Кавалер Кинг Чарлз шпаньол
Публикувано: 29 July 2008 - 01:33 PM
Ние също много харесваме тази порода,но в интерес на истината,аз лично не бях виждала такива кученца на живо,но като видях Бари в зоомагазина и се влюбих в него :blink:От тогава постоянно разглеждам в интернет разни сайтове за породата,за да сме запознати повече за нрава на тези великолепни кученца.
Качвайте още снимки на Одри,не мога да и се нарадвам,колко е сладка и колко много прилича на Бари
С нетърпение чакам да се срещнем с Одри :yahoo:
Публикувано: 29 July 2008 - 03:38 PM
искам да те питам вие при кой лекар водите Одри и ако мойе да ми разкажеш по подробно за операцията й,ако съм тазбрала правилно са й махнали аналната жлеза на милата :o
питам те защото Бари имаше и той проблеми преди 2 месеца с тази жлеза,но за сега е ок,да се надяваме,че няма да има повече проблеми.
Мерси предварително
И пак целувки за Одри :wub:
Публикувано: 29 July 2008 - 07:11 PM
Цитат
Потвърждавам наистина ;D
И Бари и Одри са страхотни, пък как си приличат ... :wub:
Различните шарки на кученцата от вашата порода са ми много веселки :blink:
Аз много харесвам породата, сигурна съм, че има и други ...
Проблемът според мен е, че не е разпространена в България.
Но пък скоро и това може да стане.
До тогава ще продължавам да ви разглеждам темичката и ще се радвам да видя снимки, ако се срещнете с кученцата. Убедена съм, че гледката ще е много приятна ;D
Публикувано: 30 July 2008 - 03:32 PM
Cavalier Spaniel, ние ходим при д-р Петков в клиника ГРАНД - в Лозенец. В темата за ветовете съм написала за клиниката - много сме доволни. :blink:
Не пишете вие къде сте на картата в София. Колкото до нашата порода - всички я харесват от анимацията "Дамата и скитникът", но повечето хора си мислят, че това е кокер, а всъщност е кавалер. :yahoo:
Целувки на сладура Бари и много моля, не го мъчете с уроци по писане - шегичка! ;D

Това е Одри. Не прави на другите това, което не искаш да направят на теб!
Публикувано: 30 July 2008 - 09:08 PM
ние живееме точно на бул.Възкресение,това е началото на Красна поляна,но се води блока от кв. Разсадника,от Овча купел като се спускате надолу до края на ул.Обиколна на сфетофара на ляво и всъщност тожа е бул.Възкресение,ние сме на другия му край ;)
Бари също има страшно мил характер,много слуша и е страшно податлив на дрисеровка,много е схватлив,научих го буквално за 2 мин. да сяда и да дава лапа,и после като му кажеш дава и другата:yahoo:умник си е,но не знам как да го науча на други номера,въпреки че е достатъчно тожа,4е навън е послушен и ни слуша :blink:От мъничак като остава сам вкъщи само спи и не прави нищо,а като се приберем ни се радва като за последно :oНе е направил нито една беля и той,много е кротък и уравновесен за възрастта си ;)на нас не ни се вярваше чак,че е толкова кротък,защото миналата година имахме малък бретон шпаньол,който беше голям дивак и буквално опустоши кащата :o оказа се,че не еподходяща порода за вкъщи и се наложи да го подарим на един познат,който е ловджия и има двор,сега Арти е по щастлив с новия си стопанин отколкото беше с нас,ние много често се сещаме за него,много го обичаме,тои също ни обожаваше,но за жалост трябваше да се разделим с него :'(Сега ходи на лов и е станал добър ловджия и тича на воля в гората.
Вие не сте се отказали да се срещнем и да запознаеем двете малки съкровища,нали
По нататък ще се уточним кога и къде
Целувки за Одри
Ето няколко снимки на Арти,бретон шпаньола ни,малкото ни диваче :blink:
Публикувано: 05 September 2008 - 12:39 PM
:wub: О-о, само да кажа - на 2-ри станахме на 2 годинки. Да е жива и здрава сладката ми Одричка! :wub:

Публикувано: 16 September 2008 - 03:54 PM
С това лошо време много го закъсваме, защото Одри не обича мокро и влажно и почти на бегом излизаме и се връщаме. Добре, че в събота я заведох на Витоша та използвахме последния хубав ден. Тя беше много щастлива. Още като ме видя с екипа и се приготви с лай и тя да тръгва. И аз просто нямах избор. :P Разходи се из платото, повози се на лифта и след изкъпване си полегна. :wub: Целувки и поздрави от нас за вас! :yahoo:

Публикувано: 17 September 2008 - 09:24 AM
нямам много време да пиша, иначе сме си в София.Вярно много е лошо времето,но за разлика от Одри,Бари изобщо не обраща внимание на дъжда и си тича на воля навън с другите кучета.Той не се страхува от нищо,чак ме учудва :o
По нататък ще организираме нещо за среща,няма как да не ги запознаем,нали...толкова ще са сладки заедно като толкова много си приличат :yahoo:Бари има една снимка,на която наистина може човек да ги сбърка ;)Като покажа Одри на някой,всички си мислят,че това е Бари :blink:
Много целувки на малката кукла от нас и поздрави за вас
Качете още снимки на Одри да й се порадваме :wub:
Лили и Бари
Публикувано: 27 September 2008 - 03:39 PM
С това съобщение искам да предупредя всички, който искат да си купят Кавалерче, да НЕ купуват от този развъдник в Чехия: http://www.perledusa...glish_home.html
Влюбена съм в тази порода и след кратко заседание семейния съвет в къщи "гласува" ЗА купуване на кученце от тази порода. Аз се зарових в интернет и попаднах на този развъдник, гласувах му доверие, след десетки имейли и два месеца чакане, се оказа че кученцата, който чаках да се родят не са оцелели - две кучила! Въпросната Александра ми предложи кученце, каквото исках, от нейна приятелка, пак с Педигри и т.н. Изпратиха ми снимки на кученцето и аз се съгласих. На 10 юли изпратих 1000 евро - 600 за кученцето/пет клас/ и 400 самолетни разноски.
И започна голямото чакане.....
След десетки имейли и обаждания на 1 септември получих имейл в който ме уведоми, че са я измамили от някаква агенция като са й откраднали мойте 400 евро за самолетни разноски. В момента нямала пари да ми изпрати кученцето и затова трябвало да изчакам още. Тук вече чашата преля и поисках да си ми върне парите, всичките! Отказах се от кученцето, защото то стана на 5 месеца, а и изгледи скоро да ми го изпари нямаше. Предложението на тази Александра беше да продаде някое от другите си кучета, за да ми изпрати парите/защото нямала, другите 600 евро била ги изхарчила за кучешка храна/. Както се досещате досега още не е продала нито едно. Оттогава, следват много похабени нерви, разходи по телефонни разговори, заплахи, имейли, и т.н.
Примирих се, че съм измамена, но съм решила да изпратя цялата ни кореспонденция на всички развъдници в Европа, за да се разчуе и да няма повече измамени.
Успех на всички, дано имате повече късмет от мен.
Публикувано: 27 September 2008 - 03:43 PM
Цитат
С това съобщение искам да предупредя всички, който искат да си купят Кавалерче, да НЕ купуват от този развъдник в Чехия: http://www.perledusa...glish_home.html
Представи се и пусни отделна тема и тук - така че се види от повече хора.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 03 October 2008 - 09:12 AM
Публикувано: 06 October 2008 - 11:31 PM
Направо ще се разплача от щастие! Толкова се радвам, все едно на мен се слчува! Много радост, много лудории и прекрасни моменти заедно ви пожелавам. Да ви е жив и здрав дребосъка и да не е много пакостлив.
Пишете как е, как се приспособява, навици, всичко! Пишете, защото аз, а сигурна съм и останалите, се радваме заедно с Вас!
Искаме снимки!
Още веднъж Честито!
Публикувано: 07 October 2008 - 10:14 PM