Dog.bg Форуми : Кавалер Кинг Чарлз шпаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (67 Страници) +
  • « Първа
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кавалер Кинг Чарлз шпаньол

#421 Потребителят е офлайн   Cavalier Spaniel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 23 January 2009 - 07:08 PM

Здравейте,
къде са всички,как са малките съкровища?
Тодура,Шърли оздравя ли?Сложихте ли й ваксина?
Целувки за всички от Бари :wub:

#422 Потребителят е офлайн   Тодура Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2009 - 12:17 AM

Здравей, Cavalier Spaniel!
Още нямаме ваксина, защото трябва да мине известно време от последния антибиотик (той беше в неделя), след което ще следват вероятно цели две ваксини.... Вече сме доста по-добре и нямаме търпение (по-скоро аз) да започнем с разходките, но ще чакаме колкото трябва! Аз съм много навита за съвместна радходка, но ние ще трябва да се държим на ръце и да общуваме отвисоко  :blink:

:wub: :wub: :wub:
П.С. Между другото във форума видях историята на една дама, която си е поръчала Кавалерче от Чехия и след много перипетии си го е получила, дано да се включи при нас...

#423 Потребителят е офлайн   Ришар Икона

Публикувано: 24 January 2009 - 12:06 PM

Здравейте, взех си Кавалер Кинг Чарлз Шпаньол преди месец, в момента е на 3 месеца. Днес го водих на ветеринар за обезпаразитяване и той ни посъветва да се включим отсега в клуб на ККЧШ. Някой знае ли дали има такъв клуб в България?

#424 Потребителят е офлайн   Cavalier Spaniel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2009 - 12:37 PM

Здравейте,
Тодура,много се радвам,че Шърли вече е добре :yahoo:Знам колко е гадно кученцето ти да е болно :(
Когато започнете да се разхождате,ще направиме обща сбирка :pionercheta:качете още нейни снимки
Батко й Бари й праща целувки :wub: :wub: :wub:Сигурна съм,че той ще се влюби в нея :blink:
А сега добре дошъл и на новия член в нашата групичка!Как се казвате,от къде се взехте,момченце или момиченце сте?Разкажете ни всичко,здрави ли сте?
А относно клуба,до скоро нямаше дори идея за такъв клуб,но за щастие член от нашия форум,Attila,се захвана с тази идея и са подадени документи,така че процедурата по създаването на клуба е задействана.Ако имате въпроси,най-добре питайте Attila на лични съобщения.
Радваме се,че се множим толкова бързо,до преди 3 месеца във форума бяхме само ние и Одри,а сега сме толкова много и всички са толкова сладки по своему :P
Целувки на всички :wub:

#425 Потребителят е офлайн   Attila/Atti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2009 - 05:32 PM

Здравейте, съжалявам, че малко поизчезнахме,но напоследък ми е малко натоварено, работа, здравословни проблеми, всичко накуп. Но чета и наваксвам с информацията. Както съм свикнала, отговарям по ред на писането :blink:
За сбирката, ние сме винаги за, стига да имаме възможност да дойдем, времето наистина вече не е толкова студено, пък и героите попораснаха.
Lisa_9, Епи-Отик, капките за които споменах, не са скъпи, мисля че бяха 16 лева, но не съм сигурна, че помагат много. Все пак според мен вършат работа за периода между почистванията от доктор. И понеже сте качили спящи снимки на сладурите, качвам една снимка да видите какъв късметлия е нашия мъник, за възглавница си има цяла котка ;D
За опашката, наистина на места в интеренет пише, че може да се отреже 1/3, но не е част от стандарта. В действителнсот това са стари източници, тъй като правото на ЕС забранява рязането на опашки и уши, ветеринарите и в България вече нямат право да го правят. В тази връзка са променени и международните стандарти за някои породи. Така или иначе никъде на изложба не съм виждала кавалерче с отрязана опашка. Lisa_9, разбрах че питаш само информативно, но все пак да кажа това, което знам.
Тодура стискаме палци на Шърли да не се налагат повече антибиотици и като дойде време за срещата да е с всички ваксинки и да може лудува заедно с другите :blink:
Ришар, добре дошли, още един сладък трикольор. За клуба, аз учредих такъв, имаме запазено име, съдебно решение и всичко останало. Назад във форума бях писала, че още не сме официлни членове на БРФК, тъй като трябва да бъдем приети от Общо събрание, а то ще се проведе вероятно чак март. Аз имах идея да обсъдим въпроса за клуба на общата срещата, но ако имаш някакви конкретни въпроси пиши на лични и ще отговарям :blink:
Май това е всичко, чакаме срещата и целувки на всички сладурковци.

#426 Потребителят е офлайн   Тодура Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2009 - 12:01 AM

Ей, Attila/Atti, много ви е сладък котака, разкажи нещо и за него, а също и как нашата порода (с остатъците от ловджийския си нрав) се спогажда с котани  :P.

#427 Потребителят е офлайн   dolittle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2009 - 12:35 PM

Здравейте всички!

Добре дошлиииииииии, Ришар! Кученцето е просто прекрасно! Невероятно е!!! Стоях сигурно поне 10 минути да му гледам снимката! Наистина е очарователно бебе!
Предполагам неговото име е Ришар или бъркам? Очакваме повече снимки и новини от малкия.

Много е хубава новината за оздравяването на малката принцеса на форума, знам от колко време беше болничка... :(

Мнго целувки на всички кучовци и много да се радвате взаимно!

#428 Потребителят е офлайн   Тодура Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2009 - 01:15 PM

Благодаря, dolittle! Зная, че ти си голям фен на породата! Какво кученце/котенце имаш? Продължаваш ли да търсиш Кавалерче?

Ето от нашето момиченце:

1. Някой ми завзе леглото с някакъв камион..

2. Куч и дете се запознават.. 

#429 Потребителят е офлайн   Кавалер Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2009 - 10:31 AM

:blink: Здравейте, приятели! Как сте вие и вашите сладурчета? Новите попълнения, не сте много активни. Чакаме новини от вас. Ние - старите кучета, повече четем, отколкото пишем, защото новите неща около нас не са толкова много.  :P Този уикенд ходихме в прованса и о-о, миличкото ми, веднага беше атакувано от някакви гадинки, защото като се върнахме цялата й муцунка беше подута и твърда като камък. Хайде веднага на доктор, хайде инжекции, боцкане. Оправихме се, слава богу, но явно Одри не е за такива разходки. На Витоша се чувства много добре, но в другите планини - не. Всъщност не рабрахме от какво е станало. Тя нали си е алергична и веднага направи реакция. Не мога да ви опиша как изглеждаше - направо неузнаваема и седи и те гледа и не разбира какво всъщност е стнало и защо така охкаме и ахкаме.  :P Сега е добре и сигурно спи вкъщи.  :yahoo:
:P Шърли, миличка, как сте? Защо не си пазите леглото от окупатори? Много моля, бъдете бдителна! То както е тръгнало може и бисквитките да ви изядат.  :P
Хайде, пишете, сладури - Бари, Ати, Оззи, Блеки, Ришар - съвсем се изгуби и Шърли - красавицата!  :P Целувки и до скоро!  :wub:
User's Signature

Това е Одри. Не прави на другите това, което не искаш да направят на теб!

#430 Потребителят е офлайн   Cavalier Spaniel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2009 - 03:43 PM

Здравейте и от нас :P
Миличката Одри :( защо така се е получило?Знаете ли от какво е алергична?Радвам се,че вече се е оправила  :blink:Целунете я от нас,моля ви :wub: :wub: :wub:
Къде са другите наистина,най-малките ги няма доста време на линия
Тодура,как е Шърли?Имате ли вече всички ваксини?
Нашият Бари е станал голям лакомник :Pсамо като усети,че ще се слага масата и започва да беснее,скача,лае,моли се по всякакъв начин за нещичко.Много ни е трудно да не му дадем :blink:и почти винаги намазва и той.Едвам удържаме килограмите в норма,на ръба сме ;D
Пишете,приятели,ще се радваме на новини и снимки от всички членове на нашия клуб ;)
Ето няколко снимки от батко ви Бари :yahoo:

#431 Потребителят е офлайн   king4arlz Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 January 2009 - 09:36 PM

zdr i az si imam edno muni4ko 4udovi6te  ;) na ime roki mnogo iskam da se zapoznaia s vas i va6ite sladur4eta :wub: :yahoo:
User's Signature

Качена снимкаbonbon=)

#432 Потребителят е офлайн   тониTO Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2009 - 11:54 PM

Здравейте!
И ние да се включим в клуба на кавалерчетата, казва се Lady, на 3 месеца е, взехме я от развъдник в Чехия. Много време я чакахме и много притеснения имахме, но всичко вече е наред :blink:. Лейди има засега само европ. вет. паспорт, с всички поставени ваксини в Чехия, плюс микрочип. Чакаме да получим в най-скоро време и родословието й.
Много е сладичка, но това важи за всички кавалерчета и вие много добре го знаете, вече се обучаваме на обикновени команди като Седни! и Ела! Много добра ученичка е :blink: Малко ми се струва плашлива, от почти всичко непознато за нея се стряска, особено от колите навън. Така ли са и вашите кученца?
Ето я и хубавицата:

Качена снимка Качена снимка Качена снимка

А това е снимката на която за първи път я видяхме:
Качена снимка

#433 Потребителят е офлайн   Тодура Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2009 - 01:50 PM

Привет, Роки и Лейди и на техните собственици от наша милост - мен и Шърли! Надяваме се да сте по-постоянни от другите, който ни се представхи и изчезнаха  :blink:!

тониTO, следих Вашата история и Ви очаквах с нетърпение! Лейди е бленхайм, като Шърли (но за Ваша радост поне е взета от по-добро място, макар и с огромно закъснение)! Шърли изпълнява "седни!"  и "ела!", но, засега, само когато е мотивирана с бисквитка  ;). Ние още нямаме никакви ваксини и не излизаме (имахме куп здравословни проблеми, но няма да ги преповтарям). Днес ходихме за ваксина, но лекарят пак ни върна, защото не сме достатъчно здрави  :(! А за стряскането, да кажа, че за Шърли все още има предмети вкъщи, до които не се доближава и доста се стряска, ако нещо тропне по-силно, но мисля, че тази психотравма и остана от сблъска със сгънатия простор, който беше подушен и захапан (аз бях с гръб в този момент), и разбира се се сгромоляса върху нея... иначе в началото беше по-смела!

king4arlz, чакаме още снимки от вас и да ни разкажеш, как се сдоби с Роки, колко е голям и т.н...
:wub:

#434 Потребителят е офлайн   king4arlz Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 January 2009 - 04:05 PM

Lady е много много сладка  :wub: :yahoo:  днес заведохме роки за пръв път на поход :P малко беше уплашен ноооооо когато почнахме да слизаме  :rolleyes:-това бях аз след като той спря да тича и да ме дърпа  ;) но общовзето всичко беше OK
ето го и него:
User's Signature

Качена снимкаbonbon=)

#435 Потребителят е офлайн   king4arlz Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 January 2009 - 04:08 PM

ето още малко снимки ;)
User's Signature

Качена снимкаbonbon=)

#436 Потребителят е офлайн   king4arlz Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 January 2009 - 07:25 PM

малеее много съм зле забравих да ви кажа роки е на 8 месеца и половина
ние си взехме роки от животински  :'(не знаехме за животинските магазине иначе щяхме да си го вземем от чуржбина
User's Signature

Качена снимкаbonbon=)

#437 Потребителят е офлайн   Ришар Икона

Публикувано: 01 February 2009 - 09:20 AM

Здравейте отново на всички :)

Ришар е на 3 месеца и 10 дена, обича да яде стени, кабели и килими. За последния месец разплете 3 килима. От следващата седмица ще започне да излиза навън, засега още търча с парцала след него :)

Ето още една снимка

#438 Потребителят е офлайн   Тодура Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 February 2009 - 06:27 PM

Много сте хубави, както всички кавалерчета! Нали е ясно, че това е най-най-породата  :->) сред всички кучовци!
king4arlz, нищо, че сте от магазин - спасили сте една невинна душичка (то и при нас е същото)
Ришар, купете му кожени кокалчета или сушени свински ушички, че ще ви нагризе ушите ;D! Шърли даже беше започнала да гризка вратите и касите на вратите...Не се ядоствайте за парцала - аз и моят човек сме така от 2 месеца и 1/2 и не му се вижда края...

#439 Потребителят е офлайн   king4arlz Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 February 2009 - 04:19 PM

Аз се казвам Буба  :blink: викайте ми по име .Ришар при нас беше същото но когато му взехме една гумена играчка дето лае когато я удариш спря да хапе всичко останало освен нея ;)а за парцала все още тичаме след него да чистим всяка поразия .Тодура може ли малко снимки на вашата сладурана Шърли :P.
User's Signature

Качена снимкаbonbon=)

#440 Потребителят е офлайн   Betunka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2009 - 04:38 PM

Здравейте  :blink:
Много се радвам, че почитателите на тази невероятна порода стават все повече. Моето кавалерче се казва Бети, кореняк софиянка, завлечена в провинцията  ;D. Живеем в Пловдив и досега не сме срещали друго кученце от "нашата" порада.
Бети е на 8 месеца, има невероятен характер и просто е прекрасна. Пълен лаик съм в тази област и не знам как да кача снимки тук, но може да ни се порадвате на
http://picasaweb.goo...nitzapeeva/BETI

• (67 Страници) +
  • « Първа
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема