Смесени породи
Публикувано: 28 November 2007 - 05:00 PM
Амии Сънката е добре - почти нищо ново от нас ... много се радва на снега ;D А като се затича и като се хлъзне на леда , не може да се спре веднага и си се пързаля известно време :yahoo: Много сме смешни :rolleyes: та туй общо взето от нас ... при вас какво става ?? Как са Рея , Точица и другите бонбончета? :wub: :wub: :wub: :wub:
Публикувано: 28 November 2007 - 05:51 PM
Точка е при мен от май месец (ако не бъркам) и все чаках да се разгони. Дори й ровех накрая по корема да видя дали пък няма някой супер невидим белег от кастрация ;D
Нямаше белег и най-сетне взе, че се разгони.
С всеки ден става все по-мила към Реджо, ходи, ухажва го и подскача пред него, при положение, че досега не са имали някакви особени взаимоотношения. Големия й проблем е, че не знае, че Реджо е кастриран ;D И то от онези кастрати, при които интереса към женски изчезва абсолютно, пък били те малки, бели, рошави и особено благоразположени.
Така че тепърва й предстои да се сблъска с несправедливостите в живота и да разбере, че въпреки чара си, не всеки момък ще пада в краката й. :P
п.п. До момци с интерес - достъпа й е забранен. :P

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 28 November 2007 - 09:10 PM
Цитат
Точка е при мен от май месец (ако не бъркам) и все чаках да се разгони. Дори й ровех накрая по корема да видя дали пък няма някой супер невидим белег от кастрация ;D
Нямаше белег и най-сетне взе, че се разгони.
С всеки ден става все по-мила към Реджо, ходи, ухажва го и подскача пред него, при положение, че досега не са имали някакви особени взаимоотношения. Големия й проблем е, че не знае, че Реджо е кастриран ;D И то от онези кастрати, при които интереса към женски изчезва абсолютно, пък били те малки, бели, рошави и особено благоразположени.
Така че тепърва й предстои да се сблъска с несправедливостите в живота и да разбере, че въпреки чара си, не всеки момък ще пада в краката й. :P
п.п. До момци с интерес - достъпа й е забранен. :P
;D ;D ;D
И ние чакаме Рея да се разгони,но не!Колко най-много трябва да чакам преди да посетя вет?
Публикувано: 28 November 2007 - 09:14 PM
Цитат
Обикновенно първото разгонване при кучетата настъпва между 6 и 15 месечна възраст.
нтервала на разгонване е нормално да бъде през 6 месеца, но се случва да бъди през 8, 9 или10 и т.н.
Продължителността на разгонванто варира обикновенно средно от 20 до 30 дни
Бременността при кучетата трае средно от 58 до 68 дни.
Това е общо казано. Изключения съществуват, но не са съществени като отклонения от посочените.
Рея на колко е?

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
Публикувано: 29 November 2007 - 01:33 PM
Даймънд онзи ден направи първа среща с разгонена кучка. Както си играеше с най-верния другар- Джънго, онзи се юрна нанякъде.. Даймънд реши че и той трябва да тича- явно това ще да е част от играта. И що да видим, отдалече ни крещят нещо на неразбрания им език. Оказа се, че РАЗКОШНАта питбулка на квартала е разгонена.
Даймънд изглеждаше поразен и доста объркан :samodovolen: Но май изобщо не схвана какъв му беше проблема на некастрирания Джънго, защо така подивя. Тази хубавица много игрива, ама ЧАК пък толкоз?! ;D ;D
Публикувано: 29 November 2007 - 01:37 PM
Цитат
Хахха, много комично е било.
И наш Реджо седи и гледа глупаво малката достадница, която го "загражда" постоянно. А от другия край на къщата се чува воя на 19-годишния ми, некастриран дядо, който е надушил по двора миризмата. Едвам ходи горкия, но мераците му са на лице. :rolleyes:

Публикувано: 29 November 2007 - 01:47 PM
Аз обаче почти убедих стопанката на Джънго да го кастрира. Той също е някаква смесица. Явно има хъски, лабрадор и бордър коли в него. Получил се е резултат приличащ на бордър коли, ама чисто черен и с една голяма бяла "луна" на дупето ;D
Иначе да ви се оплача, вече имах първата си караница в парка заради каишките. А аз извеждам сама песа без каишка само от 3 дни (междувременно пак го върнах на дълъг повод, ама това е друга история). Законът изисквал да е на каишка. Е да, ама законът в Люксембург се промени и кучетата могат да са свободни, освен в административните структури, ако слушат. ;) Хубавичко и натрих носа.
Публикувано: 29 November 2007 - 02:05 PM

Публикувано: 29 November 2007 - 02:18 PM
Цитат
Ами тя закона не го знаеше и май не ми повярва, но я жегнах, че чужденците знаят по-добре законите от нея ;D И добре че кучешката окупация на този парк е масова. Мен тукашните ме научиха как да се държа в парка. Казаха ми да отговарям "Като не ви изнасят пуснати на свобода кучета, ходете на друго място". За мен това е голяма крайност, аз съм много по-деликатен в отношенията си с другите, човек по принцип и направо зяпнах като ми го казаха, ама ми беше обяснено, че ако не настъпя първа аз, мен ще ме настъпят. Явно всички с кучета са се разбрали да правят блок и не трябва да предавам групата ;)
А за законите, преди беше пак така, после смениха закона след някакъв инцидент- забраниха каквото и да е пускане от каишка. После се организираха кучкари и ветеринари и върнаха обратно стария закон. Голяма петиция, лобинг и т.н. Мен само ме е яд, че заради тази петиция ни се размина да се впише в закона, че всяко населено място трябва да организира заградено място за кучетата.
Публикувано: 29 November 2007 - 02:45 PM

Публикувано: 13 December 2007 - 08:27 PM
Публикувано: 14 December 2007 - 09:49 PM
Сега само незнам колко дни продължава разгонването.Някаде четох,че е 20 дни,но ми казват около 10.Вашите моми колко време бяха обект на желание? ;DТоест кога спокойно мога да я пусна да играе с други кучета?
Публикувано: 14 December 2007 - 10:13 PM
Публикувано: 15 December 2007 - 12:35 AM
А сега се сетих още нещо.Нослето ни от черно стана кафяво. :rolleyes:Дали да я водя на вет или няма нищо притеснително.Как мислите?
Публикувано: 15 December 2007 - 12:40 AM
Публикувано: 15 December 2007 - 12:52 AM
Публикувано: 16 December 2007 - 11:44 AM