето една снимка на Макс от събота... dribble
Прикачени файлове
-
__________.JPG (52.21K)
Брой сваляния: 154
Публикувано: 25 March 2007 - 11:27 PM
Съни е много пораснала, щом от Рея я е страх Макс съвсем би я шашнал. Това с вдигането на ръце е грешка и не е "лечение". Игнорирай я, ако моли да я вдигнеш. Дай и шанс да свикне и да се справи с проблема, да види че няма страшно. Нищо няма да и се случи при "нормални" кучета наоколо. Не я утешавай и милвай докато е под стрес, така и показваш че одобряваш поведението и.
Публикувано: 26 March 2007 - 12:10 AM
На полянката при Хилтън през седмицата Ари си игра с едно гигантско бебе на 5 месеца от също неопределена порода, сладур /там са всеки ден около 4 следобед каза момичето/, също и с един мопс на годинка, стопанинът се зарадва, че си е намерил кученце от сходен размер за игра. Единствено неприятно беше, че после се появи нещо като глутница от домашни, полудомашни и недомашни кучета с две бабки и бездомните започнаха да нападат Ари не на игра, а със злобно ръмжене, заради което той от страх ме ухапа докато се опитвах да го хвана, та се ядосах леко накрая, с разранени ръце и изкаляни дрехи, че не си тръгнах навреме, като момчето с мопса щом ги видя.
А любим приятел ни е един бигъл от съседната кооперация, на име Айнщайн, мнооого го обича Ари и супер си играят, само че все вързани заради близкия булевард, те също ходят при Хилтън съб и нед, но някъде 11часа сутрин проучих.
Аз реших за чакам още малко за училището след обстойно разучаване видях, че е желателно ученикът да е поне на 4 месеца.
Между другото хората не спират да питат и питат каква порода е глиганчето r)
А пък аз все си мисля, че Съни не би се уплашила от Ари, той поне е съвсем дребен и безвреден b) Но някой друг път ще стане. Честито от мен на преминаващите ІІ кръг олимпиада по математика!!
П.П. Ама мнооого хубави и двете девойки на снимките бре! Аз магарета не видях, само възпитани дами w) И един господин на номер 3 super best

............................................BLACKY forever in my heart.............................................[br]

Публикувано: 26 March 2007 - 12:18 AM
Ари е такъв сладур, че няма как да не се поинтересуват от "породата" му. Ама ей на, порода-уникат!
Като 8-те оцелели контрабандни...дано и те случат на стопани, като Ари.