Шотландско коли
Публикувано: 26 November 2008 - 06:12 PM
Не се изключват от разплод носителите на гена MDR1.Този дефект го носят може да се каже 80% от поголовието на всички англииски овчарки/дългокосместо и късокосместо коли,бордер,бобтейл,корги и техни кръстоки.Но този тест се прави,за да се види дали дадени заболявания напр.различни видове краста или сърдечни глисти може ли да се изчистят с по ефикасни лекарствени медикаменти и т.н.
Този тест се препоръчва изключително на развъдчици за да се видят по точно кой развъдни линии са носители.
Публикувано: 02 December 2008 - 09:49 PM
През 1996г новите допълнения към стандарта на дългокосместото коли в Англия окончателно разделя двете разновидностти като две отделни породи.
От текста на стандарта е премахнато описанието за работното предназначение на породата,а това е главното на което се крепи породата.Но пък не се изменят породните признаци:
-много добри общи впечатления;хърмония и достоинства.
-клинообразна глава с чисти плавни линии.
-нежно изражение "sweet",би трябвало да се превежда нежно,а не сладко,но в същото време да е бдително и живо.
-очите са със среден размер и бадемовидни,а не малки така мили на някой развъдчици и съдии.
-леко разтеглен форматс характерно приповдигане в поясницата.
-движения леки с широка крачка,без видими усилия.
-козината е с груб покривен косъм,който очертава сиуета. :blink:
Публикувано: 04 December 2008 - 09:50 PM
съдия:И.Хейн Естония
Освен за отличилите се по класове призове имаше и в следните конкурси.
Най-добра двойка
Най-добра развъдна група приза беше осигурен от развъдник Наталайн соб.Малышева г.Санкт-Петербург
Ето снимка на най добрата двойка в конкурса-Наталайн Хард Рок х Наталайн Ню Харди Дреам
Публикувано: 04 December 2008 - 10:02 PM
Най-добър трикольор :Наталайн Нон Стоп
Най-добър мрамор: Наталайн Лъки Лагуна.Той става и най добро подрастващо куче.
Най добър риж /сейбъл/:Наталайн Нортон Командир
Публикувано: 04 December 2008 - 10:15 PM
Най-добър ветеран - Селбйт Уелси.
Най-добра женска и най-добър представител на породата - Наталайн Ню Харди Дреам.
Всички представени кучета на изложбата са били с много добри екстериорни качества.
Публикувано: 07 December 2008 - 09:24 PM
Съдия за първа породна група беше Сашо Пешев /Македония/.
Хайди получи BJC,BOB или най добра в породата като беше съпоставена с Rus.CH АлмазныЙ Источник Восторженный Взгляд.
Хайди стана втора в групата си. :yahoo:
Публикувано: 12 December 2008 - 04:27 PM
СЛУЧАЙНО НАУЧИХ ЗА ВАШИЯ ФОРУМ И СЕ РАДВАМ МНОГО.
НАДЯВАМ СЕ ДА МИ ПОМОГНЕТЕ.
ИСКАМ ДА СИ КУПЯ "КОЛИ" ,НО СЪМ ПРЕГЛЕДАЛА ЦЕЛИЯ ИНТЕРНЕТ И НЕ МОЖАХ ДА ОТКРИЯ ОБЯВА ЗА КОЛИ(ПОНЕ ТАКА СИ МИСЛЯ).НО НАИСТИНА МНОГО СЕ РОФИХ И СЛУЧАЙНО ПОПАДНАН НА ТОЗИ САЙТ.
МОЛЯ ВИ САМО АКО ЗНАЕТЕ ДАЛИ ПРОДАВА НЯКОИ КУЧЕ КОЛИ И КАКВИ ПАРИ СА ,ЩЕ СЪМ ВИ МНОГО БЛАГОДАРНА!
Публикувано: 12 December 2008 - 04:30 PM
www.sheltiebg.com club@sheltiebg.com
п.п. Виждам сега, че сайта не работи... Опитай на мейла. :-

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 12 December 2008 - 04:44 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 12 December 2008 - 04:51 PM
Цитат
Пак мерси,и се извинявам не знаех че така се приема.
Но повярвай ми ,крещи ми се от болка.Искам да си намеря същото коли което имах,много ме боли че я няма при мене.Не съм ревла ,но това адски ме разчуства и сигурно заради това не съм се съобразила с буквите.