Смесени породи
Публикувано: 26 March 2007 - 08:22 AM
Patita мерси.А това за питането...познато ми е:
Веднъж съм навън и един дядо ме пита:
- Каква порода е това кученце?
-Няма си порода
- Е как така...е го е моя е дакел.Твоето какво е?
- Безпородно е
- Е как така?? bl)
- Ами улична превъзходна е
- Аааааа
oleeee oleeee oleeee
И се такива някакви случки имам откачени l) l) l)
Публикувано: 26 March 2007 - 11:45 AM
При нас най-често е следната ситуация:
-И ние имаме такова в къщи.
-Какво ретривърче ли? b) (много я бъркат с голден ретривър)
-Даааааа!
-Ми нашето не е ретривър,а е между хъски и самоед. l)
- bl) bl) bl)
Публикувано: 26 March 2007 - 01:33 PM
-Каква порода е???- човекът толкова се е заинтересувал, че описва Ари по телефона си и явно оттам го питат bl)
-Ами смесена, не е чиста порода- оттук следва объркване и нов въпрос
-Смесена, ама между какво е по-точно? - не можеш го убеди...
Накрая казах: не знам, като не знам- не му слагам никакъв етикет. Ми така де.
Този вариант е защото като кажа "никаква не е" и се почва- аа, кучешка или аа, негова си или аа, какви големи лапи или аа,има нещо от овчарка и т.н.

............................................BLACKY forever in my heart.............................................[br]

Публикувано: 28 March 2007 - 11:43 PM

............................................BLACKY forever in my heart.............................................[br]

Публикувано: 29 March 2007 - 09:14 AM
Ами и аз гледам , че никой не пише и тъкмо сега рекох да пиша (аз пиша де) и видях , че ти си ме изпреварила с 1-вия пост b)
Публикувано: 29 March 2007 - 11:58 AM
А Съни може да пробвате на училище да я водите, да свиква с кучовци - там може да го видите и Макс да раздава правосъдие, ама предупреждавам че ще се бута да си проси милувки b)
Ако запознавате бебоците, ама тоя път всичките се абонирам за снимков материал.
Публикувано: 29 March 2007 - 12:11 PM
Аз да се похваля Съни напоследък пишка в банята и тези дни ходи навън по нужда b) Е има и локвички където не трябва но все пак е голям напредък...
Публикувано: 29 March 2007 - 01:32 PM
Публикувано: 29 March 2007 - 01:46 PM
Публикувано: 30 March 2007 - 09:07 PM
Цитат
hihik A как е развитието със страхът от непознати мъже? Сигурна съм че имате подобрение, ще ми е интересно да чуя b)
И Рея се изживява като "мъжемразка", но заплашителни и се струват само големи (и космати wink ) и клекнат ли до нея вече не са толкова страшни, голям е образ. Може да обмените опит кой как се е справил с тия странности r) Аз при всички случаи ще чета с интерес.
По повод случката от трети вид, аз използвам корекционна верига (или така нареченото от мен дистанционно) когато Макс си прави оглушки и той реагира много добре на нея и съответно все по-рядко си позволява оглушки. Това ми е корекцията за команди от разстояние, при слаба нервна система обаче не е препоръчително. А иначе се състои в хвърляне в моя случай на повод тип синджир, но става и с друг дрънчащ предмет, в близост до кучето. Не съм го уцелвала до сега, но той веднага схваща намека.
А другите, да разкажете утре как са се разбрали, бебетата. Приятна разходка!
Публикувано: 30 March 2007 - 10:01 PM
Иначе Дай, ако успея да му привлека вниманието слуша. А ако е в окръжност от максимум 10-тина метра също. Проблемът е като на 50-100м. Там се прави че не ме чува. Аз използвам другото куче, ако той не е дошъл с нея вече, като започвам силно и демонстративно да се забавлявам с нея и Дай се донася с бясна скорост. Още ни е слабичка връзката на дълги разстояния. А и аз изпитвам див ужас, че може да избяга да лови нещо и да се изгуби, да го блъсне кола. Той сигурно усеща този мой страх и не успявам да го доминирам достатъчно, че да слуша отдалече.
А, и днес господинът е болен- повърна три пъти. s) Тамън бях приготвила хубава програма за уикенда, с 20 метровото въже. l)
Публикувано: 30 March 2007 - 10:36 PM
Публикувано: 31 March 2007 - 01:44 PM
Публикувано: 31 March 2007 - 10:30 PM

Публикувано: 01 April 2007 - 02:09 PM
В крайна сметка, Дай започнал да рови някаква друга дупка и петър се доближил кротко, започнал да се прави, че и той си рови нещо там и гепил малкия беглец. Пътьом аз подивявам, защото не чувам никой, няма никой. Само чаках да се появи беличкото на Даймънд. s) Хората с децата и кучето се върнаха и казаха, че никъде нищо не са видели. Предложиха да слезнат до съседното село, където се чувало лай на куче. И точно тогава чух викове някъде от гората и разбрах, че се връщат.
Ей го на, беглеца. Мъжа ми беше с апарата и като го е хванал, го е снимал. Първата снимка е точно до мястото на сгащването. Забележете пътя долу, от този път най-много ме беше страх, защото рядко минава някой и хората карат доста бързо там.

Публикувано: 01 April 2007 - 02:17 PM

А тук вече са се донесли някак си близо до мен, защото и двамата едвам са ходили. До степен, че мъжа ми е дърпал кучето, което е искало да ляга насред пътя. b) Голям маратон е било. В дъното е края на гората, а аз съм на 100-тина метра от там.... циврейки cl) b)