Dog.bg Форуми : Кавалер Кинг Чарлз шпаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (67 Страници) +
  • « Първа
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кавалер Кинг Чарлз шпаньол

#461 Потребителят е офлайн   Betunka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 February 2009 - 08:45 PM

Нямам търпение да се видим  :blink:
Бети все още е доста предпазлива, особено с големите кучета...пинчерите са й любими защото може да ги мачка колкото си иска, при това без ответна реакция  ;D
Само аз ли имам проблем с качването на снимки последните 2-3дни?

#462 Потребителят е офлайн   тониTO Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 February 2009 - 03:50 PM

Ходим в клиника "Новет" в П-д, относно къпането при нас - на 2 седмици и всеки път след разходка лапички, ушички. Спи чудесно след баня! Ще се видим разбира се с Бети, то май сме единствени кавалерчета в П-в, трябва да се запознаят, може и вие да ни дойдете на гости, защото аз съм и с малко дете, т.е 2 бебета ;D Накрая на този месец имаме още една ваксина за слагане и след това може съвмесна игра. :blink:

#463 Потребителят е офлайн   Attila/Atti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 February 2009 - 06:30 PM

Здравейте, наистина малко се поизгубихме, но както казах имах малко проблеми и реших да се лекувам на чист въздух в провинцията. Ати естествено беше с мен :blink: Изживя първото си пътуване с влак, а и първата си среща с животни като кон, магаре, коза. Беше много щастлив, времето беше чудесно и търчеше на воля по цял ден, голяма радост.
Тодура, котето ни е на 4 години, породата е бомбай. В началото я беше страх от Ати, а и той я гонеше. Сега са първи дружки, тичат, гонят се, играят си, хапят се, ближат се понякога. Исках да кача едно клипче, но няма как да го сваля до 512мб. Ати свикна с нея и я тормози само когато реши че е време за игра. Интересното е, че е свикнал само с нея, към котките на улицата не е толкова дружелюбен (поредното доказателство колко са умни нашите кученца :izcherven:)
Виждам, че много сме изпуснали докато ни е нямало, има няколко нови сладурчета, добре дошли на всички.
Относно килограмите, и при нас работата е на изпускане, но в обратен смисъл, много сме злояди. Ати яде хляб с пилешко и по няколко гранулки когато реши. Betunka, относно гранулираната храна, наистина поне докато са малки е важно да ядат премиум храна, има много марки -Хилс, Пурина Проплан, Еукануба, Роял Канин, Хепи Дог, Вобра, но трябва да пробваш и да видиш коя ще й хареса на нея, така че като начало не купувай голямо количество, от опит го казвам :blink:
За разходките, ще се съглася с другите, наистина е мръсно, но няма как да ги затворим вътре. Тези дни се убедих колко обичат свободата мъниците, Атко никога не се е хранил с толкова апетит и не е спал толкова сладко, щом се приберем ляга и заспива ;D А за къпането, и ние се къпем всеки месец, Ати няма нищо против, мисля че обича вода и ми е много интересно как ще реагира на река или море, лятото ще видим :blink:
Много дълго стана, за финал ще кажа, че мисля че е крайно време да организираме по-масова среща, вече е по-топло. Мислех да предложа тази събота, но май ще е хладно, така че евентуално на 21-ви, тогава според интернет ще е по-топло. Кажете какво мислите по въпроса. Целувки на всички малчовци от нас.

#464 Потребителят е офлайн   Cavalier Spaniel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 February 2009 - 07:18 PM

Здравейте,Атила,радваме се,че се появихте :yahoo:липсвахте ни много.Надявам се,че болестта е отшумяла и вече сте добре :blink:Ние сме за срещата,аз от 1 месец предлагам ама никой не откликна,но сега се надявам да се получи и да се събереме много кавалерчета :P
Искаме снимки на Ати да го видиме колко е пораснал,а и на всички останали сладури
Тодура,какво става с Шърли?
Ето го нашия Бари на новото си уединено местенце,не знам защо си хареса  този стол в кухнята :blink:във всеки удобен момент се настанява там и се прави на глух като го търся къде е  ;D
Поздрави на всички :wub:

Прикачени файлове

#465 Потребителят е офлайн   Betunka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 February 2009 - 08:10 PM

Здравейте отново  :blink: Не знам дали е, защото Бети ужасно ме разнежва или хубавото време ми действа така, но искам да изкажа искрени благодарности на всички виновници за позитивното, ведро звучене във форума. Аз по принцип не пиша, а предимно чета, но атмосферата е страхотна и не мога да се сдържа да не надникна тук при всяка удобна възможност.
Относно гранулите, вчера купих поредните 300 грама суха храна и то от висок клас, но Бети за пореден път хапна само 5-6 и се предаде.
В една руска енциклопедия пише, че кавалерите трябва да се къпят всеки месец, така че всички сме по правилника  ;D
Е, поздрави и чакаме още снимки!

#466 Потребителят е офлайн   Тодура Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 February 2009 - 11:20 AM

Здравейте, приятели!

Шърли вече е доста по-добре, ноооо ощеее нямаме ваксини :( Моля, стискайте палци тази седмица да сложим поне едната! Обещах да не се оплаквам, и няма да ви занимавам със здравословните ни проблеми, но мисля, че най-после попаднахме на "нашия" лекар.
Така, а сега за  :prase: - Шърли: вчера я премерихме и тежи 5,750 (вече е почти на 5 мес. без 1 седмица) - док казва, че е о.к., а на мен ми се струва множко. Понеже се оказа много специална, й готвя агнешко, сухата храна само я подмята на игра!
Attila/Atti, надявам се да си по-добре и почивката да е подействала!
:wub: от нас на всички приятели и може би през месец март, ще може най-после да се запознаем - лично!

#467 Потребителят е офлайн   Cavalier Spaniel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 February 2009 - 12:41 PM

Тодура, радвам се,че Шърли е добре :blink: и че сте намерили правилния лекар,това е много важно,за да сте сигурни,че правите най-доброто за кученцето си.А ако е удобно да попитам,кой е въпросния лекар?
Искаме нейни снимки,ако имате нови,ще се радваме да ни ги покажете :yahoo:Стискам палци да направите ваксината тази седмица :palec:А за килограмите не се притеснявайте,важното е да е здрава,а и сте си съвсем в нормите ;)
Целунете я от мен и Бари :wub:
А за всички останали малчовци много прегръдки

#468 Потребителят е офлайн   Тодура Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 February 2009 - 06:14 PM

Едва успях да я снимам днес, тази маймуна! Обаче не мога да качвам снимки. Ще опитам в галерия, но нещо ми е малко объркано  :tikva:

#469 Потребителят е офлайн   Attila/Atti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 February 2009 - 07:14 PM

Благодаря на всички за загрижеността, вече се оправям :blink:
Много сладки снимки на Бари, какво скривалище си е намерил, сладур. И Ати го е усвоил това да се прави на глух, но го прилага само когато е направил някоя беля ;D Радвам се, че сте съгласни за срещата, дано навием още някой :izcherven: Нямаме нови снимки, за съжаление не си бях взела апарата, иначе щеше да има някои много забавни снимки. Но обещавам скоро да направим актуална фотосесия :blink: Не се е променил много де, както изглежда ще си останем в долната граница на нормата (доколкото съм чела кавалерчетата са между 5 и 8кг), в момента сме 5кг, а вчера стана на 8 месеца. Аз не страдам де, все пак исках малко куче :blink:
Бетунка, назад във форума има съвети, давани на мен относно същия проблем. Пробвай да бъркаш гранулите с нещо, което обича-консерва, месо, кисело мляко. При нас не помогна, но може да опиташ.
Тодура, радвам се, че Шърли е по-добре, много ходене по доктори изтърпя милото, дано вече всичко е наред. Но и да не сте сложили ваксинките може да дойдете на срещата (ако се организира такава де), поне ще се запознаем със сладураната и с вас :blink:

#470 Потребителят е офлайн   Betunka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2009 - 02:16 PM

Attila/Atti, много благодаря за съвета, но не помага. Предполагам, че неяденето на гранули не е фатално за здравето на хайванчо, защото всеки ден й готвя месце, а понякога хапва малко морков, ябълка или краставичка. 5кг. си е много добро тегло, но моята Бети от малка върви по-едричка. Както вече споменах сега е 8 килца, а също е на 8 месеца. Да не се окажат роднини с Ати  :blink:, защото знам, че тя е имала мургаво братче  :P
Целувки на всички сладури и с нетърпение чакаме още снимки  :wub:

#471 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 10 February 2009 - 02:41 PM

Морков не е лошо, но ако е суров излиза в първоначален вид, без да е усвоено нищо. Трябва да се вари, най-добре с малко масло/мазнина, тогава ще бъде смлян.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#472 Потребителят е офлайн   Attila/Atti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2009 - 08:44 PM

Възможно ли е от едно котило да се родят бленхайм и трикольор? Питам, защото ми е интересно. Иначе със сигурност Ати не е търсеното братче, защото той е унгарец :blink:
А за теглото, както казах не се притеснявам, а и очаквах да е по-дребен, защото и майка му не беше много едра. А и най-важното е да са здрави :blink:
Целувки на всички сладурковци, да им намачкате големите уши :wub:

#473 Потребителят е офлайн   Cavalier Spaniel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2009 - 09:07 PM

Здравейте :blink:
Attila/Atti,абсолютно възможно е да се родят и от двете разцветки,дори и ако и бащата и майката са от един цвят.Това го знам със сигурност от ветеринар,защото и на мен ми беше любопитно ;)а и след това се поразрових в интернет и намерих различни снимки на майки с бебета :P от различните цветове,много са сладки като мънички :blink:
А за килограмите,в различните инциклопедии пише различно,но знам че в действителност се разминават килограмите с малко отгоре или надолу,важното е да са здрави.Бари от малък си върви и той като Бети едър,но все пак е мъжки и е нормално да е по-голям от женските,това важи за всички породи.Но съм чела,че има и по-дребни екземпляри и може би Ати е от тях :P
Кажете за срещате,има ли други навити?
Целувки на всички :wub:

#474 Потребителят е офлайн   Betunka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2009 - 09:22 PM

Отново здравейте!!!!
Явно е възможно, особено в случая на Бети. Баща й е трицветен, а майка й  -  Бленхайм и и двамата са от Чехия. Да, определено не сме роднини, но може да станем, кой знае ;D
Връщам се на теглото - по-принцип нормата за кавалерите е 8,8кг +2,3, защото Бари наистина е много сладък и ми е слабост ;D, а за кинг чарлз шпаньолите е до 6,5кг, но тук май няма само кинг чарлз, нали?
Знам, че каротинът в морковите е масноразтворим и се усвоява в много по-голяма степен след обработка, но аз й го давам да си чеше венците и заради баластните вещества, затова най-често е суров, а от варените зеленчуци хапва само грах :Бляк!:
Днес ходихме на две дълги разходки с 2-3 кучета-бебета, но ми прави впечатление, че Бети предпочита хората и човешките бебета пред събратята си. Тича с кучовците, но много бързо й писва и започва да ми носи разни пръчки, за да си играем. Чудя се дали не съм я повредила с постоянните гушканици и приказки и май е започнала да се мисли за нещо различно от куче  :kuchence:

#475 Потребителят е офлайн   king4arlz Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 February 2009 - 04:13 PM

ако някой иска да дойде имам състезание по джудо  :kisel:само ако искате ще водя и роки то е в зала христоботев
User's Signature

Качена снимкаbonbon=)

#476 Потребителят е офлайн   Attila/Atti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2009 - 10:01 PM

Betunka, мисля че това, което казваш не е съвсем точно. Може и аз да бъркам, извинявам се ако е така, но съм чела доста затова си позволявам да те поправя. Наистина има две близки породи, Кавалер Кинг Чарлз Шпаньол и Кинг Чарлз Шпаньол или Английски Той Шпаньол. Вторите са наистина малко по-леки (4.1-4.5кг.) и по-квадратни като структура. Относно породата Кавалер Кинг Чарлз Шпаньол (мисля че всички кученца от този форум са от тази порода, защото тя произхожда от другата и не съм сигурна дали понастоящем се селектират Кинг Чарлз Шпаньоли, а и да е така те не изглеждат като нашите сладури, по-дребни са, с по-тъпа муцунка и по-скоро приличат на мопсчетата, отколкото на другите шпаньоли), международният стандарт за килограмите е между 13 и 18 паунда, или приблизително 5-8кг. Все пак ако ти си чела нещо друго някъде, ще се радвам да ни разкажеш по-подробно какво пише там за историята на двете породи и разликата между тях, не само в килограмите :blink:
Бубе, доколкото разбирам си на 13 години, много интересно-момиче на тази възраст да се занимава с джудо :rolleyes: Не ме разбирай грешно, това е много хубаво, просто е рядко срещана комбинация :blink:

#477 Потребителят е офлайн   Betunka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2009 - 10:15 PM

Здравейте, Attila/Atti!!!! На доста места съм чела, най-вече в руски сайтове, но не претендирам, че съм права  :blink:
Опит за селекциониране на най стария тип кучета направил отново в САЩ американецът Елдридж, който решил да ги спаси от изчезване, като бил сигурен, че от кучетата на кинг Чарлз спаниелите работа ще свършат екземплярите с по удължени муцунки. Обикновено те, като нетипични за породата Кинг Чарлз спаниел, били изключвани от селекцията. За да постигне добър резултат, американецът изпробвал надежден метод -всеки селекционер, който представел такъв спаниел, какъвто може да бъде видян на картините от времето на Чарлз II, с удължена глава и плосък череп, получава 25 лири. Акцията минала много добре, и макар, че скоро след това Елдридж починал, опитът за регенерация на кралската порода продължил след възбудения интерес.
През 1928г. бил установен стандартът на тази по нова порода, а кучето било наречено Кавалер Кинг Чарлз спаниел. Думата кавалер била прибавена, за да се прави разлика между новото куче и модния хит на XIX век. След това обаче историята се повторила любимец на хората станал новият кавалер и те забравили за късите муцуни на доскорошните си любимци. Всъщност, ситуацията е запазена и до днес, но е радостно, че няма опасност от изчезване на породата.
В днешно време двете породи съществуват паралелно, като по близо на първоначалния вид на древния кралски любимец фактически е по младият Кавалер Кинг Чарлз спаниел, заради по удължената си муцуна. Както стана ясно, от двете съвременни разновидности по стара е породата Кинг Чарлз спаниел (създадена през миналия век), но тя не е породата, рисувана на още по старите кралски картини. Днес любимците с къси муцуни, произведени през XIX век, се радват на вниманието на ограничен кръг любители, докато по новият кавалер е едно от най разпространениет кучета компаньони. Важно е, че сега човек може да избере една от двете породи, които много си приличат, но и по доста неща се различават.
Теглото на Кавалер Кинг Чарлз спаниела се движи между 5.5 и 8кг. Допускат се и по дребни екземпляри, но те трябва да са пропорционално развити. Височината при холката е 30 33см.
Предполагам и Вие сте попадали на тази статия.
Искам да се извиня, ако наистина съм допуснала някои неточности, но най-важно е бебоците да са живи и здрави!

#478 Потребителят е офлайн   Betunka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2009 - 10:19 PM

Тържествено обещавам вече да не се изказвам неподготвена :izcherven:

#479 Потребителят е офлайн   Attila/Atti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2009 - 10:35 PM

;D Няма нужда да се извиняваш, тук е мястото да ги обсъждаме тези неща, предполагам и за другите са интересни :blink: И наистина най-важното е да са живи и здрави, след като човек свикне с домашния си любимец породата дори няма значение, това е просто неговото животинче и го обича каквото е :blink:
Много съжалявам, че няма да можете да дойдете на срещата ни, но както каза Cavalier Spaniel, нищо не пречи да се разходим до Пловдив някой ден :blink:

#480 Потребителят е офлайн   Betunka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2009 - 08:52 AM

:( О, аз още повече съжалявам. Толкова искам Бети да се запознае с всички прекрасни кученца и сигурно, като се постопли още малко и ние ще дойдем до София. Не знам дали и Ати е така, но малката, като види отворена кола и моМентално скача вътре.
  Тези дни уча за изпити, по цял ден съм вкъщи с нея и е страхотно. Тя поспива до късно и сутрешната разходка при нас е направо насила ;D

• (67 Страници) +
  • « Първа
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни