Dog.bg Форуми : Смесени породи

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (67 Страници) +
  • « Първа
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Смесени породи

#421 Потребителят е офлайн   sunysmile Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 26 March 2007 - 08:22 AM

Наистина всички са гоооолеми сладури и сладурки w) w) w)
Patita мерси.А това за питането...познато ми е:
Веднъж съм навън и един дядо ме пита:
- Каква порода е това кученце?
-Няма си порода
- Е как така...е го е моя е дакел.Твоето какво е?
- Безпородно е
- Е как така?? bl)
- Ами улична превъзходна е
- Аааааа
oleeee oleeee oleeee
И се такива някакви случки имам откачени l) l) l)
User's Signature

Качена снимка

Колкото повече опознавам хората , толкова повече обиквам своето куче ! <3

#422 Потребителят е офлайн   bubsan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2007 - 11:45 AM

Рея слуша само когато и изнася. l) Когато сме на училище направо ме учудва колко е добра,но стигнем ли пред блока,не мога да я стигна. d)

При нас най-често е следната ситуация:
-И ние имаме такова в къщи.
-Какво ретривърче ли? b) (много я бъркат с голден ретривър)
-Даааааа!
-Ми нашето не е ретривър,а е между хъски и самоед. l)
- bl) bl) bl)

#423 Потребителят е офлайн   Patita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2007 - 01:33 PM

А мен ме питат скоро:
-Каква порода е???- човекът толкова се е заинтересувал, че описва Ари по телефона си и явно оттам го питат bl)
-Ами смесена, не е чиста порода- оттук следва объркване и нов въпрос
-Смесена, ама между какво е по-точно? - не можеш го убеди...
Накрая казах: не знам, като не знам- не му слагам никакъв етикет. Ми така де.

Този вариант е защото като кажа "никаква не е" и се почва- аа, кучешка или аа, негова си или аа, какви големи лапи или аа,има нещо от овчарка и т.н.
User's Signature

............................................BLACKY forever in my heart.............................................[br]Качена снимкаКачена снимка

#424 Потребителят е офлайн   Patita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 March 2007 - 11:43 PM

Къде изчезнахте цели 2 дни нашата тема си стои непокътната b) Какво се очертава за тази събота и неделя- ще се разхождаме ли? То сигурно е рано да питам, ама е много хубаво да знаеш, че има компания за игра, защото през седмицата не знам за вас, но на нас разходките са ни по-кратки, на повод, изобщо скука за Ари r)
User's Signature

............................................BLACKY forever in my heart.............................................[br]Качена снимкаКачена снимка

#425 Потребителят е офлайн   sunysmile Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 March 2007 - 09:14 AM

Амии на мен ми иде ваканция victoryVVV victoryVVV Тъй че аз предполагам , че ще мога...и без туй трябва да запознаем бебовците и да се видим с Макси b)
Ами и аз гледам , че никой не пише и тъкмо сега рекох да пиша (аз пиша де) и видях , че ти си ме изпреварила с 1-вия пост b)
User's Signature

Качена снимка

#426 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 29 March 2007 - 11:58 AM

За мен няма вакация обаче и съм далееече от София, така че с Макс ще се запознаете чак края на април вероятно. До тогава приятелят ми го води на училище и по парковете, но те си имат един любим парк двамата и уикендите там ходят, като ме няма мен да ги разкарвам насам-натам по кучешки сбирки.
А Съни може да пробвате на училище да я водите, да свиква с кучовци - там може да го видите и Макс да раздава правосъдие, ама предупреждавам че ще се бута да си проси милувки b)

Ако запознавате бебоците, ама тоя път всичките се абонирам за снимков материал.
User's Signature

Качена снимка

"Money will buy you a pretty dog, but it won't buy the wag of his tail"

#427 Потребителят е офлайн   sunysmile Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 March 2007 - 12:11 PM

Ами то всъщност в училището на команди ли ги учат?
Аз да се похваля Съни напоследък пишка в банята и тези дни ходи навън по нужда b) Е има и локвички където не трябва но все пак е голям напредък...
User's Signature

Качена снимка

#428 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 March 2007 - 01:32 PM

Aми да, на команди, но не през цялото време. 15-20мин упражнения, после игра, после пак упражнения. Учат се колкото кучетата, толкова и хората, но си е ваше решение дали ви се учи или само ви се играе с други кучовци. Ако Съни е плаха спрямо кучета може и да се стресира на училището изведнъж, там са 7-8. Може би е добре да я срещате първо с бебета и дребчовци и постепенно да се събира и с по-големи кучета, за да преодолее страха си. Вероятно няма да е лесно, но стига да искате може да се постигне напредък. Като начало пак ти препоръчвам да не я "спасяваш" вдигайки я на ръце. Така не и правиш услуга, а се задълбочава проблема.
User's Signature

Качена снимка

#429 Потребителят е офлайн   hihik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 March 2007 - 01:46 PM

Аз съм тук, чета ама малко не остана време за писане. b) Днес Дай имаше срещи от третия вид. Всески ден, сутрешната разходка я правим по едно и също пътче. И там живее голямата дружка на Даймънд- Тара. Изграят като луди, за 15 минути игра, двамата се връщат с треперещи от умора крака и после трябва да го тегля по пътя към в къщи b) . Та днес дойде едно друго куче, Нану е Кангал (Анадолска овчарка). Дай се втурна към нея, мале като го погна тази ми ти Нану, голи зъби, търчане, хапане. Хем се смях, хем е толкова впечатляващо куче, че малко се изплаших. А малкото диване изобщо не знае кога трябва да миряса пред по-силни и по-възрастни от него. Накрая дойде при мен (можело значи, а аз като викам, все едно е глух), за да го пазя b)

#430 Потребителят е офлайн   Patita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2007 - 08:08 PM

Утре- кой може и в колко часа? Че не остана време вече! d)
User's Signature

#431 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2007 - 09:07 PM

Цитат

Аз съм тук, чета ама малко не остана време за писане. b) Днес Дай имаше срещи от третия вид. Всески ден, сутрешната разходка я правим по едно и също пътче. И там живее голямата дружка на Даймънд- Тара. Изграят като луди, за 15 минути игра, двамата се връщат с треперещи от умора крака и после трябва да го тегля по пътя към в къщи b) . Та днес дойде едно друго куче, Нану е Кангал (Анадолска овчарка). Дай се втурна към нея, мале като го погна тази ми ти Нану, голи зъби, търчане, хапане. Хем се смях, хем е толкова впечатляващо куче, че малко се изплаших. А малкото диване изобщо не знае кога трябва да миряса пред по-силни и по-възрастни от него. Накрая дойде при мен (можело значи, а аз като викам, все едно е глух), за да го пазя b)

hihik A как е развитието със страхът от непознати мъже? Сигурна съм че имате подобрение, ще ми е интересно да чуя b)
И Рея се изживява като "мъжемразка", но заплашителни и се струват само големи (и космати wink ) и клекнат ли до нея вече не са толкова страшни, голям е образ. Може да обмените опит кой как се е справил с тия странности r) Аз при всички случаи ще чета с интерес.
По повод случката от трети вид, аз използвам корекционна верига (или така нареченото от мен дистанционно) когато Макс си прави оглушки и той реагира много добре на нея и съответно все по-рядко си позволява оглушки. Това ми е корекцията за команди от разстояние, при слаба нервна система обаче не е препоръчително. А иначе се състои в хвърляне в моя случай на повод тип синджир, но става и с друг дрънчащ предмет, в близост до кучето. Не съм го уцелвала до сега, но той веднага схваща намека.

А другите, да разкажете утре как са се разбрали, бебетата. Приятна разходка!
User's Signature

Качена снимка

#432 Потребителят е офлайн   hihik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2007 - 10:01 PM

twoofo, ами определено напредват доста нещата със страха от мъже, че дори и с реакциите спрямо децата. Днес се размина и с мъж и с дете в последствие без да има някаква екстремна реакция. Трябва да кажа, че аз всеки ден ходя до селското училище и точно като излизат децата съм там някъде. Хем има деца, хем и татковци идващи да ги вземат. Но искам да споделя с другите, които може да имат такъв проблем- няма нищо по-добро от ходенето редом. Като е в крак успявам да го контролирам и това улеснява много социализацията.

Иначе Дай, ако успея да му привлека вниманието слуша. А ако е в окръжност от максимум 10-тина метра също. Проблемът е като на 50-100м. Там се прави че не ме чува. Аз използвам другото куче, ако той не е дошъл с нея вече, като започвам силно и демонстративно да се забавлявам с нея и Дай се донася с бясна скорост. Още ни е слабичка връзката на дълги разстояния. А и аз изпитвам див ужас, че може да избяга да лови нещо и да се изгуби, да го блъсне кола. Той сигурно усеща този мой страх и не успявам да го доминирам достатъчно, че да слуша отдалече.

А, и днес господинът е болен- повърна три пъти. s) Тамън бях приготвила хубава програма за уикенда, с 20 метровото въже. l)

#433 Потребителят е офлайн   sunysmile Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2007 - 10:34 PM

Цитат

Утре- кой може и в колко часа? Че не остана време вече! d)

Ама не беше ли в неделя r)
Как са кучовци? w)
User's Signature

Качена снимка

#434 Потребителят е офлайн   bubsan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2007 - 10:36 PM

Ето ни и нас.Трябваше да пътуваме в провинцията днес,но пак го отложихме.Утре времето май няма да е много хубаво,така че предлагам да се видим в неделя,но ако се организирате за утре ще опитам да дойда. r) А що се отнася до страха ни от мъже (а и не само) все още няма подобрение.Аз се опитвам да се справям с проблема като и подавам команди когато се приближава мъж към нас.За сега обаче няма подобрение. s) Направило ми е впечатление,че когато сме в центъра и вървим редом,се разминава с много хора и не я е страх,но ако сме на по-спокойно място се дърпа ужасно много когато някой се приближи. bl) Как сте вие и кучовци?Много поздрави от нас. ;)

#435 Потребителят е офлайн   Patita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2007 - 12:26 AM

Ок, хайде тогава за неделя да остане- явно аз не съм доразбрала r) а и бездруго утре май наистина се очаква да е студено.
User's Signature

#436 Потребителят е офлайн   sunysmile Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2007 - 01:44 PM

Леле днес времето е ужасно s) Аз незнам утре дали ще успея да дойда за съжаление, че нали е цветница и имам имен ден...ако успея да се класирам ще се радвам , ама иначе... s)
User's Signature

Качена снимка

#437 Потребителят е офлайн   Patita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2007 - 10:30 PM

Ми не знам- днес например беше ужасно кално, сутринта мислех да водя Ари към Хилтън да поиграе, но като си помислих колко е мокро се отказах. Утре едва ли ще е много различно... Ако няма да идва никой кажете. Май няма да е мн подходящо, а и е доста студено.
User's Signature

#438 Потребителят е офлайн   sunysmile Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2007 - 11:38 PM

Да , аз предлагам през седмицата някой ден , ако можете или другата събота и неделя ... де да знам ще се разберем нещо.Но аз утре за съжаление няма да мога да дойда s)
User's Signature

Качена снимка

#439 Потребителят е офлайн   hihik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2007 - 02:09 PM

Ето да ви да видите Даймънд-беглеца. Днес ни избяга и го гонихме много време, май около час. Такъв кошмар.. В началото тичаше сред една бъдеща гора, засадена за експлоатация точно до голямата гора. И аха да се доближи на 20-30метра и хукваше на обратно. По едно време дойде до мъжа ми и ние вместо да го хванем, решихме да го извикам аз- на 10-тина метра разстояние бях. Той ужким се запъти към мен и отново сви към горичката и там тичаше и после хукна зад нея. Спусна се по барира и не о видях повече. Мъжа ми хукна след него и изченаха. Чаках, виках, виках, минаха хора с деца и куче и те отидоха да търсят. По едно време чух сирени в далечината, помислих си че или кучето е блъснато или мъжа ми. Ох сега ми изглежда смешно, ама така се бях притеснила. В крайна сметка мъжа ми гонейки го през два баира го е хванал. А Даймънд си душел, пишкал си из гората, дори една дупка започнал да рови и като се доближи мъжа ми, подвивал опашка и хуквал с пълна пара. Петър, името на мъжа ми, опитал да хукне в обратна посока, ама не станало.

В крайна сметка, Дай започнал да рови някаква друга дупка и петър се доближил кротко, започнал да се прави, че и той си рови нещо там и гепил малкия беглец. Пътьом аз подивявам, защото не чувам никой, няма никой. Само чаках да се появи беличкото на Даймънд. s) Хората с децата и кучето се върнаха и казаха, че никъде нищо не са видели. Предложиха да слезнат до съседното село, където се чувало лай на куче. И точно тогава чух викове някъде от гората и разбрах, че се връщат.

Ей го на, беглеца. Мъжа ми беше с апарата и като го е хванал, го е снимал. Първата снимка е точно до мястото на сгащването. Забележете пътя долу, от този път най-много ме беше страх, защото рядко минава някой и хората карат доста бързо там.

Качена снимка

#440 Потребителят е офлайн   hihik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2007 - 02:17 PM

Още веднъж, състоянието на носа е трагично. Какво ли е изровил и какво ли е хапвал? По-добре да не знаем..

Качена снимка

А тук вече са се донесли някак си близо до мен, защото и двамата едвам са ходили. До степен, че мъжа ми е дърпал кучето, което е искало да ляга насред пътя. b) Голям маратон е било. В дъното е края на гората, а аз съм на 100-тина метра от там.... циврейки cl) b)

Качена снимка

• (67 Страници) +
  • « Първа
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема