Кавалер Кинг Чарлз шпаньол
Публикувано: 03 December 2008 - 11:52 PM
Ани, какво е тая история с плочките? Направо паднах като го прочетох това? Я разкажи по-подробно. Ако си писала, извинявай! Напоследък нямам възможност да чета често и сома мярвам какво става и айде, пак по задължения...
Ако нещо изпускам, извинете ме всички!
Публикувано: 04 December 2008 - 08:07 AM
Публикувано: 04 December 2008 - 11:39 AM
Естествено предвидливо му предложил подслон за тази вечер в случай, че бъде изхварлен да спи навън заедно с кучето. :angry:
Както обаче всички се досещате до там не се стигна .... и сега се радваме на нашия Оззи. :blink:
Публикувано: 04 December 2008 - 12:59 PM
Any Много забавна история!!! ;D Представям си радостта, която сте изпитала при вида на мъничето. Ееее, дано повече съпрузи изненадват така жените си...
Публикувано: 05 December 2008 - 09:00 AM
Независимо, че има време до първата разходка бих предпочела да се посъвтвам с вас, какъв повод да и избера (или, както там е името на каишката, с която се води кучето) - дали да е с нагръдник? Като гледам структурата и, май ще е по-добре каишката да минава през гърдите?
Публикувано: 05 December 2008 - 11:55 AM

Това е Одри. Не прави на другите това, което не искаш да направят на теб!
Публикувано: 07 December 2008 - 11:27 AM
Тодура,Шърли е наистина много красива,и тя има онзи палав поглед,типичен за нашите кученца ;)
Прочетох за операцията,която й предстои,само много не можах да разбера всички кавалерчета ли са застрашени от това или само женските?Нашият лекар не е споменавал до сега за подобна опасност,което ме навежда на мисълта,4е Бари няма такъв проблем.Не се притеснявайте за малката кукла,всичко ще мине добре,след като Кавалер твърди,4е сте в добри ръце :blink:Кога ще бъде операцията?Стискаме ви палци,убедана съм,4е ще мине добре.
Целувки на Шърли
Кавалер,качете още снимки на Одри,че тя ние слабост на нас с Бари :wub:признавам си,а и вие бяхте първите,с които се запознахме във форума,иначе се радваме на всички нови малки сладури :yahoo:
всички са уникални по своему,всяко едно си има своя чар
Поздрави на всички
Публикувано: 08 December 2008 - 05:47 PM
Имам едно въпросче към вас. Абе на нашия Ози му пораснаха напоследък дооооста дълги нокти и тичайки из апартамента се захваща по мокета и дори от време навреме изкимтява. Вие имали ли сте този проблем? Рязали ли сте ноктите на своите кученца и дали сега е подходящо или е по-добре да изчакаме? Предполагам че и когато тръгнем да го извеждаме (което би трябвало да се случи другата седмица), ще му се поизпилят малко ...
Публикувано: 08 December 2008 - 07:21 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 09 December 2008 - 10:17 AM
Cavalier Spaniel, пъпната херния, мисля, се среща при много от малките кученца и всякакви бозайници, вкл. човешките бебета, не зная как се получава, но на нас ни казаха, че има голяма вероятност да се затвори и сама :blink:
Any, ние също сме като котките, аз цялата съм надрана, а играта с нея (заради тези остри ноктета) е абсолютен ужас. Нас също ни посъветваха да ги изрежем при чичо док.
Публикувано: 11 December 2008 - 10:37 PM
Тодура, както ти обещах копирам отговора, който ти пратих на лични съобщения относно повода:
"Здравей, пиша на лични, защото не мога да публикувам във форума от офиса. Аз също много се чудих и пробвах и двете. Моето мнение е, че с каишка е много по-удобно. Те са прекалено слаби за нагръдник. А и няма смисъл, те не се дърпат толкова, че да се налага такъв здрав захват smiley А и вие ще почнете разходките преди края на зимата и ще трябва и да обличате дрешки, каишка и дреха е ок, но дрешка и нагръдник мисля че не става.
А относно самия повод, ние сме с такъв с механизъм и ти го препоръчвам. Когато сте на място, където няма близки опасности, можеш да го отпуснеш на максимум и ще можа да тича, но ще имаш контрол. А когато искаш може да го заключиш късичко и да е като обикновен повод.
Това е от мен, целувки на красавицата от Ати :wub:"
Публикувано: 12 December 2008 - 11:46 AM
:blink: Одриля, вчера ме посрещна с толкова радост и лиготия, че направо се размаза. То се търкаля по леглото ми, то опъва крачета нагоре-надолу, то лаеше и скачаше, правеше кръгчета, закачаше ме с лапичка - не можех да се преоблека от нея. Естествено оставих всичко и докаго не я погалих и не си поиграх с нея не ме остави на мира. След това ми беше първа помощничка в кухнята. Ако нещо падне - веднага го подушва и о-о, ако е месце или кашкавалче - голям кеф! Предполагам, че при всички е така - много са сладки и обичливи! :wub:
Да ви кажа за нашия опит с каишките - в началото, докато се учехме на команди и слушане й слагахме каишка и при непослушание леко дръпвахме и тя разбираше, че нещо не е наред. Но само след няколко месеца й купихме нагръдник. Много ми е удобен /и на нея също/, слагам го върху дрешката когато е студено. Разхождам я без каишка, защото е послушна, но при пресичане на улици, по които минават коли или има бездомни кучета винаги е вързана. :yahoo:
Тодура, как е Шърли. Хернийката прибра ли се? Какво казва вета?
:blink: Е, това е от нас за днес! Целувки на всички и чакаме Коледни снимки! :blink:

Публикувано: 13 December 2008 - 03:17 PM
Имам идея-да организираме конкурс за най-смешна коледна снимка на малките сладури.Който е за- да качва снимки.Поздрави от нас.
Публикувано: 13 December 2008 - 06:00 PM
Кавалер, хернийката се прибира. Сега е съвсем малка, май ще ни се размине операцията. Ние обаче имаме проблем с храненето, иначе изглежда голяма лакомница, върти се около хладилника и цвърчи нещастно, но като и сложа кучешка манджа в купичката я яде по малко, като се връща в кухнята да провери, дали няма да и се даде нещо друго (като кашкавалче например ммм...), специално сготвените за нея манджи с кайма и ориз също не ги долюбва. Май е започнала да изхърбавява, туй ще да е първият кльощав Кавалер :sarkastichen:.
За коледните снимки - апарата ни е зареден и винаги на разположение, ще ви атакуваме със смешки при първа възможност.
Поздарви и от нас.
Публикувано: 13 December 2008 - 11:08 PM
Ние засега му взехме нагръдник, ама въобще не го харесва. Утре ще ни е първата разходка, и много ще се радвам ако я споделим и с някой друг кавалер!
Публикувано: 14 December 2008 - 07:39 PM

Публикувано: 15 December 2008 - 04:32 PM
Втората ваксина е 5-валентна (холандската) и е от 24-ти ноември, само остана компонента за бяс, но това ще го направим като стане на 5 месеца. В клиниката ни казаха, че кучето може да бъде извеждано две седмици след ваксината. Ние забавихме разходката с още една седмица просто за сигурност.
Снимки и клипчета има от снощи, трябва само да ги сваля от апарата. Много му хареса да се разхожда и да тича на свобода. По едно време като включи турбото и няма спиране ;D
Единствено не ни харесва, че е ТВЪРДЕ дружелюбно настроен към всички. Като види човек, и веднага се спуска към него да "провери" за какво става дума. А живеем в едно общество, в което просто не знаеш какво може да се очаква от точно този човек отсреща... Засега се опитваме да го спираме с команди "стой", "седни" и след това "ела тук". Вчера беше малко по трудно, днес като че ли една идея по-лесно...
Иначе предлагам да направим кавалерско събиране още тази неделя (нали събота е работен ден...). Примерно по обедно време в някой от парковете, където на всички ще им е удобно. Борисовата градина или южен парк примерно...?
За огромно съжаление не си видях съобщението, иначе на Оззи с Ати щеше да им е много интересно да се запознаят и да полудуват на воля :-)