Dog.bg Форуми : Кавалер Кинг Чарлз шпаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (67 Страници) +
  • « Първа
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кавалер Кинг Чарлз шпаньол

#281 Потребителят е офлайн   dolittle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 December 2008 - 11:52 PM

Тодура, добре дошли и от мен!!! Много сте сладки! Да е жива и здрава малката бонбонка и да ги запознаете с някой от прекрасните кавалери, които има в темата, пък като пораснат, кой знае, може да ме снабдите с кавалерче  ;D Ама не се ле правя тънки сметки...(шегувам се!)

Ани, какво е тая история с плочките? Направо паднах като го прочетох това? Я разкажи по-подробно. Ако си писала, извинявай! Напоследък нямам възможност да чета често и сома мярвам какво става и айде, пак по задължения...

Ако нещо изпускам, извинете ме всички!

#282 Потребителят е офлайн   Bleda Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 December 2008 - 08:07 AM

Здравейте на кавалерите.Както вече веднъж писах,разглеждам форума ви редовно и много се радвам на развитието ви.Поздрави на новото попълнение красавици и красавци.Грижете се добре за тях-те знаят как да се отблагодарят....Прави впечатление появата на лица(никове) ,които някак са твърде песимистично настроени.Искам да спомена и "д-р иванов"- ако наистина сте ветеринарен лекар-никак не е красиво да се говори против колеги(не е колегиално...). дулитъл-ако чак толкова искате нещо-ми намерете начин да си го  купите(човек се разпростира според чергата си),стига просихте(и не само при кучовците).Както и да е.Имам познати(не в България)-които се занимават с развъждането на кучета-на супер професионално ниво-никъде при тях не съм забелязал и помен от мърлящина или небрежност(независимо от това,че развъждат кучовци за пари-те се грижат за тях по-възможно най-добрия начин,с много любов и старание).Исках само да кажа,че не всички "развъдчици" са само с комерсиална цел.Айде стига съм ви досаждал. Желая много радост на всички вас и вашите любимци.

#283 Потребителят е офлайн   Any Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 December 2008 - 11:39 AM

dolittle историята с плочките не съм я разказвала до сега, а тя е, че по принцип бяхме гледали и харесали тази порода кучета. Бяхме решили, че ще си вземем куче, но по-нататък. Бяхме намерили и човек, който може да ни докара точно такова. И в един прекрасен ден, мъжът ми отиде за плочки в посоката, в която се намира въпросният човек и решил така и така минава от там, да мине да го види как е. Оказало се обаче, че той в момента имал точно такова куче каквото търсим (дори две) и естествено му ги показал. А те така го гледали, особено нашето, което така се било сгушило в него, че той толкова го харесал и искал да ме заведе и да ми го покаже. Но търговеца си е търговец  :yahoo:.... казал му, че кучето само днес е там и че същата вечер по принцип трябва да го кара на друго място и му предложил да го вземе вкъщи, за да ми го покаже.
Естествено предвидливо му предложил подслон за тази вечер в случай, че бъде изхварлен да спи навън заедно с кучето.  :angry:
Както обаче всички се досещате до там не се стигна .... и сега се радваме на нашия Оззи. :blink:

#284 Потребителят е офлайн   dolittle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2008 - 12:59 PM

Bleda, или както там ти е ника...КОЙ си ти, че ще си позволяваш да ми говориш по този начин???? Кой те произведе като "моралин модератор" не ми стана ясно, че ще отправят и то подобни обвинения?????????? И за какво просене говориш? Като ще говориш, ще говориш нещо, за което МОЖЕШ ДА СЕ ЗАЩИТИШ И ДОКАЖЕШ, а не да дрънкаш каквото ти е родил плиткия мозък. Относно "просенето" ДОСТА ЯСНО СЪМ ПОЯСНИЛА, ЧЕ СЕ ШЕГУВАМ, дори и най-простите люде ще успеят да го разберат, не знам ти тогава от коя категория си???  А за "просенето" в другите теми, то пак е ясно написано, ама кой да мисли, пък и с какво...писах някой да ми подари хамстерче, защото постоянно висят обяви на хора, които се чудят къде да си пратят животниките и няма какво да ги правят, после ги даватпо магазини или ги мятат пред блоковете си.  И не виждам защо това да е просене, при все, че хамстер струва 2лв и едва ли съм го закъсала така, че да не мога да се го купя??? Но както казах, то трябва да имаш нещо, с което да мислиш....

Any
Много забавна история!!! ;D Представям си радостта, която сте изпитала при вида на мъничето. Ееее, дано повече съпрузи изненадват така жените си...

#285 Потребителят е офлайн   Тодура Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 December 2008 - 09:00 AM

Като наблюдавам моето сладко момиченце, намирам много прилики в поведението и с това на Одри (много ми харесват описанията на Кавалер и ги препрочитам с удоволствие) И макар да ми бяха казвали, че ако не и даваме от масата и не яде човешка храна - няма да ни тормози, докато се храним, ела да видиш! Направо е в истерия! Е, от вчера яде готвенко и вече няма да има спасение. Но мисълта ми беше, че кучето и без да позанава вкуса на пържолките, много добре ги усеща на мирис  ;D

Независимо, че има време до първата разходка бих предпочела да се посъвтвам с вас, какъв повод да и избера (или, както там е името на каишката, с която се води кучето) - дали да е с нагръдник? Като гледам структурата и, май ще е по-добре каишката да минава през гърдите?

#286 Потребителят е офлайн   Кавалер Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 December 2008 - 11:55 AM

;D Здравейте, сладурки и сладури! Тодура в добри ръце сте при д-р Петков.  ;D Много е сладка тази Шърли. Ще полудява всеки път като режете, готвите или носите в торба месце. Веднага познават тази миризма. Е, не само те, но ние за тях говорим, защото са си нашите. Много целувки и чао, че ме чакат и ще ме набият!  :wub: :wub:
User's Signature

Това е Одри. Не прави на другите това, което не искаш да направят на теб!

#287 Потребителят е офлайн   Cavalier Spaniel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 December 2008 - 11:27 AM

Здравейте,сладки кавалерчета :blink:
Тодура,Шърли е наистина много красива,и тя има онзи палав поглед,типичен за нашите кученца ;)
Прочетох за операцията,която й предстои,само много не можах да разбера всички кавалерчета ли са застрашени от това или само женските?Нашият лекар не е споменавал до сега за подобна опасност,което ме навежда на мисълта,4е Бари няма такъв проблем.Не се притеснявайте за малката кукла,всичко ще мине добре,след като Кавалер твърди,4е сте в добри ръце :blink:Кога ще бъде операцията?Стискаме ви палци,убедана съм,4е ще мине добре.
Целувки на Шърли
Кавалер,качете още снимки на Одри,че тя ние слабост на нас с Бари :wub:признавам си,а и вие бяхте първите,с които се запознахме във форума,иначе се радваме на всички нови малки сладури :yahoo:
всички са уникални по своему,всяко едно си има своя чар
Поздрави на всички

#288 Потребителят е офлайн   Any Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 December 2008 - 05:47 PM

Здравейте и от нас на всички кучовци и стопани!
Имам едно въпросче към вас. Абе на нашия Ози му пораснаха напоследък дооооста дълги нокти и тичайки из апартамента се захваща по мокета и дори от време навреме изкимтява. Вие имали ли сте този проблем? Рязали ли сте ноктите на своите кученца и дали сега е подходящо или е по-добре да изчакаме? Предполагам че и когато тръгнем да го извеждаме (което би трябвало да се случи другата седмица), ще му се поизпилят малко ...

#289 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 08 December 2008 - 07:21 PM

Не пречи да ги изрежете, въпреки разходките. Най-добре е първия път да отидете на лекар. Той ще ви покаже как се режат и до къде. После може да си купите гилотинка за нокти и да си ги режете в къщи, когато има нужда.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#290 Потребителят е офлайн   Тодура Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 December 2008 - 10:17 AM

Здравейте, приятели!

Cavalier Spaniel, пъпната херния, мисля, се среща при много от малките кученца и всякакви бозайници, вкл. човешките бебета, не зная как се получава, но на нас ни казаха, че има голяма вероятност да се затвори и сама  :blink:

Any, ние също сме като котките, аз цялата съм надрана, а играта с нея (заради тези остри ноктета) е абсолютен ужас. Нас също ни посъветваха да ги изрежем при чичо док.

#291 Потребителят е офлайн   Any Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 09 December 2008 - 02:47 PM

buskata много благодаря, ще отидем на доктор, за да ни покаже наистина как да му ги режем.

Тодура чудесно те разбирам и ние сме изподрани. А като гледам снимката, погледа на Ози е абсолютно същия, като на вашата палавница.

#292 Потребителят е офлайн   Attila/Atti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 December 2008 - 10:37 PM

Здравейте и от нас :blink: Искам да ви разкажа какъв ефект имат кавалерчетата. Тези дни бяхме извън София и водихме Ати с нас навсякъде - ресторанти, хотели, навсякъде. Не само, че никой не ни правеше забележка, а даже и ни се радваха. Трябваше да оставим колата на един паркинг и леличката, която събираше парите като го видя каза "Не го оставяйте сам в колата, оставете го при мен, аз ще го гледам." Като се върнахме го беше сложила върху една възглавница, беше се надвесила над него и толкова се беше съсредоточила да го гали и да го целува, че даже не ме видя ;D А като тръгвахме му каза "чао миличък, надявам се пак да се видим" :blink: Наистина сме голяма атракция.

Тодура, както ти обещах копирам отговора, който ти пратих на лични съобщения относно повода:
"Здравей, пиша на лични, защото не мога да публикувам във форума от офиса. Аз също много се чудих и пробвах и двете. Моето мнение е, че с каишка е много по-удобно. Те са прекалено слаби за нагръдник. А и няма смисъл, те не се дърпат толкова, че да се налага такъв здрав захват smiley А и вие ще почнете разходките преди края на зимата и ще трябва и да обличате дрешки, каишка и дреха е ок, но дрешка и нагръдник мисля че не става.
А относно самия повод, ние сме с такъв с механизъм и ти го препоръчвам. Когато сте на място, където няма близки опасности, можеш да го отпуснеш на максимум и ще можа да тича, но ще имаш контрол. А когато искаш може да го заключиш късичко и да е като обикновен повод.
Това е от мен, целувки на красавицата от Ати  :wub:"

#293 Потребителят е офлайн   Кавалер Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 December 2008 - 11:46 AM

:P Здравейте, приятели! То е ясно, че при кавалерчетата човек не може да остане безчувствен. Те са като малки плюшени играчки, които те карат да ги гушкаш, целуваш, мачкаш, абе, въобще бонбони за изяждане.  :wub:
  :blink: Одриля, вчера ме посрещна с толкова радост и лиготия, че направо се размаза. То се търкаля по леглото ми, то опъва крачета нагоре-надолу, то лаеше и скачаше, правеше кръгчета, закачаше ме с лапичка - не можех да се преоблека от нея. Естествено оставих всичко и докаго не я погалих и не си поиграх с нея не ме остави на мира. След това ми беше първа помощничка в кухнята. Ако нещо падне - веднага го подушва и о-о, ако е месце или кашкавалче - голям кеф! Предполагам, че при всички е така - много са сладки и обичливи!  :wub:
Да ви кажа за нашия опит с каишките - в началото, докато се учехме на команди и слушане й слагахме каишка и при непослушание леко дръпвахме и тя разбираше, че нещо не е наред. Но само след няколко месеца  й купихме нагръдник. Много ми е удобен /и на нея също/, слагам го върху дрешката когато е студено. Разхождам я без каишка, защото е послушна, но при пресичане на улици, по които минават коли или има бездомни кучета винаги е вързана. :yahoo:
Тодура, как е Шърли. Хернийката прибра ли се? Какво казва вета?
:blink: Е, това е от нас за днес! Целувки на всички и чакаме Коледни снимки!  :blink:
User's Signature

#294 Потребителят е офлайн   Attila/Atti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 December 2008 - 03:17 PM

Здравейте-информация в аванс:Скоро ще има още едно кавалерче в София-мъжко трикольорче от Сърбия.Надявам се стопаните му да се включат при нас. :blink:
Имам идея-да организираме конкурс за най-смешна коледна снимка на малките сладури.Който е за- да качва снимки.Поздрави от нас.

#295 Потребителят е офлайн   Тодура Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 December 2008 - 06:00 PM

Привет и от нас!

Кавалер, хернийката се прибира. Сега е съвсем малка, май ще ни се размине операцията. Ние обаче имаме проблем с храненето, иначе изглежда голяма лакомница, върти се около хладилника и цвърчи нещастно, но като и сложа кучешка манджа в купичката я яде по малко, като се връща в кухнята да провери, дали няма да и се даде нещо друго (като кашкавалче например ммм...), специално сготвените за нея манджи с кайма и ориз също не ги долюбва. Май е започнала да изхърбавява, туй ще да е първият кльощав Кавалер  :sarkastichen:.

За коледните снимки - апарата ни е зареден и винаги на разположение, ще ви атакуваме със смешки при първа възможност.

Поздарви и от нас.

#296 Потребителят е офлайн   saab Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 December 2008 - 11:08 PM

Подготвяме апаратите!

Ние засега му взехме нагръдник, ама въобще не го харесва. Утре ще ни е първата разходка, и много ще се радвам ако я споделим и с някой друг кавалер!

#297 Потребителят е офлайн   Тодура Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2008 - 02:20 PM

Хей, как мина първата разходка на Оззи? Ние ви завиждаме (благородно!!!). Още не сме сложили втората ваксина, защото Шърли не е напълно здрава. Ако имате снимки от този знаменателен момент, пуснете да се порадваме.

#298 Потребителят е офлайн   xrisi95 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 14 December 2008 - 05:45 PM

Честита ви първа разходка :wub: :P :wub:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#299 Потребителят е офлайн   Кавалер Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2008 - 07:39 PM

:blink: Моля ви, гледайте този клип!  :o  http://www.youtube.c...?v=ofpYRITtLSg
User's Signature

#300 Потребителят е офлайн   saab Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 December 2008 - 04:32 PM

Разходихме се вече, при това два пъти - вчера и днес сутрин.
Втората ваксина е 5-валентна (холандската) и е от 24-ти ноември, само остана компонента за бяс, но това ще го направим като стане на 5 месеца. В клиниката ни казаха, че кучето може да бъде извеждано две седмици след ваксината. Ние забавихме разходката с още една седмица просто за сигурност.

Снимки и клипчета има от снощи, трябва само да ги сваля от апарата. Много му хареса да се разхожда и да тича на свобода. По едно време като включи турбото и няма спиране  ;D

Единствено не ни харесва, че е ТВЪРДЕ дружелюбно настроен към всички. Като види човек, и веднага се спуска към него да "провери" за какво става дума. А живеем в едно общество, в което просто не знаеш какво може да се очаква от точно този човек отсреща... Засега се опитваме да го спираме с команди "стой", "седни" и след това "ела тук". Вчера беше малко по трудно, днес като че ли една идея по-лесно...

Иначе предлагам да направим кавалерско събиране още тази неделя (нали събота е работен ден...). Примерно по обедно време в някой от парковете, където на всички ще им е удобно. Борисовата градина или южен парк примерно...?
За огромно съжаление не си видях съобщението, иначе на Оззи с Ати щеше да им е много интересно да се запознаят и да полудуват на воля :-)

• (67 Страници) +
  • « Първа
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни