Кавалер Кинг Чарлз шпаньол
Публикувано: 06 February 2009 - 08:45 PM
Бети все още е доста предпазлива, особено с големите кучета...пинчерите са й любими защото може да ги мачка колкото си иска, при това без ответна реакция ;D
Само аз ли имам проблем с качването на снимки последните 2-3дни?
Публикувано: 08 February 2009 - 03:50 PM
Публикувано: 08 February 2009 - 06:30 PM
Тодура, котето ни е на 4 години, породата е бомбай. В началото я беше страх от Ати, а и той я гонеше. Сега са първи дружки, тичат, гонят се, играят си, хапят се, ближат се понякога. Исках да кача едно клипче, но няма как да го сваля до 512мб. Ати свикна с нея и я тормози само когато реши че е време за игра. Интересното е, че е свикнал само с нея, към котките на улицата не е толкова дружелюбен (поредното доказателство колко са умни нашите кученца :izcherven:)
Виждам, че много сме изпуснали докато ни е нямало, има няколко нови сладурчета, добре дошли на всички.
Относно килограмите, и при нас работата е на изпускане, но в обратен смисъл, много сме злояди. Ати яде хляб с пилешко и по няколко гранулки когато реши. Betunka, относно гранулираната храна, наистина поне докато са малки е важно да ядат премиум храна, има много марки -Хилс, Пурина Проплан, Еукануба, Роял Канин, Хепи Дог, Вобра, но трябва да пробваш и да видиш коя ще й хареса на нея, така че като начало не купувай голямо количество, от опит го казвам :blink:
За разходките, ще се съглася с другите, наистина е мръсно, но няма как да ги затворим вътре. Тези дни се убедих колко обичат свободата мъниците, Атко никога не се е хранил с толкова апетит и не е спал толкова сладко, щом се приберем ляга и заспива ;D А за къпането, и ние се къпем всеки месец, Ати няма нищо против, мисля че обича вода и ми е много интересно как ще реагира на река или море, лятото ще видим :blink:
Много дълго стана, за финал ще кажа, че мисля че е крайно време да организираме по-масова среща, вече е по-топло. Мислех да предложа тази събота, но май ще е хладно, така че евентуално на 21-ви, тогава според интернет ще е по-топло. Кажете какво мислите по въпроса. Целувки на всички малчовци от нас.
Публикувано: 08 February 2009 - 07:18 PM
Искаме снимки на Ати да го видиме колко е пораснал,а и на всички останали сладури
Тодура,какво става с Шърли?
Ето го нашия Бари на новото си уединено местенце,не знам защо си хареса този стол в кухнята :blink:във всеки удобен момент се настанява там и се прави на глух като го търся къде е ;D
Поздрави на всички :wub:
Прикачени файлове
-
IMG_2557.JPG (69.16K)
Брой сваляния: 208 -
IMG_2559.JPG_thumb (27.33K)
Брой сваляния: 196 -
IMG_2559.JPG (82.08K)
Брой сваляния: 172 -
IMG_2557.JPG_thumb (24.06K)
Брой сваляния: 178
Публикувано: 08 February 2009 - 08:10 PM
Относно гранулите, вчера купих поредните 300 грама суха храна и то от висок клас, но Бети за пореден път хапна само 5-6 и се предаде.
В една руска енциклопедия пише, че кавалерите трябва да се къпят всеки месец, така че всички сме по правилника ;D
Е, поздрави и чакаме още снимки!
Публикувано: 09 February 2009 - 11:20 AM
Шърли вече е доста по-добре, ноооо ощеее нямаме ваксини :( Моля, стискайте палци тази седмица да сложим поне едната! Обещах да не се оплаквам, и няма да ви занимавам със здравословните ни проблеми, но мисля, че най-после попаднахме на "нашия" лекар.
Така, а сега за :prase: - Шърли: вчера я премерихме и тежи 5,750 (вече е почти на 5 мес. без 1 седмица) - док казва, че е о.к., а на мен ми се струва множко. Понеже се оказа много специална, й готвя агнешко, сухата храна само я подмята на игра!
Attila/Atti, надявам се да си по-добре и почивката да е подействала!
:wub: от нас на всички приятели и може би през месец март, ще може най-после да се запознаем - лично!
Публикувано: 09 February 2009 - 12:41 PM
Искаме нейни снимки,ако имате нови,ще се радваме да ни ги покажете :yahoo:Стискам палци да направите ваксината тази седмица :palec:А за килограмите не се притеснявайте,важното е да е здрава,а и сте си съвсем в нормите ;)
Целунете я от мен и Бари :wub:
А за всички останали малчовци много прегръдки
Публикувано: 09 February 2009 - 07:14 PM
Много сладки снимки на Бари, какво скривалище си е намерил, сладур. И Ати го е усвоил това да се прави на глух, но го прилага само когато е направил някоя беля ;D Радвам се, че сте съгласни за срещата, дано навием още някой :izcherven: Нямаме нови снимки, за съжаление не си бях взела апарата, иначе щеше да има някои много забавни снимки. Но обещавам скоро да направим актуална фотосесия :blink: Не се е променил много де, както изглежда ще си останем в долната граница на нормата (доколкото съм чела кавалерчетата са между 5 и 8кг), в момента сме 5кг, а вчера стана на 8 месеца. Аз не страдам де, все пак исках малко куче :blink:
Бетунка, назад във форума има съвети, давани на мен относно същия проблем. Пробвай да бъркаш гранулите с нещо, което обича-консерва, месо, кисело мляко. При нас не помогна, но може да опиташ.
Тодура, радвам се, че Шърли е по-добре, много ходене по доктори изтърпя милото, дано вече всичко е наред. Но и да не сте сложили ваксинките може да дойдете на срещата (ако се организира такава де), поне ще се запознаем със сладураната и с вас :blink:
Публикувано: 10 February 2009 - 02:16 PM
Целувки на всички сладури и с нетърпение чакаме още снимки :wub:
Публикувано: 10 February 2009 - 02:41 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 10 February 2009 - 08:44 PM
А за теглото, както казах не се притеснявам, а и очаквах да е по-дребен, защото и майка му не беше много едра. А и най-важното е да са здрави :blink:
Целувки на всички сладурковци, да им намачкате големите уши :wub:
Публикувано: 10 February 2009 - 09:07 PM
Attila/Atti,абсолютно възможно е да се родят и от двете разцветки,дори и ако и бащата и майката са от един цвят.Това го знам със сигурност от ветеринар,защото и на мен ми беше любопитно ;)а и след това се поразрових в интернет и намерих различни снимки на майки с бебета :P от различните цветове,много са сладки като мънички :blink:
А за килограмите,в различните инциклопедии пише различно,но знам че в действителност се разминават килограмите с малко отгоре или надолу,важното е да са здрави.Бари от малък си върви и той като Бети едър,но все пак е мъжки и е нормално да е по-голям от женските,това важи за всички породи.Но съм чела,че има и по-дребни екземпляри и може би Ати е от тях :P
Кажете за срещате,има ли други навити?
Целувки на всички :wub:
Публикувано: 10 February 2009 - 09:22 PM
Явно е възможно, особено в случая на Бети. Баща й е трицветен, а майка й - Бленхайм и и двамата са от Чехия. Да, определено не сме роднини, но може да станем, кой знае ;D
Връщам се на теглото - по-принцип нормата за кавалерите е 8,8кг +2,3, защото Бари наистина е много сладък и ми е слабост ;D, а за кинг чарлз шпаньолите е до 6,5кг, но тук май няма само кинг чарлз, нали?
Знам, че каротинът в морковите е масноразтворим и се усвоява в много по-голяма степен след обработка, но аз й го давам да си чеше венците и заради баластните вещества, затова най-често е суров, а от варените зеленчуци хапва само грах :Бляк!:
Днес ходихме на две дълги разходки с 2-3 кучета-бебета, но ми прави впечатление, че Бети предпочита хората и човешките бебета пред събратята си. Тича с кучовците, но много бързо й писва и започва да ми носи разни пръчки, за да си играем. Чудя се дали не съм я повредила с постоянните гушканици и приказки и май е започнала да се мисли за нещо различно от куче :kuchence:
Публикувано: 11 February 2009 - 10:01 PM
Бубе, доколкото разбирам си на 13 години, много интересно-момиче на тази възраст да се занимава с джудо :rolleyes: Не ме разбирай грешно, това е много хубаво, просто е рядко срещана комбинация :blink:
Публикувано: 11 February 2009 - 10:15 PM
Опит за селекциониране на най стария тип кучета направил отново в САЩ американецът Елдридж, който решил да ги спаси от изчезване, като бил сигурен, че от кучетата на кинг Чарлз спаниелите работа ще свършат екземплярите с по удължени муцунки. Обикновено те, като нетипични за породата Кинг Чарлз спаниел, били изключвани от селекцията. За да постигне добър резултат, американецът изпробвал надежден метод -всеки селекционер, който представел такъв спаниел, какъвто може да бъде видян на картините от времето на Чарлз II, с удължена глава и плосък череп, получава 25 лири. Акцията минала много добре, и макар, че скоро след това Елдридж починал, опитът за регенерация на кралската порода продължил след възбудения интерес.
През 1928г. бил установен стандартът на тази по нова порода, а кучето било наречено Кавалер Кинг Чарлз спаниел. Думата кавалер била прибавена, за да се прави разлика между новото куче и модния хит на XIX век. След това обаче историята се повторила любимец на хората станал новият кавалер и те забравили за късите муцуни на доскорошните си любимци. Всъщност, ситуацията е запазена и до днес, но е радостно, че няма опасност от изчезване на породата.
В днешно време двете породи съществуват паралелно, като по близо на първоначалния вид на древния кралски любимец фактически е по младият Кавалер Кинг Чарлз спаниел, заради по удължената си муцуна. Както стана ясно, от двете съвременни разновидности по стара е породата Кинг Чарлз спаниел (създадена през миналия век), но тя не е породата, рисувана на още по старите кралски картини. Днес любимците с къси муцуни, произведени през XIX век, се радват на вниманието на ограничен кръг любители, докато по новият кавалер е едно от най разпространениет кучета компаньони. Важно е, че сега човек може да избере една от двете породи, които много си приличат, но и по доста неща се различават.
Теглото на Кавалер Кинг Чарлз спаниела се движи между 5.5 и 8кг. Допускат се и по дребни екземпляри, но те трябва да са пропорционално развити. Височината при холката е 30 33см.
Предполагам и Вие сте попадали на тази статия.
Искам да се извиня, ако наистина съм допуснала някои неточности, но най-важно е бебоците да са живи и здрави!
Публикувано: 11 February 2009 - 10:35 PM
Много съжалявам, че няма да можете да дойдете на срещата ни, но както каза Cavalier Spaniel, нищо не пречи да се разходим до Пловдив някой ден :blink:
Публикувано: 12 February 2009 - 08:52 AM
Тези дни уча за изпити, по цял ден съм вкъщи с нея и е страхотно. Тя поспива до късно и сутрешната разходка при нас е направо насила ;D